I v Buffalu se prodlužovalo. Canadiens ale bonusový bod nezískali

10.10.2019, 07:45 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Velice dobré a vyrovnané utkání se odehrálo v Buffalu. Nakonec diváci viděli devět branek a rozhodnutí muselo přijít opět až v prodloužení. Buffalo vedlo do 51. minuty 4:2, ale Habs se nevzdali a dokázali tento nepříznivý stav vyrovnat. V prodloužení pak rozhodl domácí Johansson.

Branky a nahrávky: 6. Olofsson (Eichel, Dahlin), 25. Eichel (Dahlin, Reinhart), 35. Eichel, 41. Skinner (Johansson), 62. Johansson (Miller, Eichel) - 15. Armia (Thompson), 20. Armia (Suzuki), 42. Kotkaniemi (Armia, Drouin), 53. Chiarot (Lehkonen, Reilly)

C. Hutton (BUF) - odchytal 61:16 minut, 23 zákroků, úspěšnost 85,2 %
K. Kinkaid (MTL) - odchytal 60:51 minut, 31 zákroků, úspěšnost 87,2 %

1. hvězda utkání - Jack Eichel (BUF)
2. hvězda utkání - Joel Armia (MTL)
3. hvězda utkání - Marcus Johansson (BUF)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ho jen proskákal, takže úplně popsat nemůžu, ale co jsem viděl, tak to byl spíš výkon podobný tomu ze včera. Každopádně za mě první zklamání, tady měly být body. Opět jsme byli dost vylučovaní. Vyrovnáme na konci první třetiny a necháme si dát ještě branky pár sekund do konce. Teď nás čekají dva velmi silní soupeři, chce se to doma předvést...
 
AvatarTak Wings to prubli a porazili nás poprvé od roku 2007 v Bell Centre. Docela k nasrání, ještě s tím sněhulákem v bráně. Zápas jsem neviděl, ale goly dost smolné, jeden mi připadal, že intereference goalie, ale co už. Byla tam i naše nedůslednost. Možná kdo viděl zápas řekne víc.
 
AvatarMete je zatím bohužel slabší a to že vůbec neprodukuje mu moc na sebevědomí nepřidá. Je mi ho líto, ale on opravdu dopředu neumí. Vyveze hodně puků, dobruslí každého, ale do šancí se vůbec nedostává a tím jak je, co si budeme v tom prvním páru pořád jen z nouze ctnost, tak nechodí ani na PP, takže ani tady není žádná vyhlídka.
Včerejší zápas jsem neviděl celý, ale Byron mi přišel výborný proti Torontu, hlavně ve třetí třetině, kdy jej CJ dal k Domimu a Drouinovi, jinak je to pořád dělník ledu, ve čtvrté lajně od nej letos asi nemůžeme čekat 20 golů, ale to asi není na kritiku.
 
AvatarSouhlas, zápas byl nahoru dolů s naším výkonec. Měli jsme výborné pasáže, kde jsme si vytvářeli šance, ale měli jsme i dost pasáží, kde jsme nevylezli z pásma. Pro mě zatím nejslabší výkon hlavně co do rozehry, ta nám nějak chyběla. Každopádně opět oceňuji comeback. Armia vynikající, Suzuki zatím platí nováčkovskou daň, tuším, že moc trpělivosti s ním už nebude a ve čtvrté formaci je asi zbytečný. Byron toho moc neukázal, protože ani neměl kdy, ve čtvrté lajně moc času není. Weber a Mete zatím zklamání, od prvního páru se musí čekat více. Kinkaid nás podržel hlavně ke konci, kde chytl několik šancí. Bod ok, doma to chce za dva.
 
AvatarNo tak já si naopak vůbec nemyslím, že Sabres byli horší - to jsem asi koukal na jiný zápas...smajlik. My jsme měli vždy takové úseky, kdy jsme byli nebezpečnější, jako třeba na konci první třetiny nebo po vstřelení třetího gólu. Jinak naše hra působila často dost chaoticky a za výkony z prvních dvou zápasů zaostávala. Proto bod beru, i když souhlasím, že jsme si to podělali těmi někdy úplně zbytečnými vyloučeními - to je ostatně obrázek z každého zatím odehraného zápasu (v Torontu jich byla taky spousta). Kinkaid celkem solidní výkon, i když ten třetí gól mohl chytat... S Weberem tak trochu souhlasím, už jsem to psal minule, že mi nepřijde moc jistý a navíc ani Mete vedle něj nepůsobí zatím nijak oslnivě. Folina už prosím nenasazovat, to je děs! Nejlepším párem jasně Petry-Chiarot - ten mě zatím celkem příjemně překvapuje. Vpředu prostě Armia jen utvrzuje mé mínění o něm, že je to strašně platný hráč, který získá a hlavně udrží spoustu puků - dnes první gól v oslabení jasně jeho krásná práce! Trápí se Suzuki, je na něm moc vidět zbrklost, stejně tak je zatím neviditelný Byron.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně toho jsem se bál, Buffalo je letos už konečně tým, který jde brát vážně (i když u nich nikdy člověk neví, zda v polovině sezony neudělají kolaps), Detroit už nejsou tak zoufalí jak bývali, Ottawa je vždy nevyzpitatelná i přes ty Melnykovy kotrmelce, Florida posílila jak všichni víme a zbytek jsou jasně danní favoriti. Jdeme dobrým směrem, ale bojovat o PO bude letos hodně těžké.
Zápas jsem pohřbili fauly, ale bod asi beru, zase poučení. Armia předvedl jeden z těch zápasů, kdy je ho plný led. Hodně mi připomíná Larryho Ellera, podobná postava, velký skill, ale z různých důvodů ani jeden nedělá minimálně 50 bodů za sezonu. KK se snad letos nerozhodl střílet goly jen venku pro změnu smajlik
Věřím, že home opener s Dead Wings vyhrajeme.
 
AvatarŠkoda, ale na druhou stranu je to zlatý bod, když jsme ve třetí třetině dokázali smazat manko a dostat zápas do OT. Pro naše finské střelce to byl velmi výživný zápas. Problém byl, že nás sabs potopili v přesilovkách. Velkým zklamáním je pro mě v obraně zatím Weber, v zápase minimálně dvakrát chyboval, jednou z toho byla velmi nebezpečná šance a podruhé dokonce inkasovaný gól.
Naopak Chiarot první branka v dresu Habs, paráda. Myslím, že za úvodní tři zápasy sezony se nemusíme vůbec stydět, zatím jsme bodovali ve všech, což není vůbec špatné, když se podívám jaký bídný vstup do sezony zatím zažívají například extrémně napumpovaní Devils. Už by ale neuškodilo bodovat na plno v základní hrací době. Snad to dnes proti Red wings vyjde.
 
10.10.2019 09:01 | reagovat
Radulove | j.charvat@email.cz
Zbytečná vyloučení nás stála zápas. Sabres mají vražedné přesilovky. Ta naše divize je ohromně našlapaná, začíná se vyrovnávat s centrální. Konečně jedeme domů, ač B2B je potřeba vyhrát v základní hrací době.

Mimochodem nesháníte někdo nového Habs kulicha na zimu?

https://obleceni.bazos.cz/inzerat/108618144/NHL-Montreal-Canadiens-zimni-cepice-Reebok.php
 
10.10.2019 07:57 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska jsme si to prohrali oslabenim. Sabres byli horší a my jim fauly darovali 3 goly. Škoda bodu, chválím Armiu. Kotkaniemi o něm již před zápasem řekl něco ve smyslu \" He is the best guy right now to play with\". Ten první gol zaridil celý sám jak si tělem na mantinelu udělal místo pro Thompsona, najel si a ten mu to dal před bránu...nádhera.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík