Přípravné zápasy jsou tady

19.09.2017, 07:57 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Sezóna se nezadržitelně blíží. Nejprve ale Canadiens čeká série přípravných zápasů, v kterých se ukáže jací hráči budou v sestavě pro ročník 2017/18.

18.09.2017 Boston Bruins vs Montreal Canadiens 3:2 (0:0,3:2,0:0)
20.09.2017 Montreal Canadiens vs Washington Capitals 2:4 (0:2,2:0,0:2)
21.09.2017 Montreal Canadiens vs New Jersey Devils 1:4 (0:1,1:1,0:2)
23.09.2017 Ottawa Senators vs Montreal Canadiens 5:1 (2:0,2:1,1:0)
25.09.2017 Toronto Maple Leafs vs Montreal Canadiens 5:1 (2:1,1:1,2:0)
27.09.2017 Montreal Canadiens vs Toronto Maple Leafs 2:4 (2:0,0:3,0:1)
29.09.2017 Montreal Canadiens vs Florida Panthers 3:1 (1:1,1:0,1:0)
30.09.2017 Montreal Canadiens vs Ottawa Senators 9:2 (3:1,1:0,5:1)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to viděl až teď ráno, i když rozhodující nájezd se tam jaksi už nevešel...smajlik smajlik. Řekl bych, že vyrovnaný zápas, my jsme na ně vlítli, potom dost přesilovek. Po tom jejich prvním gólu se dost zvedli, ale ve finále to nebyla žádná výrazná převaha. Price solidní výkon, Lehner až na ten druhý gól taky dobrý. Drouin je fakt super playmaker, v té přesilovce je to nádherně vidět, jak si protihráči od něj udržují daleko větší odstup než od jiných - mají prostě respekt. Navíc to okořenil tím pěkným nájezdem. Dva body dobrý smajlik.
 
06.10.2017 08:04 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Viděl jsem jen 1.třetinu a bylo to vyrovnaný. Vůbec se mi nelíbil Benn (než padl gól na 0:1 tak tam udělal několik chyb atd.). Vyrovnávací branka parádní. Jinak je samozřejmě co zlepšovat, ale úplně špatný to nebylo...
 
AvatarTady to teda po openeru žije smajlik

Já teda díky výborné práci nhl.tv zápas neviděl, ale prý jsme byli herně trochu pozadu, ale výborná třetí třetina, skvělý Carey a naše efektivita rozhodla. Jo to krásně rozhodl v nájezdech.
Výkon měl určitě trhliny, ale vyhrálo se a to je hlavní. Pokud někdo kdo zápas viděl má víc info, tak sem s ním.
 
AvatarTak sestava bude taková jak jsem tady dával, čili Mitchel out, Streit v sestavě. Ideální to není, ale to neovlivníme, tak Go Habs Go! At už to konečně začne smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To si myslím, že McCarronovi křivdíš, určitě se posunul dál, ale Martinsen byl určitě lepší a Deslauries taky asi lepší bude.
Četl jsi můj příspěvek o Macovi a srovnání s Boylem? Měli bychom mít více trpělivosti...
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas se vším, taky mně bude Martinsen chybět, protože teď v přípravě působil daleko lepším dojmem než třeba McCarron - nechápu... Zřejmě tím, že přišel Deslauries, který je podobného ražení, byl poslán Martinsen pryč - jak říkám, pro mě velká škoda. U McCarrona se asi stále doufá v jeho vzestup, ale já jsem tady v tom případě trochu skeptik - moc velký posun za tu dobu, co dostává příležitosti v áčku, tam určitě nebyl...smajlik.
 
AvatarJsem rád, že je Redmond pryč, v Buffalu snad dostane větší šanci dostat se do týmu, u nás to měl těžké, přitom mě se vždy na ledě líbil. Je lepší jak Streit a srovnatelný s Morrowem. Deslauries je depth útočník, takový dříč a na ledě umí přitvrdit, v případě zranění proč ne.

Trošku mě mrzí ztráta Martinsena, líbil se mi jak sebevědomně bořil vše co se hýbalo a do nějakých šarvátek se s ním málokdo pouštěl, aby nedostal. Bauna neznám, v NHL toho moc neodehrál, tak snad pomůže Rakeťákům.
 
05.10.2017 01:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarBergevin to dneska rozjel...další
AHL TRADE :Kyle Baun from Chicago in return for Andreas Martinsen
 
04.10.2017 21:40 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarAHL TRADE : Nicolas Deslauriers // Zach Redmond
 
AvatarReakce na příspěvek:To se mi taky moc nelíbí a podle mě to ani nebude fungovat, trenéři jen reagují na poslední přípravný zápas, kde to třetí lajně v tom složení fungovalo, ale to se ještě změní. Hemák a Chucky na křídle by mohla být super zbraň.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, naše divize bude hodně silná a boj o osmičku bude pro nás mnohem těžší než loni. Ale i tak si myslím, že rozhodně mezi kandidáty na postup budeme figurovat!
Já mimo Streita ve třetím páru nechápu ani Hemského ve čtvrté lajně - co tam hráč jeho typu jako bude dělat? Měl by být maximálně ve třetí s Danaultem a Shaw ve čtvrté.
 
04.10.2017 10:35 | reagovat
habs_suck | habs_suck@email.com
smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to poslouchat fakt nebudu smajlik

Pokud mám nějak zhodnotit dění mimo Habs, tak mě moc netěší, že naše divize je podle mě nejtěžší v celé lize. Bolts rozhodně lonské zaváhání nezopakují, hodně kousat budou Leafs, naše 13-ti zápasová šnůra výher určitě letos skončí, se Sens jsou vždy těžké zápasy a co dovedou předvedli loni v PO, Boston prochází změnami, ale odepsat se určitě nedá. Na druhou stranu Sabres se moc nepohnuli z místa, RW jsou marní, jen Cats mohou ještě jít nahoru, ale jsou po té spoustě změn špatně čitelní. Do toho my, takže to v divizi tým pomýšlející na PO bude mít jo těžké.

Metropolitan vládl loni, ale podle mě půjdou dolu Rags i Caps, Jackets budou nahoře s Pens a zbytek tedy Isles, Canes, Devils a Flyers mají všichni plno talentu a určitě z nich někdo překvapí, ale netroufám si hodnotit kdo.

Jsem rád, že Jarda podepsal, Calgary je sympatický tým, snad se mu bude dařit. Moc mu to přeju.


Zpět k nám, takhle se trénovalo:
Pacioretty - Drouin - Gallagher
Hudon - Plekanec - Lehkonen
Galchenyuk - Danault - Shaw
Byron - De La Rose/Mitchell - Hemsky

Mete - Weber
Alzner - Petry
Benn - Streit
Morrow - Davidson

Price
Montoya

at mě CJ neštve se Streitem v třetím páru, to neviděl preseason jak tam tekl? Snad to rychle pochopí.
 
03.10.2017 14:57 | reagovat
Lu(c)kyHabs | lukas.tomanovski@seznam.cz
Sezona je za rohem. Východ bude silnější než kdy dřív. Co říkáte na tohle kompletní preview, souhlasíte?

http://www.ceskatelevize.cz/sport/exkluzivne-na-ct-sport/podcasty/361962-hokej-fokus-podcast-jak-zapadne-jagr-do-calgary-a-co-cekat-od-nove-sezony-nhl/
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, tak to nic. Tak to budeme muset nějak zkousnout...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:registrace neni povinna, takze blokovani nema smysl. Kvuli jednomu blbovi zavadet povinnou registraci po tolika letech... to bych nerad :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Já vím, ale nechci se tu probírat milionem příspěvků o ničem, abych se dostal k těm, které chci číst...smajlik. Můžeš ty dvě adresy nějak bloknout?
 
AvatarGelinas podepsal jednocestný AHL kontrakt. Zajímavé, čekal bych two way NHL contract, tak jestli se tak dohodli naschvál kvůli olympiády, těžko říct. Nebo máme těch beků přeci jen dost i pro Bergevina? :D

Carr a Holland prošli waiverem, takže se budou hlásit v Lavalu.
 
02.10.2017 08:23 | reagovat
formes | formes@seznam.cz
nereagujte na nej, cim vic mu budete neco odpovidat tim vic bude trolit :-)
 
01.10.2017 22:14 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Konečně nějakej fun na našem fóru smajlik
Já tě tu srdečně vítám ono je to hned takové živější když sem zavítá 13letý píčusek nebo jeho IQ ekvivalent - ano hoď si teď do googlu slovo ekvivalent.

Jen nám sem ty tvoje jednosouvěťové příspěvky házej, aspon bude sranda když Montreal nějaký zápas prohraje budeme díky tobě veselý
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty musíš mít neskutečně trpký život, že ti ke štěstí stačí se "vyřádit" na nějaké virtuální diskusi... Jak jsem řekl, já bych s tebou ani tak problém neměl, není každý obdařen alespoň průměrnou inteligencí (za to nemůžeš), ale to bys musel psát ty svoje kraviny bez vulgarit. Tak se zkus zamyslet, pokud je to v tvém případě možné, a zbav se těch nadávek a klidně si tu pak pruď dál - tady ti lidé, co sem chodí, znají pravý stav věci.
 
AvatarMůžete prosím vás někdo zajistit odstranění profilu toho ubožáka? Nebudu tady číst ty jeho sračky. Ty magore docela by mě zajímalo, komu fandíš. To co děláš je tak neskutečně ubohé, že to nemůžu ani popsat. Nevím, co si tím dokazuješ. každý si prostě fandí komu chce a ty se tady do nás rozhodně nemáš co srát. Fandi si svému klubu a nás nech na pokoji. Jdi si ty tvoje sračky psát někam jinam. My tady chceme Fandit a ne se zaobírat kreténem, který nás tady jenom uráží. Ne Parda, ale ty tady meleš sračky. Parda tomu náhodou rozumí. Jestli tě baví někoho urážet tak, jak jsem ti řekl, jdi urážet někoho jiného a ne nás. Ještě ke všemu ukazuješ svojí ubohost tím, že urážíš tak věrného fanouška jakým je Parda. Píšeš tady, že nerozumí NHL a píšeš tady tyhle sračky právě protože právě ty jsi ten, kdo ničemu nerozumí. Seš neskutečnej ubožák. smajlik
 
AvatarJinak konečně mohu říct, že naše hra vypadala k světu - druhá třetina byla prostě výborná! Souhlasím s hodnocení, první lajny, De LaRose překvapil, ale pořád si myslím, že Mitchell je lepší. Alzner mě taky hodně postrašil, jeho bruslení je fakt špatný a nestíhá vybruslit útočníky. Streit může chodit akorát tak na přesilovky, ale kvůli tomu ho držet mezi šestkou beků...? To určitě ne! Mete je typově Markov z mladých let, jen tu střelu měl Markov asi lepší. Ale pro mě nejmilejší překvapení a doufám, že s ním budou mít trenéři trpělivost, i když by se mu třeba vstup do ostré sezóny nepovedl - takového konstruktivního beka nemáme!
 
AvatarProsím tě Martine, jestli můžeš, zablokuj tomu exotovi přístup do diskuse - vím, že si takový člověk udělá další registraci, ale i když se těm jeho kecům musím jen smát, ten slovník tu pořád číst nemusím. Díky moc.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pokud je pro tebe prostý výraz 4th liner cool výraz, tak to jen dokazuje jak neuvěřitelně omezený jsi smajlik Tímto já ukončuji komunikaci s tebou, nemá smysl tím tady zahlcovat komentáře.

Admini- nemáznete ho?
 
AvatarReakce na příspěvek:Co to meleš ty chudáčku, koho vynáším do nebe?

Jinak mě velice bavíš, nedovedu si ani představit co za chudáka musíš být, jak někdo může být tak chudý duchem, že kvůli své nenávisti vůči nějakému klubu si založí na to mail a ještě ztrácí čas ztrapňováním se na jejich fan club smajlik smajlik smajlik Musíš mít strašně trapný život co?

Ale pokračuj klidně, bav nás svou jednoduchostí dál.
 
AvatarJeště k McCarronovi, já jsem s ním zatím trpělivý, je dobře, že je na farmě, kde bude hrát top minutes a hlavně nemusí jít přes waiver, takže v kombinaci s jednoduchým dojezdem z Laval a nějakým zraněním může být kdykoliv zpět v Montrealu a pořád se vyvíjet a rozdělit sezonu mezi AHL a NHL a vzít si z toho co nejvíc.
Ono už je asi jisté, že druhý Ryan Clowe nebo Lucic z něj nebude, ale napadlo mě docela dobré přirovnání k velice dobrému hráči, který je mu hodně podobný svou velikostí a taky tím, že byl draftovaný v první kole- Brian Boyle. V odkazu jde jasně vidět, že Boyle hrál svou první kompletní sezonu v NHL až 6 let po draftu! Tzn. opravdu to není klišé, že velcí hráči potřebují víc trpělivosti a času na rozvoj všech svých hokejových vlastností. Takže já doufám, že s ním tu trpělivost mít budeme.

Boyle
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11429

Mac
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=135703
 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda, že nevyšla desítka smajlik

V tom je krása preseason, za prvních 6 prohraných zápasů jsme žádné body neztratili, zato jsme za poslední dva zápasy myslím si nabrali hodně sebevědomí a dokázali si, že to umíme a jdeme do sezony dobře naladěni a krušný začátek je zapomenut. A taky jsme si myslím dostatečně napravili dojem, byt tu ty problémy jsou pořád (myslím tím hlavně dle mého nižší úroveň hráčů na farmě). Já osobně týmu věřím úplně stejně jako bychom měli record 6-2 a ne 2-6.

Doufám, že si to uvědomují i ti fans, co šířili někdy až směšnou paniku po prohraných zápasech v preseason :D Nemyslím ted nikoho tady.

Zápas jsem si moc užil, zejména druhá třetina nejde nazvat jinak než jako válec. Dělali jsme si s nima co jsme si zamanuli, první střelu měli na konci 16. minuty, to mluví asi za vše.

Začnu negativy, těch je méně- Streit... Pořád to má v rukách a hlavně má pořád vysoké hokejové IQ, když má puk a má čas, tak vždy dá dobrý pas, měl tam několik dobrých střel, ale nohy nestíhají, pod tlakem dělá chyby a nestíhá. Z úcty k němu bych mu dal pár zápasů a pak se nějak domluvit oboustranně na rozvázání kontraktu. To nemůže fungovat. Dál mě dnes zrovna neomámil svým výkonem Alzner, udělal několik docela blbých rozhodnutí, s pukem fakt není úplně kámoš.

Pozitiv je víc- doufám probraný Chucky, perfektní první lajna, Hudon, překvapivě i De La Rose, kterého jsem tedy už osobně odepsal, no a Victor Mete. To je nádhera, na něj se dívat je potěcha pro oko. Neviděl jsem ho snad udělat žádnou větší chybu, naopak dobrých věcí na ledě dělá spoustu. Musí zůstat a podle mě má na to, aby zůstal i po 9 zápasech.

Se Schlemkem pořád out, tak bych si to ve čtvrtek představoval nějak takto:

Carey

Webby-Mete
Petry-Alzner
Davidson-Benn

Max-Jo-Gally
Hudon-Pleky-Lehko
Chucky-Danault-Hemák
Byron-Mitchy-Shaw

CJ ale moc nemusí Mitchyho, tak tak ve čtverce možná bude DLR po tom včerejšku, Froese snad ne, nebo Martinsen. Kombinací je milion. Uvidíme.
 
AvatarJestli jsme si to nechávali na konec přípravy, tak dobře:) Drouin famózní, stejně jako celá jeho lajna. Vynikající Mete, Price jeden Haškovný krásný zákrok a podržel. Tak teď uvidíme, jak se bude dařit v Buffalu, naladěno na to je nakonec dobře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Trochu se to dalo čekat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Děkujeme ti za tvůj velmi přínosný příspěvek a jestli mohu, tak sám za sebe - budu strašně moc rád, když sem budeš chodit častěji, protože smích prý prodlužuje život a tím pádem bys pro mě udělal spoustu dobrého...
 
30.09.2017 18:02 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarJeřábek poslán na farmu
 
AvatarReakce na příspěvek:http://www.eliteprospects.com/player.php?player=232703

loni jsme jej draftovali
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak tady to vidíme každý jinak... Přechod do pásma měla mnohem lepší Florida, u nás to bylo kolikrát číhání na chybu a rychlý protiútok, hokejovější byla rozhodně Florida. Jak jsem řekl, u nás chválím jasně druhý útok Danaulta. Plekyho lajna tentokrát takový průměr, na své poměry byli velmi solidní Scherbak a hlavně Martinsen - ten byl rozhodně o dost lepší než McCarron a měl by dostat před ním přednost. Jeřábek mi nepřišel nějak slabý, to byl tentokrát Davidson horší, napravil to trochu tou bitkou smajlik. Jinak je jasný, že je lepší než Streit, potom ale vůbec nechápu, co se Streitem budeme dělat... O Metem už jsem mluvil - popravdě si ani nevybavuju, v jakém roce jsme ho získali... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě se právě hra líbila moc! Když si vezmeš, že se ty útoky pořád točí (kromě Plekyho lajny, která je od začátku campu stejná). Byli jsme víc na puku, měli jsme mnohem víc šancí a přechod do pásma byl taky sto a jedna oproti předchozím zápasům. A Florida byla až na pár hráčů v plné sestavě, za mě velká spokojenost s předvedeným výkonem.

Všechny individuality, jenž byly kritizované, se zlepšily- Benn, dvojka Alzner-Petry, Scherbak dobře odpověděl na poskytnutou druhou šanci, Chucky rozhodně lepší, ale pořád to není ono. Líbili se mi naši mastodonti Mac a Martinsen no a vzadu Mete je snad lock. Lock minimálně na 9 zápasů a pak se uvidí, ale je vidět, že to má jak v nohách, tak i v hlavě. Jeřábek měl slabší zápas, ale vyloženě nehořel, Davidson je pořád trochu vzadu, ale za mě je pořád výš než Streit a Morrow.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak konečně první výhra, ale ta hra prostě není dobrá - Florida opět pohyblivější a hokejovější. Ale měli jsme pasáže, které byly velmi dobré - bohužel jich nebylo až tak moc... Nechápu, jak vůbec může platit takový gól, jaký jsme my dostali - co jiného má asi brankář udělat, aby takovému gólu zabránil, to fakt nevím! Jinak Mete musí v prvním mužstvu zůstat, jediný obránce schopný založit akci a hlavně se nebojí hrát - z těch obránců, co usilují o první mužstvo (včetně Jeřábka, který špatný taky nebyl), je podle mě jasně nejlepší. Překvapivě mi přijde, že dost hoří Davidson, bude mít co dělat, aby u áčka zůstal... Vpředu je snad Hudon už jasný, včera vynikající útok Byron-Danault-Shaw - všechny 3 góly! Scherbak se mi poprvé celkem líbil, Galchenyuk pořád nic moc na jeho kvality. Lindren v bráně solidní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Snad jako by nestačili loni Ott a King... Snad to je jen vtip.

Dnes takhle
Hudon – Plekanec – Lehkonen
Byron – Danault – Shaw
Galchenyuk – Holland – Scherbak
Martinsen – Froese – McCarron

v beku bude Mete poprvé bez Webbyho, Jeřábek, Davidson, Alzner, Petry, Benn.

V bráně asi Lindgren.

Zajímavé je, že jsme povolali zpět Scherbaka. Média zase dělají z komára velblouda a zase se píše, že Chucky byl sesazen do třetí lajny. Nedělal bych z toho vědu, prostě se to různě zkouší, je to preseason... Hemák opět nehraje, pokud se nepletu, tak hrál jen jeden zápas? Snad je zdravotně v pořádku.

Cats přivezli hodně silnou sestavu, skoro full. Výsledek mi už je asi jedno, tu hrznou bilanci už nenapraví nic, ale mohlo by aspon padnout hodně golů, at si trochu zastřílíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak v to doufám taky, na co nám je hráč jeho typu, navíc dávno za zenitem výkonnosti...?
 
Avatarhttp://www.gohabsgo.com/2017/09/28/are-the-canadiens-interested-in-signing-chris-neil/

to je doufám jen hodně blbý vtip.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tomu nerozumím, však pokud nejsi nový předplatitel, tak máš zvýhodněnou cenu než když jsi nový u nich a preseason je vždy v tom už zahrnuto. Kdosi mi sice říkal, že mělo být letos zadarmo pro všechny, ale kámošovi to nešlo, tak nevím.

To souhlasím, štěstí Carey ani celý tým moc neměli, však jak jsem psal, jejich goly vypadaly děsně jednoduše (a taky s notnou dávkou štěstí), zato naše snaha vypadala někdy až křečovitě.

To je právě ono, mi se po Markovovi nestýská, ale určitě jedním dechem dodávám, že by přínosný týmu byl, ale jak ty taky říkáš, tak pouze v ZČ a na co nám je takový bek, na kterém stavíme obranu v regularu a v play-off nepředvede nic. I to je bych řekl jeden z hlavních důvodů, proč nemá smlouvu Jágr. V regularu je to pořád platný hráč, ale PO je dnes jinde a nikdo nedá hráči místo v top 6 a PP, který se už nikam nevyvíjí, za chvíli půjde do důchodu a na PO nestačí, to tam raději budou zkoušet mladé. A na jména se dnes nehraje. To samé my, raději se budu dívat na Schlemka apod. jak je zkoušíme, nebo úplně nejlépe na Meteho či Juulsena, než na starého beka, který nemá sebe ani tým kam posunout.

 
AvatarReakce na příspěvek:Zvlášť ne, ale strhlo se mi to automaticky a je to i na to, kdyby to nebylo automaticky, tak bych si zaplatil až sezónu... Však já Careyho nekritizuji, jen prostě nemá ani to štěstí... Tak s tím Markovem to bylo nadsazené samozřejmě, ale uvidíme po 20 zápasech, pořád si pamatuji na ten článek, jak s Markovem se vyhrávalo a on měl pořád i dobré stats, bavíme se o ZČ samo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty sis předplácel zvlášt preseason? To jde? Já to mám zadarmo, ale jsem dlouholetý předplatitel.

No tak Carey neměl předchozí zápasy nijak zvlášt povedené, to je fakt, ale dnes nás podržel a 3 ze čtyř golů neviděl, když mu stínili protihráči a Morrow, jak jsem už psal. A ta haluz Marinčina snad ani nestojí za komentář. Tohle na golmana rozhodně svést nejde.

Chucky to má těžké, ten tlak kolem něj musí být hrozný, šije do něj každý druhý novinář a na ledě jim svými výkony akorát nahrává. Snad se zvedne, musíme jen doufat.

Mě se po Markovovi nestýská, ten by naše problémy neřešil. A hlavně, suďme vše po takových 20 zásech základní části, ne po šesti bezvýznamných zápasech přípravy :-)
 
AvatarTrošku zatím lituji, že jsem si předplatil TV i s preseason. Obrana je prostě otřesná, navíc zatím ani brankáři nechytnou nic nevíc, ať už je tam kdokoli. Bohužel za naší obranou je to těžké. Navíc špatně brání i útočníci, hromada branek je od modré, jsme u všeho pozdě. Podle mě už je toho alarmujícího celkem dost. V oslabení také moc nevládneme. Dobré to rozhodně není a Galchenyuk si na sebe vytváří ohromný tlak již od začátku, protože v žádném zápase ještě nic nepředvedl. No nic, Markove, vrať sesmajlik
 
AvatarNevím jak je možné, aby nás porazil tým, kde jsou největší hvězdy Fehr a Moore. My se zase nadřeme na gol, děláme z golmana hvězdu a oni si přijdou, zacloní a naperou to golu. Mimochodem Morrow ji v tom zdatně u dvou branek sekundoval, nevím, jestli je dementní... Měli jsme kupu šancí, ale hokejovost a efektivita byla na jejich straně.
Hráče, které fakt chci vidět v prvním týmu co nejméně- DLR, Froese, Morrow a Streit, ten je fakt děsný. Trochu si to u mě vyžehlil Holland, ale určitě by měl na čtvrtém centru začít Mitchy.
Mete je perfektní, jeho pohyb se mi moc líbí, není labilní s pukem na holi, dovedu si ho představit u nás i dlouhodobě. Drouin ukázal svou velikost, ale sám to neutáhne, takový Galchenyuk nebyl kromě poslední deseti minut vůbec vidět.

Pořád není proč panikařit, pořád jde o hovno a pořád může v Buffalu vyjet úplně jiným tým, ale dobré to každopádně není.
 
AvatarPaciorettyDrouin – Gallagher
Galchenyuk – McCarron – Shaw
Terry – De La Rose – Mitchell
Carr – Holland – Froese

Mete – Weber
Gélinas – Davidson
Morrow – Streit
Jerabek

Toronto do Quebec city přivezlo hodně průměrnou sestavu a neuvidíme nikoho z mladých pušek, jinými slovy, tohle se MUSÍ vyhrát, jinak to tým od novinářů a fans hodně schytají :D

 
26.09.2017 10:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nepřevádím ji vůbec nikam. Jen naznačuji, co příprava může znamenat. Colorado loni v ni bylo bezchybné, a pak předvedlo jednu z nehorších sezon v NHL za dobu co kolem toho dělám. (Vážně si moc trapnějších týmů nepamatuju)

Tím ale nezlehčuji problémy Habs. Jsem si jich vědom a sice mě netrápí výsledky v přípravě, ale hra některých hráčů výrazně.

O mladých už byla řeč. Krom Meteho (musí dostat šanci) tam není jediný, který by CJ zamotal hlavu. A hráči jako Scherbak, Big Mac i Réway zaslouženě půjdou na farmu.

Jak jsme psal, trápí mě stav obrany: Petry s Alznerem měl být silný druhý pár. Petry se zatím nepřiblížil tomu Petrymu, který byl tak skvělý na začátku po příchodu a Alzner, pánové. Proti Torontu vypadal, jak ten nepohyblivý kus pytle, kolem kterého si jezdili, jak chtěli. Tím se vracím k tomu, proč jsem z jeho podpisu (rozuměj v poměru cena/výkon) neměl příliš radost. Davidson (jak toho kluma mám rád) je výrazně nejistý. A pokusy Benn vedle Webera (to by byla zkáza). O Streitovi jsem mluvil, ten už to má za sebou.Ii proto doufám, že prcek Mete dostane šanci i na začátku sezony a zrychlí naší rozehrávku. Uvidíme až se uzdraví Schlemko.

Montaya solidní cedník v přípravě, upřímně bych radši viděl Lindgren jako dvojku.

Křídla tam nás bota netrápí. Ale co ti centři :D Modleme se ať Drouin nějak obstojí (nevím proč ale já mu věřím i tak neskutečně těžké pozici).

Bohužel Danault s Galchenyukem absolutně nefungují. Ti dva spolu hrát nemohou. U Plekyho věřím o malý drobek slušnější sezonu, ale u 35 borce nelze čekat, že to bude nějaký šlágr. Jen Hudon, Lehkonen či Galy mu budou sedět.

Tudíž výsledky mě netrápí, ale hra jedinců ano, a jak jsem psal. Pokud Mete nebude pokračovat v překvapování, tak se nám po dědkovi Markovovi ještě hodně zasteskne. (underrated)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to mě děsí víc, zase nedáváme goly. Prohry vem čert, i když to ideální taky není, to je jasné každému, ale ta střelecká impotence je zase strašidelná.
 
AvatarReakce na příspěvek:Moje slova...smajlik. Už pokolikáté jsme dali jen jeden gól, tohle bude opět veliký problém.
 
AvatarReakce na příspěvek:Když to vezmeme styl Colorado, tak podle výkonů v přípravě to vypadá, že sezóna bude ohromujícísmajlik Jinak opět tragická obrana. Podruhé (nebo i potřetí?) jsme dostali branku v první minutě. Mladé domácí pušky si dělali co chtěli. My rozhodně první část neodehráli špatně, dali jsme 3 tyčky, ale bez obrany se zápas vyhrát nedá. Přesilovky zase také nemastné, i když jedna využitá. Třetí část už jsem raději jen přeskakoval a asi jsem udělal dobře... Ano, je to jen příprava, ale už to chce sakra vyhrát!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak už tu mou poznámku o výsledcích v přípravě převádíme úplně jinam a hlavně - neříkejte mi, že mužstvo jde do prvních soutěžních zápasů se stejnými pocity po všech prohraných přátelácích nebo po několika povzbuzujících výsledcích! A navíc - ta hra byla ve většině zápasů špatná, o to tu hlavně jde. Doufám, že se to celkově zlepší, až bude ustálenější sestava.
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak...

A navzdory tomu se zase v Montrealu řeší Galchenyuk a jeho výkony v preseason. Sakra, taky se do něj opírám často, ale proč mu nedají pokoj? Já seru na preseason, snad má nějakou pozici a nemusí v ní nic dokazovat. Tím hned neříkám, že to je ideální, když se tam plouží jak lemtra a nemaká, ale počkejme a dejme mu 15 zápasů na křídle, bez tlaku, bez keců a otázkách o centrování a uvidíme jak se projeví.
 
25.09.2017 13:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJen malá připomínka:)

Víte, kdo minulý rok v preseason zůstal neporažen?

Ano, Colorado Avalanche. A jak dopadli v sezoně asi taky každý ví...
Pens proti tomu měli víc proher než výher.

Nezastírám tím, že problémy v obraně vidím. A Scherbak a big Mike jsou velký zklamání.
 
AvatarCJ udělal další cut a camp opouští Scherbak, Reway a Fucale.

Tihle hráči zůstávají a takhle trénovali:

Pacioretty - Drouin - Gallagher
Hudon - Plekanec - Lehkonen
Galchenyuk - Danault - Hemsky
Byron - Mitchell - Shaw
Carr - De La Rose - McCarron
Froese - Holland - Terry

Mete - Weber
Alzner - Petry
Benn - Streit
Morrow - Davidson
Jerabek - Taormina
Gelinas

Price
Montoya
Lindgren

Hemák u Chucka a Danyho je pokus o oživení této lajny, tak se uvidí, jak jim to půjde v dalším zápase. Jinak už s týmem trénuje taky Shaw, byl mimo s pohmožděným krkem. Takhle sestavené 4 útoky by se mi líbily, v beku prohodit Streita s Davidsonem, Meteho bych zkusil, Schlemko by měl ještě nějaký zápas stihnout před začátkem, tak se pak uvidí, kam s ním.v braně Carey a můžeme na Buffalo :D No, je to ještě daleko, ale už se těším.

Gelinasovi bych 2 way contract klidně dal, beků není nikdy dost, s tím s MB souhlasím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Výsledky nejsou deprimující :D Deprimující by to bylo v základní části, depresivní v play-off. Ted fakt o nic nejde... jen o ten pocit a vyhrát zápas, to by nebylo od věci.

Monty stoprocentně bude back up, Hudon snad ten tým už udělal. U Scherbaka pořád nevím co čekat, má dobré momenty, ale i hodně slabé, je dost podobný Chuckymu svým stylem i povahou hry, jen samozřejmě o nějaký ten level níž.

Jeřábek včera nehrál.
 
24.09.2017 15:40 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:moc nekoukám na sestavy ostatních, ale vím, že u nás chce Julien nechat hrát všechny a nekoukat na výsledky.

je fakt že ty výsledky jsou deprimující, ale důležitý je co se odehrává na trénincích. Asi teď protočí co nejvíc beků, zjistí jestli nechat Montoju jako backup a jestli si Hudon zaslouží Atým, Scherbak ... je Scherbak fakt taková slabota?

je to logický, taky nechce přijít o žádnou s oporou. Když se chytí Mete, tak by ta obrana nemusela být tak děravá.

Jeřábek proti Sens byl taky? Trochu doufám, že si ty výhry nechápe na sezónu, taky nevěřím že by Vegas každýho přejli i v Regularu :D

 
AvatarReakce na příspěvek:S obranou částečně souhlasím, když vidím třeba v Ottawě Chabota, Widemana, Cleasona a u nás skoro nikdo, tak mi je do breku, ale počkáme jak se to u nás vyvine a jak to bude fungovat v ostrých zápasech.

Výsledky mě taky netrápí, ale výhru by to chtělo. Včerejší zápas byl příklad toho, že v té sestavě nebyl nikdo schopný, kromě velkých kluků. Útok šel, když tam byla Plekyho lajna, nebo se zakousl do protihráčů Carr, v beku byl vidět Davidson a svoje si odmakal Alzner, Lernout taky ok, ale Morrow zatím teda co jsem viděl nic extra. Barberio byl jinde.

Trápí mě De la Rose, to je podle mě další bust, pořád jsme mu dával naději, ale to je marné. Je v posledním roce ELC a v blbém preseason zápase není schopen nic ukázat. Audette marný.

Scherbak zatím taky bída, u Maca věřím, že se prosadí aspon jako velký 4th liner, když už z něj nebude nikdy druhý Lucic, má výhodu jak ve stavbě svého těla tak díky své hlavě, ten kluk ví co chce a má nějaké IQ.

Další cut v campu. D. Audette, D. Broll, J. Grégoire and B. Lernout out, Scherbak zatím přežil, zajímavé.
 
24.09.2017 11:04 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Výsledky mě zas tolik netrápí v preseason. Co mě ale hodně straší (podle očekávání) je pohled na naší obranu.

Modleme se ať Mete se nějak zázračně chytne vedle Webera. Protože Benn/Schlemko vedle něj. Může být velký průser a ještě se nám (i Pardovi!:D) bude stýskat po Markovovi.

Plus je na čase si přiznat, že Mccarron a zřejmě i Scherbak na NHL nemají. Snad Poehling a Ikonen v budoucnu prosadí víc :)
 
AvatarNo tak můžeme v tom pesimismu směle pokračovat, tentokrát nářez v Ottawě...smajlik! Opravdu by to chtělo konečně pro sebevědomí nějaké to vítězství... Jediným světlým momentem opět Hudon a jeho nádherná střela po spolupráci s Plekym - tady by to mohlo fungovat smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pravda, proti Devils to fakt nebyl dobrý zápas. Goly sice takové dost neštastné, ale vyhráli zaslouženě, naši se tam plížili jak lemry, málokoho lze pochválit.
 
AvatarVím, že je to jen příprava, ale ty výsledky nejsou vůbec žádná sláva a už by to chtělo nějakou výhru - už jen pro zlepšení nálady do začátku sezóny. A herně to bylo vyloženě dobré snad v jednom zápase...
 
AvatarTak jsem se konečně dostal mrknout na zápas. Nějaká aktivita vpředu byla, rozhodl haluz gol dřevěného DSP, čert to vem.
Jak bylo řečeno, Hudon je perfektní, zvěsti z farmy o něm nelhaly. Tým musí udělat, takoví mladí šikovní a brusliví štírci jsou hodně in a v dnešním hokeji hodně efektivní, takže hrát musí, zaslouží si to. Zvlášt po tom trejdu Ghetta. Líbila se mi ta bomba do tyčku od Drouina před Maxovým golem. Jinak jak tady padlo, Streit nestíhá, to vidím tak na 30-35 zápasů max.

Juulsen bohužel dohrál, no nedá se nic dělat.

Dnes na Devils opět s Carym překvapivě.
 
21.09.2017 18:41 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Juulsen si na to plavání ještě počká - na 6 týdnů je out.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jednoznačným plusem z tohoto zápasu je Hudon, ten kluk musí zůstat v prvním týmu! Moc dobře se koukalo na Drouina a to hlavně v přesilovkách - bylo krásně vidět, jaký respekt z něj soupeř má, nikdy proti němu nešli natvrdo, aby jim náhodou neprovedl nějakou kulišárnu...smajlik. Hemský celkem dobrý, pěkná přihrávka na gól Maxovi. Scherbak mě zklamal, ale je pravda, že by měl hrát s úplně jinými spoluhráči. V obraně jednoznačně nejhorší Streit, první gól byl názornou ukázkou jeho nebránění - jediné, co mu zbylo, je solidní střela. Mete chodil na přesilovky a nebál se hrát, celkem se mi líbil. Jeřábek se také snažil zapojovat do ofenzívy, nic zásadního nepokazil. Já bych stoprocentně jednoho z dvojice Juulsen-Mete do té vody hodil, oni by se určitě naučili plavat...
Jinak zápas sice herně celkem v pohodě, ale problém koncovka u nás asi jen tak nezmizí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Streit opravdu děs, zlatý Markov:)) Jinak už je o tom článek i na idnes, jak se vyhazuje na buly. Vyloučení proč ne, jen jde o to, jak se tento trend udrží nebo se postupem času zase rozvolní... Drouin na buly slabší, nevím jakou měl přesně úspěšnost, ale tipuji tak 50 % a to tam bylo nějaké vyhrané ve středním pásmu...
 
21.09.2017 13:18 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
a jak hrál Drouiny na centru - na buly? šlo to?
 
21.09.2017 12:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím: Hudon vypadal velmi dobře. Letos už ho dolů nepošlou, musel by přes waiver, takže dostane šanci v druhém spíš třetím útoku.

Julien si od Jeřábka hodně slibuje (nemá na výběr) mezi leváky s rozehrávkou je tam velká díra.

Uvidíme, co ten Mete. Loni CJ dal šanci Carlovi, ale obávám se, že nakonec do toho půjde přes zkušenost Schlemko/Benn (podle situace). Což upřímně ani jeden není ideální. Schlemka mám rád, ale jak jsem psal pamatuju si ho z Calgary, kdy hrál 6-8beka týmu. A Benn to fakt by byl úlet.

Co jsem viděl, tak nejhorší podle mě Streit, ne krok, ale tak 4 kroky pozdě za vším. Tenhle experiment podle mě nebude mít dlouhého trvání.

McCarron podle kempu zatím asi jen farma. Upřímně nevím, jestli tenhle hráč bude mít někdy na víc než na AHL. Scherbak musí hrát s ofenzivními hráči a ne obrem jako Martinsen.
 
AvatarVelmi zajímavý zápas s Caps, kde si hlavní slovo vzali rozhodčí. Když pominu kupu vyloučených na obou stranách, tak jsem neviděl, aby skoro ani jedno buly nevhodili oběma centrům. 4 z 5 branek v přesilovkách. Naše obdržené po velmi slabém přístupu k hráčům, moc nejde o klasické branky v oslabení. U našich rozhodně moc hezká druhá, ale dost jsme zazdili přesilovky 5 na 3. Caps si hlídali Webera, doufám, že zde víc vynikne Drouin, který měl dobré momenty, ale i lehké ztráty, to lze říct i o Hemským... Palec nahoru Plekyho lajna, hlavně Hudon a Jeřábek se taktéž neztratil... Jen škoda, že jsme převahu nedovedli do vítězství...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, to byla spíš taková perlička z netu.

Dnes v Bell Centre vyjede víc NHL tým včetně Caryho, Webbse a první lajny, tak snad to klukům půjde líp.
 
AvatarReakce na příspěvek:To je zase blbost, tak špatně jsme určitě nehráli! Je pravdou, že oni měli asi v sestavě méně známých jmen, ale co je pro nás neznámé, může být pro fandy Bruins naprosto známým jménem... Byl to prostě klasický přípravný zápas, který byl plný nepřesností na obou stranách, ale taky vedený celkem v rychlém tempu.
 
AvatarDíky kucí za report.

Ono ta příprava se musí brát s nadhledem, kolikrát se sejdou týmy kde je půlka mladých a farmářů, ale snaží se a hrají na plno proti velkým klukům, ti to někdy mají, ale někdy namají v paži a hrjou na plno :D To ted na nikoho nereaguju, spíš si zoufám jak čtu komentáře na forech jak už nás někteří "fans" pomalu za tuto prohru posílají do boje o první pick příští rok :D :D klasika.

Bostonský kádr mi přišel "méně NHL", ale je to hlavně o popisu individualit.
Co jse četl, tak se hodně chválil Gally, jestli bude zdravý, tak snad bude zase taková beast jako předloni.
 
AvatarReakce na příspěvek:Spíš jsem ho tak proskákal. Viděl jsem přesilovky, kde to byla bída. Měli jsme i smůlu jak píše Míra, kde to za brankáři Bostonu sakra zvonilo. Galchenyuk mi přijde, že umí snad jen jednu kličku a to prohodit si puk mezi nohy a šup doprava, nikdy mu to nevyšlo... Juulsen se mi líbil, nebál se hrát... První zápas, musí to jít nahoru...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já viděl první dvě třetiny a musím říct, že hlavně v první části mi přišli Bruins takoví živější a nebezpečnější. V druhé jsme dali rychle dva góly a vypadalo to celkem v pohodě - navíc jsme celkem za první dvě části trefili 4x tyčku...! Ovšem ty hrubice při prvním a třetím gólu byly strašný a zrovna u zkušených hráčů (Morrow, Galchenyuk). Strašně lacině jsme přišli o vedení.
Vzadu měli solidní záblesky Morrow (až na tu hrubici) i Gelinas, líbil se mi Lernout fyzickou hrou a na jeho postavu celkem solidním bruslením. Juulsen je typem ofenzivního beka, alespoň se o tu hru snaží, rozehrávku měl celkem solidní. Vpředu mě extra nikdo nějak nezaujal, vidět byl Gallagher s Danaultem, Galchenyuk nic moc a navíc ta namazávka v naší přesilovce na jejich třetí gól...smajlik. Gólmani solidní oba.
 
AvatarReakce na příspěvek:Viděl jsi celý zápas? Chucky byl prý hrozný.
Ale jak říkáš, je to jen příprava.
 
AvatarMoc jsme se neukázali. Bylo tam plno nepřesností, což je v začátcích jasné, ale takto lehce přijít o dvoubrankové vedení je škoda. Co mě ale štve, tak přesilovky a to myslím hlavně u lajny Gally - Danault - Galchenyuk, kde by měl být vidět rozdíl v kvalitě, ale bohužel nebyl a přesilovky 5 na 3 byly děsivý. No nic, je to první zápas, je rozhodně na čem pracovat...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík