Na čtvrtý pokus to vyšlo. Montreal porazil Winnipeg

07.03.2021, 07:39 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal odehrál směrem do útoku skvělé utkání a proti Winnipegu se trefil hned sedmkrát, čímž rozhodl o svém vítězství. Jets se prosadili až chvíli před koncem.. Svělý večer zažil Brendan Gallagher 2+1.

Branky a nahrávky
16. Anderson (Kotkaniemi, Toffoli), 28. Toffoli (Weber), 32. Gallagher (Danault, Tatar), 35. Gallagher (Danault, Tatar), 37. Armia (Drouin, Suzuki), 45. Byron (Evans), 49. Petry (Tatar, Gallagher) - 52. Perreault (Scheifele, Pionk).

Statistické okénko
Střely na bránu: 28 - 29 | Přesilová hra: 0/1 - 1/2 | Trestné minuty: 4 - 2

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6 %, odchytal 60:00
Connor Hellebuyck (WPG) - 15 zákroků, 4 OG, úspěšnost 78,9 %, odchytal 34:25
Laurent Brossoit (WPG) - 6 zákroků, 3 OG, úspěšnost 66,7 %, odchytal 25:13

Československá stopa v utkání
Tomáš Tatar (MTL) - 0+3, 3 účást, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 14:12

Tři hvězdy utkání
1. Brendan Gallagher (MTL) - 2+1
2. Tyler Toffoli (MTL) - 1+1
3. Tomáš Tatar (MTL) - 0+3

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo a k tomu Hlinkovi, vždyť ten se nikdy netajil těmi svým legendárními hláškami, že to je jen hokej a jednoduchý sport. On ten tým geniálně poskládal a nastínil nějaký systém a samozřejmě dal do pětek, na nějaký složitý herní systém není na turnaji vůbec čas něco tam hráčům nesmyslně rvát do hlavy.

A pak byly legendární turnaje jako Turín 2006 kde údajně Aloise raději nikdo neposlouchal a odehráli si to sami smajlik
 
AvatarTak já myslím, že kdo chtěl, tak to pochopil, nikde nepíšu že není třeba trenérů smajlik Nechápavý lord se chytl jednoho slova, úloha trenéru se přeceňuje, montrealská média v tom jsou samozřejmě nejdebilnější. Odvolá se Waite, Burke v karanténě sotva párkrát mluvil s Carym po telefonu a už se spekuluje jaký vliv měla tato změna na Caryho poslední výkony smajlik To samé s DD, jeho práce, změna systému se v globále projeví na plno až po nějaké době a pořád je systém hry daný koučem pouze určité vodítko pro hráče, nakonec vždy rozhoduje jeho IQ a skill. Kdo někdy hrál kolektivní sport tak chápe, představa že má trenér nějaký význačný vliv na chlapa třeba jako je Weber, v jeho věku a zkušenostech, je přinejmenším úsměvná. Naopak jsou hráči s tunou skillu, ale bez hokejového IQ, tudíž nejsou schopni následovat to vodítko trenéra a jsou tak pro nejlepší hokej světa nepoužitelní a jsou nekoučovatelní, nabízí se hned takový Scherbak.

Den- souhlas, jen aby se DD mladickou progresi nebál ukázat a vyvaroval se prohřeškům jako je Danault nebo Weber v OT, ale věřím že to chce čas.
 
08.03.2021 17:25 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
samozřejmě mě docela dostala ta jednoduchost některých změn - pohyb obránců klidně až do vysunutí, k tomu trochu upgradeovaná past ve středním pásmu, na kterou se ale dá koukat, vyplňování prostoru...

jako nagano udělal taky tak trochu hlinka že jo))


přijde mi zvláštní jak na to jak bergy je docela samorost tak v tomhle se držel hodně zpátky - a najednou máme Boucharda a Ducharmeho, který jsou za mě oba teda hodně fajn progresivní kouči.

- a do toho Burrows. snad to vydrží... uvidíme
 
AvatarDobrý hoši...smajlik. Pravda je samozřejmě někde uprostřed - úspěch je mixem obojího. Můžeš mít super hráče v kádru, ale pokud tomu nedáš ten správný systém, který ti pasuje právě na to složení mužstva, budeš stejně špatnej.
 
AvatarTak jasně, samozřejmě máš pravdu, Scotty Bowman v nejlepších letech by s letošním Buffalem vyhrál Cup, to je bez debat smajlik smajlik smajlik
 
08.03.2021 12:34 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Avatar\"neslyšel\"
 
08.03.2021 12:31 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTak podobný hovno už jsem dlouho nezslyšel.... to snad nemá cenu komentovat. Napříč každým sportem... prostě hovno.

\"Co tím chci říct, úloha koučů se přeceňuje, je to hlavně o hráčích.\"
 
AvatarRadulov, to tady dlouho nebylo smajlik smajlik To je křehké téma, joo jak by se nám hodil.

Jinak k těm koučům, já nevím, to je těžké téma. CJ i MT měli své vrtochy, ale který kouč nemá. A hlavně, ukaž mi dobrého a milovaného kouče? Vždy to je jen etapa, vyhrává se, pak se prohrává, hodí se to na kouče, odvolá se a přijde další obětní beránek. Darryl Sutter odcházel z CGY jak zpráskaný pes, teď je za zachránce, s Kings vyhrál dva Cupy, odcházel jako coach posledního týmu. Scotty Bowman taky nebyl všude a vždy milovaný i když má bilion Cupů. Co tím chci říct, úloha koučů se přeceňuje, je to hlavně o hráčích. Kouč je mentor a tiskový mluvčí a sice má možnost ovlivnit dění na ledě, pořád je to hlavně o formě a výkonnosti hráčů.

CJ podle mě ještě někdo chtít bude, otázka je jak to má on, zda se mu do toho ještě chce.
 
08.03.2021 09:02 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Jinak od palebné síly ke coachingu.

když vidím DD a tu změnu taktiky, která nemusí fungovat a máme za sebou super jeden zápas - ale stejně o to víc nechápu tu dichotomii:

máte Bergevina který skoro neudělá špatný trade, přitáhne Radulova atd, ale na druhou stranu naverbuje dva po sobě úplně identický kouče / staromily a farmu nechá nehledě na kvalitní draft v rukou fakt špatného managementu...

nic proti Julienovi, ale myslím, že se už podobně jako Therrien head coachem bohužel asi nestane...jak se na to dívate vy?
 
AvatarAno, přesně pro to, co napsal Parda, si myslím, že útočná síla Jets je větší než naše - ty první dva útoky jsou nadupané jako prase! A ani ty dva slabší útoky to nějak extrémně nesráží.
 
Avatarsmajlik Hezky to tady jede, pravda je někde uprostřed, Peg má vynikající útok, o nic lepší ani horší než my. Jen jinak poskládaný. Mají fantastickou top 6- Ehlers, Dubois, Connor, Scheifele, Wheeler a Stastny, na to se nechytáme, ale pak bottom 6 stojí za nic kromě Lowryho a Perraulta, my to máme víc rozvržené do všech čtyř útoků, takže asi tolik za mě.

K zápasu bylo asi vše řečeno, konečně nám šlo trochu štěstí naproti, i když je zpočátku hodně držel Buck a i oni měli šance a nakonec si Carey hodně zachytal, ale nechat 2x Gallyho samotného před bránou se nevyplácí. Super Danault, jen tak dál, jejich typické goly. Toffer je šílený, nádhera. Kdo se úplně vytrácí je Weber, ale úplně šíleně. Doufám že je zraněný, jinak máme ty dosti průserové smlouvy dvě.

78 vstřelených branek a z toho 25 dali Andy a Toffer, tomu říkám posily, tady není o čem.

A tentokrát i já brzdím vášně s Mírou, Nucks jsme chytili na začátku sezony v blbém rozpoložení, které je ta tam, to nebude žádná sranda.
 
07.03.2021 16:24 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTo jsem rozpoutal já, že jsem v pátek napsal, že jsme prohráli s tragédy. Hned mi bylo řečeno, že jsou kvalitou hodně před náma. Já však nehodnotil jejich soupisku, ale to co jsem viděl. A za ty dva zápasy WPG předvedl kulový (neviděl jsem ve čt 15 min. 1.třetiny) a v prodloužení hrajeme divně, takže to měli jednodušší. Ale jinak dle mě nic nepředvedli. My byli lepší a to je co říct, na to že zrovna nejsme v pohodě. Ve čt jsme si góly daly vlastně sami, proto jsem to napsal.
 
07.03.2021 16:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTaky nad tím kroutím hlavou. Jeden match a převyšujeme v útoku o parník nejen Jets, ale pomalu i zbytek ligysmajlik smajlik
Takové soudy bych čekal po nějaké vítězné sérii, kdy to sype pravidelně, takhle to vypadá, že se chytáte každého stébla. Taková výhra je fajn, ale jeden povedený zápas sezonu nedělá.
 
07.03.2021 16:02 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
a pravda ještě Ehlers... je to vyrovnaný spíš...
 
07.03.2021 16:01 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Mark Scheifele je trochu jinde, než kdokoli od nás (věřím, že Suzuki má podobný potenciál)

ale jinak Míro myslím, že máme spíš silnější útok my, oni maj ještě veterána Wheelera a Connora ale jinak? Nebál bych se říct že Gally je pro tým náš Wheeler - Tatar, Drouin, Toffoli a Anderson (s nováčky Suzukim a KK) je přece jen trochu větší palebná síla...
 
AvatarHoši, hoši, to tady chcete kvality našeho útoku soudit po jednom podařeném zápase, kde nám tam spadlo téměř všechno...? Já si stojím za tím, že Jets mají v útoku kvalitu prostě větší, to mi nevymluvíte.
 
AvatarV tom předchozím zápase rozhodně nepředvedli kulové, ale jak už jsem psal, dnes jsme jim to vrátili i s úroky.
 
07.03.2021 13:44 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarUž jsem to psal v noci - Tým s \"kvalitou útoku o dost před náma\" předvedl stejné kulové jako ve čtvrtek, tentokrát však jsme za ně branky nestříleli, tak z toho byla výhra.
 
07.03.2021 13:39 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarI vy malověrní!
Prý Jets mají lepší útok než my. Snad máte na chvíli zase odpověď.
Složení útoků vypadá že si sedá.
Pro Lehkonena ani Byrona ode mne pláč nečekejte.
Pokud by šel Frolik nahoru někdo by musel přes waiver což je kravina. Poehlinga klidně zkusit ale jak je vidět stačí \" Zachovat paniku\"
 
AvatarPo dlouhé době jsme si slušně zastříleli a konečně to nebylo trápení, tak snad to vydrží. Anderson se vrátil stylově do sestavy, i když ten jeho gól byl hodně šťastný. Jets jsme to vrátili i s úroky a není absolutně co vytýkat, parádní body.
 
07.03.2021 12:48 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
a Carey by měl dostat šanci i v další zápase, potom Allen. Až máme aspoň 2/4 ))
 
07.03.2021 11:26 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Hráli jsem skvěle a myslím, že by nám to spadlo stejně (na druhou stranu je fakt, že Jets asi trochu hrát přestali a první 10 minut krásně bruslili)

nicméně přesně, Danault konečně hrál jako první centr a první útok jako první útok. Kdyby tak servíroval, tak za mě snad ani ty góly dávat nemusí))

Jinak druhý útok Armia - Drouin - Suzuki se mi líbí, já bych se toho nebál, Drouin je sice lepší Two Way player než minulou sezónu ale Armia je jeho dobrej doplněk a to samý Suzuki. Dal bych jim chvilku, protože 1. a 3. útok paráda.

Do toho 4. útoku bych se taky nebál pozvat místo Evanse Poehlinga (předtím bych je nechal možná chvilku sehrát s Froldou na farmě) a doplnil je šikovnym Lehkym. Byrona bych s omluvou zkoušel nabízet, dokud má nějaký body... Kdyžtak máme do zálohy Perryho. Ten je tam podle mě vyloženě kvůli zkušenosti a technice - na rozhodující okamžiky kdy potřebujem dát gól...

Carey
 
AvatarA ještě jedna poznámka - Vancouver už zdaleka není tím Vancouverem zkraje sezóny, pozor na ně...smajlik.
 
AvatarJo, napadalo nám to tam solidně, ale hodně nám pomohla ta první náhodná branka. A pak máš pravdu, že po čtvrtém gólu už v bráně soupeře nestál zrovna kvalitní gólman...smajlik. Danault sice opět bez gólu, ale předvedl 2 krásné gólové přihrávky. Prosadily se všechny útoky, složení dvou z nich zajímavé, ale myslím si, že ten Suzukiho ztratil na údernosti - jestli chce takhle Ducharme rozložit sílu, tak asi OK, jinak bych preferoval útok Drouin-Suzuki-Anderson. Nechápu, proč seděl zrovna Lehkonen a asi už posté - nechápu, proč nezkusíme Frolíka nebo Poehlinga! Perry je třeba teď dost neviditelný, využívá se, de facto, jen na přesilovky a tam ho asi lze nahradit. Klidně si dovedu představit útok Frolík-Poehling-Lehkonen, nechat sedět celý čtvrtý útok ve včerejší podobě a uvidí se, jestli to něco přinese...
 
AvatarDneska nám to solidně napadalo, samozřejmě po čtvrté brance už tam byl úplný sněhulák v bráně, který nechytl nic, ale dnes to byl rozhodně po delší době pěkný výkon. Danault by takto měl hrát pořád. Kotkaniemiho formace se jevila hodně dobře, uvidíme, jak to upozadí Suzukiho. Price více než solidní, chytil několik závarů, škoda čistého konta. Teď 2x Vancouver, snad se nám bude dařit jako dnes, Toffoli už si brousí hokejku...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík