Nová sezóna je tady! Montreal podlehl v nájezdech Carolině

04.10.2019, 07:37 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Loňský semifinalista z Caroliny vstoupil do nového ročníku vítězně. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, Montreal po gólech Tatara, Kotkaniemiho a Weala vedl v půlce zápasu 3:2. Ale zápas díky vyrovnání Haula dospěl až do nájezdů, ve kterých rozhodl obránce Dougie Hamilton. Montreal tak ze zahajovacího zápasu bere bodík.

Branky a nahrávky: 18. Wallmark (Pesce), 23. Nečas (D. Hamilton, T. Teräväinen), 47. Haula (D. Hamilton, Dzingel), rozh. náj. D. Hamilton - 25. Tatar, 26. Kotkaniemi (Drouin), 37. Weal (Byron, N. Thompson)

1. hvězda utkání: Martin Nečas (CAR) 1+0
2. hvězda utkání: Lucas Wallmark (CAR) 1+0
3. hvězda utkání: Petr Mrázek (CAR) odchytal 65:00, 33 zákroků, 91,7%

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě jsem úplně zapomněl u obránců na Petryho, ale tam tu kvalitu hlavně směrem dopředu prostě očekávám smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:No zase ne tak zhurta - jedno lepší střídání než druhé...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to nechtěl říct nahlas, ale souhlasím, nováčka hrajícího první zápas v NHL nepřipomínal ani v nejmenším.
Vzpomněl jsem si na tebe, když jsem viděl Thompsona bruslit jedno lepší střídání než druhé smajlik Snad to všichni udrží a bude to jako loni, kdy měla dobrý zápas jedna lajna a další zápas zase druhá, v tom máme výhodu oproti týmům hrajících to na jeden útok jako třeba Avs.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ty jsi byl nejčastějším kritikem, jen tak na okraj...smajlik. Ale je to tak, ani mně se nelíbilo jeho působení hlavně v poslední čtvrtině sezóny, kdy byl na ránu! Každopádně - jedna vlaštovka jaro nedělá a tyhle výkony prostě musí opakovat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pro mě byl Fleury včera z našich obránců nejlepší! Trochu mě zklamal Weber, ale posuzuju to podle očekávání od něj...smajlik. Chiarot nehrál špatně, rozhodně se pohyboval lépe než v přípravě. Drouina už jsem chválil, jen aby to opakoval co nejčastěji. A za třetí gól musím pochválit i mnou kritizovaného Thompsona, protože ten gól je z větší části jeho zásluha.
 
AvatarVelmi pěkný hokej z obou stran, z mého pohledu byly první dvě třetiny neskutečně vyrovnané, kdy se každou chvíli střídala dominance na obou stranách. Souhlas, že ve třetí třetině byla Carolina jednoznačně lepší a my měli spoustu štěstí.
Nejvíce se mi líbila 3. lajna, Drouin, na kterého se tady po většinu sezony neustále plivalo (bohužel oprávněně), tak mě osobně svým výkonem velice pozitivně překvapil. Ani čtvrtá lajna se rozhodně nemusí za co stydět. To co předvedl Thompson u našeho vedoucího gólu klobouček dolů.

Defenzivě asi nemám co vyčítat, Carey spolehlivý a za ty góly opravdu ani trochu nemihl.

Bodík na úvod dobrý, ale vzhledem k tomu, že jsme neproměnili ani jeden nájezd, tak ta pachuť z té prohry tam trochu je.
 
AvatarTo že byl opener? Vypadalo to spíš jako bychom se vrátili zpět časem do dubna, kdy oba týmy spolu bojovaly o postup do PO. Krásný zápas v plném tempu, radost pohledět. A to prodloužení byla úplná lahoda, jen opravdu škoda, že jsme nevyužili toho momentu, kdy byl soupeř bez hole. Nájezdy už jsou vždy loterie, škoda že nejel Tatar, na svého kámoše Mrázka by se určitě hecnul a něco vymyslel.
Velká pochvala Drouinovi, jen houšť Jo, jen houšť a bude to dobré. KK měl super zápas po rozpačité přípravě, líbila se mi i čtvrtá pětka v čele s Armiou. A samozřejmě Carey. Cale Fleury, to jméno myslím ještě hodně uslyšíme. Reilly a Folinem to budou mít těžké letos, pokud CJ nevyndá Kulaka. Chiarot taky výtečný.
Co dodat, snad předvedenou hru zopakujeme i v sobotu.
 
AvatarSouhlas, velmi dobrý výkon z naší strany, aktivní přístup, rychlá hra, snad bude pokračovat. V nájezdech jsem nám věřil, ale moc se nepovedly. Každopádně v prodloužení chybka od Domiho, měli jsme je minutu před koncem totálně unavený, jeden hráč bez hokejky a on nesmyslně vystřelí, tam věřím, že bych branku dali, stačilo si s nimi ještě 10-15 vteřin hrát. Škoda, ale bod dobrý a hlavně po dobrém výkonu...
 
AvatarPředně - tři hvězdy zápasu úplně o ničem, nechápu smajlik. Jinak výborný zápas, neskutečně rychlý a musí říct, že v tomhle směru hlavně z naší strany. Vlítli jsme do utkání jak utržený ze řetězu, ale koncovka bude zase asi trochu oříšek... Oni měli v první třetině spíš brejky, ale jak dali góla a pak přidali na začátku druhé části i druhý, vypadalo to s námi všelijak. Naštěstí jsme předvedli krásnou dvouminutovku a pak to dokonce překlopili na naší stranu - v té době jsme na ledě kralovali my. Třetí část patřila domácím, i když mladý Fleury jel sám na Mrázka... V prodloužení jsme hráli výborně, úplně mě dostalo Armiovo střídání, protože ten si dělal v tu chvíli v pásmu, co chtěl - super smajlik. Nájezdy se nám nepovedly, jediný Droiun zkoušel něco vymyslet - když už jsem u něj, zahrál velmi dobrý zápas a jemu jednoznačně patří druhý gól Kotkaniemiho.
Takže jako loni začínáme prohrou v prodloužení na hřišti silného mužstva, ještě silnější nás čeká o víkendu, navíc rivalita... A do třetice Buffalo venku, které bude, podle mě, letos docela silné... Ale začátek velice dobrý!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík