Preview - Edmonton Oilers

10.10.2009, 17:26 | Preview |  Monika Gordíková
 

Dalším soupeřem bude pro Montreal v noci Edmonton. Hlavním úkolem je pro Habs nahradit Andreje Markova, který až neskutečně chybí. Sedm gólů do naší branky proti trápícímu se Vancouveru budiž důkazem. Ani Edmonton nemá na růžích zrovna ustláno. S největší pravděpodobností mu bude chybět obránce Sheldon Souray, který utrpěl v zápase s Calgary otřes mozku.

Nahradit Rusa je opravdovým oříškem. Nejhorší na všem je, že Andrej bude chybět až do února. Pak se bude dávat dohromady herně, takže se dá říct, že základní část je pro něj tabu.

Proti Vancouveru se hodně špatně cítil Carey Price. Prakticky nemohl nic dělat. „Je to hrozné. Nic jsme pro něj neudělali. Musíme přijít s daleko lepší hrou,” tuší správně Mike Cammalleri.

Edmontonu může chybět i další bek Steve Staios. Stejné zranění jako Souray si přivodil v úterý proti Dallasu. Hned další den se ale prý cítil ready.

Velkou radostí je pro Olejáře návrat kapitána Ethana Moreau po zranění kotníku.

Naposledy se oba týmy střetly 10. března, kdy Edmonton prohrál 3:4 v prodloužení. Oilers vyhráli šest ze svých posledních sedmi domácích zápasů proti Canadiens. Ve čtyřech z posledních pěti zápasů nám dali pět a více branek.

Olejáři zatím odehráli 3 zápasy a nasbírali 3 body.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si zase myslím, že první gól mohl Price klidně chytit - sice to byla přesná střela, ale neměla až takovou razanci. Colorado ani Ottawa nebudou nic příjemného, já tipuju, že jednou vyhrajeme a jednou prohrajeme a budeme za to rádi.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak dvě šťastné výhry, ale zase v Calgary a včera asi trošku smolné prohry... Co jsme zkoukl v sestřihu, tak šance to byly pěkný a Chabibulin zachytal famozně, něco jako Carey v prvních dvou zápasech... Ale myslím si, že Price za první fík rozhodně nemohl, dobře si povyjel, ale bohužel to hráč trefil parádně... Teď doma vyhrajeme dva zápasy a bude to dobrý a já budu spokojen... Podívejte se, jak válí Toronto...
 
AvatarJá říkal, že máme oproti minulé a předminulé sezóně minimálně o třídu horší team. Vždyt i ty dvě výhry co máme, se dají považovat za šťastné. Když už bych přestavil celý team, na na prvním místě bych poslal do řitě Boba Gaineyho, který možná za pět let vybudoval silný team, který měl na SC(viz předminulá sezona), ale na co to vybudoval, když to pak neuvěřitelně zkonil.
 
AvatarReakce na příspěvek:No není tak úplně doslovně, že by se na Chabibulina valil jeden útok za druhým, to zas ne. Ale zápas jsme začali hodně dobře a kdybychom u toho trochu déle zůstali, museli bychom po první třetině vést určitě my. Druhá část byla od nás nejhorší, hlavně kvůli tomu, že jsme si nechali dát dva laciné góly a pak jsme z toho byli úplně mimo. Třetí třetina zase patřila nám, ale co je to platné, když góly prostě nedáváme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, to jsem opravdu nečekal, ale když jsem všude četl, jak Gomez s Giontou chtějí navázat na svou letitou spolupráci už od mládí, tak jsem si myslel, že po přípravných zápasech se do toho snadno vrátí. Nicméně, vidět je zatím snad jen Gionta, Gomez zatím nic moc. Ale co mě zaráží daleko víc je fakt, že Martin neskutečně často točí se složením útoků - během posledního zápasu jsem napočítal snad čtyři různá složení prvního a samozřejmě i druhého útoku...smajlik . Tohle se přece mělo dělat v přípravě a ne teď! Je sice moc hezký, že Martin hráčům po Vancouveru naložil na tréninku, ale když pak nenechá během zápasu pohromadě hráče ani jednu třetinu, tak to asi moc valný účinek mít nebude... První dva útoky by podle mě měly mít stabilnější složení a sáhnout do nich až tehdy, pokud je to potřeba - včera to během první třetiny rozhodně třeba nebylo!
 
AvatarS Gillem se nedá nic jiného než souhlasit, Chabibulin dnes zachytal. Být počet střel naopak, odjeli jsme zase se sedmičkou... Škoda potom těch šancí v závěru druhé třetiny, to se mělo využít... smajlik
 
AvatarTak tohle je určitě škoda, zápas jsem neviděl ale podle reakcí to byla jedna neproměněná šance za druhou a pak jako obvykle naše chyba a fíksmajlik... Gill pokračuje v klasice, bohužel... Price asi dneska trošku selhal, což není dobré zrovna potom přídělu... Ted dva zápasy doma, věřím že oba vyhrajeme a zase nás to nakopne... GO HABS GO smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:s tím musím souhlasit, souhra bude chvilku trvat. Gill bohužel zatím nepřesvědčil nikoho z nás ale to mi neovlivníme. Tak že nezbývá nic jiného než Go Habs Go !!!
 
AvatarReakce na příspěvek:s tím musím souhlasit, souhra bude chvilku trvat. Gill bohužel zatím nepřesvědčil nikoho z nás ale to mi neovlivníme. Tak že nezbývá nic jiného než Go Habs Go !!!
 
AvatarSkoda toho zapasu. Obrana viditelne neni sehrana a kupi jednu hrubku za druhou z ktere padaji rozhodujici goly. No a kdyz k tomu pridame utok ktery nepromenuje sance jsou z toho tri prohry v rade (z toho dve jen o gol). Nicmene myslim ze prispevky pode mnou jsou trosku prehnane... Ruku na srdce, co jste cekali po generalni vymene tymu, a po 5-ti prvnich zapasech v sezone hranych VENKU ? Ze je vsechny vyhraji ? Ja pocitam ze se tym zacne sehravat tak po 10-15 zapasech. Ano, bylo by krasne kdyby vsichni naskocili do prvniho zapasu a hrali jakoby spolu byli od dorostencu, ale tak to malokdy zafunguje. Chce to cas a trpelivost. V tehle sezone bude uspech kdyz budeme bojovat o play-off. Tym je novy - musi zacit slapat. POdivejte jak dlouho trvala Washingtonu nebo Pens nez se pres par lety propracovali k elite NHL. A to maji v kadru hrace kalibru Oveckin, Crosby a Malkin, coz my rozhodne nemame. Tim vubec nechci omlouvat neschopnost Gilla a dalsi veci co tu byly zmineny, jen bych ty kluky po par zapasech nezatracoval ani nevynasel do nebe. Bude potreba jeste hodne zapasu abysme videli jaky tym vlastne mame... GO HABS !!!
 
11.10.2009 07:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo to je "skvelé" opäť sme prehrali. "Len tak ďalej." S týmto tímom "určite máme šancu na play-off." No vidím, že letné obmeny k ničomu neprispeli ale naopak to ešte viac pokazili. No čo
zostáva iba dúfať, že sa sezóna čo najrýchlejšie skončí lebo ak budeme pokračovať v takýchto výkonoch tak to sa ani neoplatí pozerať zápasy naživo ale stačí keď si ráno prečítam, že Montreal opäť prehral. smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, při podpisu Gilla musel být Gainey nejspíš zhulenej, jinak si tohle nedokážu vysvětlit... Všichni to o něm všude říkali, jen Gainey měl asi vatu v uších nebo co... Moc mě mrzí, že se moje slova o tomhle kolohnátovi potvrdila smajlik . Nejhorší na tom je, že ho Martin nenechá sedět, ani když naskočí Bergeron nebo někdo z marodů O´Byrne, Markov.
 
AvatarJe fakt ostuda a nemohoucnost prohrát s takovým mužstvem jako byl dneska Edmonton! Co je platný, že soupeře drtivě přestřílíme, když naše koncovka je víc než tragická a sami inkasujeme hrozně laciné góly? Štěstí jsme si asi vybrali v prvních dvou zápasech, protože teď je to hrůza. Jsem zvědavej, co s tím Martin bude dělat, protože s takovou hrou budeme dostávat se silnějšími mužstvy příděly. Jo a vůbec jsem nepochopil nasazení Gilla na power play - to byl pokus o vtip smajlik ?
 
11.10.2009 06:33 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJak může na power play poslat toho posunovače puků to opravdu nechápu!!!!!!Ten patří jedině na farmu,není schopnej rozehrát ani když jej nikdo neatakuje a má puk pod kontrolou.Při nepodepsání Koiva se psalo,že byl sice super,ale na prvního centra nemá - tak Gomez na něj nemá tuplem.Má křídla jak hovado a předvádí plnou tužku,to Koivu kte¨rej téměř nikdy neměl pořádná křídla by zářil!!!!Do prvního centra Plekyho a posunovač na farmu!!!!!!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, jednak zase dostáváme hrozně laciné góly a jednak své šance vůbec neproměňujeme. Posadili jsme slabě hrající tým do sedla a teď už je to jen zmar z naší strany. Snad jestli ten Giontův gól k něčemu pomůže, ale silně pochybuju. Rozdíl je dneska taky v gólmanech, Price nechytí oproti Chabibulonovi nic navíc. Po tom našem góle bylo vidět, že když zatlačíme, tak soupeř je v pohodě k poražení. Jenže to je jen kdyby...smajlik
 
11.10.2009 05:39 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak aspoň nějaká naděje do poslední třetiny.Jinak si myslím,že Gomez je tam úplně k ničemu,místama mi přijde že ani neví kde má hrát...
 
11.10.2009 05:13 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPři druhém gólu tam Hamrlík stojí jak Y...pak 3 velký šance a nic....hlavní rozdíl řekl bych.
 
11.10.2009 05:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJá viděl poslednícj 8minut....vstal jsem déle.To točení se mi taky moc nelíbí.Jak říkám,snad se to zlepší a vyhrajeme.
 
AvatarReakce na příspěvek:No mně se to z naší strany celkem líbilo, až na ten zbytečný gól. Ze začátku jsme na domácí vlítli a byli jsme jasně lepším týmem. Musíme jen začít dávat góly... Jinak Martin těma útokama pěkně točí, jestli to není spíš na škodu.
 
11.10.2009 04:48 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJinak chlapcí dostali po Vancouveru pěkně do těla na tréninku - leželi,tam jak mátohy.DObře Martin!!!Jinak hokej zatím nic moc a padáme,snad to zlepšíme a vyhrajeme.
 
AvatarTo je prostě klasika - jsme lepší, ubráníme v pohodě dvě přesilovky, ale pak dostaneme gól z přihrávky přes půl hřiště a ještě ke všemu to není kdovíjaká rána. Price v tomhle případě určitě mohl chytat... Tímhle akorát dostaneme Edmonton na koně, protože jinak jsme na tom byli lépe my.
 
11.10.2009 04:46 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatarhttp://atdhe.net/watch-live-sports.php?i=6
 
10.10.2009 18:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarProsím vás hoďte mi sem link kde budete pozerať zápas Montrealu Canadiens s Edmontonom Oilers smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík