Habs skolili bezmocných medveďov, dnes si změří síly s Flyers

14.11.2014, 09:38 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens vyhrali tri zápasy za sebou a po období porážok sa im začalo opäť trochu dariť. Vo štvrtok večer čakal zverencov trénera Michela Therriena domáci duel proti odvekému rivalovi z Bostonu, ktorý deň pred tým dostal šesťgólový výprask v Toronte. Aj napriek spomínanej víťaznej sérii Montreal naďalej trápila mizerná úspešnosť v presilovkách. Zlepšiť nelichotivú situáciu mal príchod skúseného ruského obrancu Sergeja Gončara z Dallasu. Ďalším negatívom boli tiež slabé výkony P.K. Subbana. Draysona Bowmana nahradil vo štvrtej formácii Nathan Beaulieu, takže Habs nastúpili netradične so siedmimi obrancami. Do bránky sa postavil Carey Price, pričom zloženie útokov bolo nasledovné:

Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Prust - Eller - Sekáč
Beaulieu - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Gončar - Gilbert
Jemelin - Weaver

Od úvodných sekúnd zápasu sa hral útočný a divácky atraktívny hokej, tak ako to už v súbojoch s Bruins býva zvykom. K derby neodmysliteľne patria tiež bitky, takže pästná výmena názorov medzi Weiseom a Campbellom bola ocenená potleskom publika a následne pobytom na trestnej lavici. Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia, keď v piatej minúte ohrozil montrealskú bránku útočník Seth Griffith. V dvanástej minúte preveril Svedbergovu pozornosť tvrdou strelou od modrej obranca Mike Weaver. Necelé štyri minúty pred koncom prvej tretiny sa Boston počas presilovky ujal vedenia, keď nechytateľná delovka Dougieho Hamiltona skončila až v Priceovej sieti. Po dvadsiatich minútach viedli hostia 1:0.

Už na konci predošlej dvadsaťminútovky boli hráči Montrealu blízko k vyrovnaniu, takže nás čakala zaujímavá druhá tretina. V dvadsiatej prvej minúte predviedol niečo zo svojich schopností Gončar, ktorý pálil od modrej. Nanešťastie gólman Svedberg bol pripravený. Ani nie dve minúty nato bol Dale Weise faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Kanadský forward ponúknutú šancu náležite zužitkoval a vyroval tak skóre stretnutia. Canadiens to naštartovalo a v tridsiatej tretej minúte poslal domácich do vedenia 2:1 krásnym bekendom Lars Eller. Tento stav však nevydržal dlho, pretože krátko potom zvyšoval na rozdiel dvoch gólov Max Pacioretty. Prihrával mu Weise, ktorý dosiahol tzv. hattrick Gordieho Howa. V závere tretiny si Habs zahrali presilovku, počas ktorej Pleky spálil obrovskú šancu.

Canadiens ovládli prostrednú časť stretnutia a do záverečnej tretiny nastúpili s jasným cieľom, udržať priaznivý stav. V štyridsiatej štvrtej minúte predviedol nádhernú individuálnu akciu Alex Galchenyuk, bohužiaľ bez gólového zakončenia. Minútku nato prihrával Desharnais pred hosťujúcu bránku a obranca Dougie Hamilton korčuľou nešťastne zrazil puk za Svedbergov chrbát. Presný zásah bol pripísaný Paciorettymu. V päťdesiatej prvej minúte sa znovu predviedol Gončar, keď strieľal od modrej. V čase 12:40 tretej tretiny bol za nešetrný zákrok na Gilberta poslaný na trestnú lavicu bostonský forward Simon Gagne. Skvelá príležitosť pretrhnúť smolu v presilovkách. Nakoniec sa to hráčom Montrealu podarilo, keď na 5:1 zvyšoval Jiří Sekáč. Skóre sa už do konca zápasu nemenilo a Habs sa mohli tešiť z výhry.

Po dlhej dobe konečne zápas, v ktorom Canadiens zužitkovali početnú výhodu. Zaslúžené dva body, navyše v súboji s Bostonom. Treba tiež pochváliť Gončarov výkon, nakoľko išlo o jeho prvý duel v montrealskom drese odohral zopár dobrých momentov. Chalani budú mať teraz deň voľna a v sobotu do Bell Centre pricestuje Philadelphia Flyers.

Hviezdy zápasu:
1. Dale Weise 1 + 1
2. Max Pacioretty 2 + 0
3. Jiří Sekáč 1 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

Flyers vs Canadiens preview

Tento týden je pro Habs velice hektický, po dvou odehraných zápasech je čekají další dva. Dnes doma proti Flyers a zítra v Detroitu změří síly s Red Wings. Do dnešního utkání nastoupí CH ve velké pohodě po velice vydařeném utkání s Bostonem. Tým konečně šlapal na plno a nespoléhal jen na fenomenálního Price. Taktéž přesilovka vypadala konečně k světu, byť z klasické situace gól nepadl, což ale nahradil svým skvělým pohybem Jiří Sekáč a prokletí po osmadvaceti neproměněných výhodách zlomil. V prvním letošním vzájemném utkání Habs a Flyers zvítězil hostující Montreal po skvělé 3. třetině, kde vyrovnal nepříznivé skóre 0:3 a v nájezdech zvítězil 4:3.

Dnešní soupeř hrál včera a podlehl Columbusu 4:3, který tak konečně ukončil devíti zápasové čekání na výhru. Phily ani letos zrovna neválí a okupuje spodní patra tabulky ligy. Nedaří se zejména v obraně, kde chybí dlouhodobě zraněný Timonen. V současné době Flyers nemohou počítat ani se službami McDonalda, Luka Schenna a útočníků Raffla a Whitea, bývalého člena Canadiens. V útoku je to ale jiná káva. Zde předvádí výtečný hokej duo Vořáček-Giroux, kde zejména Čech hraje nejlepší hokej v kariéře a právem okupuje spolu s Crosbym čelo produktivity celé ligy. Pozor si budou muset dát montrealští beci na Simmondse zaparkovaného před brankou v každé situaci a zejména v přesilovce Jezdců.

Novic v dresu Canadiens Gončar odehrál dobré první utkání, kdy zejména v PP pálil o sto šest. Jeho bruslení je typický rusky ladné, přehled o hře je výtečný. Uvidíme, jaká bude dál jeho defenzivní činnost, kde je přeci jen slabší. V páru s Gilbertem vypadal solidně. Svatyni Habs bude opět střežit Carey Price, jemuž se konečně po zlepšené hře celého týmu zlepšují statistiky. Jak to bude se zbytkem sestavy, se neví, možná Therrien opět zkusí obléci sedmého beka Beaulieuho a Bowman bude v pressboxu. Marod Bournival už bruslí se zraněným ramenem, ale pouze sám a bez kontaktu.

Zápas sledujte od 1:00.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, to jsem viděl, že tam ležel volně mimo tu valnou hromadu - o to mi nešlo, spíš o to, že se tam hráči váleli po Priceovi...
 
16.11.2014 17:39 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ten gól jak se puk válel v brankovišti byla dobrá haluz, ale v jedný replay je to vidět z úhlu, kde ten puk fakt úplně v klidu leží mimo tu tlačenici a rozhodčí ho celou dobu vidí, takže posouzeno (na rozdíl od těch dalších momentů) správně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč Jemelina??? Mně nijak tragický poslední dobou nepřijde - hodně nenápadný je Gilbert, je to takový druhý Gorges, ale ne tak vůdcovský typ.
Jinak zápas pěkný, naše přesilovkové góly super (hlavně ten třetí byla lahůdka...), jen jsme si to zbytečně zkomplikovali - za stavu 3-2 jsme vypadli na nějakou dobu ze hry. Naštěstí jsme to ve třetí pojistili a vítězství je zasloužené. Nechápu neuznání gólu Plekyho a následné vyloučení Gallaghera, stejně tak třetí gól Flyers, kdy se to válelo v brankovišti o sto šest, byl takový prapodivný.
Jo a ten rozstřel v Pittsburghu jsem viděl naživo, docela sranda smajlik...
 
AvatarReakce na příspěvek:V pohodě, hrajeme hned dneska, takže to nemusí být ani nějak extra dlouhé... Detroit ještě nedám, zvládnu snad až Pens, tak zkuste někdo napsat i report s Detroitu... Díky... Ke hře, výborně. Vyšly přesilovky, kombinace se mi také líbila, je vidět, že si kluci zase věří, hlavně první formace skvěle, ale narozdíl od Phile, kde zatápěla pouze první lajna, tak my uměli tlačit třemi formacemi... Jen věřím, že to brzy stáhneme na 6 beků, ale bojím se, že dokud se bude vyhrávat, tak to Therrien nechá takto, i když mně se to vůbec nelíbí...
 
16.11.2014 07:22 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPekné vstávanie a to dobre vidím, že tri presilovkové góly, wtf? Sa nejako rozšupli a konečne sa aj P.K. trafil. Dobre, že dnes vyhrali, pretože s Red Wings to bude ešte ťažšie. P.S. Report bude mať trošku oneskorenie z technických dôvodov idem k holičovi smajlik
 
16.11.2014 05:09 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarVýborně! Hned se vstává líp smajlik Jinak teda Voras hraje v neskutečné pohodě, ale přeju mu to smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:S Gončarem 2-0-0 smajlik Spíš sranda je, že jsme se Sekym 10-1-0.
Bylo to zase rozházené díky té hře na sedm beků a taky se mi to nelíbilo. Já bych osobně posadil Jemelina a hrál klasicky. Křídla stejně nejsou nijak fyzický tým. Ale to se asi nestane.
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik to naštve.. Jednou se radovat z výhry a prohrát to smajlik

Třeba Gončar funguje jako "placebo efekt" smajlik smajlik
Doufám, že budeme hrát klasicky na 6 beků a 12 útočníků, protože Maxův ice-time je obrovskej a vzhledem k tomu, že zítra zase hrajeme...
Weise hraje parádně, akorát tou sestavou pendluje, dneska hrál snad v každý lajně.

Jinak Toronto takový debakl od Sabres, to potěší smajlik smajlik
 
AvatarTřetí třetina opravdu stála za to. Po rádoby pojistce neskutečná tlačení a dorovnání, ale drama jsme nepřipustili a karma nám tam ještě hodila haluz Weise za ty non sense cally rozhodčích. Naprosto zasloužená výhra. Ano, místy Flyers kousali, zejména v třetí třetině, kdy šli psychicky nahoru, ale my hráli chytře se skvělým Carym a vyšlo to.
PP najednou funguje a ani to není Gončarem, prostě to chtělo jen lepší pohyb a net presence. Jinak kdo může říct, že má ofenzivního devítimilonového beka v druhé PP unit? Nikdo, no ale jestli to je dobře, ať posoudí každý sám.

Zítra Křídla v Joe, bude to těžké, 4. zápas v týdnu, ale zmáknout bychom to mohli.

btw díval se někdo na nájezdy v Pittsburghu? Věc nevídaná, Suckers už se radovali z výhry, ale jejich gól odmávnutý, protože padl po dorážce. Jenomže to už byli hráči v kabině a určitě i dost lidí na cestě z haly. Musely se tak celé týmy zavolat zpět. Jelo se další kolo a vyhráli to nakonec domácí, mazec smajlik Suckers šli už jednou tunelem jako vítězové, ale přeci jen mají bod jen jeden smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky to moc nechápu, ale co se dá dělat. Třetí třetina bude hodně krutá a bojím se, aby nám to nevrátili i s úroky za ten obrat u nich... Nutno dodat, že Voráček hraje opravdu v pohodě a celá první formace po přesunutí Shena klape... Chce to zamakat a určitě bodovat, rozhodčí nám to nesmí překazit... Přesilovky jedna báseň, ještě jeden tam takto lupnout a je to...
 
AvatarReakce na příspěvek:To jo. Podobných zákroků jako Gallagherův je nepočítaně a neřeší se to. Ale zrovna dneska asi jo smajlik ... ještě víc mi ale vadilo vyloučení Galchenyuka na začátku třetiny za "nedovolený bránění"...jenom ho trochu postrčil ramenem...zvlášť chvilku potom, co tam tuším Rinaldo docela nehezky - podle rozhodčích - hitoval Malhotru. To se podle mě dalo posoudit jako faul jako vražení na hrazení klidně. A pak odpískaj takovou kravinu smajlik
 
AvatarHm, tak to asi bude ještě sranda. Gončar to teda s pukem umí, ale bez něj? Pověsti o něm nelhali.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to tam neviděl, to je fuk.
Další PPG a jaká krása!!! Radost pohledět, proč my musíme chodit z extrému do extrému? Pak zbytečný gól po zmatcích o obraně.
Ale co mě teda nasralo, tak to jak si Emery vybrečel nejen odvolání podle mě úplně čisté branky, tak ještě faul? Joke! Gally normálně bojoval na hraně brankoviště s bekem. Fakt mě už tohle pomatené pískání faulů a nefaulů na brankovišti štve.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tam mu bruslí podtrhl levou nohu, bylo to z toho jednoho pohledu vidět... Jinak první třetina se musela líbit, škoda Malhotry. Phila určitě víc zatopí pod kotlem do druhé části, je potřeba hrát čistě a věřím, že to půjde...
 
AvatarHm 2 PPG za celý dosavadní průběh sezony a teď 2 PPG během dvou minut? smajlik Not bad.
Je třeba přiznat, že teda nevím co sudí pískal u toho prvního faulu Akesona, ale obratem to sudí vyrovnal nesmyslným vyloučením Gallyho.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano beru zpět po shlédnutí mače. Hráli totální tužku a prohru si zasloužili, to by Krejčí ani ta hříčka přírody nezachránili.
Opravdu skvěle odehraný zápas. Skvělý pohyb, bruslení, fyzická hra, buly, golman... Co jsem nakousl ve svém příspěvku, že nehrajem tak, aby jsme nutili soupeře faulovat Habs hned odčinili a jak to bylo vidět na počtu PP. PP byla odehraná také výborně a chybělo jen trochu štěstí a spadlo by to tam. Sekyho krasavec je sice PPG, ale netradiční, spíš jeho zásluha než secvičené PP unit.
Hráči si určitě zvedli sebevědomí, takže nám proti Phily věřím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, mají hodně zraněných, ale kolikrát tenhle moment mužstvo naopak zcelí a dokáže překvapit - proto jsem žádné předčasné soudy před zápasem nedělal. Navíc s Bostonem je to vždycky tak trochu jinak...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sekyho gól byl PPG, takže jsme po sto letech ppg dali.
Boston to asi s těmi zraněními nemá lehké, jsou to sráči, ale to se jich musím zastat vyjímečně.
 
AvatarDíky za report, já bych ho dneska nedal, tak se mi to hodí... Výkon jasně nejlepší z posledních zápasů. Boston zlobil jen v první třetině, pak už jsme převzali nadvládu nad utkání. Mohli jsme dát i více branek, ale to bychom museli umět z metru trefit prázdnou. Přesilovky sice nevyužity, ale mnohem lepší výkon, plno střel, příště už to tam padne... Gončar nehrál špatně, přišel tipuji hlavně kvůli přesilovkám a tam to pálil jednu za druhou, i když tak každá druhá šla vedle:) Phila bude mnohem horší, ale řekl bych, že se celkem rozehráváme, tak uvidíme, jak se hecneme. Boston mě jednoznačně zklamal...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík