5. přípravný zápas: Budaj se kritizuje, seč mu síly stačí

26.09.2011, 15:17 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Nenápadný stadion v kanadském Halifaxu se stal svědkem další prohry Montrealu v přípravných zápasech na novou sezonu. Doslova katem se stal tým z Bostonu. Medvědi uzmuli výhru 7:3. Dva góly vstřelili v přesilovce, dva ve vlastním oslabení. Habs tak mají před sezonou nepříznivou bilanci zápasů 1:4. Bostonu se postaví i dnes, a to doma v Bell Centre.

Skóre otevřel Scott Gomez, když se dostal o krok za obranu Bruins. Jeho akce byla parádní a mohutně mu v ní nahrávkou pomohl Erik Cole. Gólman Anton Chudobin byl v brance takový zbytečný, protože Gomez si ho střelou mezi betony doslova vychutnal. To běžela sedmá minuta. Za dvanáct vteřin už ale bylo vyrovnáno. Joe Corvo se prosadil při vyloučení Aarona Palushaje zpoza kruhu pro vhazování. Peter Budaj se nechal zmátnout naznačením střely Zdena Cháry. O minutu později se z bezprostřední blízkosti trefil Gregory Campbell.

Ve druhé třetině úřadovaly speciální jednotky Bostonu. Dvakrát se prosadily v oslabení, jednou v početní výhodě a bylo z toho vedení 5:1 z jejich pohledu. Rodák z Halifaxu Brad Marchand se prosadil v přesilovce ve 29. minutě poté, co si přivlastnil neposedný puk po Budajově předchozím zákroku. O dvě minuty později v oslabení slavil Daniel Paille po velké chybě Nathana Beaulieua. Půl minuty před koncem druhé třetiny se v početní nevýhodě svého týmu gólem prezentoval Zdeno Chára.

Ve třetí části padlo na obou stranách po dvou gólech. Na straně Bostonu stříleli úspěšně Tyler Seguin a Jordan Caron. Za Montreal snižoval nejprve Aaron Palushaj a pak ještě přidal asistenci při závěrečné brance Briana Willsieho. Další prohra tak z kabiny Habs udělal místnost plnou smutku. „Naším cílem je hodnocení hráčů. Hrajeme hodně zápasů a hráči jsou unavení," zmírňoval situaci trenér Jacques Martin.

„Bylo to plné zvratů. Druhá třetina byla lepší, ale jim se dařilo v speciálních situacích," pokračoval Martin. Gólman Peter Budaj vzal část viny za prohru na sebe. Řekl, že třem brankám mohl určitě zabránit. „Na tenhle zápas jsem se těšil. Chce se vám hrát proti držiteli Stanley Cupu. Byl to ale z mého pohledu špatný zápas. Nehrál jsem dobře. Byla to jedna z těch nocí, kdy jsem hodně bojoval s neposednými puky," řekl Peter Budaj.

Zatímco kouč Martin si myslel, že jeho tým byl lepší ve druhé třetině, Bruins dali tři branky a podle Budaje to byl bod zlomu zápasu. „První třetina skončila 2:1 pro ně a my byli pořád ve hře. Ale po těch jejich třech brankách to šlo jinou cestou. Byl to prostě špatný zápas, musíme být lepší," pokračoval ve velmi smutném tónu Budaj. „Jo, je to jenom příprava, ale není to legrace. Máme přeci svou hrdost. Byl to pro mě tak špatná noc. Naštěstí máme ještě několik dní na vylepšování."

foto: REUTERS/Sandor Fizli

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Už jsem to říkal Milanovi - ESPN nekoupilo práva, tím pádem nebude espnplayer ani satelitní ESPN America...smajlik. Všechno by mělo být z NHL Game Center za ty peníze, co píšeš, ale je to úplně na celou sezónu včetně play-off! Ovšem aktivní to bude prý nejspíš až těsně před začátkem soutěže...
 
27.09.2011 12:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj sleduju Shanahana a ten se s tím nemaže. Že dostal Wizz takový kartáč je jeho blbost (aspoň co jsem viděl).

Btw víte jak je to letos s NHL přenosama? Na official webu je tam nabídka za 3000,- na ESPN je mrtvo.
 
AvatarTak Wizz dostal stopku na 8 zápasů...smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, o tom to je, ne o dobách, kdy byl Markov zdravý - ty jsou, bohužel, dávno pryč!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tady nikdo nesnizuje kvality Markova. Gretzky taky byl asi nejlepsi hrac... ale BYL smajlik Zdravy Markov je nezaplatitelny, ale kdy on byl zdravy ???
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak se úplně prvotně vyjádřil Pleky, to tu zveřejňovat asi nebudeme...smajlik. Já si stojím za tím, že je to hovadina 1.kategorie! Ano, když podepsat, tak rozhodně za menší peníze a maximálně na 2 roky.
 
27.09.2011 00:56 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Pamatuju si, kdyz to byl jeden ze tri nejlepsich beku ligy.

Taky si pamatuju, jak vsichni nadavali Gaineymu, ze se boji rizika, a ted kdyz Gauthier do rizika sel, nadava se zase smajlik Vsak si vzpomente, jak se k tomu podpisu vyjadril Plekanec.

Kazdopadne Campoli vypada spis jako obecna pojistka. Penez mame dost, tak proc ne. Idealni by bylo ho pak v prubehu sezony - jestli bude Markov fit, samozrejme - poslat ven za nejakou volbu v draftu.
 
AvatarReakce na příspěvek:nj cekali to vsichni jen ne vedeni MTL... klasika. Pamatujete si vubec nekdo kdy Markov hral hokej ? Aby to nezapomel treba smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě Jemelina zkusí místo Webera, navíc uvidíme co Diaz... Každopádně to nevypadá vůbec dobře, miliony vyhozený a koleno asi hodně špatný, kdyby měl naskočit v listopadu, tak pochybuju, že bychom se to nepokusili zalepit ze svých, solidních zdrojů...
 
AvatarReakce na příspěvek:Vzhledem k jeho zkušenostem určitě v druhé, ale náhrada za Markova samozřejmě chabá...smajlik. Vedení Habs přeju, ať Markov promarodí minimálně půl sezóny, aspoň by to dostali od fanoušků pořádně "sežrat", což si jen a jen zaslouží za tuhle megahovadinu!
Jinak dle mého máme teď 6 jasných beků - Subban, Gill, Gorges, Špaček, Campoli, Weber. V záloze Jemelin, Diaz a Woywitka, i když Jemelin možná půjde na úkor Webera.
 
26.09.2011 22:39 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak snad sa nam vyplati angazovanie Campoliho zrejem bude nastupovat v druhej alebo tretej formacii, ale inak s tym Markovom to bola velka minela z nasej strany :(
 
AvatarTak jsme podepsali obránce Chrise Campoliho na 1 rok za 1,75 mil.! Znamená to jediné - Markov bude out ještě delší dobu smajlik. Co jsem říkal po jeho podpisu...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík