Hororový začátek a šťastný konec. Habs vs Knights 5:4

11.11.2018, 08:07 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Díky slepeným gólům Hunta a Marchessaulta ze závěru první třetiny vedli hokejisté Vegas na ledě Montrealu 2:0, nakonec se ale museli před svým sokem sklonit. Vítěznou branku Canadiens vsítil v 53. minutě bývalý hráč Golden Knights Tomáš Tatar. Na straně poražených naopak stál Max Pacioretty, dlouhodobá opora Habs.

Branky a nahrávky: 27. Hudon (Kotkaniemi, Mete), 28. A. Shaw (Drouin, Domi), 30. Kotkaniemi (Lehkonen, Agostino), 50. A. Shaw (Domi, Petry), 53. Tatar (Danault) - 18. Hunt (W. Karlsson, Hyka), 19. Marchessault (R. Smith, W. Karlsson), 35. Tuch, 44. W. Karlsson (Hyka, Hunt)

A. Niemi (MTL) - odchytal 60:00 minut, 34 zákroků, úspěšnost 89,5 %
M.-A. Fleury (VEG) - odchytal 59:08 minut, 22 zákroků, úspěšnost 81,5 %

1. Andrew Shaw (MTL)
2. Jesperi Kotkaniemi (MTL)
3. William Karlsson (VEG)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.11.2018 09:07 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarKoukal jsem na sestřih a vypadalo to přesně jak říkal Míra. Calgary nás přehrávalo a Carey uhájil body.
 
AvatarTak konečně můžu s klidným svědomím a radostí na tváři říct - tohle byl jednoznačně zápas Careyho Price!!! Takhle si ho pamatuju jako gólmana, který pro nás ze zápasu, kde jsme jasně horším týmem, prostě ukradne body... Hra už tak k popukání nebyla, kvalitní byla jen první třetina, pak nás Calgary začalo přehrávat a většina času se odehrávala v našem obranném pásmu. Musím říct, že po počátečním nadšení z obrazu naší hry se pomalu dostavuje kocovina a začínáme opět puky vyhazovat a nahazovat a ani to bruslení není tak živé jako zkraje sezóny - snad to nebude tímhle trendem pokračovat dál...
Každopádně za mě je už očekávání z tohoto tripu překonáno, takže ve Vancouveru už to nebude takový stres - jsou v podobné situaci jako my, mají tam hodně talentu a doma budou dost silní.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale Litvínov bys dal, ne? Teda... Nechci tu nic prozrazovat smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Do Brna ani Třince nejedu...smajlik.
 
AvatarAhoj. Teď už ten sraz dáme určitě, ne? smajlik smajlik
 
AvatarNemo špatný, ale zase chytil spoustu tutovek. Podtrženo sečteno, tohle byla děsná grcačka a blízko výhře jsme nebyli ani sekundu v zápase. Jasně nás deklasovali a bez fungující PP můžeme na cokoliv v této lize zapomenout, jak říká Michal, bez fungující PP není top tým nebo aspoň pomýšlející na play off.

Na Edmonton prostě neumíme, snad to v Calgary bude lepší, kde sice nemáme taky dobrou bilanci, ale na ně nám docela věřím. Snad s Carym v brance, jeho problém se nevyřeší z lavičky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, očekával jsem prohru, ale ne tímto způsobem. Nebyli jsme důrazní a navíc nás domácí přehráli i pohybem. Niemi špatný, chytil jednu super šanci, ale pak dostal několik lacinějších branek, nechápu, proč nechytal Price, báli jsme se další dardy pro něj a jeho sebevědomí? To je pak hodně špatně... Ovšem co je nejvíc děsivé, naše PP. Neskutečně se nadřeme, abychom se dostali do pásma a když, tak vymýšlíme totální blbosti. Asi máš pravdu, v nich už nikdy dobří nebudeme, ale rád bych, abychom byli aspoň průměrní. Pokud nehraješ dobře PP, tak nemůžeš být dlouhodobě TOP tým. Věřím, že z následujících dvou utkání jednu výhru urveme.
 
AvatarTrip na západ Kanady začal standardně, proč by se Oilers nechytili na nás, že, když to tam takhle je, de facto, pořád...smajlik. Dva hodně laciné góly, které pak třeba Niemi trochu vykompenzoval některými perfektními zákroky, ale celkově nemohu říct, že by zrovna v tomhle zápase byl oporou. Ale nevyznamenali se ani hráči před ním, o přesilovkách se ani bavit nebudeme, ty už se prostě nikdy hrát nenaučíme! Celkově mizérie, ten pohyb a výbušnost, kterou tu od počátku moc oceňuji, se začíná pomalu nějak vytrácet... Že to bude takový nářez, to jsem nečekal, ale že body z tohoto tripu nepřivezeme žádné, to, bohužel, čekám... smajlik.
 
13.11.2018 21:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tady nejde vůbec o práci. Stačí se zamyslet zcela racionálně a uvědomit si, čím si poslední týdny a měsíce prošel.

Za sebe říkám, ze strany klubu velmi fér postoj, který si dlouholeté kvalitní služby také zasloužil.

Podepíše.
 
AvatarReakce na příspěvek:Velmi uznávám Jara, že se zase dostal mezi špičku a přitom je to prcek, což je dneska mezi golmany velký nevýhoda. Člověk by mu to i přál víc, jen kdyby oblékal jiný dres smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tobě se to říká, když díky práci víš víc, tak jak to mám asi brát? To byla pěkně hloupá poznámka z tvé strany sorry. Vím, že nemusí být pravda vše co se řekne do novin, ale když nemám jiný zdroj informací, tak můžu jen spekulovat. Možná není náhoda, že pár dní pře Plekym ukončila kariéru Šafářová, ale co já vím.

Ted jen aby Pleky šikovně podepsal v ČR ať se na něj můžu zajít podívat.
 
12.11.2018 14:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarPROSÍM BRÁT S HUMOREM :)))

2018/2019
Carey Price: .892 save percentage, 3.07 goals against.
Jaro Halak: .945 save percentage, 1.77 goals against.

https://www.youtube.com/results?search_query=JAROSLAV halAK ROMANCE
 
11.11.2018 19:16 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel polívka tady moc přihřát, protože tentokrát i přes OPĚTOVNÉ chyby v obraně z toho bylo vítězství, s Careym nebylo :(

Ke konci legendy jen důležitá drobnost - NE vždycky vše je tak, jak se oficiálně \"na tiskovce\" vydá...prosím zkusit to tak někdy brát.

Benn umí zahrát solidně - ale v třetím obranném páru. V prvních dvou nemá co dělat, pak to vypadá, jak v posledních zápasech.

 
AvatarReakce na příspěvek:Tak peníze v našem případě nejsou důležité, teď bez Plekyho máme 8 milionů volných, leda opravdu chce někoho přivést do beka. Říkám, za mě možná trochu ukvapené, ale třeba se ještě dovíme co v tom opravdu bylo.
 
11.11.2018 16:55 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:taky jsem na nikitu koukal. a myslim ze s tim tak trochu souvisi i osud plekyho.

na forech to bergymu hodne vycitaji, ze v nem utopil penize ale na druhou stranu to bylo gentlemanske a i to rozloučení bylo dojemny a asi lepsi nez dlouhy scratch. Peca Evans Froese a (Mac). jsou asi opravdu pretlak a jsou levenjsi.

Myslim ze chce zabalit Nikitu a zkusit ziskat nekoho do obrany (ne Nylandera do utoku jak se taky proslycha - ale to by musel prihodit nevim co a to neni jeho styl)
 
AvatarPravda, Benn umí zahrát solidně, ale to je jednoduše na vrcholu svých výkonů a na vrcholu se neudrží nikdo dlouhodobě. Takže když hraje svůj průměr, tak to je Alzner level. Taky jsem nepochopil proč jsou ti dva v sestavě a sedí Oulett a Juulsen. Snad to pochopil i CJ po dnešním zápase.

Opět jsme dostali 4 góly, byť druhý byl hodně šťastný a čtvrtý vlastní. A to teď, Theo, neříkám abych si přihřál polívčičku u Price, Nemo chytal solidně a přesto to tam padalo. Musíme na tom zapracovat stejně jako na PP, naše PP vzhledově kolikrát nevypadají špatně, ale prostě je neumíme proměňovat.

Domi a Droui hráli skvěle, stejně jako Lehkonen s Kit Katem. Philova lajna klasický vysoký standart. Shaw si hrál svoje, chodil do brány a zase to přineslo ovoce, jen tak dál. Líbil se mi Hudyho gol, což byl snad nejmladší gol co jsem od Habs viděl bráno podle věku asistentů a střelce- 20, 18 a 24 let. Byron a Armia mi ale oba chybí hodně.

Na západě Kanady si snad Carey vyčistí hlavu, uteče trochu od montrealského tlaku a vrátí se zpět do formy. Ale budou to těžké zápasy.

Ještě k Plekymu- takže to bylo tak, že za ním MB přišel s tím nápadem to takhle ukončit s noblesou než přes waiver a posílání na farmu. Ok, nic proti tomu, jen ale nechápu proč teď? Podepsali ho, ale nečekali, že se KK tak zabydlí v sestavě a Max chytí na C, ok, ale i tak mohou přijít zranění a Pleky by určitě místo našel, výkonnost má. Navíc Peca mi po slibném začátku nepřijde jako taková bomba, mohl klidně s Plekym rotovat. Nebo jestli MB chce povolat další z farmy? Evans, Vejdemo, Chaput? Je to možné, nicméně si myslím, že tento krok se nemusel dělat, když je nebo Pleky byl na jednoleté smlouvě a nebo když už, tak ne tak brzy v sezoně. Ale zase beru, že to MB udělal tak, aby se Pleky cítil dobře a odešel s hlavou nahoře. Plekymu samozřejmě velký dík za vše, udělal toho moc pro organizaci a už jen to jak chtěl NHL kariéru ukončit jedině jako Canadien znamená moc. Už se těším až si na něj zajdu do Havířova nebo Přerova :-)

BTW Scherbak 1g v pěti zápasech na farmě a žádné pochvaly, ten je asi done u nás.
 
11.11.2018 16:13 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarKdyž jsme u těch beků, žasl jsem jaký přehled a rozehrávku má Reilly, milé překvapení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Domi už byl v desítce před tímhle zápasem...smajlik. S beky souhlasím, Benn i Alzner na současnou NHL nemají!
 
11.11.2018 09:59 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Vůbec bych se nebál povolat Bretta Kulaka kterej podobně jako Cale Fleury hraje za Laval moc dobře., protože Kája Alzner i Benn opravdu nejsou NHL materiál.

Na Fleuryho se moc těším. Byl to přehled šťastnejch gólů na obou stranách, ale zachránily nás Tatarovi silky hands:) Toho kluka miluju a Domi je už v topten bodování. Jen se bojím aby se nezranil - vždycky když za montreal vystrčil někdo růžky v bodování, tak ho zranili a nikdy, nikdy, už na nenavázal (za poslední roky -Koivu, Chucky, Perrault).

Vypadá to že i Shaw hrál dobře po boku Drouina a Domiho a Hudon zapadl hezky k finnish line)

Doufám, že se vrátí brzy Paul. A že kapitán Kirk něco už udělá s tou naší přesilovkou...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík