Navrátilec Ryder, odejitý Cole a Bourqueovi zjištěn otřes mozku

27.02.2013, 19:07 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Tolik ve zkratce novinky u Canadiens, za dva dny toho není málo. Začněme křídlem Plekancovy formace. Renemu Bourquovi byl diagnostikován otřes mozku a je na neurčitou dobu mimo hru. Návrat se určitě nedá předpokládat tak rychle jako u Gallaghera.

Dalším velkým tématem je první trejd Marca Bergevina v křesle generálního manažera Montrealu. Podařilo se mu vyměnit Erica Colea do Dallasu za Michaela Rydera a společně s ním putuje k Habs třetí kolo letošního draftu. Na první pokus to nezní špatně, že? Shrňme si fakta. Michael Ryder je o dva roky mladší a aktuálně má velkou formu, když nastřádal sedm bodů v posledních pěti zápasech za Stars. Má menší smlouvu, která mu končí letos, takže je jasné, že se bude snažit zapůsobit, aby si vysloužil novou. Je to výborný střelec a vrací se ke svým, neboť Ryder byl Montrealem v roce 1998 draftován a odehrál tam 314 zápasů včetně tří sezón s více než pětadvaceti góly na svém účtu. Poté odešel a stihl vyhrát s Bostonem Stanley Cup, aby se přes Dallas do své hokejové domoviny vrátil. Mínusem oproti Coleovi je určitě menší důraz na brankovišti a vůbec fyzická hra není jeho doménou. Kdežto Eric Cole nezačal sezonu dobře a s šesti body nenaplňoval očekávání a ani si nezasluhoval lukrativní smlouvu. A kdo zápasy sleduje, tak často nad Coleem spílal nad jeho laxností a nezájmem. I tak je třeba Ericovi poděkovat a popřát hodně štěstí v Dallasu.

Tolik k novinkám a teď k samotnému dnešnímu utkání. Montrealští jeli z Ottawy rovnou do Toronta, aby se tam dnes od půl osmé večer tamního času utkali s místními Maple Leafs ve svém třetím vzájemném utkání tohoto roku. Není to zrovna šťastný soupeř, když jsme proti němu nezískali ani bod a naposled si odnesli ostudnou porážku 0:6 na vlastním ledě. Byl to velice emotivní zápas. Habs se nedařilo skoro nic a Torontu naopak vyšlo, na co sáhlo. Do toho silně kontroverzní moment, kdy Grabovski kousl do ruky Maxe Paciorettyho. Nicméně oba týmy se nesoustředí na to, co bylo a cílem jsou jedině dva body do tabulky.

Listy jsou, stejně jako Habs, letošním velkým překvapením a v tabulce se nedrží o moc pozadu. Naposledy porazili Flyers 4:2, přičemž si tímto připsali čtvrtou výhru ze šesti střetnutí. Střelec Kessel našel herní pohodu, za zraněného Reimera zdatně zaskakuje Ben Scrivens a nevýrazný Phaneuf se taky našel. Zraněný je stále Lupul s Reimerem a nejnověji také Matt Frattin a Mike Brown. Colton Orr by měl nastoupit.

Do sestavy Habs bude už dnes zařazen novic Ryder. Zdravotní prohlídkou prošel bez problému. Mladý Gallagher mu poslušně přenechal jeho číslo 73 a sám oblékne dres s číslem 11, který nosíval v juniorech. Ovšem v jaké útočné formaci bývalá dallaská hvězda nastoupí kouč Therrien neprozradil. Další změny se tedy budou odvíjet od tohoto. Carey Price v brance zatím nebyl potvrzen, ale jeho start je pravděpodobný. Habs musí dnes torontské prokletí prolomit. Ve hře je prodloužení bodové šňůry na devět zápasů a hlavně potřeba bodovat před dotírajícím Pittsburghem a Bostonem, který má několik zápasů k dobru.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarVacsinou len sledujem vase debaty a citam velmi rad vsetky nazory ...:) ... z dnesneho zapasu by som len chcel pripomenut opat vykon PRUST-a - tohto hraca som si velmi oblubil, je to srdciar ako sa patri, nieco ako Josh ... Vsimli ste si ako hned zhodil rukavice proti Phaneufovi ? On sice odmietol ale aj tak to bolo usmevne, nevahal ani chvilu :D
 
AvatarReakce na příspěvek:To je moc fakt smajlik smajlik smajlik

Michal- taky jsem si toho všiml, ale přijde mi, že tohle je zase druhý extrém někdy...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik
 
28.02.2013 08:49 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Na ojebávce GCL nebyl funkční stream pro Montreal, jenom s torontskýma komentářema, a věřte nebo ne, bylo to horčí než ti komentátoři z NS.. Jinak, sem byl hodně rozespalej, tak nějaká perlička.. "Tady vidíme Careyho Price, brankáře.... Toronta, který dnes zatím pustil jen jednu střelu, ale moc jich na něj nešlo a Torontská obrana dělá pro jeho ochranu co může", a pak u puku byl Chucky "A tady Brandon Gallagher který dnes přenechal svoji 73 nováčku Ryderovi a vzal si na záda číslo 27 co nosíval Alex Kovaljov"
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mého musel přijít zásah vedení, aby nájezdy do brankoviště posuzovali jinak, protože zhruba tak posledních 5 zápasů je to otočení o 180 stupňů. Já jsem za to i celkem rád, protože před tím se pískala každá blbost...
 
28.02.2013 05:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPozerám výsledok a hovorím wooow, konečne sme tých sráčov porazili a ešte k tomu na ich ľade. Takto pekne začína deň. smajlik
 
28.02.2013 04:12 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
po delší době naprosto zasloužená výhra v zákl. hrací době smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo je kolikrát jako fackovací panák a stejně tak zase jde. Prostě warrior jak říká Therrien.
 
AvatarReakce na příspěvek:Super, díky za tuto výhru!!! Dobrou vítěznou noc všem! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A co na tom bylo v nepořádku??? Oba hráči šli do sebe hokejkama a když byli zakleslí, rozhodčí to hodil - Desharnais pak byl rychlejší. Nevidím problém, stejné z obou stran.
A jinak souhlasím, že dneska tam byly minimálně dva nájezdy do Priceho, jednou se tam po něm dokonce útočník válel v brance a rozhodčí v absolutním klidu...smajlik.
Konečně odpovídá skóre vývoji zápasu - super smajlik! Musím říct, že někdy Prusta obdivuju, co toho schytá - neskutečný smajlik.
 
28.02.2013 04:09 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To byl tuším Grabovski. Jinak Max forever!! Takova střela, sniper jak má být! smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A konečně se trefil i Gio:-D Výborně, nedrtili jsme je a dávali jsme fíky, to je lepší... Dobrou
 
AvatarVeřejně přiznávám, že miluju Maxe Paciorettyho smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě se nelíbilo jak kdosi najel do Caryho... I to se počítá. Dobře, že nebetonujem, ale hrasjem dál, každopádně to bude těžké, protože to podle mě začnou víc řezat.
 
28.02.2013 03:52 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Gol pěkny, ale nedivim se Torontu, že se jim nelíbí to buly co tomu předcházelo. Ještě je ale moře času...
 
AvatarReakce na příspěvek:Pojďme ty sráče rozbít. Neumí nic!!!
 
AvatarVýborně Gallagher smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Rexe raději nekomentovat.

Rydera budu hodnotit po nějakých zápasech, teď je brzo, ale Kaberle to je tragédie na entou.

Musíme zabrat, Go Habs Go!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jsi šťastný muž.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, dívám se na Novu a naštěstí jsem to přepnul na anglický komentář, protože ty hovada jsou fakt inteligenti na druhou...smajlik
 
28.02.2013 03:32 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNejprve pro Rexe a spol :D někteří jsou tak specifické ... http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/216529-etymologie-a-typologie-hokejoveho-fanouska/

za Rydera jsem rád, hlavně co se týče uvolnění prachů..uvidíme na něj, měl jsem ho u nás hodně rád...ale koukám (jak jsem čekal) že bruslení má stále jedno z nejhorších v celé NHL :D Ale snad od něj brzo příjdou branky, co třeba už ve třetí třetině :)

Kabelka, já nechám bez komentáře...stačil mi za boston v PO v Carolině a letos v extralize...pro něj je to v NHL konečná a on to ví..chudák Yanick :/
 
AvatarReakce na příspěvek:Snad něco zítra dopoledne, ale mám to taky nabitý. Pokud to nestihnu do oběda, tak potom už bohužel nic.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, že přesilovka to ovlivnila, ale přehrávali jsme je i bez ní v první třetině a taktéž v plném počtu i ve druhé. Šancí je dost, Therrien zvolil dobrou taktiku, abychom je přebruslili, protože oni jsou trochu nemotornější - zase jsou důraznější u mantinelu. Jinak se na to dívá ale dobře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Míro jedeš zápas přes tu ojebávku GCL? Můžeš poslat ten odkaz? Mi to nějak nejde.
 
AvatarReakce na příspěvek:Míro, zvládneš tady něco sepsat? já to viděl až od druhé části...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se mu nedivím, musí být totálně zmrzlý. Tyto zápasy jsou pro brankáře nejhorší, i když Carey by to samozřejmě měl zvládnout lépe... A že hrajeme výborně by mohl uznat i Rexsmajlik Musíme ustát přesilovku, to je základ
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říká Míra, chodíme k nim do pásma jak na pivo. Úplně v pohodě, jen ta koncovka je o ničem a Scrivense jen oťukáváme.
 
28.02.2013 03:26 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:NJ ale pomohla tomu přesilovka, pak jsme, ale už stříleli slepými. A souhlasím s názorem, že Price je nejistý, když na něho jde tak málo střel. Smíšené pocity - hrát blbě a brát 2 body, nebo hrát super hokej a mít kulový. Stačí si vybrat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já se mu nedivím. Celý zápas tam mrzne a pak tam najedou jednou za třetinu a točí nás. Gól začal podivně u něj, ale byla to snad teč nebo co. Každopádně měl být Macarthur pokrytý.
No nic, musíme zabrat v koncovce. Na jeden gól s nima hrát nemůžem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jakž takž??? Ty vo.e, minimálně 15 minut z třetiny jsme jim nedovolili vůbec nic a kolikrát se vůbec nemohli dostat z pásma! V tomhle směru hrajeme výborně, ale koncovka je v hajzlu...
 
28.02.2013 03:20 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNic rupnem na beton, z prostého důvodu, páč nejsme schopni využít střelecké převahy a uklidnit se. Šancí 3 prdele, k tomu tyčka Jemelina, který si navíc ted posedi na trestné. Ne nevidím to růžově, hrajem sice jakž takž, ale zase děláme z golmana soupeře hvězdu..
 
AvatarTři čtvrtě třetiny je mačkáme jako citron, abysme pak z ojedinělé akce dostali fíka... To už není možný, aby se opakovala znovu Ottawa smajlik! Herně je to super, ale ta koncovka je fakt na pováženou... Jinak Price opět trochu nejistý, ten gól začal u něj.
 
AvatarTak co jsem viděl od druhé třetiny, tak navazujeme na Ottawu a podle příspěvků i ta první byla velmi podobná... No to je krása, Careymu zápasy, kde má pár zákroků moc nesvědčí. Je neskutečný, že by nám dva takto kvalitní výkony přinesly pouze bodík. Jeden musíme minimálně urvat i dneska...
 
AvatarKlasika, z hovna upletli bič...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To jo, ale bylo to z brankoviště a on to nabral jak na vidle...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Puk skákal a postavil se na hranu. Shit happens...
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak, Kaberle je opět k zblití, no nic snad se brzo vrátí.
Hrajeme skvěle a Tor je ve druhé třetině vymazané, ale chce to víc gólů, abychom mohli hrát s klidem. Pacciho gól haluz, ale to byl jejich taky.
 
AvatarTak se nám to štěstíčko vrátilo, i když předtím, co Pacioretty nedal, to nechápu ještě teď...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsme jasně aktivnějším mužstvem a tak trochu jedeme ve šlépějích posledního zápasu. Bohužel jsme dostali gól ani ne ze střely, naštěstí Jemelin měl taky štěstí, že mu to domácí tečli... Diaz mě nemile překvapil, stejně jako u Bourqua si absolutně nevzpomínám, kdy k tomu mohl přijít smajlik. Je to velká ztráta v jeho formě, Kaberle je při každém střídání nervózní a hrozně pomalej, z čehož vyplývají zmatky - je prostě vidět, že v té sestavě už nemá co dělat!
 
28.02.2013 02:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Protože nemá stejně nesmyslně vysokou smlouvu jak on... to je celé...
 
28.02.2013 02:22 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Habs jsou zatím lepším týmem...škoda toho gólu...zato Emelinova střela, ta byla výstavní smajlik
teď dlouhá přesilovka, snad ji využijeme. Plekyho lajna hraje skvěle, ještě to musí bejt vidět v kanadským bodování
nechápu, proč nedostane šanci Weber. ten není tak pomalej jako Kaberle...
 
AvatarV brance tedy potvrzen Carey Price.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak snad to nebude vážné, něco jako v případě Gallyho.
 
28.02.2013 00:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Doháje
http://www.tsn.ca/story/?id=416983
 
28.02.2013 00:12 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarOtřes mozku vyřadil ze hry obránce Raphaela Díaze, jeho místo v dnešním zápase s Torontem zaujme Tomáš Kaberle. Ten si zahraje soutěžní zápas téměř po měsíci.


Co to je za sračku?!
 
27.02.2013 20:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ono na RDS.ca niečo spomínali, ale francúzština nie je moja silná stránka. Ale niečo v tom zmysle tam spomínali. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nabízelo by se to jako prostá náhrada Colea, ale to by nebyl Therrien tak tajemný. Ikdyž Ryder zase nebyl na rozbruslení, takže zase velké změny jsou asi taky blbost. No takže asi skončí u mlaďochů. smajlik Tak jsem zapřemýšlel nahlas
 
27.02.2013 20:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDnes Ryder možno vo formácii s Galchenyukom a Ellerom. smajlik
 
27.02.2013 19:40 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo som veľmi zvedavý na Rydera. Dúfam, že mu návrat do Montrealu po piatich rokoch vyjde na výbornú. Dnes by už Habs mohli zlomiť to nešťastie proti Leafs. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík