Návrat do Bell Centre se vydařil. Odneslo New Jersey

09.12.2016, 07:51 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Jednoznačné utkání skončila vítězstvím Montrealu. New Jersey za svým protějškem zaostávalo téměř ve všem a může být rádo, že neinkasovalo daleko více gólů.

Branky a nahrávky: 13. Danault (Beaulieu, Shaw), 18. Mitchell (Gallagher, Redmond), 30. Lehkonen (Shaw, Danault), 41. Pacioretty, 56. Mitchell (Gallagher, Markov) - 17. Henrique (Parenteau, Hall), 44. Hall (Henrique, Palmieri).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 19 zákroků, úspěšnost 90,5 %
C. Schneider (NJD) - odchytal 60:00 minut, 44 zákroků, úspěšnost 89,8 %

1. hvězda utkání - Phillip Danault (MTL)
2. hvězda utkání - Torrey Mitchell (MTL)
3. hvězda utkání - Andrew Shaw (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak pokud se má něco nazvat totální dominancí, tak přesně tohle, co se dělo v první třetině...smajlik! A to nejenom kvůli těm šesti gólům.
 
AvatarAle já to nebral ani předtím nějak proti mě, jen mi vadí, když se tu některé věci, co napíšu, interpretují úplně jinak. Já mám také samozřejmě radost, že ty body sbíráme, ale zároveň vidím, že je to dáno často spíš velkou bojovností (což je samozřejmě jenom dobře) a ne kvalitou, kterou bych já tak strašně rád viděl směrem ke SC - už na něj čekám moc a moc dlouho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Zase nebud tak dotčený smajlik Neoddiskutovatelná pravda je, že tady je té kritiky někdy až moc a to nejen od tebe, rozhodně dost na to, kde se pohybujeme v tabulce. A to nejen letos, ale hrajeme na špici od roku 2013 skoro pořád. Z toho vyplývá to o té dominanci, přímo jsi to neřekl, ale z tvých slov jsem tak očividně nejen já pochopil. A kombinační hokej jsme hráli třeba v době Three Amigos, což se zdá jako nedávno, ale už je to hezká řádka let a i za tu poměrně krátkou dobu se NHL hodně změnila. Na druhou stranu i od té doby jsme měli nebo máme v týmu hodně dobrých útoků nebo vzrušujících hráčů, kteří hrají nebo hráli hezký hokej. Přesilovky jsou problém, to máš pravdu.

Každý tady vidí nedostatky v našem týmu, nejen ty. Nikdo a to ani já, když už jsem tady teda vedený za optimistu, jsme tady nikdy nenapsali, že si letos jasně jedeme za SC. Všichni si to přejeme, ale každý ví, kde nás tlačí bota. No a co s tím, přece si kvůli tomu, že nemáme v týmu Toewse nebudu kazit dojem z hezkého hokeje, kupy výher a pohled na tabulku, kde je Montreal na špici smajlik

Trochu si přihřeju polívčičku. Theo zmínil Pens, rád je taky nemám, ale už jejich transakce před sezonou (Fehr, trade Bonino za Suttera atd.) a hlavně v sezoně (příchod Daleyho a Hagelina) jsem neskutečně obdivoval a nelétavcům neskutečně závidel a jak se jim to vyplatilo. Na druhou stranu naše letní podpisy se hodně vyplácí a pominuli Subban story, tak Rads, Shaw a Weber jsou pilíře týmu, takže náš GM i přes některé chyby a kontroverzi dělá dobrou práci, ač se mi to neříká dobře právě kvůli Subbymu, tak pravda to je. Nemáme např. velkého kvalitního centra, ale na tohle MB jednou hodně dobře mluvil na tiskovce, takoví hráči prostě nejsou k dispozici. Kdo byl naposled volný z velkých ryb, tak to byl Kessler, který si vybíral a Habs bohužel mezi týmy kde chce jít nebyli. Ted bude k dispozici Hanzal, pro některé nezajímavý hráč a obecně v měřítku NHL ne úplně bomba, ale má určité parametry, které týmy chtějí (a to ani nemluvím jak bychom hráče jako je on potřebovali zrovna my), ale i tak se o něj strhne bitva dřív nebo později. Ach, ta NHL smajlik

Jsem se zase rozepsal, no snad to Míro nebudeš brát nějak ofenzivně, ale s nadhledem.
 
AvatarCo mně tady pořád někdo vkládáte do úst slova, který jsem neřekl? O žádné naší dominanci, kterou údajně požaduju, jsem tu nikdy nic nepsal! A že se mi líbí kombinačnější hokej? No a co, vždyť jsme ho dokázali hrát dříve celkem často, tak proč teď, když k tomu ti hráči opět jsou, to nepožadovat? A v té lize vidím dost mužstev, co umí přejít střední pásmo jinak než nahozením a jejich přesilovky opravdu vypadají jako přesilovky... Nikdy jsem netvrdil, že v téhle lize existuje mužstvo, které by prošlo celou sezónu bez zaváhání - to tu snad nemusím zdůrazňovat, tak blbej rozhodně nejsem.
A ten poslední zápas prostě podle hry hodnotím jinak než naší naprostou dominanci - ta vypadá rozhodně jinak, třeba náš domácí zápas proti Arizoně nebo Detroitu. Tam jsme byli jasně lepší a hokejovější. Ale nebudu ten svůj názor tady obhajovat, prostě mám na ten hokej jiný názor. A hlavně po těch dlouhých letech pořád nevidím v našem podání mužstvo, které by mělo reálnou šanci na zisk SC - ano, dokážeme možná relativně v pohodě projít základní část (uvidíme, co s námi udělá absence Galchenyuka a jeho forma po návratu...), pokud nás nepostihne nějaká pohroma v podobě vícero zranění, protože náš kádr není tak kvalitní, abychom měli dostatek adekvátní náhrady. Ale na play-off potřebujeme sakra doplnit, tohle mužstvo reálnou šanci fakt nemá. A to není pesimismus, to snad při porovnání s některými jinými mužstvy musíte vidět taky, ne?
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím do posledního písmena, jsem rád, že sem i přes nedostatek času sem tam zajdeš!


Zápas jsem dnes dodíval a byl to opravdu totall package celého týmu. Plekyho lajna měla super momenty, sice hodně díky Raduovi, ale byly tam. Nejvíc byl ten totální tlak okolo 5. minuty třetí třetiny. Tam jsme si z nich dělali dobrý den. A není náhodou že při tom byl na ledě 3rd pairing. N8 a Redmond hráli oba skvěle až jsem místy zíral. Goly padly všechny docela štastné, po odrazech nebo chybách soupeře, ale takové goly dnes tvoří gro NHL a všechny jsme si vydřeli.

Jinak i MT na tiskovce potvrdil, že měl Max vlasovou zlomeninu nohy. Klobouk dolů, snad půjdou jeho výkony nahoru ještě víc.

Včera ráno jsem tady psal o Caryho zlosti proti Palmierimu, ale to jsem vůbec netušil, co tomu předcházelo. Vůbec se jeho zlosti nedivím a jsem to stoprocentně za ním, protože první gol byl teda hodně sporný. Carey je gamer a nesnáší vidět puk ve své bráně a svůj tým prohrát, takže ten nájezd Palmse byl vrchol a trpělivost došla. Byla to message, ukázal zase leadership a v rozhovoru po zápase to docela jasně vysvětlil. S tou historií co on má se mu zkrátka nemůže nikdo divit. Na druhou stranu sudí pochybili, v pravidlech je, že brankář nemůže napadnou hráče s vyrážečkou na ruce. Tím pádem měl jít na 5 minut a do konce ven, to je prostě fakt a Devils se tím pádem mohli cítit ukřivděni. Nicméně i kdyby tu pětku dostal, tak bych stál za ním stejně. Ale nebude mít slyšení a tím pádem žádnou dohru.

Dnes Saturday night hockey doma proti hratelnému soupeři, takže šanci na W vidím dost dobře.
 
AvatarNe vždy sem měl náhled na věc jako Theo, ale s tímto se nedá nesouhlasit, hlavně ve vyrovnanosti NHL, není slabých, vyrovnanost je extrémní a nikdo nikoho nepřehrává krásným hokejem, jeden zápas se povede a dominujete, ale ve druhém jste za šašky, to je prostě NHL a proto ji i máme rádi. Doufám, že dneska nás Lavina nezavalí a my opět zabodujeme a Pleky dá multipoint game...
 
10.12.2016 10:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPřiznám se, že práce mi už nedovolí příliš přispívat, ale stále jsem pozorným čtenářem zdejší diskuze téměř pod každým článkem (stejně jako posledních 8-9let) :)

Jak poznačil Michal, je sranda jak pohled na jeden stejný zápas může být odlišný. Přiznám se, že jsem ho neviděl (fakt už nestíhám tolik Habs, když člověk musí sledovat i zápasy dalších týmů). Ale také se přikláním spíš na Pardovu stranu. Někdy ten pohled na Habs až příliš kritický. Výsledky z loňské sezony jsou o 180 stupňů jiné. Že je to hlavně zásluha Carey, wtf, koho o zajímá. Jak Parda správně poznamenává, každý druhý tým v lize má hráče bez něho se téměř neobejde. Tak to prostě je...

Proč tolik kritiky. Radulov hraje líp než kdokoliv možná čekal. Galchenyuk před zraněním nám asi po 10letech připomněl, jak vypadá první centr týmu (až na ty buly). Weber je zatím jinde. (v PO uvidíme) Kritika na Maxe je enormní. ok možná to není nejlepší kapitán, kterýho kdy Habs měli. (Já ho ani za kapitána nechtěl, ptž on nikdy nezvládal mediální tlak) ale prostě ten kluk má nejlepší smlouvu v celé soutěži poměr cena/výkon. Hrál se zlomenou kůstkou v noze a od Montreal po Prahu, ten borec snáší kritiku, jak kdyby hrál, jak "Semin v Carolině". Kde to doprdele jsme...

Míra by rád kombinanční a dominantní hokej.
Zeptám se jinak, kdo za poslední roky hraje, krásný kombinační a dominantní hokej, rok co rok v posledních letech? Odpovím si s dovolením sám. Nikdo!

Ta liga je tak strašně vyrovnaná, že to prostě nejde. Posranej Pittsburgh (jak ho nemám rád) má tým poskládaný podle mnohým do naprostého ideálu (ano jsou silní, jak prase) přesto mají zápasy, kdy totálně vybouchnou a dostanou nálož a hrají totální tužku. Prostě takový tým už není. Tohle nejsou 80tky.

1) vyrovnanější liga ve sportu NENI!
2) sázet se na ní nedá, kdokoliv porazí koholiv.
3) krásný hokej hraje v průběhu sezony snad všech 30 týmech a zároveň všech třicet týmů dokáže během sezony hrát úplnou žumpu.

Třeba mě letos hodně baví Torts army. Na kouče, na kterého lidi nadávají ještě snad víc než na MT (já mezi ně nepatřím, ptž MT je jediný člověk u HABS, kterého těžko někdy skousnu) .

A tenhle borec z týmu, co byl loni k smíchu, sestavil letos skvělou mašinu. Hrají krásný hokej, baví mě, soupeře ničí, přesto vím, že to nebude trvat věčně.

Tak chlapi, víc se bavte tím hokejem, Habs hraje víc než solidně. Ok v Californii rupne vždycky, ale to by rupnou, i kdyby za něj hrál Jean v nejlepších letech. To už je prostě taková tradice a pořád nepeskujte :D Třeba to letos vyjde, třeba ne...týmů, co můžou vyhrát tam vidím kolem 16..všechny, které postoupí do PO, takže i Habs tu šanci letos mají :)

Dál přispívejte ať je co číst :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevysvětluj, je to prostě divný...smajlik. A o počtu střel v zápase jsem si vždycky myslel své, téměř nikdy to nevypovídá o skutečném průběhu zápasu.
 
09.12.2016 15:21 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Proti Avs si možná můžeme dovolit v bráně Montoyu, věřím že by jsme je mohli v klidu porazit pokud Duchene nebude mít jeden ze svých dnů.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, je to jedno, hlavní je výhra, protože poslední dobou jsme moc štěstí neměli a nepadalo to tam, takže i pokud to je jak říká Míra (já fakt neviděl ještě ani goly), že goly byly štastné, tak je hlavní výsledek.
Na druhou stranu dneska je v NHL málo opravdu haluz golů, je těžké ten gol dát a i když vypadá jako haluz nebo štastný odraz, tak odraz vznikne od čeho? Od střely. A nemusí být ani přesná a tvrdá, ale hlavně že je. Zkrátka jsme tomu šli naproti a makali. Devils rozhodně nejsou žádní otloukánci, ale parta dělníků makajících pod vymakaným systémem skvělého mladého kouče a navíc mají mezi sebou hodně šikovných hráčů jako je Hall, PAP nebo Palmieri, kteří umí dát goly. Pro mě huuuuge win.

A je to jak říkáš, když jsme my přestříleni o dost, tak to jsou vše dle pesimistů golovky a Carey pomalu nevěděl kde mu hlava stála, ale když my přestřílíme výrazně soupeře, tak to vlastně byly náhozy pomalu z červené čáry smajlik smajlik smajlik To teď na nikoho neútočím, ale často to čtu v review k zápasům, někteří fans Habs jsou včetně novinářů někdy hodně na palici smajlik

Souhru nové první lajny neumím posoudit, ale četl jsem jejich kladné hodnocení na stránce, kde se s posuzováním hráčů většinou moc nepárají, takže tady bych to spíš viděl na Míru a jeho snovou představu o kombionačním hokeji, která bohužel moc realizovat nejde smajlik (nic ve zlém).

A já že jsem optimista? smajlik Jsem realista a to i v normálním životě, ale umím se zaradovat, když vyhrajeme 5:2 smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Protože ty seš pesimista, Parda optimista a jelikož jsme je tak hrozně přestříleli, tak si myslím, že to bude o kousek blíže k němu, viděl jsem jen sestřih a opravdu branky byly šťastnější, ale myslím, že jsme i díky těm střelám tomu šli naproti. Často se říkalo, že nás soupeř přestřílel o 15 a víc, ale to už nikdo nenapsal, že velká část byly propagační střely, protože to bylo na nás a my máme přece dominovat, soupeře zničit a rozpoutat ku*evsky ohnivou bouřismajlik Já jsem rád, že se vyhrálo a vlastně je mi jedno, kdo je k pravdě blížsmajlik Já jen doufám, že Pleky se v první lajně chytne, je potřeba proti Col bodovat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak se můžeš víc klonit k Pardovi, když on to teď hodnotí jen podle statistik, to fakt nevím...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť jsem ti říkal, že tam nastoupí Pleky...smajlik. Ale jinak tvoje hodnocení na ten zápas podle mě moc nesedí - žádná totální dominance se nekonala, alespoň já jsem jí tam určitě neviděl! A herně to Plekyho útoku až tak nešlo, to taky není pravda - nevím, co kdo považuje za povedenou hru, pokud samotný pobyt v útočném pásmu, tak možná ano, ale pokud je to o vytvořených šancích a ne plácání se třeba za brankou nebo u mantinelu, tak potom se bavíme jen o Radulovovi, který něco dokázal připravit. Pacioretty dal gól, ale ne po nějaké akci, ale po chybě v rozehrávce. A skoro všechny naše góly byly dost se štěstím nebo takové podivné dorážky na brankovišti, takže jsme prostě měli i velký kus štěstí - ano, po takových lacinějších brankách jsme tu hru celkem kontrolovali. Ale dost těch střel bylo z uctivé vzdálenosti a třeba nahození od modré.
 
09.12.2016 09:59 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jinak také po dlouhé době jednoznačnější zápas, sám jsem to neregistroval, ale někde jsem zaznamenal že snad 10 našich poslednich zapasu bylo vždy rozdil score pouze o gol.
 
09.12.2016 09:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Aspoň tím dal ostatním takovou message. Je dost možné, že pár bezmozků by to mohlo vyhodnotit jako možnost jak ho rozhodit (snad ne zranit) Timhle gestem snad vi, ze to bude bolet i je a ze Carey neni zadny otloukanek.
Mě to připomnělo legendární tiskovku s Tortorellou ohledně zraněného golmana...ted jsem v praci jinak bych hodil odkaz smajlik

Jinak 49 střel to musel bejt tanec.
 
Avatarsmajlik smajlik smajlik Víc už se od sebe ty dva příspěvky lišit nemohli a teď si člověče vyber:-D Já myslím, že to bude tak nějak uprostřed, spíše k Pardovi, protože počet střel hovoří opravdu jasně a to prostě nemůžete jen tak kontroloval hru, zvlášť ve třetí jsme je museli semlet. Je pravda, že Price se asi bál o další zranění, ale fakt jsem čuměl, připomněl mi mého oblíbence Čechmánka:-DDD ten uměl hráčům hodně naložit:-D Paci se zlomenou nohou? Hmm, zajímavá zpráva, ale nevím, jak moc by ji mohl mít zlomenou, aby mohl hrát...
 
AvatarReakce na příspěvek:Total team effort, no passangers, rekordních 49 střel, 5 golů... no docela jsme je smetli a to vše po ztrátě nejproduktivnějšího hráče a dalších dvou hráčů, huge character WIN!!! Nemůžu se dočkat až přijdu z práce a podívám se na tu krásu.

Carey mě taky překvapil, ale líbilo se mi to. Palms tam neměl co do něj takhle vletět.

Tak nakonec prý hrála první lajna Max-Pleky-Rads a údajně jim to moc šlo, což je super. Ostatní hráli
Byron-Mithcell-Gally, Shawzi hrál s Lehkonenem a Danaultem a Ghetto-Flynn-Carr. Docela se mi líbí jak to MT poskládal.

Redmond hrál s Natem hodně dobře a asi Redmonda ještě nějakou dobu v sestavě uvidíme. V pohodovém zápase trochu ulevili od zátěžě Websovi.

Co je ale zprává dne, tak dle Sportsnetu hrál Max od začátku sezony se zlomenou nohou. Pokud to je pravda, tak klobouk dolů a beru zpět jeho kritiku.

 
AvatarReakce na příspěvek:Neřekl bych, že přejeli, ale dali jsme celkem šťastné góly a pak se ta hra kontroluje snadněji. Oni byli celkem pohybliví, takže pořád jsme se museli mít na pozoru. Price mě sice taky trochu překvapil tou reakcí, na druhou stranu mu zajel do toho kolena jako prase, takže to by vytočilo asi i většího kliďase než je on...smajlik. Co bohužel nefungovalo, to byl Pleky mezi Radulovem a Pacim - neříkám, že jeho zásluhou, ale nějak to prostě úplně nešlo...smajlik.
 
AvatarTak podle stats jsme Devils přejeli, zápas jsem neviděl, ale asi musí panovat spokojenost. Prosadily se různé formace, snad to tak půjde i dál. Price mě hodně překvapil, většinou to bývá obrovský kliďas... Důležité dva body zůstaly doma a teď je potřeba porazit Colorado, které kleplo Medvědy a ukončilo 6 zápasový loosing streak...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík