Habs vítězí podruhé!

07.05.2014, 03:05 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Avizované změny v sestavách se v zápase potvrdili a Travis Moen a Douglas Murray tedy zaujali místa Prusta a Bouillona. V brance byl samozřejmě Carey Price.

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Murray – Weaver

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Bournival – Plekanec – Gallagher

Bourque – Eller – Gionta

Moen – Briere – Weise

Montreal Canadiens vstoupil do zápasu velice energicky, byl lepší, všude rychlejší a agresivní v napadání. Magický dotek Ginette Reno, který tentokrát spočinul na Brianu Giontovi, sice nezafungoval, ale i tak si mohlo všech 21 273 diváků úvodní minuty pochvalovat. Poté ovšem přišel útlum i díky několika zakázaným uvolněním, většinou z hole Murrayho. Habs tuto sekvenci přežili a Michel Therrien nevyužil ice time. Využil ovšem své moci ke změně sestavy hned na počátku zápasu, což se ukázalo jako výborný tah. Gallagaher si vyměnil místo s Vanekem a právě Rakušan se postaral o první branku zápasu. Fantastickým pasem našel Tomáše Plekance, který doklepl puk do sítě. Výborná souhra, která začala u Bournivala přes Subbana k Vanekovi se tak v čase 10:57 vyplatila tím nejlepším způsobem. O minutu později to byl zase Pernell Karl, kdo byl v centru dění. Svým typickým hitem zády se pokusil trefit Smitha, ale bohužel měl loket výš, než je zdrávo a více než protihráče trefil také Vaneka, který odešel do kabiny. P.K. ho následoval na druhém konci Bell Centra na trestnou lavici. Nicméně Bruins ani tuto, již 27. přesilovku v řadě proti Habs, nevyužili a naopak na jejím konci, kdy měl puk na holi Eller, inkasovali. Vytáhlý Dán si počkal na Subbana vracejícího se z trestné lavice a ten se tváří v tvář Raskovi nemýlil. 2:0 pro domácí v čase 14:44. Druhou asistenci si připsal Weise. Opravdu vynikající třetina, kde Habs byli rychlejší a také tvrdší tým, opravdu nástup jak se patří. O brankách netřeba mluvit. Bylo ovšem potřeba tým uklidnit a stále hrát dle systému. I střelecky byli lepší domácí 10:9.

Vstup do druhé třetiny Habs zvládli v poklidu a nenechali se ničím vykolejit. Thomas Vanek se již vrátil na střídačku a po prvním střídání své lajny, které ještě vynechal, se posléze na led vrátil. Vypadal v pořádku a hned hezky prověřil Raska. Habs hráli chytře, nikam se bezhlavě nehnali a snažili se hru držet co nejdále od Caryho Price. Ovšem okolo 12. minuty se odehrávaly divoké věci na obou koncích kluziště, oba brankáři byli ale úspěšní. Ve 13. minutě si Habs vybrali slabší chvilku a kolem domácí brány to vřelo, nicméně Carey Price byl opět magický. Fantastický moment přišel o chvíli později. Mike Weaver přidal do svých statistik další blok, ale tentokrát ne ledajaký. Puk odrazil bruslí, ale tak šikovně, že ho nahrál Dannymu Brierovi, který kotouč poslal rozjetému Weisovi, jenž se sám proti Raskovi nemýlil a v čase 13:52 zvýšil vedení již na 3:0. Tříbrankové vedení bohužel dlouho nevydrželo, neboť v čase 17:48 zaúřadoval nejlepší hráč Bostonu, Patrice Bergeron, když tečoval nahození Kruga tak, že se puk dostal mimo dosah Caryho Price. Tento gó bylo nutno brát jako vykřičník do třetí třetiny, kde se hostům tradičně daří. Na střely 22:21 pro domácí.

Třetí třetina byla opět bohatá na zajímavé akce, ale Habs stále hráli chytře a drželi se taktiky. Sami mohli vedení zvýšit po hezkých šancích, ale skóre se neměnilo. Velkou šanci navýšit svůj náskok Habs měli při přesilové hře v deváté minutě po faulu Soderberga, ale i když přesilovka nevypadala zle, tak k pátému gólu v početní výhodě proti Bostonu nevedla. Následně se stále hrálo velice aktivně z obou stran, neboť čas neúprosně běžel. V těchto fázích hry nastává čas pro bojovníky ledu, jako jsou Weaver a Gallagher, kteří proti střelám soupeře chodí třeba i po obličeji. V patnácté minutě měl svůj moment Thomas Vanek, když dvakrát vybojoval puk v útočním pásmu a bylo z toho tyč po jeho střele. V čase 17:44 hosté bohužel udeřili podruhé, po brzkém odvolání brankáře nedal Iginla Carymu tečovanou střelou šanci. Poslední minuty tak slibovaly drama, které také přišlo, ale s výborným  koncem pro Habs, jelikož vedení udrželi a navíc přidali z hole Larse Ellera čtvrtou branku od prázdné branky. Habs tak vítězí 4:2, hosté nakonec Canadiens přestříleli 28:26.

Habs se ujímají znovu vedení v sérii, tentokrát 2-1. Tento zápas charakterizovala fantastický první třetina v podání domácích a obdivuhodné výkony Caryho Price a P.K. Subbana. Dostalo se jim také podpory ostatních a zapomenout nelze na dobré tahy kouče Therriena. Čtvrté utkání je na programu ve čtvrtek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, hlavně Bergerona je těžké v buly porazit a Plekymu se to celkem dařilo.

Od Moena čekám víc energie. Třeba jako loni proti Ottawě, kde byl výborný. V kontextu rychlosti ostatních řad vůbec nestíhá a obecně mi k rychlému Weisovi a Dannymu vůbec nepasuje, Whity by mi tam seděl mnohem víc. A právě Moena bych Whitym nahradil, Weise ani Dannyho bych ze sestavy nepouštěl, to je jasné. White už dospěl a šanci by si zasloužil, ale MT holt na veterány sází a Moena má obzvlášť v oblibě. Prusty, no to jsem taky zvědav...

 
AvatarReakce na příspěvek:Důležitost buly byla vidět krásně u gólu Bergerona, kde Pleky to vhazování v obranným pásmu prohrál a hned z toho Bruins těžili. Ale naštěstí to nevadí a stane se. Ono je asi hodně těžký Bergerona v týhle "disciplíně" porazit...

Vyhrát i druhej domácí zápas, to by byla nádhera smajlik smajlik
 
07.05.2014 20:53 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Dovolím si tvrdit, že ten faktor buly je jeden z nejdůležitějších, proč zatím tak Boston trápíme. Tady jsem se hodně bál, jak budeme absolutně nahraní a téměř vyrovnané stats, jsou pro mě příjemným překvapením. Navíc často vyhráváme ty naprosto klíčové buly. Pro mě je to hodně důležitý faktor.

S Moenem rozhodně problém nemám, je tam pro zkušenost, žádné plašanství a to v závěrečných minutách potřebujeme. Whiteho mám rád, ale MT se bojí "stupid penalty" přemotivovanosti, navíc místo tam není, když Weise hraje skvěle a za Briera ho tam už kvůli tomu Dannyho kouzlu nejspíš nedá. Jsem zvědav co ten Prusty, jak to kouše a jak to bude s jeho zdravím dál vypadat...

Markov s ním souhlasím. Neříkám, že by mě nějak vytáčel. To ne.Má slabší chvilky se solidními. Ale stejně jako u Vaneka mám u něj vyšší nároky a ty na to jaký chce kontrakt a jak se o něm mluví jako o "nenahraditelném", tak ty za mě určitě nesplňuje a doufám že to MB vidí. V tomhle naprosto souhlasím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsem už psal, tak on přijde, odehraje si svoje a jde. Je to ale pouze průměr a nic extra, rozhodně tak nehraje bek za šest mega, na kterém stojí defenzíva týmu. Snad to Bergevin vidí podobně a na ten kontrakt se vykašle nebo mu dá max rok. Je tady, co jsem (jsme) avizovali dlouho dopředu, že Markov je solidní v ZČ a dá se jakš takš chápat jeho oblíbenost u MT, ale v PO je slabý jako čajíček.
Eller line zase jezdila, byla rychlostně úplně jinde než soupeř. Eller sám o sobě je úplně někdo jiný, než ten Larry z většiny základní části.

Jinak určitě stojí za zmínku, že jsme Boston přehitovali a buly měli konečně aspoň vyrovnané.
 
AvatarReakce na příspěvek:S Plekym naprostý souhlas, konečně zabral i v PO! No a u Markova já kupodivu nyní skoro žádný problém nemám, to mě daleko víc vytáčel v základní části...smajlik. Je ale pravdou, že ze dvou Rusů je nyní lepší a hlavně obětavější Jemelin! Ellerova lajna mně poslední 2 zápasy už tolik nenadchla, tím ale nechci říct, že hraje špatně - jen jsem se nejspíš namlsal v těch předchozích zápasech smajlik. Se Subbanem a Pricem souhlas!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsem tady mluvil, že možná zatím nemáme ty pravé tahouny, kteří nás ke SC dotáhnout, tak jsem se snad mýlil. Carey a P.K. jsou neskuteční a tým táhnou a když se přidávají i ostatní (PO je taktéž Eller time!!), tak je to fantazie. Jen ten Max...
Je taky třeba pochválit Plekyho, hraje velice mazácky, naopak pokáral bych neviditelného Markova a Moena.
 
07.05.2014 10:59 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Kluci habíkovský...MILUJU VÁS ! :D PK a Carey rulezz :3
 
AvatarTak teď jsem dokoukal a musím říct jen jedno - SUPER!!! Hlavně první dvě třetiny byly z naší strany výborné, zahráli jsme je přesně tak, jak jsme měli. Ve třetí se projevila síla Bostonu, zatlačili nás a nakonec z toho zase byly nervy - máme i dost štěstí, že rozhodčí neposoudili to Subbanovo vyhození branky jako úmyslné, protože to mohlo být i trestné střílení, 10 vteřin před koncem...smajlik.
Ale jinak jsme Medvědy udrželi na uzdě a moc se mi to líbilo! Jsem teď moc zvědavej na čtvrtý zápas, s čím oni přijdou, protože je jim jasný, že musí přepnout na jiné obrátky než dnes.
 
AvatarBriere to odnáší a neřekl bych, že mu Boston nesedí, spíš šel dolů co mu dal MT Moena, který nebruslí. Zkusil bych určitě Whitea, pokud se nevrátí Prusty, a obnovit tak dvojku z Manitoby Weise a White. K nim by Danny seděl.

Jinak co říkáte na výkony Markova? Je tohle náš stěžejní bek? Těžko. Neviditelný, neudělá nic navíc, odehraje si své a jde. Jemelin ho začíná silně zastiňovat, byť i on má své mouchy.
 
AvatarJo byly to nervy, ale nakonec dobré! Skvělá výhra, ale ten G2 nás bude mrzet ještě dlouho. Mohlo to být 3:0... No nic, i 2:1 je super!
Subban hraje nejlepší hokej života v pravý čas, Price fantastický, ale hlavně i zbytek mužsztva hraje maximum. Weaver je neskutečný kolem brankoviště, třetí lajna zase byla všude. Bourny u Plekyho vyníkající. Jen Max je hodně dole... Moen se mi moc nelíbil krom toho hitu na Iginlu v poslední minutě. Dal bych šanci i Whitymu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík