Habs se vrací domů, prověří je Vancouver

09.12.2014, 20:08 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Pryč jsou časy, kdy se Montreal Canadiens vyhříval na čele tabulky celé NHL. Po řadě porážek logicky nastal sešup tabulkou dolů a jak je stále blízko čelo konference, tak je nebezpečně blízko i pozice mimo play-off, jelikož mají Habs hodně zápasů nahraných dopředu. Další v řadě bude dnes proti Vancouveru Canucks doma v Bell Centre. Soupeř, s kterým se nehraje často, je pro Habs poměrně oblíbený a v posledních letech byl častou kořistí, nicméně v prvním letošním utkání ve Vancouveru Habs na Canucks nestačili a podlehli 3:2 v prodloužení.

1-5-1, to hovoří za vše, bídná bilance z posledních sedmi zápasů svádí k bití na poplach, ale sezona je naštěstí dlouhá a v prosinci nikdo Stanley Cup nevyhrává. Nicméně je mnoho aspektů hry, které je třeba změnit, a tím hlavním je obrana. Tam se dnes udají změny, neboť Mike Weaver má lehký otřes mozku a Bryan Allen náznak chřipky. Z farmy tak byl povolán Nate Beaulieu, který by mohl přivést čerstvou krev do často velice zatuhlého obranného mechanismu Habs. Michel Therrien proházel také útoky a to už při posledním zápase v Dallasu. Mělo by se hrát nějak takhle:

Pacioretty - Galchenyuk - Gallagher
Andrighetto - Plekanec - Sekac
Bournival - Desharnais - Parenteau
Prust - Malhotra - Weise

Markov – Subban

Jemelin – Gončar

Beaulieu – Gilbert

Price

Návrat do sestavy by tak měl zažít také Bournival, jenž se vrátí po zranění ramene. Sven Andrighetto se dále udržel v sestavě po skvělém zápase v Dallasu. Eric Tangradi bude tentokrát na tribuně. Carey Price bude opět v brance a jeho skvělou kariérní bilanci s Nucks 5-1-2 se pokusí ještě vylepšit.

Soupeř je na dlouhém tripu na východě. Předevčírem podlehl Ottawě 4:3 v prodloužení. Vancouver je letos po změně ve vedení jiný tým, solidně posílil (Vrbata, Miller) a podle vše se ubírá dobrým směrem. Dnes od půl druhé by ale mohli ještě své choutky po úspěchu oddálit.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já vím, těžko se to přiznává...smajlik. Nevím, na jaký hokej jsi zvyklej, ale i minulý zápas u vás to z vaší strany nebylo nic extra... Těch našich gólovek tam byla spousta, jenom Galchenyuk co sám zahodil smajlik. A ano, bylo to v naší režii, protože jsme to byli my, kdo udával tempo zápasu.
Ale to je jedno, je jasný, že na to budeme mít každý jiný názor, mě těší hra i body, jak už jsem napsal.
Jo a ve čtvrtek nejspíš nebudu, protože zápolím s nějakým nachlazením, takže mě "sundáš" až příště... smajlik.
 
10.12.2014 08:44 | reagovat
kosatka | hanzal.m@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Asi jsem zvyklej na jiný hokeje.smajlik Mě to prostě přišlo jako tragédie. Těch vašich gólevek si taky moc nevybavuju. My jsme měli teď v 11 dnech 7 zápasů venku, tak už to bylo na pohybu taky dost znát. Ale že by byl celý zápas ve vaší režii si nemyslím, spíš to bylo v režii nikoho.
 
AvatarReakce na příspěvek:No vida, konečně hodnotný příspěvek tady v diskusi...smajlik smajlik smajlik. Sorry Míro, ale jsi opravdu koukal na jiný zápas, protože tenhle jsme měli jasně v režii my a byla by veliká nespravedlnost, kdybychom z něj odešli bez bodu! Byli jsme lepší v průběhu celého zápasu, vaše gólovky bych spočítal na prstech jedné ruky a to bych ještě hodně hledal. A vůbec si nemyslím, že to z naší strany byla tragédie, konečně tam byl pohyb a snaha jít do koncovky.
Já jsem po delší době spokojený a to jak s hrou, tak samozřejmě s výsledkem.
Jinak ten pietní ceremoniál na začátku zápasu dle předpokladů velice dojemný...
 
10.12.2014 06:25 | reagovat
kosatka | hanzal.m@seznam.cz
Asi jsem koukal na jinný zápas, ale podle mě docela tragédie z obou stran.Šancí na obou stranách nic moc. Přesilovky hrůza. Myslím, že vyhrál šťastnější tým. Některý vyloučení na obou stranách jsem nechápal. Pobavil mě Subban při našem gólu, místo aby se jako obránce vrátil, tak ukazuje útočníkovi, ať se vrací. Dopředu pár pěkných akcí měl, ale dozadu je hodně nespolehliví a za 9 mega bych ho nechtěl ani náhodou.
To si zase ve čtvrtek na hokeji vyslechnu od Míry jak jste nás přejeli. Má štěstí, že hraje se mnou v týmu jinak bych ho musel sundat.
smajlik
 
Avatarhra vypadala velice dobře a je to vidět i na výsledku smajlik Všechny lajny klapaly skvěle...Ještě na tento výkon musíme navázat. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
  • Zhodnoceno to bylo tady doskrát a celkem trefně. Já ... | více
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík