Slavnostní večer ve znamení Kena Drydena Habs nepokazili.

31.01.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

David <a href=Aebischer v zápase s Ottawou rozhodně prokázal své kvality." title="David Aebischer v zápase s Ottawou rozhodně prokázal své kvality." src="http://www.canadiens.com/_static/webupload/news/5608_3.jpg" />Včerejší večer patřil hlavně jednomu muži. Legendární brankář Habs a majitel šesti prstenů za vítězství ve Stanley Cupu Ken Dryden se před vyprodaným hledištěm Bell Centre dočkal další pocty, když jeho dres s číslem 29 byl slavnostně vyřazen ze sad montrealských dresů a poté vyvěšen pod strop tohoto hokejového stánku nejlepšího mužstva historie NHL!

Na bedrech domácích hráčů tedy ležela jakási "větší zodpovědnost" tento emocemi nabitý večer nepokazit a vítězstvím věnovat brankářské legendě další pro něho jistě krásný dárek. To však nebylo při současné výsledkové "houpačce" Canadiens nic jednoduchého, zvláště, když proti nim stál soupeř, který asi moc pochopení pro takovou gratulaci neměl... Jak jinak si vysvětlit fakt, že hned v první minutě zápasu hosté z Ottawy otevřeli skóre! Je to samozřejmě myšleno s nadsázkou, proč by také pochopení pro něco takového měli Senators mít. Ke cti domácích však slouží, že takhle rychlý gól je do kolen rozhodně nesrazil a po celé utkání předváděli určitě lepší výkon, než v posledním zápase v Torontu, kde totálně vyhořeli se svou noční můrou této (a vlastně nejen této) sezóny - mizernou koncovkou. Ne, že by včera do branky spadlo všechno, nač Habs sáhli (o čemž by mohl vyprávět třeba Kovaljov, který nedokázal v jasné pozici trefit ani poloprázdnou klec hostujícího Emeryho...), ale přece jenom už byl pohled do střelecké listiny z naší strany o moc příjemnější. A všechno vlastně rozhodl časový úsek mezi jedenáctou a čtrnáctou minutou druhé třetiny, kdy jsme dokázali vstřelit neuvěřitelné tři góly! Vše odstartoval, jak jinak než v přesilovce, majitel druhé nejtvrdší střely v NHL Sheldon Souray, který od modré dokončil již zmiňovanou obrovskou šanci Kovaljova - 1:1. Za minutu se už skóre překlopilo na naší stranu, to když "kovaný" zadák Mark Streit, toho času v ofenzivních službách Canadiens, předvedl některým svým spoluhráčům, jejichž pracovní náplní je skutečně útočná hra, s jakou chladnokrevností se má proměnit samostatný nájezd - 2:1. A o další minutu později se blýskl svým, dá se říct již typickým kouskem v oslabení Tomáš Plekanec - na vlastní modré obral jednoho z obránců hostí o puk, pak zapnul své raketové motory a setřásl druhého z beků, aby vše zakončil efektním bekhendovým blafákem - 3:1. I za tuto akci (ale samozřejmě nejen za ní) si pak vysloužil titul "první hvězda zápasu". Třetí hvězdou se stal autor druhého gólu Streit a mezi nimi se usídlil asi hlavní stavební kámen včerejšího úspěchu, gólman David Aebischer. Tomu zápas sedl náramně a při současné malinko kolísavé formě naší jedničky Hueta ukázal, že v jeho osobě máme rozhodně zdatnou náhradu. Za pozornost stojí hlavně jeho fantastický zákrok ve třetí třetině proti nájezdu Spezzy, který si opět vybral za oběť svých kliček "oblíbence" Souraye (co mi to jen připomíná z loňské sezóny...?), ovšem ve finále mu vystavil stopku svou pohotovou lapačkou právě náš gólman. Ken Dryden musel být určitě nadšený.

Zápas jsme tedy dotáhli do vítězného konce, ovšem značně nevyrovnané výkony tyhle dílčí radosti dost kazí. I to je asi jedním z důvodů, proč se v poslední době víc a víc probírají různé možnosti hráčských výměn, ať už se mluví o možném příchodu Forsberga, Nagyho, Smolinského nebo Averyho nebo na druhé straně o odchodu Samsonova či Niinimaa. Uvidíme, co všechno se do 27.února stane, možné změny si můžete přečíst zde nebo zde.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJá si myslím, že rozhodně k nějaké výměně dojde, ale nebude to rozhodně nějaká bomba a lá Forsberg. Upřímně řečeno bych ho ani nechtěl, protože s jeho zdravím nám moc platný nebude. Chtěl jsem něco víc vyzvědět na Tomáši Plekancovi, ale psal, že taky nic určitého neví a že si myslí, že něco proběhne narychlo nejspíš těsně před uzávěrkou. A taky psal, že je připravený na všechno a nebyl by vůbec překvapený, kdyby se to týkalo i jeho. Docela mě ale pobavila jeho odpověď k Souraymu - ptal jsem se ho jen tak v legraci, co to tam Souray na All Star Game dělal, že nevyhrál soutěž o nejtvrdší střelu. A on mi napsal, že mu údajně Souray tvrdil, že nemohl vystřelit jak chtěl, protože neměl tu správnou hokejku... Taky důvod.
 
31.01.2007 12:00 | reagovat
newt
Uz me to nahoru-dolu pekne leze krkem, ale to jsou holt Habs.. a je pravda, ze i po tom vypadku drzime 4. misto, coz je oproti lonsku zlepseni. Ted jen doufam, ze Huet se zas dostane do "normalniho" rezimu, kdyz Aebischer predvedl jeden ze svych nejlepsich zapasu za Habs (jeste aby ne, kdyz ho sledovali Dryden a Tretjak).
 
31.01.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Spekulace o přestupech jsou zajímavé,ale jsou to jen spekulace.Vyměnit a posílit vlastní mužstvo tak,aby to sedlo a zároveň aby se generální manažeři vešli do platového stropu je nadlidský výkon.Je pokročilé datum a těch výměn moc nebylo.Podle mě je prioritní vlastní výchova mladých levnějších hráčů.Kde je psáno že se nemůže najít nový,,Gretzky".Crosby je toho dokladem.U nás někdo z Hamiltonu třeba Grabovskij,McIlroy má slušné statistiky.A Forsberg-hezký ale drahý s nejistou budoucností ohledně zdraví.Tohle si asi HABS nebudou moci dovolit.Máme Pitsburgh takže,,Lets gou HABS"
 
31.01.2007 12:00 | reagovat
newt
Forsberg zadarmo nebude, ale narozdil od ostatnich - vylozene divokych - spekulaci se tahle zaklada na skutecnosti, ze o trejdu Forsberga se otevrene mluvi a mezi prednimi zajemci je vedle Colorada nebo Toronta prave i Montreal. Jsem taky spis pro zamereni se na mlade talenty, ale hrac Forsbergova kalibru a zkusenosti by se nam do playoff urcite hodil. S jeho nachylnosti ke zranenim je to samozrejme sazka do loterie, ale to skoro kazdy trejd..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík