Dnes proti Oilers

27.10.2014, 21:39 | Preview |  Michal Házi
 

Montreal po štyroch domácich víťazstvách čakal tento týždeň náročný trip po západnej Kanade. Ten odštartujú zverenci Michela Therriena už v pondelok večer na ľade Edmontonu Oilers. Domácemu celku sa v poslednom čase začalo dariť, nakoľko vyhrali tri zápasy v rade. Bude to prvé vzájomné stretnutie týchto súperov v tejto sezóne a Habs sa budú snažiť natiahnuť víťaznú šnúru. Proti sebe sa dnes zároveň postavia bývalí spoluhráči z juniorského tímu Sarnia Sting útočníci Alex Galchenyuk a Nail Yakupov. Aj vďaka tomuto faktu sa oplatí pozrieť si dnešný duel. V bránke Oilers nastúpi Ben Scrivens. Jeho brankárskym náprotivkom bude Dustin Tokarski. Po krátkom pobyte v Hamiltone dostane príležitosť Nathan Beaulieu, ktorý dnes nahradí Tinordiho.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec - Parenteau
Bourque - Eller - Weise
Moen - Malhotra - Prust

Jemelin - Subban
Markov - Gilbert
Beaulieu - Weaver

foto: Derek Leung/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Priceovi můžeme děkovat už jen za to, že jsme zápas vůbec dotáhli do prodloužení! Vyloženě jsme "upletli z ho.na bič"... a dokonale nám paní Štěstěna vynahradila zápas v Edmontonu! Naše hra vesměs špatná, přesilovky tragické, střelba neexistující nebo vedle - prostě Calgary bylo lepší a 2 body pro nás jsou tak trochu malým zázrakem...
 
29.10.2014 05:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarCarey price víc netřeba k zápasu! Supr zážitek.. (nejen zápas) V prodloužení od habs fans lepší atmosféra snad než v Bell Center!
 
AvatarNo, to teda zase vypadalo...přesto máme 2 body, i když celkem překvapivě. Můžeme děkovat Pricovi (opět), a pak také hráčům, kteří hráli oslabení, protože tam div nenechali duši...a to ještě Eller, který na oslabení také chodí, poslední třetinu nehrál, což jsem teda nějak nepochopila..
myslíte, že ten zákrok "koleno na koleno" od Tinordiho bude mít ještě dohru u disciplinárky? Jako úmyslný zákrok se mi to nejevilo, ale koleno na koleno to bylo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty jsi zase v Kanadě smajlik úplně jsem přehlédl to zdravím z morning skate, četl jsem to v rychlosti smajlik

Calgary vůbec nesleduju, ale ze sestřihů mi přijde, že právě celkem dopředu hrajou, ale to jsou spíš dojmy z loňska, kdy i hodně branek inkasovali, tak ty mače bývaly dost šílené. Letos jsou o dost lepší plus Hiller, tak uvidíme.
Oilers mě taky tím betonem překvapili...

A přesně jak říká Míra, bylo dost vtipné, když se fans překřikovali lets go Oilers a Go Habs Go smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Zdravím do Calgary, doufám, že dneska budeš v hledišti slyšet alespoň tak, jako včera naši fanoušci v Edmontonu...smajlik.
 
28.10.2014 21:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ptž ostatní hráči zůstali na hotelu.

Věřím, že změny v sestavě budou a ne jen na postu gólmana.

Btw: úplně bych nesouhlasil s tím, že Calgary narozdíl od Edmontonu hraje dopředu. Řekl bych právě naopak, Oilers betonovat neumí, to co předvedli s námi byl jeden z nejlepších defenzivních výkonů za poslední roky (nechápal jsem, když normálně často předvádějí chyby v obraně na úrovni juniorů)

Flames tady zatím předvádějí na co mají, tedy hokej ze zajištěný obrany, podpořený dobrým gólmanem. Ve předu je jejich slabina. Nemají střelce. Z Monahana a Gaudreau, Backlandu budou skvělý hráči (budou) ale stojí jim to na první dobré obranné čtveřici. Navíc Hartley je supr kouč, kterým jim naordinuje na co mají. Proto i přesto, že narozdíl od Oilers neměli řadu prvních draftů, tak jsou v rebuildu už dál díky té obraně, trenérovi a systému.

Myslím, že nás nečeká nic lehkého, ale když se probereme v přesilovkách, tak můžeme uspět!
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, navíc kromě jasného faktu, že v bráně bude zpět Carey není ani moc o čem psát preview...
Navíc nikdo nebyl k dispozici novinářům.
Carey má v Calgary bilanci 0-3-0, na druhé straně bude stát Jonas Hiller, který přestoupil v létě z Anaheimu. Tým mají plný mladých pušek jako Mohahan, Coulborne, Gudreau, takže snad předvedou jiný hokej, než betonáři z Edmontonu.
Naše sestava je tajenkou, ale dá se čekat, že dostanou šanci ti, kteří včera seděli a snad tedy i konečně Bournival, jenž čeká pořád na svůj letošní debut.

 
28.10.2014 18:42 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZdravím z morning skating Habs ve složení Seky, Bourni, Beaulieu a Price. Doufám, že tu sérii dnes zlomime :)

Go Habs
 
AvatarReakce na příspěvek:Právě na to taky hodně spoléhám, že budou Flames hrát víc útočné. Mají na to tým plný mladých, tak snad to tam konečně prolomíme.

Interference goalie je píkačovina největšího kalibru. Posuzování je nesmyslné nejen u gólových situací, ale i faulových, např. Prust natlačený bekem očividně brzdící a stejně si šel sednout. Vůbec se nerozslišuje třetí strana toho vztahu útočící hráč-brankář, obránce si de facto může dělat co chce, tlačit hráče do brány a stejně se to pískne bud jako faul nebo se odmávne gól. A kdo sleduje sestřihy i ostatních zápasů, tak se někdy člověk dost nasměje co se to zase vymyslelo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel Edmonton dal první branku a pak vyloženě zalezl před brankáře a i s dávkou štěstí to ubetonovali... V těchto zápasech musí přinést bonus přesilovka, ty jsou zatím tragické, a tak jsme nemohli dát branku, i když šancí byly mraky. Plekyho formace se nevyznamenala, byla u všech branek, poslední tedy do prázdné. Věřím, že Calgary bude hrát i dopředu a to nám bude lépe vyhovovat. Posuzování střetů s brankářem nechápe asi nikdo, ale co se nadělá. Dnes věřím, že branky dáme, jen musíme přestat dělat chyby.
 
AvatarNo, už to přichází, což jsem ale na tomhle tripu čekal... V koutku duše jsem to ale nečekal v Edmontonu a průběh zápasu tomu herně i napovídal. Jenže jsme úplně vyhořeli v koncovce a myslím, že jsme si to prohráli jenom a jenom sami! Ty jejich góly přišly de facto z ničeho, hodně zamrzel ten první, kdy to Pleky s Markovem podělali... Postupem času jsme tak nějak vyhasínali, jen ke konci třetí třetiny jsme přitlačili.
Jinak dneska se tedy nesmyslné posuzování kontaktu s gólmanem obrátilo pro změnu proti nám, protože nechápu, jak může být neuznaný gól, když útočícího hráče obránce jasně natlačí do svého gólmana...smajlik!
Dnes v Calgary to bude mnohem těžší, ale možná právě proto překvapíme... smajlik.
 
AvatarTak výsledek zápasu je pro nás teda hodně krutý. Absolutně jsme neměli štěstí v koncovce nebo nám to zblokovali. Jen Chucky mohl dát minimálně dvě branky, DD line to samé. Zato jim tam spadl jeden šťastný gól a jeden po nedorozumění naší pětice.
Velká škoda, rozhodně jsme na ně měli, ale tak to někdy bývá, že to tam prostě nespadne i kdyby jsme se sebevíc snažili. Každopádně projev dobrý. Pořád to ale chce zamakat na PP...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík