Canadiens porazili Anaheim 4:1

06.02.2019, 08:28 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Anaheim je v krizi. Ducks prohráli už popáté v řadě a za poslední tři zápasy mají hrozivé skóre 5:19. Montrealští o svém vítězství rozhodli už v první třetině, kterou díky gólům Gallaghera, Kotkaniemiho a znovu Gallaghera opanovali 3:0.

Branky a nahrávky: 8. Gallagher (Drouin), 10. Kotkaniemi (Armia, Reilly), 17. Gallagher (Drouin, S. Weber), 43. Danault (Drouin, Gallagher) - 32. Getzlaf (Perry, D. Shore).

C. Price (MTL)- odchytal 59:28 minut, 24 zákroků, úspěšnost 96 %
C. Johnson (ANA) - odchytal 60:00 minut, 28 zákroků, úspěšnost 87,5 %

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak on ten loňský kádr nebyl tak perfektně vyrovnaný, jako ten letošní a to je podle mě ten hlavní důvod proč jsme v tabulce takhle vysoko. Máme tým který oproti tomu loňskému hraje srdcem. To srdce bylo něco, co loni rozhodně chybělo. Nemáme hráče o kterých by se dalo mluvit jako o Mega hvězdách kromě Price a Webera, ale hráče ze kterých mega hvězdy rozhodně vyrostou, s Kotkaniemiho teda určitě. Není důležité mít v týmu mega hvězdy, ale hráče, kteří jak už jsem řekl hrají srdcem. MB jsem nikdy moc nemusel, ale zdá se, že svým jednáním si u mě začíná napravovat reputaci. Domimu jsem já osobně moc nevěřil a při trejdu Galchenyuka jsem byl hodně vytočený. Ukázalo se ovšem, že jsme na to vydělali, protože Domi u nás pookřát, ale Galchenyuk v Arizoně zatím moc nezáří. To, že úspěchy nejsou o mega hvězdách, ale o hráčích kteří hrají srdcem jasně potvrzuje třeba Edmonton, který má jednoho z nejlepších hráčů současnosti a podívejte se, kde je. Dále to potvrzují třeba Sabres, kteří tam těch mega hvězd mají hned několik Eichel, Ristolainen, Dahlin a další. Není to špatný tým, ale jsou mimo PO. Colorado to rozhodně také potvrzuje s jejich neskutečně údernou první lajnou, která je zřejmě také do PO nedotáhne. Mohl bych tady mluvit o několika dalších týmech, kteří tuto skutečnost potvrzují. Nicméně my jdeme tím správným směrem a PO už nám rozhodně nesmí letos uniknout a pokud se to stane, tak už vážně nevím. SC letos určitě ne, to bych asi byl příliš velký optimista, ale na finále východní konference bych to viděl. Stát se ale může cokoliv.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já moc nechápu proč máš potřebu provokovat, já nesnáším když nemám pravdu v něčem co jsem si opravdu myslel, že vím, ale když Habs hrají nad moje očekávání a předsezonní tipy, tak jsem moc rád, že jsem tu pravdu neměl smajlik Popíchnout nás můžeš, ale nikoho tím asi nenaštveš smajlik Ale nedovolím si poznamenat, že já nás tipoval na PO pozice, když to Carey ukradne, jinak jsem to viděl spíše těsně po PO pozice, že bychom měli bojovat o první pick jsem si nikdy nemyslel. Takže jsem se vlastně trefil, jen to teda Carey pro nás nemusí krást a konečně se taky může kochat na hru týmu před sebou a nemusí to vše stát na něm.

Zkrátka kde byl otazník, to vyšlo jak píšeš v dalším příspěvku, nikdo nečekal že vyjde Domi na C, že se uchytí KK, že bude mít skoro career year Tuna, že se tak chytne Webby po dlouhém zranění... Píšeš hodně o koučích a určitě máš pravdu, že jim patří velký kredit. Ať už asistentům, jejicžh práce není tak vidět, tak i CJ, moc se mi líbí jak letos nemíchá lajnami jako zběsilý, má větší trpělivost a dává šanci mladým. Rozhodnutí poslat na farmu Alznera a Schlemka dělá GM, ale určitě to s CJ konzultoval. Zkrátka jo, zatím to šlape.

BTW, co máš proti Radovanu Biegelovi? smajlik Pamatuju si ho ze svých mladých let kdy jsem sledoval extraligu a české ligy obecně, byl to přece výborný golman smajlik Dokonce má ČSR a Slovenský titul.
 
08.02.2019 11:36 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím. Až takhle dobré jsem to nečekal, přiznávám se ti :)

Každopádně jsem věřil, že budeme výrazně lepší.

1) loni 95% týmu hrálo pod své možnosti. Problém kolem Maxe, který veřejně řekl, že mu CJ systém nesedí a to pak máš problém.

2) veřil jsem v Domiho, proto jsem ten trejd opatrně nekritizoval. Byl jsem tehdy na tom MS juniorů 14/15 a Domi byl nejlepší hráč turnaje, předčil i mladšího McDavida. Prostě člověk viděl, že ten velký hokejový skill a skvělé bruslení, byl tam neskutečný a tak si říkal, že něco v Arizoně prostě nesedí. Navíc charakterově se nedají s Alexem srovnat.

Ale nebudu lhát ve snu mě nenapadl, že by takhle zvládl na centru, když celý život hrál na křídle.

3) Nečekal jsem, že Tatar tak zapadne a bojovností předčí Maxe a body přijdou. Plus mě nenapadlo, že KK takhle bude zvládat tempo NHL. Srovnání s mladým Barkovem/Kopitarem prostě sedí víc a víc.

4) Naopak jsem věřil novým koučům, jak u A týmu, tak v Lavalu, měli absolutně jiné renomé než JJD a spol. Richardson s beky v Ottawe dělal divy. Ducharme to jediný uměl s Drouinem. To byly skvělé příchody.

5) A závěrem prostě Weber je neskutečně nepostradatelný. Stačí se podívat na Price bez Webera v sestavě, a s ním. To je jak srovnávat Radovana Biegla s Dominikem Haškem v Buffalu :) Možná je občas pomalejší v soubojí, vypadá už trochu \"Chárovsky\" ale jeho klid a síla je obrovská aura nad zbytkem týmu a z Meteho dělá úplně jiného hráče. Naopak náš oblíbený PK je 3-4 bek v Nashvillu, až na druhé PP a pokud letos Predators nevyhrají, tak mě zas tolik nepřekvapí, kdyby došlo k trejdu ...hm :)

6) A teď ti Poehlingové, Suzikiové, Romanovové, Primeauové a Brooksové (viz náš telefonát) hm Bergy/Timmins docela jste pár lidem vytřeli zrak :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě, že je to super a určitě ani ty, byť na začátku sezóny lehký optimista, jsi nečekal něco takového smajlik.
 
08.02.2019 10:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKdyž už i Jonathan přidá snahu a jeho stratosférickému talentu, tak to fakt vypadá fakt neskutečně...

Přiznám se, že ani nevím moc co už říct, abych jen neprovokoval :)

Mám jen prostě radost, že tahle sympatická parta posílá kritikům v Montrealu i tady na foru velké - pšššt!

\"Don\'t count us out\"

Už teď jedou výrazně nad plán.

btw: Richardson a Ducharme byli od MB opravdové stealy a Julienovi neskutečně pomáhají.
 
AvatarTak tohle bylo velké překvapení po ránu, dát pětku a 53 střel Jets, které já považuju za velkého aspiranta na SC, wow. KK to fakt dal, 4. gol v řadě, to je mazec. Jo se taky rozjíždí, no paráda, jen tak dál.
 
AvatarSkvělý zápas se silným soupeřem, není moc co vytýkat - snad jen ještě lepší koncovku, i když jsme dali 5 gólů, tak těch tutovek tam bylo strašně moc a gólman Hellebuyck vychytal někdy nemožné... I poměr střel 53-34 jasně ukazuje na naší aktivitu a i když je kolikrát tenhle ukazatel zavádějící, dneska přesně vystihuje celkový obraz hry. Byli jsme pohybliví, kreativní (super) a vytvářeli jsme si proti tak silnému protivníkovi velké množství gólovek. Drouin jasně ukázal, že když se mu povede vstup do zápasu, dovolí si pak mnohem víc a hrál dnes super! Ostatně celá lajna s Gallagherem a Danaultem byla dnes dominující. No a nakonec oblíbené téma Armia - ten chlapík bruslí, jako by ho to moc nezajímalo, ale má neskutečný krytí puku a jak tam na zádech vezl ne zrovna drobečka Laineho a jednou rukou se snažil zakončit, hmm...smajlik. A znovu moje klasika Mete - jenom se modlím, aby nepřišel k nějakému zranění, protože jinak je tohle přesný typ moderního ofenzivního obránce, byť ještě nemá ani gól. Ale to bruslení a vedle Webera stále rostoucí sebevědomí, wau...
 
08.02.2019 07:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarWow nečakané víťazstvo, určite poteší obzvlášť keď všetci súperi v tabuľke bodovali. Žeby Jonathan konečne predviedol to, čo sa od neho očakávalo v predošlej časti sezóny?!? Nech mu to sype aj naďalej. smajlik
 
AvatarTak tohle byla naprostá paráda, v tomto zápase nebylo snad nic, co bych našemu týmu vytkl. Finská lajna, to byla opět radost se na ně dívat. Kotkaniemi, ten snad opravdu všechny své góly dal doma, to je neuvěřitelné.
Musím pochválit i Druina, který je v poslední době velmi produktivní, má snad osm bodů v posledních třech zápasech, pokud se nepletu. Překvapivá výhra, kterou jsem upřímně řečeno nečekal, Jets sice dali první gól, ale pak už jsme zápas měli prakticky pod kontrolou. Čeká nás Toronto, kde to bude podle mě o něco těžší zápas, ale třeba ty body urveme.
 
07.02.2019 18:29 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:www.bilasport.net jede vzdy např.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím že ano, pokud nekoupíš jeden měsíc jak píšeš, tam to je jasné, tak pak to máš prostě od doby koupě až po konec sezony.
Mimochodem moc doporučuju všem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já jsem tady byl za optimistu v letech 14-16 kdy se vyhrála spousta PO sérií, věřil jsem nám i na Cup a byl jsem tady kolikrát za blázna smajlik Letos jsme ještě žádnou PO sérii nevyhráli a já tedy beru za úspěch tohle, ale jinak máš samozřejmě pravdu, tohle nečekal nikdo, jen tak dál.

Trofeje Kouč a GM roku moc neřeším, u kouče se to ještě možná dá hodnotit sezónně, u GM to je spíš o dlouhodobější práci a tam je u mě stabilně vítězem Poille z Preds. Ale asi bych se nedivil, kdyby tam naše zastoupení bylo.
 
AvatarReakce na příspěvek:No ale teď si nejsem úplně jistý, jestli když to kupuješ v průběhu a ne na začátku, tak se na to vztahujou stejný pravidla... Jinak je to samozřejmě tak, jak píšeš.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pokud si zaplatíš roční, která teď vychátí na zbytek sezóny za 30 USD, tak bys měl jet až do plnýho konce letošního ročníku NHL, tzn. i s PO. Pak jsou tam asi měsíční taxy a tam je to samozřejmě po jednom měsíci.
 
AvatarReakce na příspěvek:Roční platba nhl.tv je na celý rok včetně PO.
 
AvatarReakce na příspěvek:napis mi na email, zaridim... :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Prosím tě Martine, chtěl bych si změnit uživatelské jméno, protože s tímhle trapným už se tady prezentovat nechci. Můžeš mi prosím poradit, jak na to?
 
AvatarLidi chci se vás na něco zeptat. Sleduji přenosy přes jednu webovku, na kterou se ovšem nedá vždy spolehnout. Když bych si teď pořídil NHL.TV, tak v PO si musím něco připlatit nebo mi to bude fungovat až do jeho Konce?
 
07.02.2019 11:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak mám radost, byl jsem optimista (mezi místními \"vše je v prdeli - GM má táhnout\"), ale ani já nečekal, že budou dělat až takový pokrok, tak rychle.

Bergy se poučil a elegantně odpálil tu hysterickou kritiku.

Schválně, řekněte mi vaše kandidáty na GM of the year a coach of the year?

Treliving/MB

Trotz/Julien

Větší kandidáty tam letos nevidím - to nevypadá špatně, viďte MR. Molson :)
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik... A on tu s tím bude pořád a pořád popichovat... smajlik.
 
06.02.2019 20:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarKeď už bola reč o možnej výmene s Anaheimom, čo by ste povedali na takého Jakoba Silfverberga? Po sezóne mu končí zmluva, možno by pomohol oživiť presilovky, slušne tvorí hru a nemusel by byť ani moc drahý.
 
06.02.2019 15:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTOP 5 pick říkali,

Tři týdny před TD - OSMÝ celek v NHL a natřískaný prospect pool.

Thanks Mr. Molson, váš Marc ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to si tu první třetinu večer dám smajlik
Taky vždy zbožňuju jak do toho Meat kopne, to je neskutečné zrychlení, Benn takové puky sbírá za bránou, Meat si to dobruslí hned za modrou smajlik
Teď nás čekají samé těžké týmy a to pak ještě myslím jedeme do Nashvillu, no žádná prdel...
Domi měl netradiční linemates, Peca a Hudon. Snad jim to šlo, ještě jsem ani nečetl na jak dlouho to má Byron, Tats by měl být zpět rychle.

Dubas to bude mít těžké a baví mě to sledovat. Já sice nejsem z těch co hážou Nylandera ze skály, za půl roku se z něj nestal špatný hráč, ale pokud se neprobere, tak bych tipoval spíš jeho jako adepta na trade a tím uvolnění prostředků. Kapanena musí podepsat, to je neskutečný hráč. Gardiner to má nahnuté, ale oni moc nedisponují širokou základnou mladých na beku, takže se ho podle mě budou snažit udržet. No, uvidíme.
 
AvatarTohle byl z těch tří posledních zápasů asi ten, který jsme měli od počátku nejvíc pod kontrolou a ani na chvíli jsme nepřipustili nějaké drama. Super první třetina, takle bych to rád viděl co nejčastěji...smajlik. Finský útok je opravdu velmi dobrý, klape jim to spolu a kéž to takhle vydrží co nejdéle. Chyběli Byron, Shaw a Tatar, přesto naprosto v pohodě odehrané utkání. A znovu se musím zmínit - je prostě naprosto nádherný sledovat, když do toho šlápne Mete... smajlik.
Teď nás bude čekat pravá zkouška v podobě Jets a Leafs, tady uvidíme přímou konfrontaci s opravdu silnými mužstvy...
Jinak otázka Matthewse - jen se potvrdilo, že v létě bude mít Dubas celkem solidní problémy poskládat zbytek mužstva a už teď je jasné, že někdo z kvalitních hráčů to odnese - tipuju Kapanena a Gardinera.
 
06.02.2019 11:56 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
To jo. Armia je opravdu v krásnym Laufu, na to že chyběli Shaw a Byron, tak krása. Carey jistota.

Snad si i polepší speciální týmy - pokud ano, skoro mi to připomíná soupisku z 93, underdogs ale skvělej tým a doubrej koučing)

Came Fowlera jak se řešilo jinde bych asi nebral, protože je fakt drahej a řekl bych že ne tak univerzální bek jako třeba Muzzin - i když mobilní až až. Ale bek by se hodil, to ano)

Toronto teda opravdu s capem bude bojovat šíleně, měli spíš podepsat Marnera než Nylandera nejdřív...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tady bych si dovolil říct, že výhra celkem v suchém triku. Ducks sice měli šance, ale my jsem dominovali. Hlavně první třetina, to byla opravdu paráda. Gallagher se konečně probral a finská lajna byla opět hodně vidět.
 
AvatarBál jsem se, že se na nás trápící tým zvedne, ale naštěstí se tak nestalo. KK, klobouček! Třikrát po sobě se trefit v 18 letech, to je úctyhodné. Gally to taky už potřbeoval.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík