Tímový výkon viedol k dvom bodom

05.02.2012, 22:51 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Presne dvadsaťštyri hodín po „odfláknutom" zápase proti Washingtonu Capitals, v ktorom Habs ako ináč prehrali 0:3, čakal na hráčov Montrealu štvrtý a zároveň posledný tohtotýždňový duel. V nedeľu večer opäť v príjemnom čase pre stredoeurópskeho diváka si Canadiens na domácom ľade v Bell Centre zmerajú sily s Winnipegom Jets. Carey Price vo včerajšom zápase dostal voľno a dal šancu svojmu brankárskemu kolegovi Petrovi Budajovi. V dnešnom dueli sa už však Carey opäť vrátil do bránky Montrealu. Zostava Habs sa oproti sobotnému stretnutiu výrazne nezmenila a Canadiens do zápasu nastúpili v nasledujúcom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Kostitsyn
Eller - Gomez - Darche
Campoli - Leblanc - Palushaj

Gorges - Subban
Gill - Weber
Kaberle - Emelin

V úvodných minútach zápasu boli aktívnejší hosťujúci hráči, keď na Priceovu bránku vyslali niekoľko nebezpečných striel. Možnosť prvej presilovej hry v zápase mali hráči Montrealu, keď v čase 03:31 putoval na trestnú lavicu za nedovolený zákrok na brankára obranca Winnipegu Dustin Byfuglien. V šiestej minúte prvej tretiny si dobrú príležitosť vypracoval montrealský útočník David Desharnais. Gólman Winnipegu Ondrej Pavelec však zneškodnil tento strelecký pokus. V čase 09:03 sa nedovoleného zákroku dopustil foward Montrealu Andrei Kostitsyn a Habs sa museli po prvýkrát v stretnutí brániť presilovej hre hostí. V štrnástej minúte úvodnej tretiny si montrealský foward Tomáš Plekanec vypracoval skvelú príležitosť. Avšak opäť sa prejavila súčasná nemohúcnosť Canadiens v koncovke, keď žiadny z hráčov Habs nedokázal využiť zmätok pred bránkou Winnipegu na strelenie gólu. Aktivita Montrealu bola v čase 18:02 korunovaná gólom, keď Pavelca prekonal útočník Canadiens Max Pacioretty. Po prvej tretine odchádzali do šatní spokojnejší za stavu 1:0 hráči Habs.

Minútu a päť sekúnd po začiatku druhej dvadsaťminútovky sa za nedovolené bránenie na trestnú lavicu porúčal útočník Montrealu Mathieu Darche. V priatej minúte druhej tretiny z medzikružia nebezpečne strieľal hosťujúci útočník Alexander Burmistrov. Carey Price však úspešne zakročil a pripísal si ďalší dôležitý zákrok. V čase 05:59 putoval už po druhýkrát v zápase na trestnú lavicu montrealský foward Andrei Kostitsyn. Habs sa počas tejto presilovej hry hostí nielenže úspešne bránili, ale dokonca dokázali aj skórovať. Tomáš Plekanec pekne naservíroval puk na hokejku obrancu Alexeia Emelina a ten poľahky prekonal bezmocného Ondreja Pavelca. Za hrubosť poslal rozhodca v čase 10:12 na trestnú lavicu hosťujúceho útočníka Blakea Wheelera. Canadiens ponúknutú príležitosť početnej výhody náležite využili, keď na 3:0 strelou od modrej zvyšoval foward Habs Tomáš Plekanec. Medzi obrancom P.K. Subbanom a útočníkom Blakeom Wheelerom došlo v čase 16:05 k pästnej výmene názorov a tak obaja „kohúti" si museli ísť schladiť hlavy na trestnú lavicu. Útočníci Aaron Palushaj a Louis Leblanc si na ľade náramne rozumeli a obrancom Jets spôsobovali nemalé problémy. V záverečných sekundách tretiny sa do úniku dostal montrealský útočník Max Pacioretty, ale Ondrej Pavelec vytušil jeho zámer a vychytal ho. Po štyridsiatich minútach platil stav 3:0 pre Montreal.

Carey Price sa v úvode tretej tretiny prezentoval pohotovým zákrokom lapačkou, keď zneškodnil tvrdú strelu z hokejky hosťujúceho útočníka Briana Littlea. V tretej minúte tretej dvadsaťminútovky musel Price v bránke opäť „čarovať", keď si hráči Winnipegu vytvorili obrovský tlak na bránku Montrealu. Na opačnej strane sa v takmer stopercentnej šanci ocitol Mathieu Darche, ale nedokázal Pavelca prekonať. V čase 12:25 putoval na trestnú lavicu montrealský foward Erik Cole. Na opačnej strane za podrazenie poslal rozhodca v čase 15:03 na trestnú lavicu hosťujúceho obrancu Marka Stuarta. Dve minúty pred koncom zápasu si Habs zbytočne skomplikovali situáciu, keď na trestnú lavicu za podrazenie putoval útočník Rene Bourque a Canadiens ponúkli súperovi možnosť presilovej hry. Z veľkého tlaku Winnipegu však už nič nebolo, pretože hosťujúci obranca Dustin Byfuglien fauloval Tomáša Plekanca a pomer síl na ľade sa vyrovnal. Habs tak po tímovom výkone zaslúžene zvíťazili 3:0.

Hráči Montrealu získali zaslúžené dva body a Carey aj napriek nervydrásajúcemu záveru vychytal po veľmi dlhom čase čisté konto. Canadiens budú mať teraz jeden deň voľna a v utorok ich čaká zápas s Pittsburghom Penguins.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 23/23
2. Tomáš Plekanec 1 + 1
3. Alexei Emelin 1 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.02.2012 13:15 | reagovat
aa | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík