Zvítězila urputnost proti hravosti...

10.03.2012, 00:26 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Canadiens tentokrát zavítali do haly Rexall Place v Edmontonu. Oba slavné Kanadské kluby s velkou historií se v této sezóně nacházejí na samém chvostu tabulky. Takže boj by neměl připomínat boj o play off, ale spíš umístění o draft... Do hry naskakují farmář Palushaj a uzdravený Gomez. Oba hráči se setkají v jedné formaci. Do brány Habs nastoupí Peter Budaj. Na druhé straně bude kasu hájit veterán Khabibulin.

Sestava: Pacioretty - Desharnais - Cole- Gorges - Subban
Palushaj- Eller- Gomez - Kaberle - Emelin
White- Plekanec - Bourque - Campoli - Weber
Staubitz - Nokelainen- Geoffrion

Oilers: První branka Oilers padla v početní výhodě. Soupeř nás zamkl v pásmu. Nugent-Hopkins nahrál od mantinelu na modrou čáru, kde tvrdou ránu vypálil Potter, kterou ještě před Budajem tečoval kapitán Horcoff a bylo to 1:0 pro domácí.
Canadiens: I Habs měli možnost skórovat v přesilovce, kterou si vymodlila formace vedená Ellerem... A branka to byla jako přes kopírák soupeře, až na to zakončení. Desharnais od mantinelu nahrál Subbanovi na modrou. Ten tvrdě vypálil a nikdo už tečovat nemusel, protože střela krásně zaplula za Khabibulinova záda. Bylo vyrovnáno 1:1.
Celou první třetinu byli lepší Oilers. Vytvořili si mnohem více šancí a byli nebezpečnější. Jedinou větší příležitost měl Plekanec, ten ale ani nadvakrát nepřekonal golmana. Dost nám vázl finální přechod do útočného pásma... Dobře zatím hrál Subban. Dal branku a vzadu byl bezchybný.

Canadiens: Pacioretty zavezl kotouč do pásma, přenechal Gomezovi. Ten objel branku a zakončil. Odražený kotouč se dostal opět k Paciorettymu a tomu se povedlo černou gumu protlačit za Khabibulinova záda. Dostali jsme se tak do vedení 2:1.
Oilers: V sedmé minutě udělal školáckou chybu Kaberle, když při rozehrávce namazal Omarkovi na mezikruží. Ten se nerozpakoval a švihem poslal kotouč na bránu, kde clonil Emelin a nemohlo se stát nic jiného, než že Budaj inkasoval. A stav byl opět vyrovnaný.
Ze začátku druhého dějství to vypadalo, že Habs herně srovnávají krok. Mohla tomu napomoci i vstřelená branka. Jenže po nějaké době zase začali lehce dominovat domácí. Výborně hrál Hall a Eberle. Na naší straně byl vidět Geoffrion. Z první formace musel kvůli zranění odstoupit Desharnais. A chvílemi ho nahrazoval Pleky. Ten jezdil ve druhé třetině jako motorová myš... Ve druhé třetině také nastala ke konci sporná situace, kdy nám byla nejprve uznána branka po dorážce Bourquea. Ale nakonec byla správně zrušena - kotouč se nacházel na části brankové čáry a žádný záběr neprokázal, že byl celým objemem za ní...

Canadiens: Ve třetí minutě se nám povedlo proměnit početní výhodu. Plekanec vystřelil na kasu, jeho střelu tečoval Bourque. Khabibulin jen vyrazil a za jeho záda poslal kotouč Kaberle. Ten tak částečně odčinil chybu při inkasovaném druhém gólu.
Canadiens: No a na 4:2 zvyšoval Lars Eller. A udělal to opravdu lišácky, když zpoza brány trefil zezadu beton Khabibulina a ten si srazil kotouč sám do kasy.
Oilers: Ale ve 14 minutě bylo sníženo. Olejáři zabojovali v našem pásmu a z levého kruhu propálil všechno před sebou Hall.
Canadiens: Ke konci poslední části zkusili Oilers hru bez brankáře. Jenže kotouč vyvezl Subban a v útočném pásmu přenechal Paciorettymu, který zavěsil...
Třetí třetina byla herně z naší strany asi nejlepší. A zároveň taky nejproduktivnější, protože jsme dali tři branky. Výborně zahrál poslední dějství Eller.

V zápase, ve kterém už o play off nešlo, byli většinu zápasu lepší domácí. A i přesto si odvážíme oba body. Měli jsme při brankách i dost štěstí, ale i tak se najdou různá pozitiva. Dobře dneska hráli mladíci Palushaj a Geoffrion. Subban byl vzadu jistota a dopředu velké nebezpečí. Kaberle zase bohužel potvrdil, že dozadu jistota být nikdy nemůže. Takovou chybu nedělají ani žáci... Plekanec měl dneska opravdu vysoký ice time a to přes 22 minut. Další radost můžeme mít z třicáté trefy Paciorettyho...

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.03.2012 20:16 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Lol a teraz som si všimol, že sme tu taká redakcia 5M smajlik
Monika, Michal, Milan, Míra a ja čiže Mišo smajlik
Dobré nie?!? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak měl jsem na mysli Michala Možného, protože s ním někdy píšu...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No já bych svůj styl nechal spíš na sobě, co...smajlik ? A hlavně - každý, ať píše jak mu to vyhovuje. Hlavně, aby tu bylo co číst a mělo to hlavu a patu... smajlik
 
10.03.2012 17:11 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarSvůj styl nechte, pánové, na mně smajlik smajlik smajlik
 
10.03.2012 17:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Síce neviem ktorého Michala si myslel, ale čo sa týka mňa taktiež nebudem zatiaľ výraznejšie meniť zabehnutý štýl. smajlik
 
AvatarMoc se neradujte, tímhle stylem to zatím bude dělat asi jenom Milan, pokud budu psát já, zůstanu u svého osvědčeného...smajlik. Co Michal, to nevím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, ti dva jsou Spasitelé s velkým S smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, souhlas. Měl to nějak promíchat a nechat celou dobu stejně.
kdyby takhle Pleky a spol hráli další zápasy, tak bych se vůbec nezlobila smajlik
 
10.03.2012 12:58 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:Spasitelé gomez s markovem můžou pomoct Habs už jen společnym přestupem do hamiltonu se smlouvou na doži(vo)tí...
novej report je určitě přehlednější :)
 
AvatarJinak nový formát reportů se mi taky zamlouvá smajlik
 
AvatarTak zápas jsem shlédl až teď a mám pár připomínek:

Cuneyworth ven!!! Co ten tam zase vyváděl... Vím, že se zranil DD, tak jsem to bral, že to musel točit, ale některé formace neměly absolutně hlavu a patu. Rozhodil zase obranné dvojice... V PP chodil nepochopitelně Gomez, když na to očividně nemá. No ať už to letos skončí a těším se na nového kouče. Zlaty Martin.
Pacci, Subban, Pleky, Borque měli skvělý zápas.
Budaj nejslabší letošní výkon, škoda, že nechytal Carey a nepřipsal si další výhru on.
Co mě dostalo byla atmosféra, resp. počet našich fans v hledišti. Skoro jako doma. Nechybělo Go Habs Go ani Ole ole, což je fakt mazec!

Neví někdo podrobnosti ohledně velkolepého comebacku našeho spasitele Markova? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:ten report je takhle lepší. Předtím jsem se v tom občas ztrácela, tohle je přehledný a stručný smajlik

canadiens.com:Randy Cunneyworth confirmed that David Desharnais will miss Saturday’s game with a lower body injury, breaking up the team’s top line, who have played over 680 minutes together this season. Having already played with nine different wingers at times throughout 2011-12, Tomas Plekanec is ready to step in and help Max Pacioretty and Erik Cole continue their scoring streaks even without their usual centerman.

takže příští zápas bez DD...a Pleky bude v první lajně. Pro Plekyho je to dobrá možnost nasbírat body.
snad ale nebude DD chybět dlouho...
 
10.03.2012 00:41 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarTakže report je na světě. Pokusím se teď reporty dělat trochu jinak. Úvodník a závěr zůstává. Jen třetiny budou jinak. Odpadne zbytečné kecání kolem každé šance. Vždycky začnu třetinu souhrnem a popisem branek a pak shrnutí třetiny. A takhle všechny tři. Tak snad se to bude číst o něco lépe. Ve wordu to vypadalo docela fajn, ale takhle na webu to je o dost horší. Myslím graficky. Bohužel s tímto webem moc čarovat nejde.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Hutsona já osobně jen tak hanit nebudu, protože ... | více
  • Samozřejmě Kovacevicsmajlik smajlik ... | více
  • Takhle laxní přístup ke zbytku zápasu za stavu 4:1 ... | více
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík