Habs si hladko poradili Tampou Bay

08.01.2012, 09:47 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens vstúpili do roku 2012 úspešne, keď v prvom tohtoročnom zápase zdolali na domácom ľade Winnipeg Jets vysoko 7:3 a oplatili tak „triskáčom" prehru 0:4 spred dvoch týždňov. Obrovskú zásluhu na tomto víťazstve Montrealu mal útočník Lars Eller, ktorý v stretnutí strelil štyri góly, pridal jednu asistenciu a po zápase si vyslúžil standing ovation vypredaného Bell Centre. Posledný tohtotýždňový duel čakal Canadiens večer zo soboty na nedeľu proti hráčom Tampy Bay Lightning. Aj s týmto súperom sa Habs stretnú po krátkej dobe. Minulý týždeň prehrali Canadiens v Tampa Bay Times Forum s tamojšími Lightning tesne 3:4 a rovnako ako Winnipegu aj Tampe Bay budú chcieť dnes večer hráči Habs nedávnu porážku oplatiť. Do zostavy Montrealu sa po vyliečení zo zranenia v dnešnom stretnutí vráti kapitán Brian Gionta. Zostava Habs pre sobotný duel vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Darche - Blunden - Campoli

Gorges - Subban
Gill - Diaz
Kaberle - Emelin

Skóre zápasu otvoril v čase 03:24 hosťujúci útočník Vincent Lecavalier, keď po presnej prihrávke od spoluhráča Dominica Moora z bezprostrednej blízkosti prekonal Careyho Pricea. Habs si vytvárali množstvo príležitostí, avšak prekonať brankára Tampy Bay Mathieua Garona nedokázali. Tretí útok Montrealu na čele s útočníkom Larsom Ellerom si v šestnástej minúte prvej tretiny dokázal vypracovať v rozpätí niekoľkých sekúnd zopár výborných streleckých príležitostí, ale dosiahnuť vyrovnávajúci gól sa im nepodarilo. Prvú presilovú hru v zápase mali k dispozícii hráči Canadiens, keď v čase 17:59 putoval za držanie na trestnú lavicu hosťujúci útočník Dana Tyrell. Habs však túto početnú výhodu nedokázali zužitkovať. Aj napriek tomu, že Montreal bol v prvej tretine aktívnejším mužstvom, po dvadsiatich minútach odchádzali do šatní za stavu 0:1 spokojnejší hráči Lightning.

Za hru so zdvihnutou hokejkou putoval v čase 01:57 na trestnú lavicu montrealský útočník Tomáš Plekanec a Habs sa museli brániť. Vo vlastnom oslabení si peknú príležitosť dokázal vypracovať foward Canadiens Lars Eller. Mathieu Garon však úspešne zneškodnil aj tento strelecký pokus. Vyrovnávajúci gól strelil v čase 05:44 útočník Montrealu Mike Blunden, pre ktorého to bol zároveň premiérový presný zásah v drese Canadiens. O niekoľko sekúnd neskôr už Habs viedli. Obranca P.K. Subban poslal parádnu prihrávku spoluhráčovi Maxovi Paciorettymu a ten sám zoči-voči Mathieuovi Garonovi nezaváhal. Nebezpečnou strelou od modrej preveril v šiestej minúte druhej tretiny Garonovu pozornosť montrealský obranca Chris Campoli. Stav stretnutia bol po druhej dvadsaťminútovke 2:1 pre Montreal.

V úvode tretej tretiny spôsobil obrovský prievan v útočnom pásme Lightning útočník Andrei Kostitsyn, ale Mathieu Garon sa prezentoval parádnym zákrokom. Do úniku sa po prihrávke od Tomáša Plekanca dostal kapitán Montrealu Brian Gionta, ale nastrelil iba žŕdku hosťujúcej bránky. Na druhej strane zase musel zasahovať Carey Price po nebezpečnej strele z hokejky útočníka Tampy Bay Toma Pyatta. Útočník Canadiens Lars Eller v piatej minúte tretej tretiny strieľal s výbornej pozície, lenže Garon jeho strelecký pokus úspešne zneškodnil. V závere stretnutia skúsili hostia ešte hru bez brankára. V čase 19:30 obranca Lightning Marc-Andre Bergeron fauloval útočníka Montrealu Maxa Paciorettyho a Habs si vo zvyšných tridsiatich sekundách zahrali presilovú hru. Canadiens ponúknutú príležitosť náležite využili, keď foward Erik Cole upravil skóre stretnutia na konečných 3:1 pre Montreal.

Canadiens tak oplatili aj hráčom Tampy Bay Lightning minulotýždňovú prehru 3:4 a po veľmi dlhom čase dokázali Habs konečne zvíťaziť v dvoch zápasoch po sebe. Teraz budú mať hráči Montrealu dva dni voľno a v utorok ich čaká súboj proti St. Louis Blues.

Hviezdy zápasu:
1. Max Pacioretty 1 + 1
2. Carey Price 23/24
3. Vincent Lecavalier 1 + 0

foto: Dario Ayala/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To je u Habs normální, že se tutovky nedávají. Pleky bohužel není ve své kůži, ale to on mívá taková hluchá období každý rok. Snad se z toho vylíže co nejdřív. Eller špica, ale včera mohl dát minimálně dva góly. Hlavně, že se vyhrálo.

Mě teď trápí jiná věc. A to Gomez. Jeho příchodu se nevyhneme a už se blíží, když trénuje normálně s týmem. Kam s ním? Dvojka a trojka krásně šlapou a jejich centři Desharnais a Eller na tom mají lví podíl. Prvního centra hraje Pleky a tam je to snad jasné, takže jedině do čtvrté. Tam ale hráč s takovým platem těžko půjde. Hrozím se toho zápasu, kdy se vrátí a ještě víc jeho umístění do sestavy... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:souhlas, Georges teď začíná celkem překvapovat. Takhle má vypadat vděčnost za smlouvu smajlik . Do branky by mohl jít aspoň jednou zase Budaj, aby Carey mohl nabrat sílu. Když jsem ráno ukazovala tátovi sestřih zápasu, tak se divil, jaký nedaj gólovky, že by za to snad měli platit nějaký pokuty smajlik . U Plekyho je vidět, že si vůbec nevěří. Je v jasný gólovce a kolikrát vůbec nevystřelí, radši přihraje. Doufám, že se brzy zase dá do kupy a bude to starej dobrej Pleky smajlik . Eller haje poslední dobou na jedničku s hvězdičkou
 
AvatarNakonec bylo vítězství poměrně pohodové a v třetí třetině nebylo žádné drama oproti letošním zvyklostem. Škoda inkasovaného gólu. Carey pak byl zase jistý a sám se připravil o nulu.
Špatná je určitě pořád koncovka. Hezkých šancí na gól bylo opět hodně. Eller, Kostěj, Pleky nebo Cammy mohli dát po gólu, hlavně Eller toho spálil dost. Což je škoda. Garon byl hotový, což u třetího gólu jasně potvrdil. Byl zralý na pětku. Špatná je pořád přesilovka, kde potřebujem tři přečíslení, abychom si vytvořili nějaké šance, což je tristní.
Skvělý byl Gorges. Ten chlap je pro nás vzadu strašně cenný.
Líbilo se mi, jak jsme před druhým gólem přitvrdili a Tampa si s tím moc nevěděla rady. Hlavně St.Louis tam lítal jak papírový drak smajlik
Teď přijdou Blues a to bude hodně těžké.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík