Smolné branky znamenaly prohru s Ďábly

03.02.2012, 08:57 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po trapném výkonu v zápase s Buffalem čekal na Montreal další oříšek v podobě Ďáblů z New Jersey. Tedy tým, který se drží na hraně postupové osmičky a potřebuje body jako sůl. Habs za to spíše bojují sami se sebou. Jednou zahrají jako z partesu, další den jako po kocovině. Co přijde u ne zrovna oblíbeného soupeře? V bráně nastoupila asi jediná stálice této sezóny, Carey Price. Před ním se Habs poskládali takto:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Gomez
Kostitsyn - Eller - LeBlanc
Darche - Blunden

Hokej od první minuty nenudil, hosté začali solidní šancí před Brodeurem, puk poskakoval kdekoliv, jen se mu nějak nechtělo za brankovou čáru. Domácí na první náznaky nečekali také dlouho, ale první tři minuty puk za brankovou čáru nechtěl, a tak diváci branku neviděli. Přesto na první branku publikum nečekalo dlouho, postarala se o ni asi jediná formace, která občas zahraje, tedy Desharnaisova. Její centr natlačen do brankáře odrazil tělem puk za Brodeura po nahození Bourqueho od zadního mantinelu, 0:1. Montreal se probudil do lepšího zápasu, přicházely totiž i další šance, Darcheho ovšem fanstaticky vychytal Brodeur. Devils se rozhodně také nevzdávali a několikrát řádně zatopili v útočném pásmu pod kotlem, extratřídu dokazoval i Price. Špatné střídaní NJ a druhý gól Habs, jak prosté, Leblanc u mantinelu obehrál dva protihráče, puk se přes obránce dostal až před brankou k zcela volného Kostitsynovi, který vykoupal Brodeura a po necelých deseti minutách dával Habs dvou brankové vedení, 0:2. Devils v zápětí dostal zpět do hry Price, když si neporadil s jednoduchou střelou Pariseho, 1:2 - i mistr Carey se někdy utne. Možnost vyrovnat se naskytla domácích při přesilové hře, vyloučen byl Cole. Habs zvládli oslabení na výbornou a drželi stále vedení, 1:2. Necelých 5 minut před koncem si i hosté zahráli přesilovou hru, k popisu této přesilovky by nešla použít slušná slova, a tak to raděj přejdeme. Pak přišlo několik vyostřených zákroků na obou stranách, potrestán byl jen Eliášův a tím pádem přišla i druhá přesilová hra Habs. První minuta přesilovky a zároveň poslední třetiny byla sehrána v jiném duchu, pěkné nahrávky a i dobré příležitosti, ke smůle hostí byl vždy na konci Brodeur. První třetina přinesla zajímavý hokej, Habs předváděli, že hokej hrát umí. Menší útlum přišel po laciné brance a snížení domácích na 1:2, naštěstí více Price nepovolil, a tak Montreal může být zatím spokojen.

Dohrávaná přesilová hra už neměla pro Montreal žádný účinek, naopak do velké šance se vřítil Kovalchuk, puk se zastavil na brankové čáře, ale ani po dalším ataku Price a snaze o doražení puk brankovou čáru nepřešel a stav zůstal 1:2. Devils nastoupili aktivně do druhá části, zvýraznit převahu měla přesilová hra, ale oslabení Habs umí, Plekanec se dostal k puku, samostatný únik vyřešil pěkně, ale Brodeur zasáhl skvěle, naštěstí dojížděl Darche a měl před sebou lehkou práci, 1:3. Zajímavý hokej pokračoval, Devils se snažili snížit Kovalchukem, Price dobře střelu ustál, na druhé straně Brodeur předvedl skvělé zákroky proti Coleovi, Kostitsynovi a na závěr si pochutnal lapačkou i na Bourqueovi. Druhá polovina utkání znamenala v prvotní fázi poklidný hokej, Devils se snažili o snížení, ale velké příležitosti nepřicházely, střely ze střední vzdálenosti Price pokryl. Montreal spoléhal na rychlé brejky a přečíslení, v jednom z nich Bourque střelou minul domácí svatyni. Sedm minut před koncem třetiny byl vyloučen Cole za vysokou hůl, kterou zasáhl Brodeura. Početní výhoda netrvala dlouho, od modré napřáhl Kovalchuk a po několika tečích (kopech) puk zaplul až za Price, 2:3. Krátce po snížení přišlo další vyloučení hráče Habs, tentokrát šel pikat Diaz. V ní domácí neexcelovali a Habs si připsali lehce ubráněné oslabení. Vrátit Montrealu dvoubrankové vedení mohl Cole, Brodeur si krásně počkal na jeho střelu lapačkou. Byla to poslední větší šance zajímavé druhé třetiny, takže i po této části mohli být fanoušci Habs spokojeni. Montreal předváděl stále velmi nadstandardní výkon, měl několik šancí, ujala se však jen jedna. Domácí možná trošku kontroverzněji snížili na 2:3, ale o to zajímavější se dala očekávat třetí třetina.

Ve třetí části jako první zahrozili domácí, Price si naštěstí výpady kolem tyčky ohlídal a držel Habs vedení. Habs ohrožovali Brodeura z uctivých vzdáleností, ze kterých nemohli pomýšlet na navýšení vedení. Do poslední části nastoupili hosté pouze s deseti útočníky, Blunden po ataku Eliáše z druhé třetiny už do utkání nezasáhl. Vyrovnáno bylo opět po šťastné brance Devils, když byl Zubrus nastřelen do hokejky a od té změnil puk směr až za záda Careyho Price, 3:3. Vrátit vedení na stranu Habs mohl Plekanec, jeho střelu zastavil vleže Brodeur. Další pokus mohl Montreal provést v přesilové hře. Solidní zámek, ale šance žádná, obě mužstva tak měla necelých deset minut před koncem k vítězství stejně daleko. Montreal působil živěji, ale když už se nějaká šance naskytla, končila u dobře chytajícího Brodeura. Osud Habs se zdál být zpečetěn necelé tři minuty před koncem, když hosté inkasovali další smolný gól, střela Kovalchuka byla zblokována přímo na hůl zcela volného Pariseho, který strhnul vedení na stranu domácích, 4:3. Konečnou podobu získal zápas o chvíli později, když domácí skórovali do prázdné branky, 5:3.

Habs si dneska prohrát určitě nezasloužili, bohužel několik smolných branek poslalo Montreal do kolen, jak prozaické v této sezóně. Rozhodně lepší výkon než proti Buffalu, ale body zůstaly opět soupeři. Další zápas čeká Montreal na domácím ledě 4. 2. proti Washingtonu.

foto: Bruce Bennett/Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Hrnek nádherné, závidím... Z toho se musí krásně pít...
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě
 
AvatarReakce na příspěvek:myslím, že by se mohl chytit a mohl týmu hodně pomoct a koukala jsem, že má letos pěknou statistiku. Skoro bod na zápas...
on bude hrát asi místo Blundena, co?
 
AvatarReakce na příspěvek:V pořádku, Patty není typ hráče, který by tohle dělal naschvál a to taky asi Shannhan zohlednil. Prostě pech, Blunden se mu skrčil.
 
AvatarŠkoda dalších bodů, podle reakcí a sestřihu jsme na dva body jasně měli, ale svou klasickou nemohoucností v koncovce, chybách a taky smůle si body nechal soupeř. Škoda, nicméně já definitivně oznamuji svou nevíru v PO letos. Takhle to nepůjde a kdyby se to nějakým zázrakem podařilo, tak nás v prvním kole medvídci nebo suckers takovým způsobem vypráskají, až by se divil celý Montreal.
Randy, PG vedení pryč, drafty, dobré trejdy v TD a pojdmě příští rok!
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak ten je moc pěknej...smajlik.
 
03.02.2012 19:27 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPalushaj povolán do hlavního týmu
 
03.02.2012 18:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:2500$? Achjo, vždyť to je nic..
 
Avatarwww.nhl.cz
"18:25 / 03.02. - Patrik Eliáš byl potrestán maximální pokutou ve výši 2500 dolarů za naražení montrealského útočníka Mikea Blundena na mantinel ve čtvrtečním utkání mezi New Jersey a Canadiens. Faul českého útočníka přímo v zápase ocenili rozhodčí menším trestem."
 
03.02.2012 15:48 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarJinak zvedám Mírovu hozenou rukavici a připojuji fotku svého hrnku smajlik http://www.habsczech.com/photo/zapasove_fotky/obraz067.jpg a http://www.habsczech.com/photo/zapasove_fotky/obraz066.jpg
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi mu vadilo, že Pleky už po čtvrtý netrefil branku a on tam stojí zbytečněsmajlik smajlik To mě vždycky dokázalo naštvat, že všichni řvou, ať jdu do brány a pak střílí vedlesmajlik
 
03.02.2012 14:44 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Těžko odhadovat, co je na tom pravdy, protože to přinesla jen pochybá francouzská média: Pleky měl mít na včerejším rozbruslení konflikt s Budajem. Ten po jedné z Plekyho střel měl na něj vystartovat s hokejkou. Všechno prý skončilo jen diskusí. ... Možná je fáma.
 
03.02.2012 14:28 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Povedl se mu jeden zápas jinak jsou ty statistiky z míň oslnivejch, podle mě, za Subbana můžeme dostat víc ;)
 
03.02.2012 14:27 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://www.habseyesontheprize.com/2012/2/2/2764157/pierre-for-gm?ref=yahoo

:)
 
03.02.2012 14:21 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarPierre nebuď blbej a pošli PK do Edmontonu (když tam po něm tak toužej) za Gagnera... :)))
 
AvatarReakce na příspěvek:Aspoň se dají zápasy sledovat tak nějak bez nervů a v pohodě. Víme, že sezona je ztracená a jediný zajímavý moment bude TD. Musím říct, že mě bude mrzet, že Kostitsyn odejde, podle mého v této sezoně patří jednoznačně k tomu lepšímu a jestli za něj dostaneme jen draft, tak to bude málo. Teď se dá čekat, že dojde spíše ještě k oslabení kádru a pak doplnění, snad vhodné přijde v létě. Už se těším i na nového trenéra, protože hrát pořád na 11 útočníků, to není normální. Jsem rád, že je zpět LeBlanc, protože mi přišel včera opět jako jeden z nejlepších, rozhodně více prostoru mu dát.
 
AvatarTak už je to de facto definitivní, play-off nás letos po dlouhé době mine...smajlik. Ale po takových zápasech, jako byl ten s Devils, se ani není čemu divit - když už dokážeme hrát hokej, nedokážeme to zúročit v branky, kdežto soupeř dá góla prakticky i z nemožného. I to je náš letošní osud... smajlik.
Už jsem definitivně rezignoval a budu už zbytek sezóny sledovat trochu bez zájmu - jediným bodem mého zájmu bude trade deadline...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 02.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík