Tampa padla! Kdo pomůže Habs do play-off?

03.04.2019, 06:25 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V úvodním dějství padly 2 branky, když se v úvodu nahozením z rohu hřiště a nešťastnou tečí prosadil Stamkos. Domácí byli chvilku opaření,ale následně zvýšili aktivitu a zaslouženě vyrovnali, když první branku v dresu Habs zaznamenal Nate Thompson. Ve zbytku třetiny byly Canadiens lepším týmem a měli několik tutovek,ale Edward Pasquale vždy dokázal zasáhnout!

V druhé třetině diváci v Bell centre viděli opět 2 branky, když vedení vrátil hostům nejprve Cédric Paquette střelou ze středu hřiště. Montreal dál bušil na branku soupeře,až se po krásné akci prosadil Joel Armia. Habs dostali další možnost přesilové hry,ale ani tentokrát neuspěli.

Ve třetí třetině bezchybný Price a přesně mířící Domi s Lehkonenem přisoudili vítězství Canadiens. Habs si tak připisují další 2 body. Nyní mají stejně jako Columbus na 8. místě - 94 bodů a na Carolinu oba týmy ztrácejí pouhý bod. Boj o play off tak bude opravdu zajímavý.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.04.2019 03:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTohle naštve, tahle parta si zasloužila lepší osud.

Končit sezonu 15. místem na draftu je to nejtrpčejší, co může být. To si přiznejme.

Ale jak už jsem tu psal nesčetněkrát - tým se letos přenavygoval správným směrem, plus zajímaví mladí. Pozitiva i přes tohle převažují.

Jen tu zbývá \"elephant in the room\" - Co s Drouinem, protože to je fakt průser a nejen že hraje špatně, jeho akcie na trhu (pro případný trejdy) v 2019 neskutečně poklesly. Musíme doufat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pak to bylo zřejmé každému, že to fakt není otázka dvou, tří nepovedených zápasů smajlik

Já jsem už nervozní... Caps jdou bohužel s Holtbym, doufal jsem v Copleyho, ale nevadí. Hrají o první místo v divizi, takže nám to zadarmo nedají, ale já věřím, že to zvládneme. Go Habs Go!
 
AvatarReakce na příspěvek:Bylo to na něm tehdy jasně patrné, že nehraje to, co hrál předtím - ale už jsem to tu pak neřešil, když mi bylo řečeno, že se mi to zdá...smajlik. Na pohybu to ale poznáš, že něco není tak, jak má být, jen prostě v tu chvíli nevíš pravý důvod.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já nevím kdo ti to psal jestli já nebo někdo jiný, ale u pár zápasu to může být malé zranění, únava nebo prostě špatný zápas, v tomto případě to trvá už dlouho, takže je nějaké delší zranění asi jasné.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, ty zbytečné ztráty mají všechna mužstva, ale i tak hodně mrzí... Jinak Pens si to taky malinko komplikujou, ale mají příjemný los, takže tam už asi k překvapení nedojde.
A jenom k Weberovi - když jsem tu už někdy během ledna tvrdil, že se špatně pohybuje a jestli tam nebude nějaké zranění, bylo mi tu řečeno, že se mi to zdá a hraje v pohodě - teď tu čtu, že všichni okolo ví, že hraje se zraněním...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky mě neskutečně serou prohry s Devils, Ducks a jiné, ale takové zbytečné prohry mají určitě i Canes a Jackets, tak to prostě v NHL chodí. Máme bodů kolik máme a s tím do toho jdem. Viděli jste Lehkonena a jeho rozhovor na ledě jakožto s první hvězdou zápasu? Ten v tom mám jasno smajlik

Jinak přes to veškeré drama tady nezazněla novinka o Pehlingovi. Skončil na univerzitě a konečně se stal součástí Canadiens, tak je buď uvidíme ještě letos nebo nejpozději v září v kempu. Podpis se udělal šikovně teď, aby byl chráněný před Seattlem. Tak držet palce, aby z Ryana vyrostl centr jakého potřebujeme.
 
03.04.2019 17:11 | reagovat
newton | newton@trioptimum.com
AvatarReakce na příspěvek:Mírův pesimismus je přece dlouholetá součást těchto stránek, bez ní by to tu nebylo ono smajlik

Ale v tomhle případě to opravdu není pesimismus, ale naprosto střízlivý přístup k věci. Jako musím říct, že je mi ten náš závěrečný vzdor hodně sympatický a je pro mě velkým příslibem do budoucna, zároveň kde jsme mohli být, kdybychom laxností neztratili spoustu mnohem jednodušších bodů!

Každopádně když o něco jde, dokáže se tým semknout a to je zdravý základ pro budoucí playoffs. Letos to taky nevidím, ale budu samozřejmě do poslední teoretické chvíle doufat..
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, je to na nás, pokud vyhrajeme 2 zápasy, tak věřím, že máme velkou šanci být v PO. Myslím, že tady věříme všichni a hrozně si to přejeme, ale zhodnotit realisticky situaci, která je prostě nepříznivá, to holt bolí, ale je to tak...
 
03.04.2019 14:24 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPokud oba zápasy vyhrajeme jsme v PO, nevěřím tomu že CBJ a CAR oba neklopýtnou. Minimálně Carolina v PHIlle body zadarmo nedostane.
 
AvatarReakce na příspěvek:To mi říkáš noviny, že ty zápasy můžeme vyhrát a že oni mohou ztratit...smajlik. Jasně, že můžeme a oni mohou, to já přece nezpochybňuju! Ten můj pesimismus, jak píšeš, se tady, bohužel, dost často vyplňuje a navíc - tohle bych nenazval nějakým pesimismem, to je reálné zhodnocení současné situace. To, že jsi ty i já fanoušek Habs a tím pádem budeme vždycky doufat, je věc úplně jiná... Nepleť dvě věci dohromady.
 
AvatarReakce na příspěvek:Chytal, ale znáš naši bilacni z Vasilevskym přece.

Já tomu věřím, Caps jsou hratelní a Toronto taky, zvlášť s tímto nasazením. Už jen musím spoléhat, že soupeři ztratí body, což taky není nemožné i přes ten těžší rozpis. Je to těžké, ale já pořád věřím.
 
AvatarJeště něco k tomu tvému předchozímu příspěvku.
1. Máme před sebou 2 zápasy, které klidně vyhrát můžeme.
2.NHL je liga, kde může ztratit každý s každým. Nikde není psáno, že Bus ani Canes nezaváhají, takže věř a neházej flintu do žita.
3. Na ten tvůj častý pesimismus si tady asi budu muset zvyknout. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak mně třeba přišlo, že Tampa hrála s mnohem větším nasazením než předtím Winnipeg... Ne, že nám Leafs moc nepomohli, oni nám nepomohli vůbec, šmejdi!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenže tenhle mladý brankář chytal výborně...smajlik! Hotovo samozřejmě není, dokud se neodehraje poslední zápas, ale buď realista - věříš tomu, že oni ztratí s takovými soupeři a hlavně, že my oba zápasy vyhrajeme? Já ne, i když je asi jasný, že bych se strašně rád mýlil...
 
AvatarTakový výkon bych si představoval v každém zápase, takhle jsme měli hrát nejen proti Busu, ale třeba i proti Devils nebo Ducks. Je až podivuhodné jakým způsobem jsme Tampu přehrávali. S vytvářením šancí jsme se nemazali a na bránu létala jedna střela za druhou. Nutno podotknout, že zápas hodně ovlivnilo to, že Tampa se za ničím nemusela hnát a šetřila síly na PO. Pokud se do toho PO dostaneme s 1.WC, tak to s nimi bude určitě úplně jiné kafe.
Jinak Armia si u vyrovnávacího gólu poradil velmi zkušeně, Mete to je věčný smolař a Thompsonovi velká gratulace k prvnímu gólu v dresu Habs.
Leafs nám moc nepomohli, mají jistotu postupu a serou na to.smajlik
Nevím jak vy, ale já nám proti Caps věřím, ale musí to být stejně kvalitní výkon jako dnes.
 
AvatarNic není rozhodnuto, takový výkon, z hráčů čišel na ledě až návykové nadšení a tady máte všichni hotovo. Je to těžké, ale pořád žijeme a šance tady je. Týmy mimo PO umí překvapit, týmově o nic nehrají, ale je tam spousta mladých a hráčů druhého sledu co se předvádí a bojují o místo v sestavě příští rok. S Tampou nám i vyšel mladý brankář, kéž by na nás vyšly i dvojky Caps a Leafs, to jsou díry k pohledání, tak uvidíme. Bohužel jde proti nám naše špatné ROW, takže při rovnosti bodů taháme Černého Petra, ale nic není ztracené.

Reakce našich hráčů po golech byly hodně upřímné, opravdu je to super parta jak psal Theo. Není co dodat, zopakujme tento výkon i v posledních dvou utkáních a PO uděláme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tam jsme to neunesli v hlavě si myslím, i když v Carolině jsme špatně nehráli a šancí jsme měli dost. Není to o nás a je to o nás, pokud oba zápasy vyhrajeme, tak věřím, že jeden z nich jeden zápas prohraje, prostě musísmajlik smajlik Obávám se ale, že u Caps prohrajeme a bude hotovo
 
AvatarVynikající výkon, popravdě jsem byl paf z toho, jakým způsobem jsme na Tampu nastoupili a hlavně to tempo drželi minimálně 2 třetiny...smajlik! Byli jsme lepší a nejlepší mužstvo ligy jsme přehráli, což se cení a je velká škoda, že nám to bude prd platný, když ty lemry z Toronta hrajou poslední dobou tak, jak hrajou... Boston sice potěšil, ale poslední 2 zápasy máme jasně nejhorší a máme i nejhorší výchozí pozici, takže už je, de facto, rozhodnuto. O to víc člověka mrzí, že takový výkon jsme nemohli předvést v Carolině nebo Columbusu... smajlik.
 
AvatarTak po dnešku jsem zase o něco menší optimista, bohužel Toronto selhalo, Carolina získala hodně cenné body a naše vzepětí bohužel asi nebude po zásluze odměněno. No ještě máme naději, tak musíme doufat, naděje umírá poslední. Carolina má doma Jersey, tam si to těžko podělají a Columbus hraje v Rangers, také si to pohlídají. My máme jednoznačně nejtěžšího soupeře a to Caps. Musíme 2x vyhrát a pak doufat, že oni jednou zaváhají. Zápas s Tampou super, šance na obou stranách, výborně jsme se rvali s lídrem soutěže. Teď jen vydržet ještě dva zápasy...
 
03.04.2019 07:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOstáva nám len dúfať, že uspejeme v oboch zvyšných dueloch a niekto z dvojice CAR alebo CBJ zakopnú. Aj keď rozpis pre nás nevyzerá vôbec dobre...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík