Zápasové bonbonky příští sezony

05.08.2011, 14:13 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Letní čas ještě ani pořádně nezačal a už se zase nachyluje. Na jednu stranu smutná zpráva, na stranu druhou skvělá. Blíží se podzim a spolu s ním také začátek další hokejové sezony slavné NHL. Den před začátkem kalendářního podzimu sehrají hokejisté Montrealu první přípravný duel na novou sezonu. Tím vlastně, dá se říct, odstartují nový ročník. Šestý říjnový den pak vyjedou na led k prvnímu ostrému mači zámořské soutěže.

Přípravných duelů měli borci z Montrealu na programu většinou sedm, letos budou muset zvládnout ještě jeden navíc. Jistě se všichni moc těšíme na 20. září. Ten den se odehraje první přípravný zápas, a to proti netradičnímu soupeři - Hvězdám z Dallasu. V jejich dresu už nebude soupeře děsit útočník Brad Richards. I tak to ale bude zajímavé poměření sil.

Pak už se bude jednat o známější a tradičnější protivníky. Hned o den později přijede do Montrealu Buffalo. Pak den volna a poté čtyři utkání ve čtyřech dnech. Poprvé proti Bostonu třeba až v Halifaxu v provincii Nové Skotsko. Na to dvakrát Ottawa a pak zase Boston. Všechno zakončí dva zápasy proti Tampě. Nejprve v Bell Centre v Montrealu a 1. října v Quebecu.

Přípravné zápasy Montreal Canadiens na sezonu 2011/2012:
20. září Montreal - Dallas
21. září Montreal - Buffalo
23. září Ottawa - Montreal
24. září Montreal - Ottawa
25. září Boston - Montreal (Halifax, Nové Skotsko)
26. září Montreal - Boston
29. září Montreal - Tampa
1. října Tampa - Montreal (Colisée, Quebec)

V naprosto klasickém duchu se pro Montreal ponese začátek ostré sezony NHL. Tu Habs nezačínají jinde, než v Torontu, což opět potvrdí 6. října. Zápas číslo dvě se zapíše do historie, už dopředu je to jasné. Canadiens k jeho odehrání zavítají do Winnipegu, znovuvzniklé organizace. Pro tamní Jets to navíc bude premiéra na novém místě a v nové sezoně.

Nejvytíženějším měsícem bude pro hokejisty Montrealu březen. Odehrají během něho porci patnácti zápasů. Ani jindy si ale příliš neodpočinou. V listopadu, prosince a únoru je čeká shodně čtrnáct duelů. Delší volno si vyberou na přelomu října a listopadu, kdy si odpočinou celých pět dní. Na konci ledna budou mít mezi dvěma domácími zápasy volno čtyři dny.

Oproti loňsku by si mohli hráči užít klidnější vánoce. Sice budou mít v té době rozehraný šestizápasový trip, ale po odehrání utkání ve Winnipegu 22. prosince následuje příjemné pětidenní volno, které tak skončí až zápasem v Ottawě 27. prosince. Jinak je ale program Habs po celou sezonu znovu velmi nahuštěný.

Zajímavé zápasy základní části NHL 2011/2012:

6. října Toronto - Montreal
Již tradičně. Začátek sezony v Torontu. Na půdě nenáviděného soupeře. Maple Leafs opět vyhlašují útok na play-off a v něm chtějí překvapit. Montrealu jim může hned zkraje pořádně přistřihnout křídla.

9. října Winnipeg - Montreal
Jets nahrazují v NHL organizaci z Atlanty a na hokejové mapě je tak další organizace z Kanady. Winnipeg si nemohl přát lepšího soupeře pro začátek nové éry.

15. října Montreal - Colorado
Čtvrtý zápas od začátku sezony. Zažije Budaj svoji premiéru v brance Habs právě proti svému bývalému týmu z Denveru? Bylo by to zajímavé.

18. října Montreal - Buffalo
Každý to říká. Každý mluví o tom, jak se Sabres podařilo v létě posílit a jak může být tento tým nebezpečný. Odešel tam gólman Drew MacIntyre.

26. října Montreal - Philadelphia
Jasně, kvůli Jágrovi je toto střetnutí ve výběru. Kladenský rodák nám dlouho motal hlavy a pak zakotvil v tom nejméně očekávaném místě. Flyers navíc nikdo z nás moc nemusí.

27. října Boston - Montreal
Den po Jágrově Philadelphii se Canadiens utkají s úřadujícími šampiony. I když se střetli už v přípravě, teprve teď to bude mít ty správné grády.

5. listopadu Rangers - Montreal
Dva celky z Original Six. To ale není to nejzajímavější. Rangers se prorokuje úspěšná sezona. Čeká se, jak se bude vyvíjet spolupráce Gáboríka s Bradem Richardsem. Loni se Montrealu proti Jezdcům dařilo.

6. prosince Montreal - Columbus
Také Columbus by mohl ukázat svou sílu. V jeho dresu bude hrát James Wisniewski. Modrokabátníci v létě získali také Václava Prospala.

18. ledna Montreal - Washington
Roman Hamrlík a Jeff Halpern. Oba loni hráli za Habs, příští sezonu už ale budou bojovat za tým z hlavního města USA. Jedničkou v brance by měl být Tomáš Vokoun.

7. dubna Montreal - Toronto
Začátek s Torontem, konec s Torontem. Budou už mít oba týmy jistotu, zda postoupí či nepostoupí do play-off?

foto: Jim McIsaac/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarUrčitě si účastníci srazu pamatují Plekyho slova, že bychom nejspíš ještě nějakého beka měli sehnat. Teď byl k mání White z New Jersey a dneska se dočtu, že ho za pouhý milion na rok získali Sharks... Panebože, v tom Montrealu jsou snad úplně blbí...smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík