Zbytočné vylúčenia stáli Habs body

11.12.2010, 10:19 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal Canadiens sa po dvojdňovej pauze znova zapojil do hokejového kolotoča NHL. Hráči Habs povzbudení troma víťazstvami v rade pricestovali na ďalší zápas do Detroitu „mesta motorov". Pre Montreal Canadiens a Detroit Red Wings, tímy z „Original Six", bol tento zápas prvým a zároveň aj jediným vzájomným stretnutím v prebiehajúcej sezóne. Mená súperov či postavenie v tabuľke naznačovali veľký súboj o body a samozrejme parádny zážitok pre hokejových fanúšikov. Útočník Scott Gomez, ktorý utrpel zranenie v zápase pri Ottawe síce cestoval s tímom do Detroitu, ale do večerného stretnutia s Red Wings nezasiahol. Na svoju už v poradí dvadsiatu siedmu „nočnú šichtu" v bránkovisku Habs nastúpil Carey Price. Zostava Montrealu Canadiens pre tento zápas vyzerala nasledovne:

Kostitsyn - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Halpern - Moen
Pouliot - Eller - Darche
Pyatt - Boyd - Lapierre

Hamrlík - Špaček
Gill - Gorges
Picard - Subban

Hráči Red Wins vyslali v prvých minútach zápasu na bránku Montrealu viacero nebezpečných striel, s ktorými si Carey Price našťastie poradil. Prvú presilovku v zápase mali k dispozícii domáci, keď za nedovolené bránenie putoval v čase 3:26 na trestnú lavicu obranca Roman Hamrlík. Hráči Detroitu si v nej dokázali vytvoriť veľa príležitostí, ale puk za dobre chytajúceho Priceho prepasírovať nedokázali. Hráči Habs ohrozovali súperovu bránku pomenej. Lars Eller strieľal s dobrej pozície, no jeho strelecký pokus skončil v náručí domáceho brankára Jimmyho Howarda a neujala sa ani delovka v podaní Hala Gilla. O prvý gól zápasu sa postaral Travis Moen. Po vydarenom vhadzovaní v útočnom pásme Red Wings vybojoval puk Mike Cammalleri, následne sa puk odrazil od zadného mantinelu a Moen z uhla prekonal brankára Howarda. Domáci však nepovolili vo svojej aktivite čoho dôkazom bola napríklad nepríjemná strela Pavela Datsyuka. Red Wings v čase 15:41 hrali ďalšiu presilovku a hneď na jej začiatku vznikla skrumáž pred našou bránkou. Našťastie Price nás v nej podržal. Dlho sa plný počet hráčov na ľade neudržal, lebo Mike Cammalleri hákoval protihráča a domáci hrali znova v početnej výhode. O chvíľu bolo ešte horšie, lebo Pleky podrazil v oslabení jedného z domácich hráčov a razom z toho bola presilovka 5 na 3.Red Wings obstreľovali našu bránku a Carey Price robil čo mohol. Žiaľ necelé dve sekundy pred koncom prvej tretiny po hrubke Gorgesa vyrovnal kapitán Detroitu Nicklas Lidstrom.

Druhá tretina odštartovala pokračujúcou presilovkou, ktorú sme našťastie ustáli. Rozhodcovia vylučovali na našej strane ako zmyslov zbavení a hneď po jednej presilovke mali domáci k dispozícii ďalšiu možnosť presilovej hry. Presilovky síce domáci nedokázali zužitkovať, ale po jednej z nich zahrali dobre v našom obrannom pásme a Niklas Kronwall poslal Red Wings do vedenia. Domáci po tomto góle ešte viac znásobili svoju streleckú aktivitu. Ani Montreal nezaháľal. Tom Pyatt a Maxim Lapierre sa ocitli vo výbornej príležitosti, ale Howard bol nepriestrelný. Neskôr nebezpečne strieľal aj Mike Cammalleri, lenže puk neskončil v bránke Detroitu. V čase 13:17 mal Montreal konečne k dispozícii presilovú hru keď na trestnú lavicu za hákovanie zasadol Jonathan Ericsson. Prvú presilovku sme nedokázali využiť. A aby toho nebolo málo, Detroit uderil znova. Pavel Datsyuk unikol obrane Habs a vymietol ľavý roh Priceho bránky. 3:1 pre Red Wings. Po 40 minútach odchádzali do šatní spokojnejší domáci hráči.

Na začiatku tretej tretiny z dobrej pozície strieľal Josh Gorges, lenže Jimmy Howard zneškodnil jeho strelecký pokus. On niekoľko minút prvý útok Habs dokázal v rozpätí pár sekúnd viackrát nebezpečne vystreliť na súperovu bránku, ale vytúžený gólový efekt to neprinieslo. Iskierku nádeje vykresal pre Habs v čase 7:43 Benoit Pouliot, keď po parádnej strele prekonal domáceho gólmana. Po Pouliotovom góle sa hralo sa dlhšiu dobu bez prerušenia. Rozhodcovia prerušili hru až keď skončil puk z hokejky Maxima Lapierra v náručí Jimmyho Howarda. Obliehanie domácej bránky pokračovalo a Habs na Howarda posielali jednu strelu za druhou. Bohužiaľ ani jedna z nich nebola gólová. Šťastie sa zrejme unavilo, pretože hráči Habs nedokázali skórovať ani po veľkej príležitosti, v ktorej sa ocitol P.K. Subban. V závere sme skúsili ešte hru bez brankára, ale nedokázali sme to využiť a Patrick Eaves už len korigoval skóre, keď skóroval do našej opustenej bránky.

Montreal prehral tento zápas vďaka množstvu zbytočných vylúčení v prvej a druhej tretine. Habs neboli horším tímom, ale jednoducho nemali šťastie. Hráči musia rýchlo zabudnúť na dnešnú prehru a plne sa koncentrovať na ďalší zápas, ktorý odohrajú Habs už v sobotu v Toronte.

Tri hviezdy zápasu:
1. Pavel Datsyuk 1 + 1
2. Danny Cleary 0 + 1
3. Jimmy Howard 36/38

Foto: Julian H. Gonzalez/Detroit Free Press/MCT

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Bojím se, že síly moc nebudou... Uvidíme... úspěch by byl i bodík...
 
11.12.2010 10:47 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:tak Joshe bych se zastal...už byl dle všeho na konci ze silami a z obou stran mantinelu číhali Wings a těžko říct jestli by to byl schopný vyhodit backhandem...no mohl kotouč aspoň zalehnout, to by do konce třetiny vyšlo... kluky ten gol dost nahlodal což šlo vidět valnou část 2. třetiny..smajlik smajlik
snad najdem síly proti Torontu.
 
AvatarJak už jsme tu probírali v noci, nechápu, proč jsme začali hrát až při dvoubrankovém manku...smajlik. Přitom bylo krásně vidět, že když jsme na to "vlítli" v poslední třetině, nevěděli domácí, kde jim hlava stojí! Podle mě byl rozhodujícím momentem ten gól sekundu před koncem první třetiny, který můžu nazvat laxností a lajdáctvím, protože Gorges měl puk úplně jasně na hokejce a mohl s ním dělat, co chtěl - bohužel s ním udělal tu nejméně vhodnou věc... smajlik.
Ta prohra mě mrzí hlavně kvůli té poslední třetině, kde mě naši hráči přesvědčili, že na Red Wings v pohodě mají a tím víc mě naštvali!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík