Chyba + chyba = prohra

11.10.2009, 16:32 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková, Míra Vyskočil
 

A šupem pryč ze západní Kanady zpátky domů. V posledním zápase tripu po arénách Severozápadní divize Habs prohráli, když nestačili v Rexall Place na Edmonton. Olejáři využili neúspěšnost střelců Montrealu, kteří přestříleli domácí ve střelách na branku v poměru 35:19.

Pro všechny příznivce města, které každou zimu sevře nadmíru krutý mráz, je jasným hrdinou Nikolaj Chabibulin. Šestatřicetiletý gólman podržel svůj tým a dopřál mu vychutnat si druhou výhru v nové sezóně. „Cítím se hodně dobře. Je tu ještě hodně věcí, v nichž se musím zlepšit, ale už mi to jde lépe,” řekl Chabibulin po zápase. „Získal nám dva body,” pochválil ho trenér Pat Quinn.

Edmonton ale nezačal zápas zrovna dobře. Byl horším týmem na ledě. Pak se na ně usmálo štěstí. V 19. minutě poslal Sam Gagner do úniku přihrávkou přes půlku hřiště Mikea Comrieho. Comrie zakončil svůj únik překonáním Price.

Jako klíčový moment lze rozmezí od 24. do 29. minuty. Edmonton v tomto úseku vstřelil dvě branky a stačilo mu k tomu jen šest střel. Jacques tečoval puk od Ladislava Šmída za Priceho záda. Ani Roman Hamrlík nedokázal nic udělat a zabránit gólu. Následovalo několik slibných šancí Montrealu, ale ani jedna se neujala. O třetí gól Oilers se postaral O´Sullivan.

Habs se prvního gólu dočkali až ve 40. minutě, kdy skóroval Brian Gionta. Roman Hamrlík střelou nad Chabibulinovo rameno stanovil definitivní tvář skóre tři minuty před koncem zápasu.

Co nás hlavně trápí? Po optimistických očekáváních od nových útočných posil, která se v úvodu soutěže zdála být oprávněná, se hlavně v posledních dvou zápasech třeba Gomez dost hledá. Ne, že by hrál vyloženě špatně, ale kolikrát to vypadá, že to penzum nabruslených kilometrů za zápas trochu ztrácí na efektivitě - jinými slovy, chce být všude a někdy není nikde. Snad se to poddá, protože takový Gionta z toho může potom těžit daleko víc než doposud a že to zatím není úplně málo...

„Je to velmi znepokojující. Nehráli jsme špatně. Soupeře jsme vysoko přestříleli. Je to těžké prohrát poslední tři zápasy po úspěšném vstupu do sezóny. Musíme teď pořádně zapracovat doma na věcích, které potřebujeme,” prohlásil Paul Mara.

Martinovi se pořád nedaří najít optimální sestavu. Hodně točí s útoky. Snad už mu konečně dojde, že s hráči typu Gill či v momentální formě hrající A.Kosticyn nebo Pacioretty daleko nedojde. „Prohráli jsme kvůli chybám. Dvě chyby nás stály dva góly. Je to zklamání, protože jsme byli lepší.

Ve čtvrtek se Habs ukáží poprvé doma. Přijede Colorado. S největší pravděpodobností by měl nastoupit Marc-Andre Bergeron.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.10.2009 21:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNo jsem zvědav na Laviny. Od loňska se dle mého proměnili k lepšímu a většina si pamatuje, jak posledně nám Halák prakticky sám zachránil 2 body právě s nima
 
11.10.2009 21:18 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNo jsem zvědav na Laviny. Od loňska se dle mého proměnili k lepšímu a většina si pamatuje, jak posledně nám Halák prakticky sám zachránil 2 body právě s nima
 
AvatarReakce na příspěvek:dnešní zápas byl teprve druhý který jsem letos viděl ale špatný se zdál jen Hill. a nesehranost týmu ale to už jsme probírali jin
de
 
11.10.2009 18:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprostej souhlas!!!!!!!!!!Jezdí všude a nikde. Gionta je opravdová posila!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ho k čertu neposílám, ale zase nemůžu říct, že by nějak exceloval tak, jak se od něj čeká. Gionta je mnohem lepší. Leccos napovídá i fakt, že Martin několikrát stavěl na přesilovku a myslím i na hru pět na pět do první lajny Plekyho. Přijde mi, že kolikrát Gomez jezdí všude a nikde - ne, že by byl vyloženě špatný, ale jak jsem řekl, určitě se od něj očekávají vzhledem k jeho smlouvě úplně jiné věci.
 
11.10.2009 17:25 | reagovat
Theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
Newt...no jasny Gomez nehral co jsem koukal vubec spatne mel tam plno peknych nahravek...verim ze jeste vic uplatni svuj prehled ve hre a pujde nahoru...spis bysme potrebovali ale camalerimu to spadlo parkrat a rozstrilel se!Kdyz to mam byt nas prvni strelec, zatim ho gionta jednoznace predcil jak herne tak golove!Pro mě, ale mnohem větší je zklamání, Kosticyn, ktery je fakt v... navic ztrata Markova ja klicova pamatujte na posledni 4 roky vzdycky kdyz se zranil Koivu slo to, dkyz Kovy taky, kdyz Markov byli jsme schopni porhrat 5-6 zapasu v rade!On je klicovy hrac nasi sestavy a je mooooc znat ze ho nemáme na leďe!Ale i přesto věřím, že tento tým na PO má a vybojuje ho!Samozřejmě s Chicagem, Pits, Caps, Detroitem Philou se merit asi nemuzem!ALe jinak vidim NHL ohromne vyrovnanou kazdy muze porazit kazdeho, St louise, PHX, Tampa, Ktery byvali vposlednich letech slabi bych videl mnohem vice nahore!
 
11.10.2009 17:15 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Zapas jsem nevidel, ale prekvapilo me, ze tady Gomeze posilate hromadne k certu a na forech Canadiens (kde jsou fanousci myslim pomerne dost prisni) ho naopak po zapase velmi chvalili..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík