Price s Bourquem urvali i druhé vítězství pro Habs

19.04.2014, 03:00 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Do druhého zápasu prvního kola play-off proti Tampě Bay nastoupil Montreal v této nezměněné sestavě s Pricem v brance

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Bouillon

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Prust – Plekanec – Gallagher

Bourque – Eller – Gionta

Bournival – Briere– Weise

Zápas tentokrát začali mnohem lépe domácí, když se několikrát na delší dobu usadili v pásmu hostů a hrozili nebezpečnými střelami, ovšem Carey Price byl jistý. Mohl to být také Montreal, kdo se mohl ujmout vedení, když se v páté minutě dostal do brejku nikým neatakován Gionta. Zkusil stejnou fintu, kterou rozhodl poslední zápas základní části proti Rangers, ale na Lindbacka to nestačilo. Tampa nadále pokračovala v aktivní hře a byla lepší. Price se zaskvěl proti střele Killorna, na opačné straně zasahoval Lindback proti Markovovi. Obrovská příležitost se Habs naskytla v čase 15:30, jelikož Stamkos hrál vysoko svou hokejkou a zasáhl Prusta. Rozhodčí jeho faul ocenili čtyřmi minutami, ale za necelou minut bylo po přesilovce, neboť po stupidní chybě střídačky se šlo do tří kvůli hře v šesti. Zbytek přesilovky pak už za nic nestál a třtina se dohrála bez další akce. Na střely byla aktivnější Tampa 11:10, což je jen o tři střelecké pokusy méně než v prvním zápase, které si Bolts šetřili až do třetí třetiny, ale vytěžili z nich čtyři branky.

Vstup do druhé třetiny byl mnohem vyrovnanější než začátek prvního dějství. Danny Briere si vybojoval dalším svým skvělým pohybem přesilovku, kterou Habs konečně proměnili a to hned z úvodního buly. Desharnais si sám vyhrál vhazování na Subbana, aby jeho střelu před brankou pohotově tečoval a prolomil tak přesilovkové zoufalství Montrealu. Čas 2:34, Habs se ujímají vedení 1:0. Následně se momentum pokusil změnit Gudas provokací Prusta, který nejde pro ránu daleko a byla z toho hezká bitka. Zápas se začal vyostřovat a různých pošťuchování přibývalo. Tampě se taky nabídla možnost hrát přesilovou hru v osmé minutě, kdy byl vyloučen Desharnais po jemním přistrčení protihráče, které sudí nepochopitelně zapískal jako podražení. Ovšem Habs si s oslabením poradili znamenitě. Po návratu z trestné lavice byl Desharnais očividně přidržený, ale nepískalo a ještě že tak! Za pár sekund později totiž Subban vyhodil puk na Vaneka, ten posunul na Bourqua, který skvělým pohybem s rychlostí zasunul puk za Lindbacka. Čas 10:35 a Canadiens vedli už 2:0. Čistý štít držel Carey Price výtečnými zákroky, jeden jako vystižený z highlightů sezony vystřihl čtyři minuty před koncem třetiny proti Paquettovi. Třetina se dohrála v rychlém tempu, na střely 19:18 pro domácí.

Závěrečná část se hrála ve velkém tempu s málo přerušeními, ale Montreal hrál chytře, hlídal si střední pásmo a snažil se místo zalezení do vlastního pásma útočit. A když už něco prošlo, tak to skončilo na vynikajícím Priceovi. V desáté minutě měli Habs další možnost přesilové hry, kterou sehráli o poznání lépe než ty předchozí (vyjma přesilovkového gólu, ale to bylo spíš jen buly a střela než přesilovková akce), ale k brance zlepšený výkon v pěti proti čtyřem nevedl. Zato gólové hody přišly později při hře v pěti. Nejprve Brendan Gallagher v čase 11:46 využil turnover Carlea, po kterém se Lindback pakoval na střídačku, a poté se v čase 14:39 trefil znovu Bourque a prostřelil Gudlevskise, který v brance velkého Švéda nahradil a moc se při své první střele nevyznamenal. Larry Eller si připsal asistenci. Tampa měla na konci třetiny ještě jednu přesilovku, kterou bohužel využila a pokazila tak Priceovi čisté konto. Nutno dodat, že to už Tampa hrála bez brankáře. Hráči Habs poté hledali Bourqua, aby dokonal hattrick, ale netrefil bránu stejně jako dorážející Eller, ale to nikomu nevadí, jelikož Canadiens zvítězili 4:1 a z Tampy tak jedou domů se dvěma vítězstvími.

Opravdu solidní výkon doprovázel hru Habs po celý zápas. Snad vyjma slabšího začátku není moc co vyčítat. Samozřejmě byl základem výhry znamenitý Price, ale na tohle jsou fanoušci Montrealu zvyklí. Rene Bourque ukázal, že jej není radno odepisovat. Za zmínku dále stojí dvě asistence Subbana. Další zápase se odehraje v Bell Centre o velikonoční neděli.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarProsím sepište někdo pár řádků k preview dnešního zápasu, musím nečekaně jet dřív na akci a tak to nestihám oproti původnímu plánu. Díky moc.
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, nikdy nebudeme soupeře drtit, i když třeba první utkání proti Tampě bylo vynikající. Máme nadprůměrnou první formaci, která umí právě několikrát prokombinovat celé hřiště a dostat se do zakončení, že i oko náročného fanouška Míry musí zaplesat, ale prostě PO tohle nevyhrává, to vyhrává obrana, obětavost a vynikající brankář... Takže jen tak dál, ještě se zlepšit, protože máme co, hlavně přesilovky a musíme přes Tampu přejít...
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, nikdy nebudeme soupeře drtit, i když třeba první utkání proti Tampě bylo vynikající. Máme nadprůměrnou první formaci, která umí právě několikrát prokombinovat celé hřiště a dostat se do zakončení, že i oko náročného fanouška Míry musí zaplesat, ale prostě PO tohle nevyhrává, to vyhrává obrana, obětavost a vynikající brankář... Takže jen tak dál, ještě se zlepšit, protože máme co, hlavně přesilovky a musíme přes Tampu přejít...
 
AvatarReakce na příspěvek:Rozumím ti, podle umístění v ZČ v posledních dvou sezonách bys nás rád viděl hrát trošku jiný hokej (byť většinu zkrácené sezony jsme hráli hodně hezký hokej), ale tomu brání několik hlavních faktorů. 1. systém Therriena, který vždy bude defenzivní a postavený na jistotách veteránů a především 2. nemáme hráče na nějaký extra útočný hokej, který bourá obrany. Vanek a Max jsou vyjímky, ale i tak to nejsou hvězdy ligy. Podívej se jaké hráče měli v kádru poslední vítězové SC, co jméno, to hvězda NHL té doby nebo i současnosti- Kane,Toews, Quick, Carter, Thomas, Crosby, Malkin, Getzlaf, Perry, Lindstrom... Takoví hráči nám chybí, takže dokud je nebudeme mít nebo se ti stávající na ten level nedostanou, tak budeme muset vždy hrát tak trochu dělnický hokej se základem v obranné hře a především skvělém brankáři. Tak to vidím já.

Vyjímky potvrzující pravidlo byli za poslední roky leda Devils, kteří jsou schopni vyhrávat bez hvězd, což je pro nás jen dobře, protože to určitě jde i bez nich, ale mou pointu jsem snad řekl jasně.
 
AvatarTheo: Když budu srovnávat s PO 2010, tak ano, tam jsme jeli vyloženě ze zabezpečené obrany. Jenomže taky jsme byli v úplně jiné pozici, šli jsme z osmého místa na tehdy ofenzivní smršť z Washingtonu a hned nato na Pittsburgh, což bylo v bledě modrém - jak jinak na takové týmy hrát...? Letos jsme v jiné pozici (nebo bychom alespoň měli být), Tampa určitě nedosahuje kvalit těchto dvou mužstev z té doby, byť jí vůbec nepodceňuju! A i tehdy jsem některé zápasy taktéž kritizoval, stejně jako dnes. Ale nechci, aby to vyznělo, že jsem věčně nespokojený, chápu, že takhle nějak se PO hraje. Jen když vidím třeba i tu Tampu, jak dokáže prokombinovat přechod do útočného pásma a pak nás, kteří to z 80% jen vyhazujeme podél mantinelu, tak z toho mám jako fanoušek takové rozpačité pocity... Jemelin - i když hraje na druhé straně, než je normálně zvyklý hrát, tak vybruslit si hráče by pro něj neměl být pokaždé takový problém - jenomže on se nechává obejít jak slaměný panák...!
Co se Vancouveru tehdy týče - ano, chtěl jsem mít takový tým a i dnes bych takový opět bral! Nevidím důvod, proč ne - až na letošek hrajou hodně dobrý, ofenzivní hokej a to já mám rád. Složení mužstva měli pro PO taky lepší než máme my teď a na rozdíl od nás se do toho finále dostali - pořád je to mnohem větší úspěch... Ale je pravdou, že teď jim to tam Tortorella pořádně rozesral a jsem moc zvědavej, jak se z toho vylížou přes léto...
S Jandačem a PO máš asi trochu pravdu, ale rozhodně bych neřekl, že on je jako trenér přeceňovanej - asi mám pro něj trochu slabost kvůli jeho působení (a velmi úspěšnému) u nás na jihu, ale mně vždycky přišel jako velice rozumný člověk a kvalitní trenér, který dokázal mužstvu vtisknout určitou tvář. Rozhodně milionkrát sympatičtější než ten bezmozek Kýhos, ten už mě fakt začíná lézt krkem - naposledy se předvedl teď s tou rvačkou na konci druhého finále, fakt ubožák...smajlik.
Jako samozřejmě budu rád, když s tímhle hokejem budeme dál slavit úspěch, ale o to mám právě trochu obavy, jestli narazíme na někoho silnějšího (samozřejmě tu ještě pořád jsou ty dvě nutná vítězství s Tampou, což nebude úplně procházka růžovým sadem...).
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky nemám co bych dodal. Snad jen zajímavost, že my nikdy za celých 105 let Prezidenta nevyhráli, ne že by na tom záleželo, ale když jsi to už nakousl smajlik
Já moc do historie jít nemůžu, protože Habs fandím krátce, ale co jsem Martina zažil, tak vím, že to byla hra založená především na defenzivě. Však i s tím souvisí ta čísla z 2011/2012, které jsem tu onehdy dával.
Každopádně já jsem ze včerejším zápase spokojen a ani já věčný optimista jsem nečekal, že do Bell Centre pojedem s dvěma výhrami.
 
19.04.2014 11:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Absolutně s tebou Pardou souhlasím! Podle mě perfektní PO výkon, který jen gradoval.
Já také nejsem fandou Therrienova systému, to je na delší rozbor. Ale můžu se tě Míro poptat, jestli se ti ty naše dva úvodní výkony v sérii příliš nezamlouvali, co jsi dělal při play off run 2010, kdy naše ofenzíva krom naprosto neskutečných přesilovkách po ose Gomer-Gionta-Cammalleri absolutně neexistovala a každého jsme utrápili na Martinovsky neskutečně propracovanou defenzívu s fantomem v brance? Dyť proti tomu máme teď v úvozovkách šancí jako máku...Samozřejmě naše obrana není tak silná, jak tenkrát a co předváděl Halák bylo něco, co už nikdy nepředvede, přesto podle mě hrajeme teď přesně, jak se v PO má! Stačí připomenout, že tohle je PO, Kings 2012 taky nebyli nějaký ofenzivní koncert a za mě předváděli doslova nejlepší play off hokej, co jsem za dobu sledování NHL snad viděl! Když bude Carey stát na hlavě a budeme spoléhat na silné brejky (Kolikrát ten Max za zápas ujede) Gionty, Plekyho, Gallaghera, včera i Burka, tak prostě máme šanci dojít hodně daleko! Obrana včera až na chyby Jemelin Markov fungovala na výbornou ....Na obranu Jemelina, ten kluk hraje na straně, na který absolutně nemá co dělat a to další chyba Therriena (opakuji). Tudíž nemám téměř co vytknout! Chápu, že pamatuješ Montreal za starých časů, kdy válcoval každého ofenzivní silou, ale tyhle časy jsou nenávratně pryč a ani na to nemáme hráče! Před dvěma-tři lety jsi tady se mnou vedl diskuzi a ještě s tím "kosatkou" o Vancouveru, kdy jsi říkal, jak krásný hokej hrají a jak neskutečný tým mají...škoda, že to tak nemáme my. Co z toho měli? Hvězdy jak máku a jedno jediný finále Cupu (kde za mě absolutně s Bostonem neměli šanci, ještě teď kroutím hlavou, že to mohlo být na sedm zápasů, jelikož dominance Big Bad Bruins byla obrovská)..Poslední dvě play off doslova potupný vypadnutí v první kole a teď tým rozesraný, co nebude vůbec lehké postavy na nohy. Ano presidentské poháry - krása, to nám Carbo taky odkoučoval. Ale ten vůbec nikoho nezajímá. To sáme u nás nedávno zmiňovaná Sparta...s přeceňovaným Jandačem...krása v základní části, hokej do prázdné branky, nosánek nahoru a přišlo play off, fyzická hra od soupeře a už s Vítkama jim to dělali problémy a šup Brno a čus a další rozpouštění ledu v Holešovicích a dalších Jandačovo a Pöpperleho bust v PO.

K sérii Boston Wings, paráda! Red Wings je hodně potrápí. Ale budete se divit, stejnak bych si nakonec přál postup Bostonu. Zaprvé co víc si přát v PO než Habs Bruins, navíc já nám prostě na Boston věřím víc než na PO Babcock magic...Play off je celý o match up a ten prostě máme lepší s Bruins než Wings!
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, nevím proč se to vložilo dvakrát. Ještě musím pochváli Bourqueho, hraje výborně, do těla, dostává se do zakončení, sedl si s Ellerem a Giontou. Uvidíme, až a jestli se vrátí Galchenyuk, ale asi by šel k Plekymu. Jak to s ním vůbec vypadá?
 
AvatarVýborně, ve třetí periodě jsme předvedli přesně PO výkon. Vůbec bych nesrovnával série, protože každá je jiná a vždy záleží na soupeři, jak se přizpůsobíte. Věřím, že kdybychom hráli proti Bostonu, bude to zase jiné... Price dnes excelentní, nulu si připíše příště. Teď přichází nejdůležitější zápas, kdy se Tampa buď vrátí do série nebo to celé utnem. Musíme to zvládnout, pro to je důležité zlepšit ještě obranu, protože tam s Mírou souhlasím, někdy bývá bránění laxní, zvlášť u Jemelina. Subby musí doma protrhnout smůlu a dát v PP branku. Věřím, že minimálně jeden doma dáme a pokud hned první, tak to ukončíme za 4:0... Prohra Bostonu potěší, snad je Det potrápí a třeba i překvapí...
 
AvatarVýborně, ve třetí periodě jsme předvedli přesně PO výkon. Vůbec bych nesrovnával série, protože každá je jiná a vždy záleží na soupeři, jak se přizpůsobíte. Věřím, že kdybychom hráli proti Bostonu, bude to zase jiné... Price dnes excelentní, nulu si připíše příště. Teď přichází nejdůležitější zápas, kdy se Tampa buď vrátí do série nebo to celé utnem. Musíme to zvládnout, pro to je důležité zlepšit ještě obranu, protože tam s Mírou souhlasím, někdy bývá bránění laxní, zvlášť u Jemelina. Subby musí doma protrhnout smůlu a dát v PP branku. Věřím, že minimálně jeden doma dáme a pokud hned první, tak to ukončíme za 4:0... Prohra Bostonu potěší, snad je Det potrápí a třeba i překvapí...
 
AvatarReakce na příspěvek:On bude něco motat o Jemelinovi že je kuře, idiot.
 
AvatarReakce na příspěvek:Místy utrpení, proč, to nechápu? Utrpení byly přesilovky krom té využité a té poslední, jinak opět vynikající PK, a při pět na pět to taky nebylo špatné. V první třetině byli lepší, ale nedokázali toho využít, ale my měli šance, z kterých jsme mohl skórovat. Druhá třetina výborná a ve třetí se mi náš výkon líbil asi nejvíc, protože jsme místo zalezení do obrany dál útočili a moc je k ničemu nepustili. A že mají výpady přes naší obranu je přece normální, stoprocentně hráče jako Stamkos, Johnson nebo Killordn nikdy neuhlídáš.
Samozřejmě měli bychom být dále nohama na zemi, ještě nic není hotovo a jsme teprve v půlce, ale věřím, že vzít si to nenecháme a i kdyby oni v Bell Centre zazlobili, tak to nebude tragédie, sám jsi tipoval náš postup v šesti zápasech.
 
19.04.2014 09:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No čo, že je to debil! smajlik
 
19.04.2014 09:18 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarCO říkate na tuto Lucicovu podpásovku?

https://vine.co/v/M1HjInBhzex
 
19.04.2014 07:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVýborne, len tak ďalej! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tak nějak pořád nemůžu úplně přijít na chuť té naší obranné hře a opravdu upřímně - nechápu, z čeho jste tu tak natěšení v porovnání s hrou dalších mužstev v PO (samozřejmě nemluvím o výsledcích, ty jsou výborné)... Pro mě to dneska bylo herně místy až utrpení, ale jak už jsem napsal - bylo to do jisté míry dáno vývojem zápasu, kdy jsme nikam nepotřebovali pospíchat a oni byli rezignovaní.
Ale veliký pozor teď na zápas č.3, protože pokud podlehneme uspokojení a ten zápas ztratíme, bude to pak hodně složité...
 
19.04.2014 04:12 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Je pravda, že srovnávat Tampu s Bostonem z roku 2011 moc nejde, nicméně všichni tady měli tenkrát velkou euforii a pak jak to dopadlo. Do konce série se toh může stát ještě spoustu...
 
AvatarJo a zajímavý fakt je, že našich devět gólů v sérii vstřelilo osm různých střelců, ta hloubka sestavy je fakt hodně důležitá.

Detroit nám dnes pěkně zařízl brumíky, Rask asi naháněl mouchu místo chytání té Dacjukovy střely smajlik
 
AvatarTak Maxovi tu asistenci nakonec připsali, viděl jsem to správně.
Na historii s prominutím seru, dnes je to jiný tým a já věřím, že tuhle sérii nepustíme za stavu 2:0. Dnes to bylo fajn, já se u zápasu bavil.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík