Montreal prohrál zápas č.5 a Rangers jsou krůček od postupu

21.04.2017, 07:16 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Atraktivní série nabídla divákům další výborné vyrovnané utkání, jenž muselo rozhodnout až prodloužení. Do nastaveného času se šlo za stavu 2:2 a hrálo se až do pětasedmdesáté minuty. V ní dokázal zúročit silný tlak Rangers Zibanejad, jenž se trefil po rychlém přečíslení a pasu Kreidera.

Branky a nahrávky: 13. Lehkonen (Beaulieu, Galchenyuk), 17. Gallagher (Markov, Lehkonen) - 16. Fast (Zibanejad), 39. Skjei (Nash, Vesey), 75. Zibanejad (Kreider).

C. Price (MTL) - odchytal 74:22 minut, 33 zákroků, úspěšnost 91,7 %
H. Lundqvist (NYR) - odchytal 74:22 minut, 34 zákroků, úspěšnost 94,4 %

1. hvězda utkání - Mika Zibanejad (NYR)
2. hvězda utkání - Brendan Gallagher (MTL)
3. hvězda utkání - Henrik Lundqvist (NYR)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, je tam hodně pravdy, hlavně tedy otázka prvního centra, ale to tu víme dávno, že...? Nesouhlasím ale s názorem, že druhé kolo by přineslo lehkého soupeře (pokud jsem to správně pochopil), já považuji Ottawu, která doufám postoupí, za silnějšího soupeře, než byli Rangers...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hodně dobře napsáno. Souhlas do poslední čárky.
 
AvatarŘečeno již bylo asi vše, já bych ještě přidal další fakta na obranu Caryho. Je jasné, že souboj brankářů prohrál, ale brankář neovlivní počet střel a vyložených šancí, jenž na něj jdou. A v tom Carey chytl co chytit měl a goly dostal jen z vyložených střel/šancí/kombinací, bohužel až do včera, kdy pustil soft gol, který jindy nepustí 50 zápasů... Lunqvist poklona, v jeho věku nás zavřel, ale ruku na srdce, často to byla spíš naše nemohoucnost v koncovce, proti tak slabému ofenzivnímu týmu se přeji jen příběhy o ukradnuté sérii píši lépe...
Carey končí sérii na brankáře, jenž ji prohrál, s nebývale dobrými čísly: 93,3% úsp. a 1,86 golu na zápas a jaktože má tak dobré čísla? Jednoduše, rags nepotřebovali dát moc golů na to, aby vyhráli, protože my jich dali ještě méně:
The Montreal Canadiens have set a new franchise record for fewest goals in a 6-game playoff series with 11.

11 golů v šesti zápasech je opravdu brutální a to je hlavní důvod našeho vyřazení spolu s tragickou PP, která s tím souvisí.

Ono Max je jednoduchý terč a určitě ne bez oprávnění, ale z první lajny nic nepředvedl ani Danault, Plekyho lajna tým v té bídě ofenzivně tým vedla, Shaw/Flynn line tu bídu jen potvrdila, Byron tým ofenzivně nemůže vést, to po něm chtít nikdo nemůže, kritika jde samozřejmě hlavně na tragického Galchenyuka a Shawa, jenž v části sezony, kde měl ukázat svou pravou sílu, pohohořel. Čtvrtá lajna samozřejmě nic, Mitchell je světlá vyjímka, ale gol padl z prostřídání, kdy byl na ledě s Raduem. Od Otta se goly nečekaly, ten nezklamal, ale King a celé jeho angažmá byl průser a jak jsme mu dokázali odpustit nijakou základní část, tak v PO už tak shovívavý nikdo není.

V beku se taky ukázaly mezery, zejména co se týka budoucnosti u nás.

MB má zase nad čím přemýšlet, jak bylo řečeno jeho pětiletý plán je v trapu. Já bych shopoval Galchenyuka, Beaulieho, zkusil udat Plekyho, Jemelina, nepodepisoval Markova. Z akvizic na TDL nám zůstávají díky smlouvě Benn a Davidson, s ostatními bych se rozloučil, zvážil bych podpis za drobné u Nesterova (PO hrozné, ale potenciál má) a Martinsena. Ott byl fajn, ale v ZČ je jeho hokej neučinný, King samozřejmě sbohem a šáteček. U Flynna nevím.

Jasnou prioritou je podpis Radua, všem haterům ukázal, že se víc mýlit nemohli. Nedokážu si ani představit, co bychom bez něj v PO dělali...

 
23.04.2017 11:01 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://montreal.ctvnews.ca/call-of-the-wilde-missed-opportunities-1.3380967?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter přesné..
 
23.04.2017 09:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVěřil jsem, že aspoň dvě z těch tří věcí (co jsem v sobotu psal) se v šestém zápase stanou - nestala ani jedna, proto zaslouženě končíme.

Měl jsem nás za favorita, ale AV je neskutečný kouč. Přechytračil CJ, jeho line match byl skvělý. A ať se tomu někomu libí nebo ne, Hank je v PO different animal a opět to dokázal. Budoucí Hall of Famer.

Velká škoda, protože teď to bude jen těžší a těžší...Podpis Radulova, Markova (určitě si ho nechají), Galchenyuka (podpis/trade). Za rok Carey, pak Max.

Navíc teď čekám montrealské novináře s jedním: "tuk tuk na MB kancelář: Kde je PK a kde je Montreal" A to už rok po trejdu, to čekal málokdo :(

Rychlý konec Habs a Flames znamená, že z PO se pro mě stane zas jen ze zábavy práce. Tak snad za rok :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavu vzhůru Míro, zmar na MS třeba přijít nemusí. Mě také ten hokej moc radosti nepřinesl. Kladno se do baráže vůbec nedostalo. I když je pravda, že tohle jsem předpokládal mnohem víc než to, že Habs skončí v prvním kole. Podle mého názoru rozhodl celou sérii hlavně pátý zápas, který se prostě musel vyhrát. To se nestalo, tak teď to máme. Motor na postup do extraligy rozhodně měl. Myslím, že kdyby se tam Kladno dostalo, dopadlo by stejně jako Motor. Překvapuje mě ovšem, že se do Extraligy dostala Jihlava, která byla nejslabším týmem v celé baráží. Ovšem jen podle mého názoru. Už by to konečně nějaký ten hokejový úspěch chtělo a MS je poslední šance.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale no tak, těch pár šancí??? Vždyť jsme byli po většinu série lepším mužstvem - tady problém nebyl! Jednoznačným problémem byla koncovka ve spojení s Lundqvistem - on byl, bohužel, v téhle sérii lepší než Price, což bych na jejím začátku nikdy neřekl...smajlik. Souhlasím, že největším zklamáním byli Paci a Galchenyuk, u kterého mě to mrzí dvojnásobně! Rangers uměli vytěžit ze svých šancí, kterých bylo podstatně méně, mnohem více a to rozhodlo. A to jsme to měli tak rozehrané, stav 2-1 na zápasy a jasné momentum na naší straně...smajlik.
No nic, letos mi ten hokej žádnou velkou radost nepřinesl - Habs končí v prvním kole s takovými sráči, Motor nezvládl baráž a nakonec přijde zmar na MS...
 
23.04.2017 04:55 | reagovat
Aki | michal.pajtl@seznam.cz
AvatarZamrzí to,věřil jsem, že přes ně postoupíme. Bohužel Henrik chytal neuvěřitelně, nebo jsme z něj toho neuvěřitelnýho udělali těmi střelami.. Zrovna ještě Rangers...
 
AvatarTak končíme, obrat se nekoná. Nemám slov.
 
23.04.2017 04:47 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMarnost nad marnost- Bergevinův slavný pětiletý plán je definitivně v háji. Těžko se mi to říká, ale tahle naše sestava na Stanley cup nemá. Rangers postoupili zaslouženě. Když potřebovali přitvrdit, začali nás mydlit hlava nehlava. Když potřebovali dát gola, prostě nás občas zamkli, jindy jim stačil šťastný odraz, ale prostě svoje šance proměnili. Lunquist do teď na nás neuměl, nicméně těch pár šancí co jsme si horko těžko vytvořili, prostě pochytal. V létě to chce změny a konečně něco jiné než, že přivedeme X hráčů do třetí a čtvrté lajny. A to nemluvím o přesilovkách, kterou jsou hororové. Prostě tohle není o smůle, ale o celkové koncepci, která prostě nefunguje....
 
AvatarA je to, něco jsme si sice vypracovali, ale nebylo to ono. Když přišla jedna mega šance, tak Lundqvist, Pardo, říkej si co chceš, ale toto byla dominance v sérii... Rangers dobře bránili a navíc hrozili z brejků. Bohužel doma se nesmí prohrát 2 zápasy ze 3. Rozhodla naše nemohoucnost a brankáři. Největší zklamání jednoznačně Pacioretty, u Galchenyuka jen pokračovalo trápení ze ZČ, i když někdy tam záblesk byl, ale také hrozně málo. Dva tahouni a nepředvedou nic, těžko se vyhrává. Jediný světlý moment Paciho v PO je málo. Několikrát jsme v zápasech vedli a několikrát to neudrželi, navíc většinou po stupidní chybě. Neumíme to pořádně zavřít a počkat si na brejk, jak to dělali Rangers... Plekyho útok a Radulov pozitivum. Největší dřív a motor Gally, to bylo také super ho sledovat. Ještě Lehkonen. Tradičně tragické přesilovky, ale to měli i Rangers. Je to škoda, věřil jsem, že je dáme. Takto sezóna NHL pro mě končí, přál jsem ještě Plamenům, ale ty zhasly ještě rychleji... Uvidíme, co se stane přes léto, změny určitě budou...
 
AvatarReakce na příspěvek:Rozhodčí se moc nevyznamenali, ale to není rozhodující, nějaké naše fauly také nepískli... Prostě nebráníme tak dobře jako Rangers a když něco projde, tak to Lundqvist má. První gól byl bohužel Careyho, druhý smůla a já se bojím, že sílu nenajdeme. V celé sérii jsme snad neměli jeden šťastný odraz, tak teď by měly být dva. 7 zápasů by tomu slušelo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ač to zní trochu hnusně, tak zatím nastává přesný opak toho, co si přál Theo v případě Price - místo toho, aby ten zápas pro nás "ukradl", tak pustil soft první gól a druhý si tam s velkou dávkou smůly srazil sám...smajlik. Samozřejmě tím neříkám, že to jde za ním, ale Rangers toho zatím přináší Lundqvist více, to je pravda. Rozhodčí se taky dívají chvílemi jen na jednu stranu, to, že Lehkonen má rozbitej nos od hokejky toho debila Kreidera je vůbec nezajímá... Benn tam taky mohl toho norského skřeta u druhého gólu pokrýt, nebylo to nic nehratelného! Pokud nám tam nespadne nějaký náhoďák, který by je vyvedl z míry, končíme - sice jsme více než vyrovnaným mužstvem, ale koncovka ve spojení s Lundqvistem je prostě žalostná!
 
AvatarReakce na příspěvek:Zabrali leda ti v modré a jdou si pro postup, druhá třetina byla jejich. Totální bullshit call na Benna a první inkasovaný gol v oslabení, který si Carey za rámeček nedá, tohle je ten soft, o kterém jsem mluvil, že zatím nepustil... Bohužel si to vybral v nejhorší moment. Benn pak nepochopitelně nepokryje tu držku norskou a už se vezeme.
Jo a sudí, nejen že faul Benna byla kravina, ale ještě přehlédli v první třetině krvavou vysokou hůl na Artyho a ted to na Davidsona taky mohli písknout na 4 minuty. Ikdyž, mělo by to nějaký smysl při tragičnosti naší PP?

Pokud na ně nevletíme, tak jsme dohráli.
 
AvatarV podstatě hraje jen jedna formace, ostatní paběrkují. Ať chceme nebo ne, tak bylo jasné, že tuto sérii vyhrají brankáři a jeden je dobrý a druhý vynikající. Bohužel si myslím, že máme před sebou poslendích 20 minut
 
AvatarReakce na příspěvek:Opět bitva, ale nedalo se čekat něco jiného. Pokud nepřidáme druhý gol, bude to o nervy. Domácí jsou v útočném pásmu nepříjemní. Musí kluci zabrat...
 
AvatarDobrá první třetina, Jemelinův gol padl po velké zásluze Radua, který opět na ledě předvádí nirvánu. Byli jsme lepší, ale i oni měli své nebezpečné momenty ač tomu poměr střel nenapovídá.
Nepolevit a přidat v koncovce!
 
AvatarPaciorettyDanault – Radulov
Lehkonen – Plekanec – Gallagher
Galchenyuk – Flynn – Byron
King – Ott – McCarron

Markov – Weber
Emelin – Petry
Davidson – Benn

Price
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ti rozumím jak jsi to myslel, ale je to jedno to řešit, stejně jde o výhry a tam ztrácí Carey stejně jako celý tým. Jde o všechno, musíme vyhrát, jinak je po sezoně.

Díky za info o Maxovi, snad dnes pomůže v rámci svých možností.

Shawzi je zraněný a dnes nebude, místo něj bude Flynn. Co mě ale docela šokovalo, tak to je Mitchell venku ze sestavy a místo něj McCarron. Maca jsem chtěl, ale ne místo Mitchella! Vždyt ten hrál perfektně od doby co dostal šanci v G4. Tohle fakt trochu nechápu. Posazení Beaulieho a nasazení Davidsona je sice super tah, který jsem chtěl, ale ten Mitchell mě pořad sere, tohle CJ nevychytal. Snad nás King vyvede z omylu a třeba dá gol, aby nám předvedl ty svoje slavné zkušenosti z PO.

Go Habs Go!
 
22.04.2017 15:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já netvrdím, že Carey chytá špatně, nebo dokonce že pustil blbý gól. (Krom toho od Nashe ve čtvrtém) neměl příliš na další šanci. Navíc předvedl několik skvělých zákroků, to bez pochyby.

Tvrdím ale, že když se nezaujatý divák mrkne na prvních pět zápasů série a sám sebe se zeptá, kdo je v sérii lepší gólman, tak 99% z takových řekne: Hank. O tom jsem přesvědčený. Bez ohledu, jestli mu je sympatický nebo není.

Ještě jinak. V PO je potřeba od gólmana občas steal the game. Prostě pochytat vše a tvůj tým prostě nemůže prohrát, ikdyby se hrálo na tři prodloužení. Hank ukradl první zápas, o tom se nemusíme bavit, nepustil gól. Carey ve všech podal kvalitní, spolehlivý výkon. Ale že by ukradl sám zápas v letošním play-off? To se zatím nestalo.

Teď přichází ten pravý čas!

Ač jsem velký fanda Maxe, jeho čísla v PO jsou daleko za jeho možnostmi a nejde jen o čísla. Co aspoň sleduji novináře kolem týmu a mám i nějaký zprávy (tak tam nějaké zdravotní problémy jsou). Na začátku sezony o tom taky nikdo nevěděl, a pak to vylezlo...a to rameno i každý viděl, kde mohl přijít problém. Na druhou stranu, on je wolverine, takže by měl být už v pohodě :D

Galchenyuk je problém. Mezi ním a CJ to neklape a to je v současnosti i pro budoucnost týmu velký problém. :(

Lehkonen je skvělý a výrazně zlepšuje náš slabý draft rating z posledních let.
 
22.04.2017 13:35 | reagovat
Sefor | sefor.oner23@seznam.cz
Skoda toho zapasu,souhlasim ze jsme lepsim tymem,jen ty nevyuzite sance..Lehkonen je uzasnej ale bohuzel to ze je posledni dobou jediny kdo se dokaze pravidelne prosadit o necem svedci.dalsi zapas verim vyhrajeme ale musi se probrat max i chucky jak uz bylo receno.a mene chyb v obrane
Go Habs Go
 
AvatarReakce na příspěvek:Ani mi nemluv, teď jsem tam v baráži celkem často jezdil a viděl jsem fakt dobrý zápasy - o to víc sere, že nedokážeme ani jednou porazit Jihlavu, která si na nás, de facto, ten postup vybojovala...smajlik. Včera jsem byl zase, ale to, co jsem viděl, byl totální zmar, takhle se prostě klíčový zápas nehraje! Ti hráči na to fyzicky mají, ale problém je v hlavách - není možný, aby z toho byli takhle podělaný, když přijde takový zápas... Ale prohráli jsme si to jinde, naprosot zbytečné ztráty doma, kde jsme nevyhráli ani jednou v normální hrací době a přitom tam byla spousta zápasů, kde jsme soupeře jasně přehráli. Sere mi to, ale co se dá dělat. A navíc ani Habs mi teď nějak nepomáhají... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si nemyslím, že se opakuje situace ze začátku sezony, kdy Max hrál zraněný. Obouchaný je jako každý, ale podle mě prostě nemá sebevědomí, šancí měl hodně, ale nemá ted období, kdy jede na bránu nebo se chystá na střelu a ty víš, že můžeš začít slavit. Až mu to tam padne, tak to bude dobré, ale to už může být pozdě, jak tady všichni víme. Pak je tady je struggle v PO, který se hodně zminuje, ale já si nemyslím, že to se zakládá na pravdě. PO 2013 neměl ve 4 zápasech nic, ale tam byl opravdu zraněný, pak bylo PO 2014 a 2015, kde měl solidní čísla a ted letošek, kde to špatné je, to nepopírám. Celkem 37 zápasů a 10G, 9A, což není tak zlé.

Chucky už mě vytáčí, SHG jsme dostali jen kvůli němu, na PP ztrácí puk pravidelně. Chtěl bych jeho výměnu.

S tvrzením o Carym nesouhlasím. Ano, netajím se tím, že královnu nijak neuznávám a Caryho uctívám, ale my jsme krom G1 v celé sérii bych řekl lepší tým, máme mnohem víc vyložených šancí a taky máme za celou sérii víc střel. Královna to chytá a je dobrý, ale často je to i díky naší neschopnosti v koncovce. A když se podíváš na obdržené goly, tak já si nevybavuji, že bych Carey pustil softa, bud je vymíchaný nebo jsou to goly vstřelené z metru od brány po chybách. Kdežto třeba Lehkonenův gol z G5 třeba Lundqvist rozhodně měl mít. Oni navíc neměli v sérii tolik vyložených šancí, ale když už, tak to Carey chytil. Třeba v pátek, Zucarello mohl v prní minutě jednoduše zavěsit a zápas se mohl vyvíjet jinak, nebo G2 kde Radu v OT proměnil měli před tím rags tuším dvě totální golovky po tom našem závaru a skvěle zahraném OT, Carey to lapnul. Kdyby to proměnili a vyhráli, po tom co jsme zápas tak otočili, tak už je třeba po sérii.
 
22.04.2017 09:08 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAbychom otočili sérii musí se stát aspoň dva z těchto faktoru. 1) Max dát konečně gól 2) Price vyloženě ukrást zápas 3) Galchenyuk se probudit a dát gól.

Ač vím, že ho často bráním a budu asi i teď trochu - podle mě Max je zraněný. V prvním utkání tam seděl delší dobu na střídačce po tom sandwich hitu od dvou hráčů Rangers, rameno nebude ok, jinak si neumím to trápení vysvětlit (ač to není zrovna střelec PO gólů)

Price samozřejmě chytá v pohodě, ale upřímně, že by nějaký zápas z těch dvou sám vyhrál se říct nedá. Pokud si nejlepší brankář na světě, je potřeba minimálně jednou za sérii dominovat! Hank je zatím pro mě o stupínek lepším gólmanem v sérii.

Galchenyuk se trápí a stejně jako Max, jeho góly také hrozně chybí.

Dvě z těchto tří věcí se musí změnit a nejlépe už dnes :)

Ptž, aby tvůj nejnebezpečnější útočník v sérii byl/je (obdivuhodný) ale stále pouze 21letý nováček Arty Lehkonen, tak něco není v pořádku. Ten kluk je real deal, mám z něho obrovskou radost. Ale k němu a Gallymu se musí přidat další, jinak sezona skončí předčasně.

PS: Míro, Motoru je mi líto, moc jsem vám to přál. Pro extraligu by byl váš postup nejlepším, co by se mohlo stát.

Go Habs!
 
AvatarCJ bude mat pred 6 zapasom dost otazok ako namiesat zostavu hlavne NB8-Emelin? mylsim ze by bolo dobre aby Davidson hral v MSG .

A ako pisal Parda McCarron je slusna volba za Kinga 6 zapas musime vyhrat inak je po sezone ..
 
21.04.2017 09:18 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak dal, omlouvám se, špatně jsem koukal.
 
21.04.2017 09:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:DD gól nedal.
Jinak jak jsem psal pod minulý článek, hratelní jsou ale nesmíme dělat v defenzívě kraviny a proměňovat naše tutovky. Máme na ně a věřím že to otočíme.
 
21.04.2017 08:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDESHARNAIS OT WINNER! :D
Postup Ducks, postup Pens...Subby v klidu v druhém kole. No zatím mě to PO letos moc netěší. Navíc starším hráčům jako by už docházely síly. Snad se to ještě obrátí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík