Krásné nájezdy přinesly domácím druhý bod

08.02.2012, 09:02 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po poslední domácí výhře proti Winnipegu čekal dnes v noci Montreal mnohem těžší soupeř, na návštěvu přijeli Tučňáci z Pittsburghu. Hra Habs je jako na houpačce, takže se dalo očekávat, že dnes nastoupí opět ovečky, které hostům darují dva body a naštvou nejednoho věrného fanouška, protože jiní už zápasy Habs nemůžou sledovat. Zabránit tomu se snažil v bráně Carey Price, v útoku vybruslily do boje formace ve složení:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Eller - Leblanc
Darche - Plekanec - Moen
Kostitsyn - Gomez

Pens začali zostra a po první zahřívací minutě se do toho pořádně obuli, výsledkem byla nastřelená tyč ve čtvrté minutě utkání a několik zákroků Price. Habs kontrovali možností Plekance a dorážkou Leblanca, ale i Fleury držel čisté konto. Hrál se rychlý hokej, kde přeci jen bylo vidět, který tým je na tom lépe, i když i domácí se dostávali do solidních příležitostí, naposled Moen, Fleuryho z křídla neprostřelil. Habs se snažili předvádět spolehlivou obranu, ve které Price řešil převážně střely ze střední vzdálenosti, proto i po deseti minutách byl stav 0:0... Obrovskou šanci otevřít skóre měl domácí Leblanc, bohužel po necelých čtrnácti minutách hry tváří tvář Fleurymu neuspěl. V poslední pětiminutovce pokračoval zodpovědný výkon Habs, Price nemusel prozatím řešit žádnou vyloženou šanci, střely z dálky likvidoval se svým klasickým přehledem. Jelikož ani Montreal nedostal Pens pod žádný tlak, skončila první třetina zaslouženě 0:0. Pens se prokázali dobrým nástupem, který vyvrcholil nastřelenou tyčkou, po té začal zlobit i Montreal, ale Leblanc v největší šanci domácích také selhal.

Druhá třetina pokračovala tempem první části, převažovala dobrá obrana středního pásma z obou stran. Změnit to mělo první vyloučení, za atak na Fleuryho si šel odpočinout Eller a Habs tak mohli v plné kráse ukázat nejlepší oslabení v lize. První šance byla na straně domácích, ale přečíslení 3 na 1 nebylo dobře vyřešeno, Plekanec z úhlu neuspěl, stejně jako ve druhé minutě oslabení, kde si pěkně prohodil puk mezi dvěma hráči, ale z otočky Fleuryho nevyzrál. Bylo to oslabení Plekance, hlavně díky němu se Pens nedostali ani do pásma. Po delší době si na puk sáhl také Price, střelu Cooka bezpečně pokryl, podobně jako nebezpečnou dorážku hostujícího hráče z následného buly. Montreal šel i podruhé do oslabení, Pens dopřál druhou přesilovou hru Plekanec. Hosté se usadili v útočném pásmu, výborná obranná hra Habs jim ale velkou šanci nedovolila. Až na konci oslabení si vyjel pro puk Price, rozehrál, upadl na zem, naštěstí jeho výlet potrestán nebyl, domácí obrana vše zachránila, navíc poslal pas na naskakujícího Plekance, který šel sám na Fleuryho, bohužel neuspěl. To už neplatilo o chvíli později, když hostujícího strážce svatyně překonal Leblanc, 1:0. Navíc přišla v přesilových hrách řada i na Montreal, vyloučen Neal. Domácí nepřekvapili a nic nepředvedli, proto si po přesilovce zkusili zase oslabení. V této činnosti jsou opravdu Habs vynikající, největší šanci dvouminutovky měl Bourque, Fleury ho ramenem vychytal. Poslední dvě minuty druhé části přinesly dvě možnosti pro Habs, ale stav 1:0 už se nezměnil. Do třetí třetiny vstoupí Montreal s výhodou jednoho muže v poli. Druhá část přinesla několik šancí domácích, hlavně v oslabení se jeho hráči činili a mohli několikrát navýšit nejtěsnější vedení.

Přesilová hra a klasický Montreal, Pens v oslabení vyrovnávají šťastným odrazem od brusle na 1:1. Naštěstí se na Habs posvítila i štěstěna, když Eller od modré zcela překvapil Fleuryho, který spíše čekal nahození na mantinel a nestihl už zareagovat na slabé nahození domácího útočníka, 2:1. Z vedení se domácí radovali jen pár minut, vyrovnání zařídil Neal, 2:2. Bláznivá třetí třetina, kde skončila brankou skoro každá střela, se na chvíli uklidnila a hokejisty čekalo posledních deset minut řádné hrací doby. Do poslední pětiminutovky vstoupil Montreal v početní výhodě. Bohužel nepřinesla žádný efekt, a tak necelé tři minuty před koncem to vypadalo na prodloužení. K tomu nakonec i přes náznaky příležitostí došlo.

V tom si jako první připsali velkou šanci domácí, Desharnais výborně vybojoval puk, objel bránu, ale přesně zakončit už nedokázal. Hosté odpověděli nebezpečnou střelou, která Priceovy nadělala nemalé problémy. Po té už zase hrozili Habs, konkrétně dělostřelec Subban, Fleury měl vyrážečku na správném místě. I přes tyto zajímavé momenty dospělo utkání do nájezdů. Jako první proměnil krásně Bourque, Letang neproměnil. Druhá série a Pacioretty nedal, Malkin za Pens srovnal. Ve třetí Desharnais Fleuryho nepřekonal, stejně si vedl i na druhé straně Neal a šlo se dál. Cole opět nedal, což hosté nevyužili. Domácí poslali Ellera, který proměnil, zahanbit se nenechal ani Kunitz a srovnal. Leblanc možnost nevyužil a za hosty nedal Sullivan. Střela Kostitsyna trefila pouze lapačku Fleuryho, Dupuis zase nastřelil jen tyčku, konec sedmé série. Rozhodnutí tak přinesl až nájezd Tomáše Plekance a následný úspěšný zákrok Price, Habs tak získali prémiový bod.

Montreal zvládl výborně první dvě třetiny, bohužel si do své tradiční slabé disciplíny, tedy třetí třetiny donesl jen jednobrankové vedení. To ztratil, jak bývá zvykem, ve vlastní přesilové hře. V krásných nájezdech byli tentokrát šťastnější domácí. Montreal vyhrál druhý zápas v řadě a může se chystat na zápas na Long Islandu.

foto: Allen McInnis / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.02.2012 14:23 | reagovat
aa | a@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:to tady doufáme snad všichni smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsem chtěl slyšet smajlik Díky
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, údajně dle jeho vyjádření...smajlik.
 
08.02.2012 20:53 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:kluci skorujou nejen na ledový ploše :))
 
AvatarReakce na příspěvek:Údajně? smajlik
Ok, pořád doufám, že zůstane tam, kde patří.
 
AvatarYannick Weber nepojede hrát proti Islanders a Torontu, kvůli zranění dolní části těla a Michael Blunden je po operaci kolena.
to je zas marodka...
a píšou, že se Moenovi narodila dcera.
http://canadiens.nhl.com/club/blog.htm?id=261
 
AvatarReakce na příspěvek:Říkám na to asi tolik, že Pleky je údajně prozatím v klidu...smajlik
 
08.02.2012 17:48 | reagovat
moondo | volnypa@seznam.cz
PG ví,že mu teče do bot a kašle na dlouhodobější koncepci týmu a tak udělá jakejkoliv šílenej trejd s tím,že se mu třeba povede..Hlavně že se na čas zachrání od vyhazovu! Viz naši politici.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nad úlohou Plekyho a jeho postavení v týmu tady nikdo nepochybuje, jenže naše vedení je, jak nás již několikrát přesvědčilo, mírně dementní, takže můžeme čekat cokoliv. Právě proto tady všichni touží po výměně vedení, ale pokud do té doby napáchají takové škody, jako třeba výměnu Plekyho za Cartera, tak to bude už hodně pozdě.
Budu fakt hodně nasraný, pokud se tohle stane...
 
Avatartrejdovat Plekyho, to by byla chyba....poslední dva zápasy se výrazně zlepšuje a ukazuje, že je nepostradatelnej hlavně při oslabení.
Navíc Canadiens nepotřebujou další hráče, kterým se momentálně nedaří.
Osobně Montrealu fandím, protože tam hraje Pleky a nerada bych, případnou výměnou Plekyho, měnila oblíbnej tým. Jenomže tým s takovýmhle vedením jako Canadiens, který by bylo schopno vyměnit prakticky nejdůležitějšího hráče, nemůže čekat úspěchy.
 
AvatarReakce na příspěvek:No právě smajlik Co říkáš na můj dotaz níže?
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenomže to se nabízí teď jako první možnost...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm, to máš asi pravdu... Hlavně nekomponovat do balíčku s Plekym za Staala nabo Cartera...
 
08.02.2012 15:16 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Je sice pěkný, že Moen je ideální hráč do PO, ale má svůj věk, navíc mu končí smlouva, takže ti za něj nikdo nedá lepší než třetí kolo draftu nebo nějakého rozbíječe. To samé Gill. Kdyby aspoň za jednoho z nich vyšlo druhé kolo draftu, tak můžeme být velmi spokojeni. Ale vidím to za to třetí kolo max, nebo bojovníka. Proto jedině to zakomponovat ještě s někým dalším, za určitou kvalitu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Míro, nevím jak přesně to s Plekym máš, ale myslím, že by bylo blbé se ho na jeho případný trejd zeptat? Jestli o tom on vůbec něco ví...
 
AvatarReakce na příspěvek:Konkrétní hráče nemám, ale Moen je podle mě dobrý tip hráče na PO, takže by týmy z PO mohli dát dobrou protihodnotu, Gill je zkušený, takže v PO taky pomůže. Nebo nemám pravdu?
 
08.02.2012 14:02 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jenže ty jsi Míro na vedení Habs moc logickej. Znáš je... Udělat ptákovinu je ten nejmenší problém
 
08.02.2012 13:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No NHL je v prvom rade veľký biznis, tak môže sa stať, že Plekyho vymenia. Ale za také mená ako Carter či Staal?!? Ani náhodou!!! Obaja by len predstavovali dlhoročné finančné závažia pre Montreal a ani jeden z nich nedosahuje Plekyho kvalít. Tak keď už výmena, tak za rozumnú protihodnotu! Ale byť po mojom tak by som ani neuvažoval o Plekyho výmene pretože tak všestranných hráčov ako je on je v NHL veľmi málo.
 
AvatarReakce na příspěvek:No v první řadě musí někdo mít konkrétní zájem o Plekyho, jinak je myslím pro nás do TD hledat nějakého top centra úplně zbytečný, když ho můžeme v klidu hledat po 1.červenci, kdy bude jasné, kolik zbyde financí...
 
08.02.2012 13:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo bol som príjemne prekvapený, keď som dnes poobede zapol PC a videl som, že Habs vyhrali. Konečne nad Pittsburghom a konečne v nájazdoch. Pleky sa tam s tím nebabral a pekne to Fleurymu zavesil. smajlik
Už sa teším na sobotný zápas s Torontom. Hádam aj tam Habs vydolujú nejaký ten bodík. smajlik
 
08.02.2012 13:43 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarGM nijak nevyvrací, že opravdu chce přivést nějakého top centra do první lajny a za to budou oběti. Už se úplně přestalo mluvit o trejdu Subbana, kterého měla organizace mít jako návnadu na útočníka. Takže pozornost se přesouvá k útočníkům. Já pořád říkám to své: Jestli Pleky zůstane i po trade deadline, bude to pro mě velké překvapení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky si myslím, že by to nebylo až tak nic extra - spíš někdo mladý nebo drafty.
 
08.02.2012 12:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:A jakou by sis za takový hráče představoval :)
 
AvatarReakce na příspěvek:No to se budu, já ateista, modlit, aby Pleky zůstal a že tohle všechno jsou jen kecy!!!
Kostěje taky mám rád, ale s tím se smířím, Moen- nechápu, ale on je typ hráče do PO, takže po něm asi je poptávka a na trhu bude mít cenu, tak snad nějaký dobrý draft nebo dobrá protihodnota by mohla kápnout.
Gill- super na oslabení, tam odvede super práci, ale při hře 5 na 5 už to není co bývalo. Asi bude hodně chybět jako velký oblíbenec v kabině, ale za něj, stejně jako za Moena, by mohla být dobrá protihodnota.
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, tak jsem si to teď přečetl na habsinsideout, odkud nejspíš Monika čerpala, a tam je napsáno..."Maybe Pierre Gauthier is hearing some offers. And maybe packaging Plekanec with an Andrei Kostitsyn could bring something interesting in return." Takže jen taková spíš úvaha autora článku, nic konkrétního...
 
AvatarReakce na příspěvek:No jak jsem říkal - dost indicií ve spojení se spekulacemi tomu napovídá, ať už to je zájem o Cartera či Staala - oba jsou to centři a oba by asi pasovali jako vyloženě první centr, který tady chybí. Ovšem kdo pak bude hrát oslabení nebo tvořit hru, to vážně nevím...smajlik. Gauthier musí vypadnout a to co nejrychleji, takový nýmand nemá na téhle pozici co dělat!
 
AvatarReakce na příspěvek:Musím říct, že mě bude odchod Kostěje mrzet, v této sezoně se mi líbí, bohužel v MTL mu pšenka už nepokvete, to stejný Moen. A jestli PG vytrejduje Plekyho, navíc třeba do Caroliny, aby nenahradil v trejdu GOmeze, tak nevím, co bych k tomu pak víc řekl... Poslední utkání dokazují, že Tomáš se zvedá a jestli takového hráče vymění, tak budou prostě idioti. Odchod Gilla se dal očekávat, já bych rozhodně uvítal odchod Campoliho, když kvůli němu sedí takový Diaz, tak bych vraždil, pokud teda není zraněný...
 
08.02.2012 09:45 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Pierre je zkrátka sympaťák - ať jde ten nabubřelej pitomec do hajzlu (omlouvám se za takové výrazy, ale na to nejde nic říct).
 
08.02.2012 09:23 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarTak prý není pochyb, že Gill, Kosticyn a Moen odejdou před 27. únorem. Agenti všech tří potvrdili, že Gauthier s nimi vůbec nemluví a už o ně nemá sebemenší zájem. Stále častěji se pak ale objevuje jméno Plekance. Gauthier má mít několik nabídek a uvažovat o jeho spojení s Kosticynem a trejdu za nějakého známého hráče.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík