Canadiens nevyhráli ani doma a Stanley Cup je v nedohlednu...

03.07.2021, 07:40 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montrealu se jinak hrálo finálové utkání poprvé od 9. června 1993. Nedopadlo ale podle očekávání. Tampa vyhrála i třetí utkání a míří za Stanley Cupem.

Domácí doplatili především na nezvládnuté začátky prvních dvou třetin. Vždy dvakrát inkasovali hned v prvních čtyřech minutách, až poté skóre alespoň korigovali a po čtyřiceti minutách se tak šlo do šaten za stavu 2:4 z jejich pohledu. Ve třetí části si Bolts náskok hlídali a v 56. minutě navíc zvýšil Tyler Johnson, jenž potrestal chybu v rozehrávce Habs. Domácí ještě dokázali rychle snížit na 3:5 zásluhou Coreyho Perryho. Pak to zkusili bez brankáře a za to je potrestal trefou do opuštěné klece Blake Coleman

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning
3:6 (1:2, 1:2, 1:2) Stav série: 0:3

Branky a nahrávky
12. Danault (Weber), 39. Suzuki (Petry, Caufield), 56. Perry (Gallagher, Chiarot) - 2. Rutta (Palát, Hedman), 4. Hedman PPG (Kučerov, Cirelli), 22. Kučerov (Palát, Černák), 24. Johnson (Joseph, Savard), 56. Johnson, 57. Coleman ENG (Goodrow)

Statistické okénko
Střely na bránu: 35 - 30 | Přesilová hra: 0/1 - 1/1 | Trestné minuty: 2 - 2

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8 %, odchytal 59:30
Andrej Vasilevskij (TBL) - 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Tyler Johnson (TBL), 2. Nikita Kučerov (TBL), 3. Victor Hedman (TBL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSice jsem měl asi tři infarkty, ale stálo to za to smajlik Změny v sestavě zafungovaly, tady je třeba dát trenérům kredit, možná taky ale pak vyvstává otázka, proč ty změny neproběhly dřív, ale to už je jedno. Mrzí mě, že to odnesl KK, ale ono fakt asi nebylo přes koho. Evans je miláček trenérů, to víme, ale hrál skvěle, v PK výborný, asistence takže hrál zcela zaslouženě. Prostě máme široký a kvalitní kádr.
Ovšem změny v beku doufám konečně otevřely oči trenérům, kteří snad jako jediní viděli progres v tom mít v sestavě Merilla a Gustu na úkor Kulaka a Romyho. To snad ani není třeba nic dodávat, ten rozdíl musel vidět i slepý. A Romyho gól byla sladká třešnička.
Carey fantastický a opět potvrdil, že je skvělý v elimination games, Suzy a jeho nahrávka Andymu, no lahůdka a samotný Andy... ach jo, na to se tak krásně dívalo, zrovna on můj oblíbenec. Never quite, never give up. Jede se dál.

A jsem strašně rád, že jsme ubránili ten double minor Webyho, puklo by mi srdce vidět ho jak se trápí kdyby oni rozhodli díky jeho smolnému faulu, takhle to nemělo skončit a jsem moc rád, že neskončilo. Kapitán hrál skvěle, z Pointa si tam dvakrát udělal hadrového panáka, Edmundson byl ostrý jak břitva, no něco pro mě. Jsem na kluky pyšný, jen tak dál a pojďme se vrátit do Bell Centre.

Go Habs Go!
 
AvatarSuper, aspoň jeden jsme museli dát a teď odevzdat maximum na ledě Tampy. Jsem jak Záruba, jen přes slabý net jen sestřih, jinak ale hockey nightin Croatia je super. Snad to kluci ještě do Mtl vrátí, fanoušci by si to zasloužili. GHG!!!
 
AvatarAno, bylo to se štěstím, ale to přeje připraveným a my jsme tomu šli naproti. Je pravdou, že kdyby Kučerov nedal něco přes minutu před koncem tyč a trefil to, byli bychom v hajzlu... Ale nestalo se a i když se nám pak vlastně přihodilo to nejhorší, co se může s Tampou stát (čtyřminutová přesilovka), ubojovali jsme to a Anderson to pak krásně ukončil. Super, stále žijeme! Trochu mě překvapilo vyřazení zrovna Kotkaniemiho, který mi nepřišel vůbec špatný, ale je pravda, že ty pozměněné útoky celkem fungovaly. No a Romanov - nádherný příběh pro něj, naskočit do takového zápasu a za takového stavu série a dát v něm svůj první PO gól...smajlik. Bude to sice strašně těžký, ale není to úplně nereálný to ještě jednou vrátit do Bell Centre...
 
06.07.2021 09:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarS poriadnou dávkou šťastia sme to ubojovali. A som rád aj za Rommyho, že mu to tam padlo... smajlik
 
06.07.2021 05:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar1:3, jedem dál. Dobře hoši. Go HABS Go.
 
AvatarSteve Dangle zápas shrnul velice trefně:
https://www.youtube.com/watch?v=QKBsUgAQdX0&list=TLPQMDIwNzIwMjH0yGcZy7YaYA&index=5&ab_channel=SteveDangle

A zároveň to je trochu podnět k zamyšlení pro ty co to zase vše hází na Caryho, pro některé Habs fans je on snad jen totální bůh a nebo může za vše, nic mezi tím, je mi z toho na zvracení to někdy číst (myšleno obecně na soc. sítích).

Oni jsou strašně zajímavý tým jak hrajou a podle mě v tom má obrovský podíl Cooper. Je to tým zjevně bez slabiny, absolutní top nebo nejlepší brankář, obrana, útok, přesilovka, oslabení, zkrátka vše, ale přitom to nehrajou hurá stylem pojďme je rozbít v první třetině, nedělají nikomu dvou minutové zámky ve třetině, ale hrajou si svou kvalitní hru, bez zbrklosti, ale v obrovské kvalitě a jako šelma čekají až se oběť unaví a zaútočí. Využijí každého zaváhání a že jim jich my dáváme.

Nemá smysl řešit kdo co jak zdupal a co kdo mohl udělat lépe, viděli jsme to všichni předpokládám. Naše jediná šance byla rozbít jim jejich systém hry naší důsledností, tvrdostí a obětavostí, ale stal se opak a oni rozbili náš systém, nefunguje nic, nefunguje PK, zkrátka nás mají na lopatě. Teď je jen na nás, zda se to pokusíme zdramatizovat a pokusit se o zázrak.
 
03.07.2021 10:04 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarAch jo, děláme chyby jako v ZČ, kterých jsme se předchozích sériích vyvarovali. Hra je jinak celkem slušná, ale tohle nás zabíjí. Vasil rozhodně není neprůstřelný viz Suzukiho gól... Snad to kluci ještě zdramatizujou. Go HABS Go
 
AvatarStrašně nás srážejí do kolen zbytečné chyby - katastrofické začátky obou prvních třetin, už zmiňované chyby (zbytečné Staalovo vyhození puku, tragické střídání u třetího gólu...), které Tampa prostě umí okamžitě potrestat, Price navíc evidentně není v té pohodě, co byl v předchozích kolech. K tomu všemu Vasilevskij a taky trocha smůly - to vše pak dává tenhle výsledek, který je už nyní nehratelný smajlik. Tak snad doufat, že alespoň jeden zápas dáme, ať to není tak rychlý a nemusím zase všude číst, jak slabí jsme byli...
 
03.07.2021 08:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJe to vážne frustrujúce, keď už konečne dáme viac ako jeden gól, súper ich dá aj tak viac a pohodlne vyhrá. Nechápem ako to mohli NYI dotiahnuť s TBL na 7 zápasov. Na jednej strane ma teší, že sme to dotiahli až do finále SC (to zrejme nečakal nikto) ale prehrať v ňom takýmto spôsobom je ponižujúce (a to aj proti silnému tímu ako je Tampa). smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík