Detroit odjíždí z Montrealu s "desítkou"

03.12.2017, 08:45 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Na začátku sezony to byl Pittsburgh, který dostal deset kousků v Chicagu. Druhé desítky se v NHL dočkali v prosinci. Detroit prohrál sedmý duel po sobě, zatímco Montreal se raduje z pátého vítězství v pěti pokusech. Čtyři hráči zaznamenali po třech bodech a Alex Galchenyuk měl dokonce čtyři.

Branky a nahrávky: 6. Byron (Galchenyuk, De la Rose), 6. Deslauriers (Froese, Carr), 22. Byron (Galchenyuk, Mete), 25. De la Rose (Deslauriers), 34. Hudon (Galchenyuk, S. Weber), 36. Byron (Galchenyuk, De la Rose), 42. Gallagher (Plekanec, Hudon), 47. Jo. Benn (Deslauriers, Carr), 52. Carr (Froese), 57. Shaw (Danault) - 50. Glendening (Athanasiou, Larkin).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 22 zákroků, úspěšnost 95,7 %
P. Mrázek (DET) - odchytal 33:43 minut, 20 zákroků, úspěšnost 80,0 %
J. Howard (DET) - odchytal 26:17 minut, 4 zákroky, úspěšnost 44,4 %

1. hvězda utkání - Paul Byron (MTL)
2. hvězda utkání - Nicolas Deslauriers (MTL)
3. hvězda utkání - Alex Galchenyuk (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, nastala druhá možnost... Opět jsme totiž předvedli svou specialitu - dva obdržené góly během několika vteřin! Beci nás sice střelecky drželi nad vodou, ale popravdě nás po většinu zápasu Blues do žádného tlaku nepustili a i když ani oni neměli nijak zásadně víc ze hry, dokázali potrestat lépe naše chyby (hlavně to neobsazení hned po buly při třetím gólu bylo tragický smajlik). My to na ten západ prostě neumíme...
 
05.12.2017 22:32 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:moc v případě prohry v prodloužení je silný slovo , ale víte jak to myslím :D
 
05.12.2017 22:31 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:hlavně doufám, že to bude vyrovnanej zápas a že nedostaneme zbytečný góly, pokud si je dáme, nebo aspoň vydržíme do prodloužení, budu spokojenej moc :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Ono já někde četl článek, kde byly čistě naše picky a kdyby se nepovyměnovaly, tak by ten tým vypadal zase jinak. I já na Timminse hodně plivu a za tím si stojím, když už nic, tak by určitě člověk na takové pozici neměl být takovou dobu jako je on, ale ve všem prsty nemá, i jak říkáš ty. Měl nějaké masterpiecy, třeba památný draft rok 2007 a picky Max, McDonaugh a Subby, že z nich za nás hraje už jen Max není Timminsova věc. Ale pak jsou tady takoví jako Leblanc, jsem ani nevěděl, že už pověsil brusle na hřebík.

Moulson? Tak debilní snad není ani MB...


Dnes proti Blues stále bez Joa, jinak změny v sestavě nebudou. Blues budou jiné kafe než Detroit, oni jsou navíc v docela špatném období a nedaří se jim, což je vždy dvousečné. Bud si zahodujeme a využijeme jejich slabosti a nebo se nabudí a ukončí na nás svou smůlu. Tak snad to bude ta první možnost.
 
05.12.2017 21:52 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTeď hlavně nebrat Moulsona boha jeho!
 
04.12.2017 19:24 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:souhlasím s tebou (i když nám kvůli Marcovi určitě ještě párkát zbělej vlasy, ale o tom fanouškovství holt je :D) - možná jen si sám nejsem tak jistý tím, že Timmins je tou bezprostředně zodpovědnou osobou. Minimálně Leblanc prý nebyl jeho volbou, přiklonil se k němu až po domluvě s managementem - a lidi jako Tim Burke (San Jose) a Mark Kelley (Chicago) s ještě pár lidmi mají stejně dobré nebo lepší renomé.

A upřímně - Leblanc na první pohled byl poměrně vysoko hodnoceným hráčem. Spíš se stal obětí toho, že dobré výkony předváděl v poměrně málo prestižních juniorských soutěžích (což je ale tak trochu naše strategie - i Timminsova - snažit se najít zlatou rybku tam, kde nikdo nehledá) a tak se mohl dostat nahoru ale setkání s realitou AHL u něj mohl být větší náraz než u jiných draftovaných hráčů.

Zároveň ale předváděl dobré výkony na reprezntační úrovni a to je ten jazýček na vahách, který podle mě Timinnse spolu s vedením Habs přesvědčil.

Největší problém je podle mě komunikace mezi A týmem a farmou a způsob výchovy hráčů přímo na farmě, tam je zatím mezera, kterou minimálně Julien snad trochu zruší.
 
04.12.2017 10:08 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMůj názor na MB je ten že patří mezi 10 nej manažerů v lize. Jeho trejdy jsou pro nás většinou s přidanou hodnotou, zároveň jsem na jeho osobu viděl úsek, kdy se k němu vyjadřoval nějaký bývalý hráč v současné době taky v nějaký ass. trenera nebo analitik nevím už kdo to byl, ale mluvil o něm moc hezky s tím, že je to ten typ člověka, který nenechá telefon chvíli napokoji a neustále sonduje u ostatních GM ve stylu " So what´s up, are you at something now" Což není na škodu a dává mu to přehled i šanci něco levně urvat,s každým vychází a ostatní mu volají sami když je něco napadne. Zároveň to i ukazuje,že má trpělivost a nevrhá se do toho, protože tech trejdů ve finále není nijak moc. Zakončil to tím, že Habs jsou v dobrých rukou. Jeho problém je ten, že stále věří našemu ansáblu kolem draftu a výchovy hráčů.
 
AvatarReakce na příspěvek:Max je když nic jiného tak velice zajímavý hráč. Někdy udělá kličku jako Drouin, někdy po ledě lítá skoro jako Byron, někdy rozdává pasy jako Markov, někdy hraje perfektní obranou hru jako Pleky, ale často nepředvádí nic z toho a to ho bohužel hodně sráží. Já ho mám moc rád, věřím mu zájem o klub, věřím mu jaká je pro něj čest nosit C a věřím mu i tu snahu v každém zápase předvést vše, ale hold to ne vždy vyjde. Ale asi se přikláním k názoru ho eventélně při dobré nabídce vyměnit, protože cenu na trhu bude mít obrovskou a až mu skončí smlouva, tak se bude chtít po právu trochu nabalit, jelikož tohle byl kontrakt snů pro organizaci a jeho noční můra. A k tvému dotazu, pokud má bruslivý zápas, tak je skvělý na obou koncích hřiště, pokud mu nohy nejedou, tak je to bída.

Carra mám taky rád, je to kombinace Gallyho a Shawa. Určitě jej v sestavě uvidím dál, protože v dnešním hokeji padá hodně golů z dirty areas a předbrankového prostoru a to on umí.

Pokud Gallymu vydrží nastolené tempo, tak by ho All Stars nemělo minout si myslím.

A k tomu odkazu, no nevím jestli tam jsou vždy ty nejlepší jeho trady, rozhodně ty nejrozporuplnější a nejhlasitější (Drouin, Subby trady), ale určitě i ty perfektní (Danault, Weise), i ty které rozhodně neříkají, zda jsme ztratili či získali jako třeba Eller a Shaw trade za picky. Mě tam třeba chybí Gonchar za Moena, to byl výborný trade, kdy jsme se zbavili dinosaura a hlavně jeho kontraktu na další rok a přivedli schopného veterána, jemuž po sezoně končil kontrakt. Nebo Mike Weaver za páté kolo.
 
AvatarReakce na příspěvek:On býval vyhazovač? smajlik smajlik smajlik. To mě poser, to vůbec nevím. Ale jak říkám níže, 9 z 10 trenéru s jeho čísly by dávno měli práci, i třeba jako asistent, jen on sedí doma, to svědčí o mnohém.

Paulie je Bergevinův masterpiece, o tom nemůže být pochyb a nikdo mu to nemůže odepřít. Ani já. A je to asi nejlepší waiver pick up ever, nejen u nás.

Jinak nám našeho oblíbence Davidsona vzali z waiveru zpátky do Edmontonu. Tak snad se tam chytne, u nás asi nebylo přes koho, to by musela přijít velká marodka a to zas by měli dostat šanci kucí z farmy
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já byl sice jen na jednou sraze a ty ho znáš mnohem víc, ale pamatuji si, že nám tam pár zajímavostí řekl a ještě se ujištoval, at to nikde nešíříme :-) Ono by stačilo asi jen naznačit. Ale to je jedno.

A jak říkáš, navíc dle toho, že je pořád bez práce jde vidět, že si zrovna moc respektu v lize nevydobyl. Přitom čistě dle čísel to je špičkový trenér, další příklad jak někdy stats mohou lhát.
 
03.12.2017 18:38 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:https://awinninghabit.com/2017/07/31/montreal-canadiens-marc-bergevin-trades/4/ (tady to shrnutí :D )
 
03.12.2017 18:38 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
zajímavý shrnutí těch lepších trejdů Marca - s koučem Julienova formátu, který hraje čtyři lajny, ale narozdíl od Therriena umí pracovat i s maldšími hráči a nemožností rebuildu "od podlahy", jak jsem se tady bavili je docela přesný a myslím, že Bergy není pořád tak špatný.

jediný vyloženě špatný move byl Ghetto a Radu - toho bychom teď všichni brali všema deseti, ale zase je vidět, že Bergy má kuráž / nebo pýchu na to, aby tým neobjetoval i když mu teče do bot...ale taky bych ho tady rozhodně rád měl a myslím, že i Marc. Uvidíme jak to bude s UFA a RFA po sezóně a jestli se nám ten limit navíc vyplatí.

BTW. vy kluci co stíháte a chytáte zápasy - je Patches tak komplexní hráč, jak se o něm někdy píše s ohledem na jeho obranou hru? Zajímalo by mě to, protože je to opravdu myslím hráč, který je náš největší trade bait a nedivil bych se kdyby letos odešel.

Pokud si MB a Julien poradí s Chuckym ani jeho ani Lehka neobětují, což by mě upřímně štvalo a myslím, že i Timminse.

Těším se na další zápas Carra, to je kluk kterýmu věřím a bylo pěkný kdyby doplnil Hudona, Ikonena a snad i Scherbaka v našem trochu omezenym seznamu ofenzivních talentů, co se perspektivně brzy usadí v prvním týmu (u Pohelinga bude ten vývoj trochu trvat a u Maca se trochu bojím, že to jentak nevýjde - ale bude záležet na formě De La Rose, centrů je holt málo)

PS doufám, že si Gally zahraje allstar, zasloužil by si to za ty roky
 
AvatarJá jen můžu litovat toho, že jsem právě včera z Montrealu odletěl a tenhle zápas neviděl.
 
03.12.2017 13:48 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak bejvalej vyhazovač v baru než se dal na trenérskou dráhu :) Danny Bí Nebyl jediný v kabině s kým měl problém. Těch techničtější hráčů tam bylo víc...ale třeba George Laraque, kterého měl Therrien v juniorce si ho nemohl ve své knize (mimochodem skvělá kniha) vynachválit.

MT zkrátka má svoje koně no...ale často jde přes čáru. Trochu lidsky buran.

btw: K tomu MB, jak to ho tady pořád bráním oproti ostatním GM Habs :D ten Byron byl fakt neskutečný tah.
Pamatuji si, Paulího z mé mise v Calgary 14/15. Jak první zápas s Vancouverem ho postavil Hartley do první lajny k Johnny a Monahanovi a Byron dál fíka (z protiútoku samozřejmě). Tak jsem si říkal, kdo je tenhle kluk, vůbec jsem o něm nevěděl...pak ale tři zápasy bez bodu, propad do čtvrté lajny a zbytek sezony tribuna nebo čtvrtá lajna. Pak ale zasáhl MB :D a je z toho nejlepší waiver pick up in habs history :)
 
AvatarReakce na příspěvek:On by ti to stejně neřekl, nikdy nechtěl takovéhle věci moc tahat na veřejnost. Ale Therrien tímhle jen dokázal, že je to arogantní zmetek...
 
AvatarTheo, k tvému příspěvku- Díky za odkaz. To já samozřejmě vím, že v komunikaci jsou mezi nimi největší rozdíly, ale na střídačce při zápase dělají dost podobná rozhodnutí, což mě děsí.

Ale že byl MT až takový idiot, to jsem tedy v šoku... Já se na to vždy chtěl zeptat Plekyho na sraze, bohužel už dlouho žádný nebyl.
 
AvatarNemám co dodat, ty decentní oslavy se mi taky líbili, důležitý detail.

Opravdu se už asi jen tak nestane, aby měli Carr, Deslaurieus a DLR v jednom zápase po třech bodech :D Ale je to super, když přispěje i bottom 6, u nás bylo opravdu na čase. Škoda zmařené nuly, tentokrát si to Carey posral sám vyjímečně, ale to jsou malé věci. A určitě na ten zápas musíme stejně rychle zapomenout jako to určitě bude chtít stejně udělat i Detroit, protože nás čekají další zápasy a to nebude sranda.

Díky za krásné nedělní ráno
 
03.12.2017 12:10 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Paul je jeden z mála hráčů v současný nhl u kterého mám pocit, že se dostanu do breaku sám se sebou, nezávisle na tom, kde se na kluzišti právě nachází :D
 
03.12.2017 11:09 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarProbral se nám dnes zázračně secondary scoring, DLRose to snad ani nedat nemohl jak to dostal naservírováno. Paul "Breakaway" Byron je jezdec z pekla, jako kdyby jsme měli svého Bureho,ted je opravdu efektivní a obránci z něj musí mít celkem respekt. Dneska na co jsme sáhli to tam padlo a Detroit hrál odevzdaně. Škoda, ře si nedali gol i ti co se trápí, přijde mi že Plekanec vzdal jakoukoli snahu na ofenzivu a stal se z něj regulerní hlídací pes plus chodí na oslabení a buly. Bohužel za 6M místo 2,5M
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to se mi moc líbilo, jak si jen decentně plácli a šli vystřídat! Čtvrtá formace skvělá, ale je potřeba to potvrzovat v každém zápase, vždy aspoň jedna lajnasmajlik
 
AvatarJo, tak tohle byl fičák. Jak je rychle potřeba zapomenout na prohru, tak na tohle možná ještě rychleji, protože takový zápas se nebude v sezoně opakovat. Padlo nám tam naprosto vše, i kdybychom dneska vystřelili do hlediště, tak se to stejně dostane do sítě. Neskutečně jsem si to užíval, páté vítězství v radě, pěkný. Musím říct, že DLR zapadl mezi Galchenyuka a Byrona velmi dobře. Poctivě brání a dokáže pomoci i vepředu. Obrana šlape, velká škoda, že místo Alznera není Jeřábek, ale plat rozhoduje. Price neměl nic složitého k řešení, gól slabší, ale dneska to opravdu nevadilo. Užít a rychle se vrátit do reality, protože Blůzmeni budou jiný šálek kávy...
 
AvatarNázorná ukázka zápasu, kdy se mužstvu vydaří téměř vše, na co sáhne - a naše efektivita v tomhle i předešlém zápase byla fakt výborná (alespoň někdy v sezóně to můžu říct...)! Byron vyučoval rychlost bruslení, to bylo něco neskutečnýho, jakým způsobem dal svůj první a druhý gól smajlik. Gólmani Detroit zrovna nepodrželi, i když Mrázek s těmi góly asi moc dělat nemohl - možná tak Hudonův gól, ale to je o štěstí. Sedm našich hráčů zaznamenalo vícebodový zápas, Byron svůj první hattrick kariéry, Galchenyuk 4 body, výborný zápas pro Deslaurierse... Prostě tohle se hodně povedlo. A jsem rád, že naši hráči cca od šestého, sedmého gólu už je tolik neslavili a zachovali tak respekt k soupeři - to si cením!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík