Nepovedený začátek sezóny pokračuje.

11.10.2017, 08:02 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se při své domácí premiéře do soupeře pořádně opřel. Díky Plekancově trefě brzy vedl, jenže sedmnáct minut prakticky neustálého tlaku rychle zchladilo devatenáct sekund, během kterých stihli Blackhawks dvě trefy. Canadiens pokračovali v dobrém výkonu, ale tentokráte jim prostě nebylo souzeno.

Branky a nahrávky: 2. Plekanec - 18. DeBrincat (Sharp), 19. Saad (Toews, Pánik), 31. Anisimov (DeBrincat, Franson).

C. Price (MTL) - odchytal 57:31 minut, 22 zákroků, úspěšnost 88,0 %
C. Crawford (CHI) - odchytal 60:00 minut, 41 zákroků, úspěšnost 97,6 %

1. hvězda utkání - Corey Crawford (CHI)
2. hvězda utkání - Alex DeBrincat (CHI)
3. hvězda utkání - Charles Hudon (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Price se má červenat? Nic neviděl a ještě to tečoval bek, jsi neviděl tu reakci jak puk měl jít původně úplně jinde?
 
AvatarTak to bychom měli, dlouhá domácí neporazitelnost s Leafs je pryč, bereme aspoň bodík. Velmi dobrý začátek, ale pak opět stupidní chyby a jako s Chicagem během 40 sekund dva góly...smajlik. Při prvním se musí červenat Price, druhý po naprosté debilitě Benna, to jsem fakt nepochopil! Světlou chvilku předvedl Galchenyuk a pěknou střelou srovnal v přesilovce - ano, v přesilovce smajlik! Další světlou chvilku poté předvedl Alzner, který skvělou přihrávkou na teč našel Drouina a zase jsme vedli. Jenže zase absolutní nemohoucnost kolem brankoviště a zase trochu dezorientace Price a zase srovnáno. V prodloužení Matthews ukázal, že mu stačí málo a ten gól prostě dá - na rozdíl od nás...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak, tak. Je kolem něj špatné prostředí. Má s sebou v MTL celou rodinu a ta místo toho, aby mu prospívala, fotr místo toho, aby mu dal za ten jeho bujarý život jednu dobře mířenou, tak ho v tom podporuje, nebo to neumí zatrhnout. Fotr má často i debilní komentáře a kritizuje, když se synátorovi domněle ubližuje. A k tomu fakt, že Chuckymu nebylo zrovna dáno a rozumu moc nepobral a potencionální velký bust je na světě. Je to špatné, situace s ním se musí řešit a nepřipadá mi, že bychom ji v současné době řešili správně...

Julien is obviously getting tired of being asked questions about Galchenyuk, who is pointless in four games this season and has only two goals in his last 28 games, including playoffs, dating back to last season.

Uff smajlik smajlik

Toronto mimochodem dalo 22 golů. Sranda v porovnání s našimi 4 kusy. Chucky nebyl včera na ledě, prý flu symptoms, to samé dnes Pleky a neví se, zda budou dnes hrát. Schlemko hráů včera za Rocket, ale ted z CJ vylezlo, že není stoprocentní a neví se, jestli s týmem odletí do Kalifornie, tak tomu vůbec nerozumím...

Bude to těžké, ale já věřím, že to prolomíme.
 
14.10.2017 19:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ano, většina z toho je pravda. Alex má opravdu do profíka daleko. :( I proto Nathan musel o dům dál, jelikož v tom často jeli ve dvou.

Je tu však bohužel jedna věc. V téhle situaci za něj dostaneš hrozný prd, což vzhledem k jeho potenciálu (který už i ukázal) by byla hrozná chyba.
 
14.10.2017 18:40 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarBavil jsem se konkrétně o Galchenyukovi s kamárádem (Hab fan, Kanaďan,žije v Mtl) už před sezonou říkal, že jsme ho měli trejdnout, lidi ho tam nemají vůbec v lásce, protože žije party life a je to častá událost, že se objeví v nějakym z Mtl barů pod obraz. Doufali jsme, že z toho letos vyroste nebo že ho z toho vytáhne Druin což je prý úžasný člověk a lídr - z něj jsou tam všichni odvařený.
Dle mě by měl by dostat nějakých 20 zápasů čas, nejsem proti ho nechat máchat ve 4 lajně případně na tribuně a když to nepomůže tak adieu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Na Kalifornii zapomeň, tam se nám nikdy moc nedařilo a jakýkoli bod odtud by byl spíš zázrakem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Na tom se shodneme všichni, že tam kde je Chucky ted, tak nepatří. Loni jsem to chápal, ale hned ho takhle topit na začátku sezony, kdy sice on nehraje dobře, ale kdo z hvězd hraje, v tomhle nevybočuje v ničem.
Obávám se, že ho CJ zavrhl a má s ním snad ještě horší vztah než Therrien. V tomhle si někdy říkám, že by bylo lepší mít mladšího kouče, když vidím jako obávaný betonář Boucher hraje s Ottawou parádní hokej a dává šanci mladým... No nic, potřebuje se chytnout, ted by bylo fajn doma porazit Toronto a pak si odpočinout od toho tlaku v Kalifornii a zkusit tam udělat nějakou bodovu šnůru.
 
13.10.2017 15:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:trejdovat ho teď je úlet, to bychom dopadli, jak Edmonton s Schulzem - tři hokejky a pět puků nazpět.

Trpělivost, CJ, trpělivost!
 
13.10.2017 15:30 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKe Galchenyuovi jen krátce za mě.
Nikdy jsem ho nehltal, ale... Hrát ho ve čtvrté lajně s Mitchellem a Hemský je blbost. Tam se těžko chytne. Musí hrát nahoře, nejlépe i přes závit na v první. On se chytne.

Sebevědomí je v tahu, ale prostě víc útočně vybavených hráčů tam není. Oni ani válet se Shawem není prdel. Bohužel Alex má ještě jednu blbou herní vlastnost - nedělá hráče kolem sebe lepšími.

A pokud ho CJ opravdu musí šoupnout až do čtyřky, tak prosím nějaká, která může překvapavit.

Co takhle

Galchenyuk-De La Rose-Scherbak (povolat teď měl dobrý matche v AHL). Mladý dravci na křídle, DLR to nějak odbrání. Trochu by mi to připomnělo EGG line.

No nic, nejsem CJ, ale když ho dát do čtvrté, tak ho nezabít s Mitchellem, co dal jeden gól za posledních 50 matchů a Hemákem, který zatím vypadá, že je krok za ostatními :(
 
13.10.2017 12:56 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarZajímavý pohled na situaci kolem Galchenyuka, včetně postřehů, které se zde v diskuzi již řešily:

http://www.thehockeynews.com/news/article/the-habs-should-try-positive-reinforcement-with-alex-galchenyuk
 
AvatarReakce na příspěvek:MB je idiot. Podepíše hráče a za dva zápasy ho takhle shodí. Já byl proti tomu podpisu od začátku, hrál strašně v preseason a rozhodně jej nechci bránit, ale on rozhodně není náš hlavní problém a co jsem viděl, tak nehrál tak špatně, ale Bergevin prostě musí asi něco dělat, aby vykazoval nějakou činnost nebo co. Další chování k hráči bez respektu, tohle se podle mě takovým veteránům nedělá, zvlášt s jeho historií spjatou s naší organizací.

 
12.10.2017 21:52 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarCanadiens have placed Streit on waivers today.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky mi to takhle připadá nejlogičtější...

Chucky nepatří do 4. lajny, loni tam byl právem, protože hrál x zápasů tužku a nedalo se na to dívat. Ted hraje celý tým špatně a on tam je zas. Nechápu Juliena a začíná mě tím celkem srát. Roztrhnou lajnu Lehko-Pleky-Hudon je taky kravina.

Ghetto nemá 4, ale 3 goly ( i tak to je o jeden gol méně než náš celý tým), má 3 plus 1. Co je u Avs tak má 8 plus 12, čili 20 bodů ve 23 zápasech. Jeho trejd jsme tedy opravdu prosrali.

Schlemko je připraven jít do hry, klidně bych posadil Benna a nechám ho hrát s Davidsonem.
 
AvatarReakce na příspěvek:No ve slabém Coloradu - sledoval jsem kousky z jejich dvou zápasů a herně mi přišli lepší než my... Ale s tím Andrighettem už jsem to sem psal taky, nechápu takovéhle odchody. Navíc se zdá, že se tam uchytí i Jakupov, kterého jsme mohli levně mít a myslím, že to třeba pro Galchenyuka mohla celkem dobrá vzpruha...smajlik.
 
12.10.2017 16:34 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJen smutný dokres naší střelecké impotence, začíná se projevovat faktor Radulova a naší jalovosti v útočném pásmu bez nějaké myšlenky nebo rozdílového hráče.

Btw. Andrighetto ve slabem Coloradu 4 zapasy = 4 goly
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tohle je totální hovadina! Přesně, jak píše Michal - proč cpát dva střelce do jedné lajny? Hudon s Plekym a Lehkonenem měli zůstat pohromadě, těm to celkem šlo. Do první měl jít Galchenyuk, Gallagher k Danaultovi a Hemskému. Ve čtvrté Mitchell, Byron a Shaw.
Aha, teď koukám, že to mám úplně stejně jako Parda...smajlik. Ale takhle to dává prostě největší smysl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Lehkonen je tam jako druhý střelec, to se mi moc nelíbí, Pleky tam má dva bojovníky, ale proč tam nezkusit Galchenyuka? To by mi přišlo lepší. Ve čtvrté mít Galchenyuka a Hemského, to je velmi zajímavé...
 
Avatar... a tak si to představuje CJ

Pacioretty - Drouin - Lehkonen
Byron - Plekanec - Gallagher
Hudon - Danault - Shaw
Galchenyuk - Mitchell - Hemsky
De La Rose

Mete - Weber
Alzner - Petry
Benn - Davidson

Podle mě by se měl Chucky povzbudit a ne deptat, ale to bych se už opakoval.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ted projel zápas a fakt co my nedali... to je děs, ale o tom my tu melem v kuse x let, no v podstatě co já pamatuju. Ale já věřím, že útok máme dobrý, zejména wingery, tady důvěru mám, u obrany je to samozřejmě horší.

Trága to je v PP, ted jsme 0-13, pokud se nepletu. Nechápu jednu věc, třeba u Caps všichní ví už včera, že to bude chodit na Oviho a stejně to nikdo neumí uhlídat. To chápu, mají tam další super hráče a uhlídat to nejde. U naší PP všichni ví, že to půjde na Webbera, taky máme mimo něj super hráče na PP, ale to uhlídat všichni umí a on snad neměl pořádnou střelu na PP... Nechápu.

Další problém je zase Chucky. Nehraje vůbec dobře a CJ podle mě dělá špatně, že ho zase dusí ve 4. lajně. Místo aby ho zkusil probudit třeba vedle Drouina, tak je zas trestá. Jak tohle dopadne... ale lidi okolo Habs neočekávají, že Chucky dokončí tuto sezonu jako Hab.

Já bych to zkusil takto:
Pacioretty – Drouin – Galchenyuk
Hudon – Plekanec – Lehkonen
Hemský – Danault – Gallagher
Byron – Mitchell – Shaw

Mete – Weber
Alzner – Petry
Benn – Davidson
 
AvatarReakce na příspěvek:A kdo je silný soupeř a kdo outsider...smajlik? A na mém přístupu nezáleží, srovnat se musí hráči... Já jen píšu můj pohled na současný stav mužstva, samozřejmě se ten stav může během pár zápasů úplně změnit, ale v to nyní moc nevěřím - v dlouhodobějším horizontu možná ano.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak s tímhle přístupem můžeme rovnou celou sezonu odpískat, zápasy se silnějšími soupeři rovnou vynechat a sledovat jen zápasy s outsidery ne? smajlik smajlik smajlik

Neviděl bych to tak černě, zvedneme se.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebude, s Torontem dostaneme znovu. A z jednoho prostého důvodu - oni tam mají hráče, kteří umějí šance proměňovat, my ne!
 
AvatarReakce na příspěvek:To je asi to jediné pozitivum z těch výsledků- nejsme nijak přehrávání, jsme aktivní, střílíme a vytváříme si šance, tzn. ten tým hraje pod své možnosti a jak říkáš, tak nikdo svými výkony bohužel nevybočuje, rozhodně tam jsou rezervy. Jen je najít, odehrát jeden povedený zápas a může být vše zase jinak. Také věřím, že to bude v sobotu.
 
AvatarPrvní čas famózní, bohužel dementně degradovaná rychlou salvou Chicaga, které z ... upletlo bič. K první brance pomohl rozhodčí, který zastavil vyhození. U druhé se dementně vrhneme do útočení a propadneme. To, co rozhoduje zápasy nám nefunguje, přesilové hry jsou k pláču. Druhou lajnou, která je blbě sestavená jsem myslel přesilovkovou. Ovšem ona nefunguje ani ta první. Alibistické náhry, vrchol byl 5 na 3, kde jsme nedokázali nic vymyslet a jen si nahrávali. Na to, že tam máme takové mozky jako Hemák a Drouin, tak nic, nic, nic... Bohužel zatím zaostává za svým alespoň standartem každý, nikdo nezáří a to se pak těžko proti tak těžkému soupeři vyhrává. Rozhodně jsme s Chicagem a Rangers nepropadli, ale díky bídné koncovce máme leda tak oči pro pláč... Toronto musíme porazit, budou si na nás hrozně věřit a my se hecneme, věřím v to...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Chicago Blackhawks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík