V Dallasu se nic nezměnilo. Montreal opět padl.

22.11.2017, 08:02 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal prohrál počtvrté v řadě a jeho ofenziva poslední dobou docela skřípe. Brendan Gallagher je jediným střelcem v předešlých dvou zápasech. Dallas pokračuje v dobrých domácích výkonech. Před vlastními fanoušky prohrál jen jednou z pěti minulých zápasů, když zde loupili hokejisté kanadského Winnipegu.

Branky a nahrávky: 39. D. Shore (Klingberg, Lindell), 40. Spezza (Seguin, D. Shore), 60. Seguin (Radulov) - 33. Gallagher (Hudon, Morrow).

B. Bishop (DAL) - odchytal 60:00 minut, 29 zákroků, úspěšnost 96,7 %
C. Lindgren (MTL) - odchytal 59:13 minut, 26 zákroků, úspěšnost 92,8 %

1. hvězda utkání - Devin Shore (DAL)
2. hvězda utkání - Ben Bishop (DAL)
3. hvězda utkání - Jason Spezza (DAL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím do puntíku, žádná one man show to určtě nebyla, ale Price zachytal spolehlivě, jak jsme u něj zvyklí. Alzner je se vším všudy druhý Gill, to mi nikdo nevymluví - nemotorným pohybem, občasnými námazy apod. Ten chlap je pro nás naprosto zbytečný a nahraditelný, nechápu, co na něm náš management viděl... Já ho předtím zas tak nesledoval, takže jsem v tomhe směru věřil, že lidé na určitých pozicích v organizaci mají větší přehled - evidentně ne! Tímto opět a znovu dávám za pravdu Theovi, který tu hned po jeho podpisu psal, že tohle nás bude mrzet - a že bude, to je už nyní nad slunce jasné...
Jeřábek určitě není propadák, naopak hraje celkem solidně, takže tu šanci by měl dostávat i nadále. A na Carra už jsem se tu ptal dříve, nechápu, proč takový hráč, který umí být nepříjemný ve stylu Gallaghera, není momentálně v základní sestavě!
 
AvatarReakce na příspěvek:To přestřílení nebylo až tak zjevné, měli spoustu velkých šancí, ale i spoustu reklamních střel, zkrátka asi jako my vypadáme často pro soupeře, když my střílíme a střílíme a nic z toho. Carey podržel, ale one man show to nebylo.

Trošku utrápené vítězství nad týmem, který se trápí ještě víc než my, ale to neznamená, že to byla lehká cesta k dvěma bodům. Rozhodně měli šance a kousali, ostatně hráče na to mají, ale jak bylo řečeno, tak Carey byl dnes Carey jak jej známe a dívalo se na to krásně. SO jsme zase málem prosrali a trochu ze štěstím získali zpět.

Petry tam dnes lítal ještě víc než normálně, sledovat to jeho bruslení je potěcha pro oko. Morrow se hodně zlepšuje a celkem zvládá dočasně ty top minutes místo Webbera. Alznerovi už jeden povedenější zápas nežeru. Jeřábek vypadal velice solidně. Blíží se U20 WC a určitě bychom měli uvolnit Meteho a nechat hrát Jeřábka, Davidsona či Schlemka, kterého snad konečně uvidíme v sestavě, pravě je v Lavalu na conditional stintu, tak snad to nedopadne jako minule.

Chucky mě sral, zase nesmyslně nahrával místo střely ve dvou únicích 2 na 1. Fakt se nedivím, že tak vycházel s Beaulieuem, ten to taky má v rukách, nohách, ale v hlavě moc ne. Určitě bych poslal do Lavalu Deslauriese a povolal Carra. Za ty jeho výsledky musí být odměněn a nebylo by špatné, kdyby 4. lajna taky konečně dala nějaký gol což Carr umí. Deslarieus není špatný, ale pokud na farmě hraje Carr nebo McCarron, tak by měli před ním šanci dostat oni.

Jinak hrát pět minut na prázdnou bránu a neskorovat, to se jen tak nevidí smajlik
 
26.11.2017 06:44 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska se pár věcí změnilo na našem herním projevu, přechod z obranného do utočného se zrychlil. Dali jsme gol v PP, Galchenyuk skoroval a Price chytal tak jak se od něj čeká. Paul breakaway Byron dal gol z uniku smajlik . Uvidíme jestli to budou věci, které se přenesou do dalších zápasů.Snad si začnou trochu věřit....do toho LA jsme měli poslat Plekance, ten už je za ty prachy nějakejch 100 zapasů platnej jak sáňky v létě.
 
26.11.2017 04:30 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Tak kéž bysme tuhle vítěznou vlnu udrželi s návratem Priceho) Dneska to vypadá, že možná poprvé v sézoně zapnul svůj god-like mód, první lajna zařídila góly a Byry potvrdil, že efektivitu úniků postupně zlepšuje. Nejvíc se mi ale líbilo přenesení hry u druhého gólu Mete-Drouin-Byron/Chucky, takhle to má vypadat a žalostně nám to chybí...

Zápas jsem neviděl, ale Petry a Morrow se chytají pěkně. I Alzner měl dneska pěkné defenzivní stats, ale tím že jsem zápas neviděl, nevím jestli to podle střel nebylo spíš Careyho oneman show.

To že nos Buffalo jasně přestřílelo, není zas taková výhra a možná jsme měli jen z pekla štěstí.

K tomu co píšete - Bergy je určitě nejlepší GM od Serge Savarda a zatím se mu nepovedl trade ala McDonagh za Gomeze nebo Bourque za Cammyho, ale to že místo tlačítka autodestrukce pomalu mačká mód autopilot a najímá za velký peníze dalšího frankofonního kouče Juliho, nechává existovat Timminse a Lefebra věnuje se trejdům 3-4 lajna to jistí je škoda.

Týmu i jemu chybí drive a léta trenér, kterej by byl komunikativní a uměl vést mladé hráče - a nebál se těch problematických. Bože tak bych rád viděl u Habs zase ofenzivní eso jako bejvali Damphousse, Turgeon, Kovy a Recchi. To přece není normální, nemít tak dlouho kromě dobrých brankářů franchise útočníka.
 
AvatarReakce na příspěvek:A to je to naše prokletí, frankofonní kouč... Ale na druhou stranu at mi nikdo neříká, že někde v AHL nebo někde v juniorských ligách či co já vím kde není nějaký nadějný mladý frankofonní kouč. Někdo ve stylu Johna Hynese například. Druhá otázka je, zda by vůbec majitel či teoretický nový GM měli koule na to přivést mladého neprověřeného kouče. Je tam moc kdyby a teorie. A jak říkáš, CJ má velký kontrakt za zády, to je taky velký problém.

O té soutěži o nejhoršího GM možná máš pravdu, ale to je stejně jedno, MB prostě poslední dobou dělá špatné rozhodnutí, které organizaci nikam neposouvají a utěšovat se tím, že to nějaký Gauthier vedl před ním ještě hůř, tak to u mě nefunguje.

Drouin asi nehraje na 100% stejně jako loni na začátku Max, dobré to není, ale asi ani zdravý Drouin by nás nevytrhl.

Na Sabres se vrací Carey, Webber stále mimo, ale na rozbruslení byl, takže v pondělí se už čeká jeho návrat. Mete zpátky v sestavě, Davidson na tribuně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proto jsem dal ha ha ha do závorky :D Vím to stejně dobře jako ty.
 
24.11.2017 20:35 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Doufám, že tou výměnou Mitchela nechceme získávat výběry draftu bo sme zabalili tuhle sezonu, ale naopak už si konečně děláme místo na soupisce pro toho prvního centra. K čemu by nám ty výběry byly, když umíme tak skvěle draftovat, následně vychovávat mladé hráče a pak je zabudovávat do mužstva.
MBéčko je prý nejvíc aktivní GM, ale furt je za ním vidět velká nula (howno) práce. Pod stropem taková díra a posila v nedohlednu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Doufám, že s tím Motorem to nebyla ironie...smajlik! Jinak asi souhlasím s tebou v hodnocení manažerů Habs - z těch, co jsi jmenoval, asi opravdu každý byl horší než Bergevin. A ani přitom nemusíš zmiňovat můj věk smajlik.
Máš pravdu i v tom, že bez těch tří hráčů v plném zdraví nemůžeme čekat nějaké zázraky, když navíc Galchenyuk ani Paci nehrají ani zdaleka v optimální formě - jediný kvalitní hráč je pak jen Gallagher a sem tam se někdo přidá. A to je hodně málo...
 
24.11.2017 15:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarParda: Co se týče CJ, mám určitě pozitivnější názor než k MT. Důvod, líp s hráči vychází, lepší komunikátor, vypadá jako daleko solidnější, fér člověk.

Ale má svoje mouchy, jako MT není zrovna expert na mladý hráče. Defenzivní kouč, trochu staromódní, ale bezesporu kvalitní. V frankofonním rybníčku toho zas tolik na výběr nemáš. Já si sice už od Hamiltonu Buldogs přeju Bouchera, ale od začátku jsem věděl (ikdyž byl ve Švýcarsku), že je to spíš přání než reálná šance. Na rozdíl od jiných, nesdílím názor, že je to ortodoxně defenzivní kouč (viz Tampa trap), moc dobře si pamatuju, jak Hamilton pod ním hrál a nikdy zápasy farmy nevypadaly tak dobře, jak za něj...

CJ má smlouvu na pět za balík, nepředpokládám, že by i přes třeba katastrofální sezonu skončil.

Ještě k tomu MB. Víte chlapi, zdaleka nepamatuju jako Míra, věkově to ani nejde, (Míro že zdravím Motor v čele s duem Jelínek-Vampola :)

Dobře si pamatuju, když končil Andreé Savard, Gaineyho éru už samozřejmě celou a to samé i Gauthiera a MB mi pořád ani v nejmenší nevychází jako horší jako jeho tři předchůdci. I přes chyby, které dělá poslední dva roky. (Samozřejmě pokud bude Price v háji se zdravím dalších osm let, tak to bude vše vypadat jinak, ale to nelze odhadovat).

Jak jsem psal dřív a zatím si stojím i přes špatné i dobré tahy MB, tak největší problém Canadiens není draftování hráčů, ale výchova draftovaných hráčů. Jestli se tam něco zlepšilo uvidíme nejdříve za 2 roky.

Jinak Drouin má nejspíš několik menších (zato nepříjemných) zranění a proto poslední 2-3 matche vypadá, jak vypadá...jinak jeho "úspěšnost" na buly říká také dost. Zase na rovinu, co čekat od týmu, který má out Price, Webera a pochroumanýho Drouina?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tavares k nám nikdy nepřijde, to ty víš...
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobrý trejd. Jak říkáš, u MT byl oblíbený a základ bottom 6, CJ jej v lásce neměl hned od začátku, takže je zbytečné jej mít jen na tribuně. Měl jsem ho taky moc rád a přeju mu vše dobré u Kings.

Pro nás dobrý trejd, podmínkou je, aby Kings udělali PO a bude to 4. kolo, což je za něj myslím fajn, ušetřené další prachy pro Tavarese (ha ha ha), takže proč ne.

Bergevinovi tyhle trejdy hráčů bottom 6 jdou, kéž by uměl i ty hráče vepředu...
 
AvatarReakce na příspěvek:To co říkáš vidí každý, kdo hokeji trochu rozumí, o tom není pochyb, na druhou stranu díry v sestavě má dneska kde kdo a jde jim to... A ohledně mladých, nesnáším, když musím dávat na příklady zrovna sráče rags, ale o těch se taky mluví poslední roky jak půjdou dolů, kolik obětovali a vytrejdovali vysokých picků a svých prospektů díky těm svým dlouhým bojům v PO a stejně jsou zase nahoře. Je to všechno o managementu.

Já depku nemám, spíš mě to sere, že se člověk celé léto těší na NHL a je to trapu celé už takhle od začátku. Tak je třeba se naučit sledovat i ostatní týmy a bavit se třeba krásným hokejem Tampy nebo sledováním dalších oblíbených týmů, i když je jasné, že Habs jsou jen jedni.
 
AvatarTak Mitchell vytrejdovaný do LA za čtvrté nebo páté kolo draftu 2018... No, dalo se to čekat, zřejmě nepatřil zrovna k oblíbencům Juliena, i když za mě to byl jeden z nejpracovitějších hráčů z bottom six a takový De La Rose nebo Froese mu zatím nesahají ani po kolena. Dobrá, budu teď doufat, že když jsme ho pustili, budou tihle mladší hrát pravidelně, aby se na jeho úroveň alespoň dostali - jinak to ztrácí smysl.
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak vidím, že je tu další člen do klubu...smajlik. Já sice depku nemám, ale s tím složením mužstva jsem to tu říkal už dříve a naprosto souhlasím!
 
23.11.2017 17:14 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Hele my se asi zvednout nemůžeme - Drouin a Gally to vepředu nezachráněj, Chucky by musel začít hrát jako zkraje minulý sezóny. Vzadu taky nikdo - to by musel Jeřábek chytit Subban formu, Webber k sobě někoho vzadu potřebuje, je to takový ten středobod vítězného mužstva, co ale zápasy stejně jako Price nevyhraje.

Mám po dlouhý době pocit, že tak špatně poskládanej tým jsme ještě neměli. Na farmě žádný zázrak taky nečeká - potřebujem skvělýho ofenzivního beka a skvělýho centra. Mám depku.


 
AvatarTaková haluz, kdyby tam Arvidsson a Johansen nesmyslně nešaškovali u té naší prázdné brány, tak nemáme ani ten bod smajlik Ale urvat tam bod s naším formou je malý zázrak, to je fakt. Ovšem na kom a kdy se zvedneme, to fakt nevím.
 
AvatarBod dobrý a cenný. Opět jsme nějak nepropadli a celkem dřeli. Dalo se čekat, že domácí budou lepší. Niemi dobrý výkon, ale musím říct, že jeho pohyb se mi nelíbí, ale v NSH zachytal dobře. Prodloužení špatné, nedokážeme se udržet na puku, bohužel ani Drouin s Pacim. Na nájezdy Max a Drouin, kteří jsou totálně mimo? Vůbec první formace je jen stínem první lajny. Mezi hráči to vůbec nefunguje. Pokud se někdy hovoří o výměně Gallyho, tak prostě ne. Je to jediný hráč, který nevypustí ani jeden zápas a nyní je u 90 % branek našeho týmu. Jeřábek na premiéru celkem ok. Subbyho pěkný nájezd do třetiny, ale zase tam bylo dost chyb a dalo se tomu zabránil, když chvyí 10 s, musí se to odbránit jinak... Každopádně překvapení, že máme z tohoto tripu nějaký bod
 
AvatarZlatý bod z Nashvillu, na víc jsme neměli. A to ještě můžeme být hodně rádi, že jsme vyrovnali těsně před koncem a dost náhodně. A to jsme opět vedli, když se stala pro nás nevídaná věc - obránce si najel z druhé vlny a trefil bránu...smajlik. Jenže stupidní faul Drouina a Subban nám ukázal, jak má hrát moderní obránce - tohle neumí u nás momentálně nikdo! Dostat góla vteřinu před sirénou je pech, ale naše blbost. Pak další přesilovka domácích a znovu Forsberg a vypadalo to na klasický scénář. Naštěstí bod máme, v prodloužení byli lepší Predators, i když Jeřábek měl pár sekund před koncem na hokejce rozhodnutí... V nájezdech Byron tyč, proměnil jediný hráč. Niemi v bráně velmi solidní výkon, překvapil mě. Jeřábek tam měl jeden ukrutný námaz, jinak celkem dobrý, šel pak i na nějakou přesilovku (ty byly od nás otřesné...) a i do prodloužení.
 
22.11.2017 22:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:ten time by si CJ měl brat i po vstřelenýc brankách našich...to fakt není normální ... tenhle článek už tady byl, ale prostě musí jít o nějakou fixláž a nebo je výmluvný to, že sice later rounders máme kvalitní výběr, ale ty první volby, na kterých se opravdu staví, stály za starou belu: https://www.habseyesontheprize.com/nhl-entry-draft-picks/2016/7/23/12234890/montreal-canadiens-nhl-entry-draft-picks-drafting-trevor-timmins-bergevin-amateur-scouting

pro zajímavost - rozhovory s Danem Přibylem, bývalým pickem, mě nutěj čím dál víc mu fandit a potom si člověk přečte, že se teď v říjnu zase chudák zranil...strašně chytrej kluk co má hroznou smůlu, nebo právě možná štěstí, že se na hokej bude moct vykašlat, ale kdybysme mu možná dali větší šanci, tak to mohlo bejt taky úplně jinak a veseljší i pro něj - http://isport.blesk.cz/clanek/hokej/309832/krok-od-nhl-presto-zvazuje-konec-pribyl-o-depresich-i-nebezpecne-farme.html
 
22.11.2017 22:12 | reagovat
Radulov | Berserker777@seznam.cz
Docela zajímavý článek smajlik
Četl někdo? Co si o tom myslíte? Podle mě hovadina.. http://www.nhl.cz/petr-adler-novinar-drbem-prihodil-olej-na-ohen-dramatu-careyho-price/5014038
 
AvatarReakce na příspěvek:Tankovat či netankovat, to je to oč tu běží smajlik Na jednu stranu si to nikdo v MTL nedovede představit, na stranu druhou to v Torontu taky přetrpěli a zatím to s nimi vypadá dobře.

Každopádně dle mého názoru se žádný rebuild, natož tankování konat nebude. Tedy určitě ne dokud tomu bude velet ta nagelovaná nádhera. Jeho egoismus mu nedovolí si přiznat, že něco dělá resp. 6 let dělal špatně, ostatně takový dojem mám někdy i z CJ. Bergevinovy kroky jsou takové nesystematické. Podepíše long term draho brankáře, přivede postaršího top beka, ale nejde do toho all in, nepodepíše Radulova, naopak se zase drží debilně zpátky, rádoby udělá tým lepším a výsledek toho všichni vidíme.

K zápasu v Dallasu nemám co dodat, CJ by si měl asi po první obdržené brance vždy vzít time nebo já nevím jak tuhle blbost hráčům vyhnat z hlavy.

Jeřábek může obranu oživit, ale jeho TOI tipuju tak na 11-12 minut, tak to moc prostoru něco předvést mít nebude.
 
22.11.2017 17:37 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJeřábek povolanej do hlavního týmu. No konečně!
 
AvatarChtělo by se mi říct: Hoďme do sestavy nějaké mladíky z farmy, ono to určitě horší nebude a navíc se alespoň budou zapracovávat. Ale ono není kde brát...smajlik. Scherbaka je velká škoda, vypadalo to, že si pomalu přivyká NHL a myslím, že kdyby byl fit, teď by hrál. Ale co je s McCarronem, Carrem apod.? Tady jsme u toho problému výchovy mladých hráčů v naší organizaci, to nás nyní škaredě doběhlo! Takže co nám zbývá? Pokusit se o rebuild a lá Toronto? To ale budeme čekat několik let, než to případně ponese ovoce - a to si nejsem jistý, zda to zrovna v Montrealu fanoušci a novináři vydýchají... A já už taky stárnu, že jo, a rád bych se ještě dočkal SC pro naše barvy...smajlik.
 
22.11.2017 10:53 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Fuck
 
22.11.2017 09:20 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Prej dokonce podeváté smajlik
Těžko říct jestli u Spezzova gólu ho mohli obránci zpacifikovat tak, aby se jim nevysmekl. S naším impotentním útokem (ono je snad bilance 1-8-1 teď, když Drouin, Galcheynuk a Max hrají spolu) každá byť malá chyba bolí dvojnásob. Nashville v současné formě z nás udělá pravděpodobně trhací kalendář
 
AvatarKlasika v našem podání. Výkon nebyl rozhodně špatný na to, jak Dallas doma hraje. Bohužel demence v dostávání golů v jedné minutě se opět dostavila. Po kolikáté v sezóně? Tak po sedmé, osmé? Nechápu. Dneska tragičtí Drouin s Galchenyukem. Naše přesilovka 4 na 3, výsměch. Největší šanci má soupeř z brejku, kde se tedy Drouin velmi dobře vrátil. Galchenyuk pořád hraje All star game a soutěž o tvrdost střelby z tří metrů před brankou, nechápu. Prostě klasika, i když pocit výrazně lepší než proti Torontu nebo Arizoně, ale body stejně nula...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík