Canadiens si poradili s Ottawou rozdílem třídy

22.01.2011, 04:34 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po řezničině z Buffala čekal Canadiens další hodně prověřený soupeř z divize, a to v podání Ottawy Senators na jejich ledě. S tím to soupeřem jsme odehráli již čtyři utkání v letošní sezoně a z toho jsme tři vyhráli. Do zápasu nemohli nastoupit čerstvě zranění Cammalleri a Halpern. Naopak Pacioretty o kterém se mluvilo, že by také nemusel naskočit, na soupisce nechyběl. V Sestavě byli dva nováčci White a Engqvist. Do brány nastoupil Carey Price a předním toto složení.

Sestava: Pacioretty - Gomez - Gionta - Hamrlík - Wisniewski
Kostitsyn - Plekanec - Eller - Gill - Subban
Pouliot - Desharnais - Darche - Spacek - Weber
White - Engqvist - Moen

Začátek zápasu byl ve znamení docela solidního tempa na obou stranách. Lépe se však vstup do utkání povedl Canadiens. Po krásném pasu Darcheho si našlápl Pouliot a pádil sám na golmana soupeře, no a krásnou střelou švihem k tyči otevřel skóre. To ve čtvrté minutě zase zabojoval Kostitsyn na levém kruhu, nahrál na mezikruží Plekancovi a ten střelou z první z výšil na 2:0 pro Habs. V šesté minutě se vyznamenal Price, poté co Butler najel k pravému kruhu a prudce vypálil švihem, Price však jeho jedovatou střelu chytil lapačkou. V sedmé minutě zase úřadoval Plekanec, který jel po levé straně, nahrávkou přehodil padajícího obránce a Wisniewski ze vzduchu trefil kotoučem jen Brodeura. V desáté minutě to byl opět Plekanec, pro změnu zase z pravé strany když obral protihráče a pádil směr soupeřova brána, ale bohužel jeho nahrávku Kostitsyn neproměnil v další gól. A za chvíli platilo pořekadlo, nedáš, dostaneš. Sens si udělali z hráčů Habs cvičné panáky a parádně nás vyšachovali, když na konci kombinace bez problému zakončil Kelly do prázdné kasy. V čase 09:20 soupeř snížil na 2:1. Po zbytek třetiny se hrál perfektní hokej na horu dolu, který se divákům musel určitě líbit. Price nás ještě několikrát dobře podržel. Ke konci jsme trochu vyklidili pole, jak bývá zvykem. Nejlépe zahrál zatím Pleky a celá jeho formace.


A opět se nám povedl nástup do třetiny. Pacioretty vybojoval u mantinelu, hodil kotouč za bránu na Gomeze a ten přihrál Giontovi před kasu, který zavěsil za Brodeurova záda. V páté minutě to byli opět Habs kteří si dělali prostor před kasou soupeře. Konkrétně Plekyho formace, která hrála super zápas... Nic méně kotouč se jim do sítě dát nepodařilo. O něco později dostali Canadiens možnost první přesilové hry zápasu. A dopadla více než dobře, Gomez poslal nahrávku od mantinelu, tu přebral Pacioretty a se štěstím procedil kotouč do sítě přes Brodeura, kterého následně vyhnal na střídačku. Do kasy Sens tedy nastoupil Elliott a Habs už vedli 4:1. V jedenácté minutě zase pěkně zaúřadoval Price, když ve velké rychlosti vytěsnil teč Regina. Ve dvanácté minutě Pleky pěkně obral o puk Fishera ve středním pásmu, pádil sám na Elliotta a nekompromisní střelou ho potupil. V čase 11:27 to bylo už 5:1 pro Habs. V sedmnácté minutě šel po doslova prasáckém zákroku ven Neil a Canadiens zahrávali druhou přesilovou hru zápasu. V té jsme Sens zmáčkli maximálně, jak to šlo, a vytvořili si snad šest super šancí, ale žádná z nich do kasy nespadla... V poslední minutě druhé třetiny se vylučovalo také na naší straně. Odpočinout si šel Weber. Hned na začátku oslabení se musel Price vytáhnou super zákrokem proti Butlerovi a následně byl hned vyloučen Gill. Tím také skončila druhá třetina, ve které jsme nasázeli tři góly.


Začátek třetí třetiny začal naším dvojnásobným oslabením. To jsme ubránili velice solidně a tak se stav neměnil. Naopak vzniklý závar před Elliottem využil Kostitsyn a z velkého úhlu poslal puk neomylně do sítě. V čase 02:18 to bylo už 6:1 pro Canadiens. V páté minutě se snažil kotouč přes beton Price protlačit Winchester, ale golman Habs se překonat nenechal. A i nadále řešil spousty možností Sens. Nechávali jsme se čím dál tím víc zatlačit... V osmé minutě Pacioretty zasáhl hokejkou do obličeje Neila a šel na trestnou lavici. Né že by to hráče Sens nebolelo, ale za to jak sebou praštil o led, a kroutil se, by měl dostat Oskara za hlavní roly. Ve dvanácté minutě nastartoval motory po pravé straně Desharnais, nahrál do jízdy na mezikruží Pouliotovi, ale ten nepřekonal Elliotta. Ve třinácté minutě při přesilovce dostal od Wisniewskeho nabito Subban a propálil Elliotta. V čase 12:43 to bylo už šílených 7:1 pro Habs. Zápas už se poté dohrával a Habs tak porazili Ottawu Senators rozdílem dvou tříd...


Dneska neskutečný zápas kdy nám tam spadlo snad všechno. Výsledek je opravdu rozdílem třídy. I když si i Sens vytvářeli místy tlak a šance na Habs to nestačilo. Dneska velmi dobře zachytal Carey Price a snad se mu vrací ta stará dobrá forma. Tento zápas makal celý tým, ale nejlepší na ledě byl Pleky a vůbec jeho kompletní formace. Tvořil a střílel o sto šest... Další zápas nás čeká hned dneska a to proti týmu ze Západní konference Anaheimu. Potvrdíme dnešní zápas?? Nebo se ukáže únava?? Odpověď budem vědět velmi brzo.


První hvězda utkání: Tomáš Plekanec 2+0
Druhá hvězda utkání: Andrei Kostitsyn 1+1
Třetí hvězda utkání: Carey Price 33 zákroků

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
22.01.2011 15:24 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
jasně, vezmi si na ples nějakou takovou tu malou přenosnou TV nebo IPHONE a budeš mít dva zážitky v jednom...jenom přítelkyně tě možná přetáhne pohrabáčem :-)
Jinak výsledek s Ottawou je super, takovou jasnou výhru jsem nečekal...Líbí se mi Benoit a Max...dva velký urostlý kluci, rychlý a zároveň šikovný...akorát si musí víc věřit a budou z nich tahouni týmu.

PS neznělo to moc teple, že ne? :-D
 
Avatarzachovej se jako Barbar :D
 
AvatarAch jo a já mám dneska protancovat troje střevíce na plese :(
 
22.01.2011 14:01 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Jojo, organizuje se kvůli tomu i nějaká skupina na Facebooku. Nejdřív porazit Ducks a na závěr pořádný ovace pro Koiva, to by byla perfektní noc.
 
AvatarReakce na příspěvek:Četl jsem, že fanoušci Habs chtějí za každou cenu protlačit Koiva na první hvězdu zápasu, aby si mohl vychutnat ovace celého Bell Centre...smajlik
 
AvatarNo hrali jsme v Ottawe ktera se sice trapi, nicmene s touhle marodkou je 7:1 paradni vysledek. Ted rychle domu a Anaheim s Koivem, na tenhle zapas se tesi asi kazdy. Doufam ze mu domaci fans pripravi skvele uvitani. Zaslouzi si to !!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Michálek si myslím, že bude určitě k mání a i Kovaljev, já bych rozhodně bral Michálka, je to střelec a i když v Ottawe neprožívá dobrou sezonu, myslím, že by mohl ožít... Stejně budeme rádi, když někdo dojde v poslední den přestupu... Zápas nám vyšel a tak Endqvist i White mohli zažít poklidnou premiéru, bohužel jsem ani jednoho pořádně na ledě nezaznamenal... Uvidíme, třeba se doma už chytnou, ale když dáme zase pár golů, tak snad ani nebudou muset, neříkám 7 golů, protože to už zase rok nedáme...
 
AvatarAž nad očekávání pohodový zápas pro nás... V průběhu zápasu bylo na Ottawě jasně vidět, jaká na nich leží "deka" a jen tak pro zajímavost jsem sledoval, který jejich hráč by se nám tedy hodil, když teď chystají velkou obměnu kádru. Sice nevím, koho dají k dispozici, ale takový Michálek, byť se mu zdaleka nedaří jako kdysi v San Jose, by byl určitě tím pravým hráčem pro nás! A samozřejmě Fisher, ale toho určitě nepustí. No, bude to zajímavé...
Jinak jsem se taky zaměřil na dva novice z Hamiltonu a musím říct, že na nich bylo hodně vidět, že je to jejich letošní první zápas - Endqvist byl hodně neviditelný, White na tom byl trochu lépe, možná i díky bitce...smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík