Odpočatí Canadiens smetli Edmonton

31.03.2021, 07:54 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Po vynucené pauze, způsobené koronavirem, se do hry vrátil Montreal a byl to vskutku skvělý návrat. Po 18 sekundách vstřelil gól Jesperi Kotkaniemi. O tři minuty později zvýšil Artturi Lehkonen. Ke konci první třetiny bylo skóre už 3:0 z hole Gallaghera.

V dalším průběhu zápasu si své vedení Montreal zkušeně pohlídal. Jedním gólem ještě skore navýšil Tomáš Tatar a brankář Carey Price si tak mohl připsal čisté konto.

Branky a nahrávky
1. Kotkaniemi (Byron, Lehkonen), 4. Lehkonen (Byron, Edmundson), 16. Gallagher (Weber, Danault), 38. Tatar (Danault, Gallagher).

Statistické okénko
Střely na bránu: 32 - 16 | Přesilová hra: 0/4 - 0/3 | Trestné minuty: 11 - 13

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 16 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:47
Mikko Koskinen (EDM) - 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 59:51

Tři hvězdy utkání

1. Philip Danault (MTL) - 0+2
2. Tomáš Tatar (MTL) - 1+0
3. Paul Byron (MTL) - 0+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak ten faul Mcdavida na KK má ještě dohru, dostal pokutu 5000. Za mě určitě správné rozhodnutí.
 
AvatarAno, Ghost byl na waiveru, kterým prošel, a mohli jsme jej mít zadarmo, ale takhle zadarmo jej nikdo jak vidět nechce právě kvůli té smlouvě, čili byl by pro nás, a jak vidno tak i pro další týmy, výhodnější jej vyměnit za někoho kdo třeba taky nemá úplně vhodný kontrakt a trápí se s tím, že se snad oba hráči v nových působištích probudí. Třeba Byron-Ghost trade nebo lepší hráč a k tomu pick nebo prospect. Ale Ghost nebyl na waiveru asi pro nic za nic, i když on to tam taky asi nemá lehké pod Vigneaultem. Ale byl jsem překvapený že prošel, týmy s prostorem jej mohli zkusit, podle mě by mohl někde chytit nový vítr.
 
31.03.2021 21:46 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
mira: no já totiž cekal bez toffera upřímně spíš prohru takže mě vlastně příjemne překvapilo úplně všechno (a to jsem si spíš přál, aby po Julienovi nastoupil Bouchard)

teď mame konečně supqer kouče na farmě i v a týmu (a to si nedělám iluze / o PO si podle mě ještě zabojujem / pořád platí to že krome careyho nemáme hvězdy ktery zápas rozhodnou sami o sobě)

nic ve zlém, máme bojovný tým ale jakmile nám odpadne psychika, tak to bude pro DD hodne prace...
 
AvatarNo panečku to byla jízda, nečekal jsem to potom co jsme tak dlouho stáli, ale bylo vidět, že nám ten odpočinek prospěl. V první třetině jsme létali po ledě neskutečným způsobem a oilers nevěděli kde jim hlava stojí. Kromě těch dvou tyček a neuznaného gólu neměli vůbec nic, čím by nás dokázali reálně ohrozit a Carey má celkem pohodovou nulu. Frolda bohužel nic extra, ale co bychom po něm chtěli, když tak dlouho nehrál. Kotkaniemi luxusní výkon a Suzuki se také snad začíná probírat.

BTW, viděl už někdy někdo z vás hrát Mcdavida takhle tragicky?
 
AvatarParda: Ale Gostisbehere je na waiveru, tam nám Flyers nedávají snad nic, ne...? Problémem je tam ta jeho smlouva.
Den Tennessee: Ale ten ofsajd u toho neuznaného gólu McDavida byl tak zřetelný, že by byl Duscharme asi úplný blbec, kdyby challenge nedal...smajlik.
 
31.03.2021 13:37 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Hráli jsme takticky skvěle ale hlavně se mi líbilo jak poskládal útoky a hlavně edmonton dal coach challange na náš první gól / offside - neúspěšně a dominic úspěšně na to samé při možném 3:1,

drobnost ale zdá se mi že DD vypadá na trefu do černého - myslím že může i dost za vzestup Drewa)
 
AvatarGhosta tak vzít tradem za Byrona, ale proč by to Philly dělala že :D

Já si ted vyčítám, že jsem ráno nebyl schopný na zápas vstát, musela to být krása.
Co udělal DD?
 
AvatarJinak jsem se díval, že Gostisbehere je na waiveru...smajlik! Přesně takového beka bych u nás chtěl vidět, ale ta smlouva není pro nás dobrá, škoda... smajlik.
 
31.03.2021 08:57 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
krásný. a carey konečně (i díky ducharmemu:D) došel k SO! a teda klobouk dolů před koučem, vážím si ho čím dál víc...

jinak jak píšete, ten útok KK a rychlíci byl skvělej a upřímně jsem netušil, že bez Toffera edmonton takhle přejedeme...

 
AvatarSouhlas, v první třetině byla na ledě bestie, která soupeře roztrhala. Dali jsme i několik tyček, prostě jsme využili energie, jak se sluší a patří. Výborná lajna Kotkaniemiho, činily se všechny formace. Frolík solidní zápas, více asi čekat nešlo. Price nula, rozhodně potěší. V nadupaném rozpise nás čeká peklo, ale snad to zvládneme a dotáhned do play-off
 
AvatarNeskutečný hlad po hokeji, to byla první třetina - Edmonton vůbec nevěděl, co se s ním děje a i McDavid ukázal, že to není takový beránek, když je frustrovaný... Po první části bylo téměř jasno, takže logicky ostatní dvě již byly o něco klidnější a hráli jsme to, co jsme museli. Jinak ale super zápas pro fanouška Habs!
U Frolíka bylo strašně znát, že hrozně dlouho nehrál - působil trochu zmateně a někdy tam lítal jak utržený vagón. Ale věřím, že pokud bude dál nastupovat, vylepší se to. Celkem zajímavě poskládaný útok Byron-Kotkaniemi-Lehkonen, který fungoval velmi dobře a Lehkonen jasně ukázal, že na tribunu rozhodně nepatří!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík