Habs vypráskali velkého rivala z Bostonu

12.11.2010, 10:25 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Čekal nás velice nepříjemný soupeř a velký rival Boston Bruins. A to ještě ke všemu na jeho ledě. Canadiens poslední zápasy nesehráli zrovna nejlépe, ale dokázali aspoň bodovat, no a to je důležité! Je to i vidět v tabulce Východní konference, kde se držíme docela vysoko. Habs nastoupili v bráně ským jiným než ve velké pohodě chytajícím Carey Pricem a ten měl před sebou toto složení hráčů.


Sestava: Cammalleri - Plekanec - Gionta - Markov - Gorges
Kostitsyn - Gomez - Lapierre - Hamrlík - Špaček
Pouliot - Halpern - Darche - Gill - Subban
Pyatt - Eller - Moen

Zápas začal velice klidně, s pomalým oťukáváním na obou stranách. Nic méně první náznaky šancí měl soupeř z Bostonu. Všechny vyřešil s velkým klidem Carey Price. Poté se konečně odhodlali i hráči Canadiens. Nejprve Cammalleri z levé strany a pak Lapierre z pravé strany prověřili Raska propagační střelou... V páté minutě byl podražen Moen a Habs mohli zahrávat první početní výhodu. Ta byla využita už po devatenácti vteřinách , po ráně P.K Subbana od modré čáry. A střelec z toho měl opravdu velkou radost, když skákal jak malé dítě... V čase 05:19 to bylo 1:0 pro Habs. V sedmé minutě jsme si to vyměnili a na trestnou lavici zamířil Hamrlík. Ta ovšem zůstala soupeřem nevyužita... Ve dvanácté minutě řešil Price velký závar před naší bránou, kdy moc nepomáhala obrana, ale Carey vše parádně pochytal a držel prozatím čisté konto. V patnácté minutě nahodil kotouč do hloučku před bránou Špaček, z velkého závaru ale bohužel nic nebylo... V šestnácté minutě dostal přesný pas na levý kruh, nikým nehlídám Chára, a propálil tvrdou ranou Price. V čase 15:49 byl stav vyrovnaný 1:1. V sedmnácté minutě se dostal do velké příležitosti Pyatt, ale z velkého úhlu nedokázal překonat golmana Raska. Ovšem byla nám nabídnuta přesilová hra. Ta byla sehraná naprosto tragicky, ke vstřelení gólu nevedla a ještě jsme mohli inkasovat po minule Špačka na modré, když soupeř málem uháněl sám na Price. Ke konci třetiny ještě Price hasil oheň před naší kasou, ale vše dopadlo skvěle a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.


Ve druhé minutě druhého dějství putoval na trestnou lavici Lapierre a nás čekali velice krušné chvíle. Naše početní nevýhoda byla hodně rušná... Nejprve se Recchi objevil úplně sám před Pricem ale ten ho skvělým zákrokem vychytal. A posléze hned na to Plekanec pádil směr soupeřova brána podél levého mantinelu. O pár vteřin později se Price div nestavěl na hlavu, aby ubránil svou svatyni, a povedlo se mu to na jedničku. V sedmé minutě jsme dobře zakombinovali a ke střele z levého kruhu se dostal Kostitsyn, netrefil však bránu medvědů. V osmé minutě dostali možnost přesilové hry opět hráči Canadiens. Bruins jsme zamkli v pásmu, dokázali ohrozit Raska, góla jsme ale nevsítili. Poté bylo velké hluché místo ve hře na obou stranách. Hra se sice přelévala z jedné strany na druhou, ale bez zjevného ohrožení strážců brankoviště. V patnácté minutě nás soupeř zamkl v našem pásmu a roztočil neskutečný kolotoč, jenže v naší bráně stál či ležel Carey Price a to je dost silný argument poledních zápasů. V šestnácté minutě Halpern po odrazu od Raska skóroval, bylo to ale bruslí a tak branka nemohla být uznána. Druhá třetina byla velice vyrovnaná, s velkými příležitostmi vstřelení gólu na obou stranách.


Poslední dějství začalo naší pokračující přesilovou hrou ze třetiny druhé po vyloučení Cháry. A ta se povedla na výbornou... Plekanec parádně vybruslil u mantinelu, nahrál k brankovišti Cammallerimu a ten hned z první poslal napříč brankovištěm na Giontu, který pohotově vystřelil a přetavil vedení na stranu Habs. V čase 00:29 se Canadiens ujali vedení 2:1. Medvědi se další minuty hrnuli do našeho obraného pásma, ve snaze vyrovnat skóre. Zasypali Price sprškou střel, který si se situací poradil po svém. V šesté minutě byl vyloučen Plekanec za údajný faul na Cháru. Já bych spíš řekl, že rozhodčí zakopl a upískl se, protože vyloučení bylo naprosto vymyšlené. V jedenácté minutě si najel do útočné třetiny Gomez z levé strany, vystřelil a jeho ránu tečoval Kostitsyn, Rask vyrazil jen před sebe, kde se objevil opět Gomez a backhandem uklidil kotouč za Raskova záda. V čase 10:30 byl stav 3:1 pro borce Canadiens. V patnácté minutě jel sám na Raska Darche, ale kličku provedl velice laxně, že nemohla mít úspěch. Obávaný tlak ke konci třetiny ze stranu Bruins prakticky nepřišel. Soupeři nepomohl ani time out a odvolání brankáře. Habs si tedy dokráčeli k výhře 3:1.


Tento zápas se Habs povedl konečně i po herní stránce a soupeře jsme přestříleli 41 ku 35. Vytvořili jsme si mraky možností skórovat... Ale i Bruins byli nebezpeční, jenže v naší bráně stál čím dál lepší Carey Price. Tento zápas sice neměl ty úžasné zákroky lapačku, ale plnu závarů před bránou a dorážek z velké blízkosti. Podali jsme bojový výkon a mač sehráli v týmovém duchu. Velice dobrý byl také P.K Subban, který si místy dělal co chtěl a vše podtrhl gólem. Vypadá to, že i Gionta zapadl do formace k Plekancovi skvěle a skóroval také konečně Gomez. Další zápas nás čeká Carolina Huricanes na našem ledě, tak si přejme ať Habs podají aspoň podobný výkon jako dnes.


První hvězda utkání: Carey Price 34 zákroků
Druhá hvězda utkání: Michael Cammalleri 0+1
Třetí hvězda utkání: Zdeno Chára 1+0

foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
13.11.2010 13:37 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Když budeš dobře hledat najdeš i do 1500 kč s poštou
 
12.11.2010 20:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZadara ti ten dres nikto nepredá. Je to proste biznis, zvykaj si! smajlik
 
12.11.2010 19:15 | reagovat
fery | fborek@email.cz
Reakce na příspěvek:Díky za tip, i když tam ty ceny taky nejsou pro mě moc nejlepší. Ale ono se asi nic jinýho nesežene. smajlik
 
12.11.2010 18:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarna Ebay! smajlik
 
12.11.2010 18:13 | reagovat
fery | fborek@email.cz
Ahoj, omlouvám se, že jdu mimo téma. Ale chtěl bych se zeptat, zda je možnost si někde koupit dres Montrealu levnějc než za 2000? smajlik
 
12.11.2010 18:08 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:nj ale buďme rádi, že včera jinak pískali na úrovni což v našich zápaech zvykem není. Mě tak napadlo třeba jak Orr zajel evidentně do brankáře (tuším s Floridou) a padl z toho gól. Rozhodčí to odkývli jakoby to bylo čisté. Přitom 2 hlavní na ledě a nic. Stejně jsem za ty roky zvyklý na jejich chyby a těžko se bude něco měnit. Novou smlouvu rozhodčí beztak podepsali až letos v přípravném kempu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, osoby sedí, ale aby si na ledě čtyři rozhodčí nevšimli, kdo komu při gólu přihrával, to je ve vychvalované NHL víc než podivné, ne?
 
12.11.2010 16:56 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarno na starosti to má vícero lidí..i když nevím jaké se tam udály změny za ty roky..nakonec ale ty asistence sedí ne? Markov a Pleky. Že zkopali pořadí, tak to je přinejmenším podivné...
 
AvatarAbsolutně nechápu ty, kteří mají na starosti statistiky - nejdříve byl u prvního gólu jako jeden z asistentů uveden Cammalleri, pak, když to po dlouhé době opravili, napsali první asistenci Markovovi. Přitom bylo nad slunce jasné, že finální přihrávku Subbanovi dával Pleky... Co si pak má člověk o "perfektních" zámořských statistikách myslet...?
 
12.11.2010 15:10 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHurikání s letci 1:8 pro letce..
Doufám že valí zrk všichn i co Careymu nevěřily.. Jen škoda že má smlouvu jen na dvě sezony, protože ho pak bude muset Gauthier vyměnit kvůli platu.. Proti Hurikánům budu sledovat tak doufám že Carey a vlastně celý HABS ukážou co v nich je ;)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík