Ottawa nám předvedla svůj střelecký apetit.

15.01.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Když jsem v minulém článku varoval před výborně hrající Ottawou, ani ve snu mě nenapadlo, že si z hlavního města Kanady povezeme takovou "nálož". Domácí však jasně ukázali, proč se jim v poslední době tak nebývale daří. Jejich produktivita je obdivuhodná a po mizerném začátku se jim probudily střelecké opory jako Heatley, Alfredsson apod. Když k tomu připočteme i velmi dobré výkony Emeryho v brance, není už se co divit momentální herní a výsledkové pohodě v kabině Senators.

K samotnému zápasu toho moc říci nelze. Ottawa nás střelecky vyřídila za 24 minut, kdy na ukazateli skóre svítil hrozivý stav 6:0!!! Takovou smršť Huet ještě letos nezažil a doufejme, že už ani nezažije. Nově jmenovaný účastník All-star game poté přepustil své místo Aebischerovi, kterému se ale nevedlo o moc lépe - inkasoval sice jen dva góly, ale z pouhých osmi střel... V tom byl vůbec asi největší a rozhodující rozdíl mezi oběma mužstvy. Domácí vyprodukovali v první třetině dvacet střel, z nichž každá čtvrtá skončila za Huetovými zády. V druhé části to bylo ještě výraznější, kdy z pouhých osmi střel byla gólová dokonce každá druhá! Co je nám potom platné, že jsme Senators celkově přestříleli 40-33, když naše efektivita byla oproti domácím naprosto mizivá. A tady se dostáváme k druhému zásadnímu rozdílu a to jsou brankáři. Už dlouho se nám nestalo, abychom museli konstatovat, že soupeřův gólman předčil toho našeho, zvláště pak v případě Hueta. Nyní tomu tak bylo, Emery zachytal výborně a zcela zastínil oba dva naše brankáře. Na druhé straně ale je třeba říct, že proti některým gólům (viz osmý polovlastní gól Sourayho) by byl bezmocný i Superman. Ottawští prostě dokázali rázně ztrestat chyby v naší obranné třetině a že jich zrovna nebylo málo... Z tohoto nepovedeného večera stojí z naší strany za zmínku snad jen Sourayho překonaný klubový rekord v počtu vstřelených přesilovkových gólů - momentálně je na čísle 12.

V pondělí Canadiens končí svůj třízápasový trip na ledě jednoho z favoritů celé soutěže, Detroitu Red Wings. Můžeme jen doufat, že si hráči sobotní trapas vzali k srdci, protože Detroit je naladěný na podobně ofenzivní strunu jako Senators a určitě by nebylo dobré i pro psychiku hráčů dostat v krátké době další příděl... 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarCo k tomu dodat, každý den není posvícení, Ottawa byla jednoduše lepší a nám nešlo nic. Prostě když se ser. tak se ser. :-) Detroit je min. stejně těžký soupeř jako Ottawa. Debakl snad už nehrozí, bod beru jako úspěch.
 
15.01.2007 12:00 | reagovat
newt
Tak jsem se dneska podival na highlights a skutecne, Huet mozna nemel svuj den, ale s polovinou z tech sesti golu nemohl nic delat, obrana ho tam obcas nechavala zcela napospas + Sourayho nestastny vlastenec. Ottawe vyslo vsechno, na co sahla, cimz samozrejme nesnizuju jeji kvality a neomlouvam nas vykon, nicmene ten zapas neberu jako vylozeny debakl. Senators nam proste dali velkou lekci z produktivity, ktera Montreal uz nejaky ten patek trapi, jak ostatne priznal prave Souray. Ach jo.
 
15.01.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Den blbec to se nedávno stalo i San Jose viz 8-O Phonix ,snad se z toho hráči zvednou,horší je že tým na vzpamatovaní je Detroit.Mám docela obavu že nás rostřílej.Pevné nervy všem,snad se to nestane.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík