Domi do Columbusu, v draftu vybrán Kaiden Guhle

07.10.2020, 11:19 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Max Domi odcházi do Columbusu. Do Montrealu příchází útočník Josh Anderson. Canadiens k Domimu přihodili ještě  3.kolo draftu 2020. Zdá se vám protihodnota odpovídající?

V aktuálně probíhajícím "virtuálním" draftu NHL, vybral Montreal jako 16. v pořadí osmnáctiletého obránce Kaidena Guhleho.

O jakého hráče jde?

Když je na ledě, tak se jeho nohy ani na vteřinu nezastaví. Soupeři nedá ani trochu klidu na přechod do útočného pásma. Díky 191 centimetrům výšky má velký dosah. Navíc umí i dopředu, a to zejména z druhé vlny. V předchozí sezóně WHL dal za Prince Albert Raiders jedenáct branek a na dalších devětadvacet přihrál. Ve statistice +/- skončil na cifře +23.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPřesně tak, Kulak bude s obranou jakou máme jen těžko výše než ve třetím páru. Kdyby odešel, takový Fleury by ho hravě nahradil a přiznávám, že bych tam mnohem raději viděl právě jeho.

Armia nesmí odejít, to v žádném případě. Lehkonen by chyběl každému, jen né Lordovi.
 
AvatarNo vidíš a mně by nejméně chyběl právě Kulak...smajlik. Ne, že by byl špatný, ale v záloze máme, myslím, solidní zastoupení, což třeba v případě Lehkonena a jeho stylu hry nemůžu úplně říct. No a Armia, to je víceméně můj oblíbenec, o toho bych velice nerad přišel - sice to někdy vypadá, že hraje strašně laxně, ale fascibuje mě jeho napadání a odebírání puků a pak to, jak si umí odclonit hráče a pokrýt puk. Prostě toho ne...smajlik!
 
13.10.2020 23:42 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarSpekuluje se, že díky tomu že překračujeme Cap hit půjde z kola někdo z trojice Kulak, Armia, Lehkonen

Jediný kdo by mě vážně mrzel je Kulak z kterého bude velmi dobrý obránce jen rok dva počkat. Armia by mrzel ale RW máme najednou nějak moc. No a Lehkonen ten přeci nemůže chybět nikomu smajlik
 
AvatarOvšem tohle je masterpiece. Já Toffoliho vždy chtěl, ale ani by mě ve snu nenapadlo, že ho Nucks neprodlouží, Benning letos zatím vyvádí neskutečné věci. Teď to trochu napravil akvizicí Schmidta za nic, ale i tak, nechat si utéct takového hráče, to nechápu, ještě když mají v týmu tolik nepotřebných drahých hráčů. Ale jeho blbost nám pomohla ke skvělému hráči, letos zatím Bergy velká pochvala, jeho kroky jsou super. Toffoli je doslova za pár korun vzhledem k jeho dovednostem, smlouva jen na čtyři roky s využitím pořád nejlepšcíh let, technický hráče, který se nebojí jít tam kde to bolí, umí zahrát fyzicky, PP, PK a vše na vysoké úrovni. Paráda.

Díky němu jsme lehce na cap hitem, tak ještě možná přijde nějaká změna, uvidíme.


Ne, reagovat mě taky nejde, ale tato platforma už je trochu vousatá, asi nemůžeme chtít zázraky smajlik
 
AvatarTy jo, tak nějak došlo na mou předtuchu smajlik. Říkal jsem si, že když se nám nepovede Hall (a asi možná ani nebyl v prvním plánu), Toffoli nebo Hoffmann by nebyli od věci... Za mě celkem spokojenost, rozhodně lepší podpis než Anderson.
 
12.10.2020 21:26 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarFunguje vám funkce reagovat? Mne ne nejenom na jednom PC.

Jinak Toffoli za mne nádherný podpis -super peníze i délka. Trochu tím MB narovnal to co vysolil Andersenovi. Obecně to hodnotím jako velice dobrou offseason.
Toffoliho jsem si k nám přál-hráč co dává důležité goly a rozhodně odpoved na naše jalové PP.
Nejspíš bude hrát 2-3 lajnu a jsem rád že přišel střelec.
Co pročítám diskuze tak se lajny rýsují takto

Tatar - Danault - Gallagher
Drouin - Suzuki - Anderson
Toffoli - Kotkaniemi - Armia
Byron - Evans - Lehkonen

a naše obrana je na letošek taky skvostná.
 
AvatarTak máme Toffoliho, dobrý hráč na obě křídla na 4 roky a za mě stále v ideálním hokejovém věku. Plat 4,25 mega za rok, to by se také dalo.

Nic to ale nemění na tom, že po příští sezoně nás čeká těžké rozhodování, jo s kontraktem Andersona to MB prostě posral.
 
AvatarNechápe to nikdo, Hall je moula, asi je alergický na cup smajlik
 
AvatarTaky se divím proč zrovna Buffalo. Navíc 1 rok a 8 mega, proč?
 
12.10.2020 08:44 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTak Buffalo čekal asi málokdo smajlik
Cítím v tom pouze snahu udržet Eichela, ale co tím získal Hall fakt netuším.

Bohužel pro nás divizní rival posílil.
 
AvatarVýměn tolik nebylo, z nich mě zaujal určitě Stastny, je to dlouhé roky můj oblíbenec a vždy jsem ho k nám chtěl k Paciorettimu a dal bych si říct i teď i přes jeho vyšší věk, ale on je kovaný centr, takže by to teď už paradoxně byla blbost. A šel téměř za nic, škoda.

Z podpisů mě zaujaly obecně čachry v brankovištích, sázka Nucks na Demka, když pustili Markstroma, trouba Guerin v Minnesotě nejprve pustil Dubnyka za nic a pak přivedl Talbota, překvapivě zůstal MAF ve Vegas, překvapil mě buyout Schneidera, i když se to čekalo, ale oni v jejich pozici jej mohli ještě rok klidně zkusit, celkem mě to zamrzelo. Nejsem si jist, zda si Crowfordem na dva roky pomohli.
Velké ryby Pietro, Hall, Hoffman a další jsou stále k mání, uvidíme co bude dál.
 
AvatarTak co lidi, který trade je pro vás zatím největší bomba a který vás nejvíc rozesmál?
 
AvatarV pořádku, já je taky přece vůbec nesrovnávám, vždyť to tam píšu, jen srovnávám výhodnost jejich kontraktů... A na rovinu říkám, že jsem rád, že Simmonds neskončil u nás. A ano, ta tebou zmiňovaná lajna BY MOHLA MÍT vše - je tam ovšem dost POKUD... Pokud Drouin totálně zlepší svůj přístup v zápase, pokud Anderson bude 100% fit a přiblíží se výkonům z předminulé sezóny atd.
Já nežehrám ani tak nad tím, že máme Andersona, ale sere mě ta šílená smlouva a to, že zatím nevidím žádné další posílení do ofenzívy, které tak mooc potřebujeme...
 
AvatarMíro: Já napsal malých útočníků různých kvalit, vypíchl si třeba zrovna Simona, jenž je očividně ne tak kvalitní, to nerozporuju ani neříkám, že si jsou rovni, ale k dispozici stále je spousta útočníků na jeho úrovni- Anthanasiou, Kahun má stále velký potenciál, Duclair se asi nedohodne s Ottawou, Galchenyuk je tam kde v současné době je, ale není řečeno, že s novou šancí někde nemůže udělat fresh start a třeba těch cca 20 gólů zase udělat. A tak bych mohl pokračovat dále, ale rozdíl v těchto hráčích nebyla pointa, pointa je, že hráč jako je Anderson není k dispozici tak často jako je Domi. A to nijak neshazuji Domiho, měl jsem ho u nás moc rád, má charakter, za CH by položil život, ale je třeba jít dále. A taky mám pocit, že Domiho trochu přeceňujeme, 70b sezona byla super, ale víme jak se letos trápil, o PO nemluvě. Nikde není psáno, že se nemůže vrátit devíti gólový Domi z Arizony, to jen konstatuju, přeju mu jen to nejlepší, jemu i Busu fandím.
Powerforwardi se cení, na FA šel zmiňovaný Simmer, Maroon a nebo Jankowski, ti mě tak napadají teď rychle z hlavy, ale ani jeden nedosahuje nebo už nedosahuje kvalit Andyho. A jasně, že jejich kontraky nejdou porovnávat, když je Simmer mnohem starší, ale ve věku Andyho bral Simmer snad to samé v době menších stropů, nepletu-li se.

Každý kdo hokeji rozumí vidí, že našemu útoku a hlavně top 6 chybí size a zakončovatel, clonitel před bránu, velký Gallagher bez strachu jít do dirty areas a to je Andreson dvakrát podtrženo, jo je tam risk se zdravím, smlouva mohla být o dva roky kratší a o milion AAV levnější, ale každá sranda něco stojí. Za mě job well done Begry, jen tak dál a doufám, že to vyjde jak všichni chceme.
 
09.10.2020 22:20 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNechci rejt. K trejdu sem se vyjádřil abnormálně, ke kontraktu taky. (risk je to enormní)

Ale Míro bereš v potaz, že Anderson je RW do první druhé řady. Nejspíš Drouin - Suziki - Anderson. Ta lajna by mohla mít vše.

Simmer je top hráč do kabiny, na ledě nechá vše, mám ho moc rád, ale jeho decline je evidentní. V Torontu bude hrát ve čtvrté lajně a má dát týmu grit a bojovnost, která mu tak chybí. Dnes už se ti dva nedají srovnat. Simmer ztratil rychlost enormně.
 
AvatarParda: Chceš vážně porovnávat Simona, Kahuna nebo Galchenyuka v jeho momentálním rozpoložení (neříkám v době, kdy hrál u nás s Radulovem - to byla paráda!) s Domim...smajlik ? Nechci vůbec srovnávat Simmondse s Andersonem, ale podívej se na ty kontrakty a pak to teprve porovnávej - srovnáváš jablka s hruškami! Já rozhodně Andersona nezatracuju, jako skalní fanda si přeju, aby mě přesvědčil o tom, že tu píšu kraviny, ale, bohužel, bude se muset hodně a hodně dlouho snažit, aby mě o tom přesvědčil a není to rozhodně jeho vina...
 
AvatarJo rozjíždí se to a nejvíce se asi musím smát Oilers. V předkole PO jasně ukázali, že hrají pořád na dva útočníky a i když přišel Athanasiou a Ennis, tak jak je vidět, na posílení útoku jim to nestačí. Místo toho, aby se snažili ulovit nějakou produktivní rybu k CM a LD, vezmou průměráka Turrise, zoufalci.
 
09.10.2020 20:06 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarMám takovou předtuchu, že Domi je přesně typ hráče pro Tortse a ten z něj vymáčkne maximum. Je dost možné, že my zamáčkneme slzu a buyout po dvou sezonach. Snad to tak nedopadne i když Domimu přeju úspěch.
Mete dostal 750k
ještě bych podepsal Kovalchuka 2,5M 1 rok.
 
AvatarNikdy by mě nenapadlo, že já budu ten co brání MB, ale fakt to synek nemá lehké. Přivede přesně modelového hráče, kterého jsme neměli léta, snad naposled Bourký, a ještě k tomu v nejlepších letech a stejně to od fans schytává smajlik Ano, je tam risk a ne malý, ale takový hráč nebývá k mání každý den a dostat jej bohužel něco stojí, v našem případě risk s délkou kontraktu. Domi je lehce nahraditelný, malých kreativních útočníků různých kvalit je jen letos k mání mraky např. Kahun, Anthanasiou, Galchenyuk, Simon a další, ale kdy byl k mání mladý a produktivní powerforward? Nepamatuju si. Za mě tleskám MB za opravdovou snahu léčit tým tam kde krvácí.
BTW Toronto o něj prý mělo taky zájem a už si našli náhradu, Simmera...

Paul Stastny za 4. kolo a beka do třetího páru? Wow. Free agency se hezky rozjíždí.
 
AvatarNa druhé straně Jarmo neriskuje nějaký provar v případě, že dotyčný hráč půjde s výkonností výrazně dolů - je to úhel pohledu, ale pořád budu tvrdit, že 7 let za hráče, který je po tak zásadním zranění z pohledu jeho stylu hry, je totální úlet! Jasně, že 3-4 roky jsou ideál, ale porovnání těchto dvou kontraktů v tuto chvíli, alespoň z mého pohledu, vychází pro Kekäläinena...
 
09.10.2020 16:29 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNení. UFA za dva roky, to není dobrá práce od GM. Vyšší částkou si vždycky kupuješ UFA. Marc jich \"nakoupil\" too much, Jarmo žádné. V obou případech pro klub ideální 3-4 roky. Takhle si agent (v obou případech) mne ruce :)
 
AvatarSorry, ale v porovnání s tím Andersona je Domiho nádherný...!
 
09.10.2020 13:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarŽe Domiho kontrakt není dobrý :) Taky že není...

To samozřejmě nedělá ten Andersona dobrý, risk je to obří.
 
AvatarCo že jste tu říkali o novém kontraktu Domiho smajlik? Ten by u nás byl ve světle téhle šílenosti doslova zlatý! Víc k tomu nemám,některé věci asi nikdy nepochopím...
 
AvatarTohle je docela dost k zamyšlení, u Andersona není vůbec jisté zda bude podávat kvalitní výkony. Neskutečné plýtváni a jsem hodně zvědavý, jak chceme s tímhle podepsat po příští sezoně důležité hráče. Mě osobně by u Andersona stačily 3 roky za 3-4 mega max. Je to s velkou pravděpodobností zbytečný kámen v botě.
 
09.10.2020 09:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJe to 7 letej gamble. Podle mne zbytečně dlouhé, pokud šlo o trejd výměna centra za křídlo ok i když jsme dali víc. Ale ten podpis z toho dělá něco na čem jsme provařili. Jsem zvědav jak zvládne situaci v MTL a jestli ustojí tlak - přeci jenom hraje za stejný prachy jako Druin.
 
AvatarTo je teda darda smajlik Tohle bude buď super kontrakt pro mladého powerforwarda a nebo trápička, snad to MB vyjde stejně jako s Domim, ten k nám taky přišel po tom co v Arizoně dal 9 gólů z toho 4 do prázdné, pravda, smlouvu měl na dva roky a bylo mu 23. Nezbývá nám nic než doufat.
 
AvatarTo asi nečekal nikdo, pro mě teda přestřelené co do roků, co do peněz asi jinak by to nešlo. Měl jít ale max. na 5 let, ideál méně. Jinak se mi líbí a jsem za trejd i rád, protože Domi měl u Habs jasně červenou a hrát 4. centra určitě nechtěl a ani to nemělo cenu, ani třetího...
 
09.10.2020 08:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAAV samozřejmě :)
 
09.10.2020 08:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarGomezův kontrakt podepsal někdo jiný a Bob pro něj trejdoval :D

Wow, ale tohle jsem nečekal, to přiznávám. Čekal jsem 4 roky kolem 4,5 avg. Shoulder better be 100%! Jinak Erickson, Backes 2.0 :)
 
09.10.2020 05:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.tsn.ca/canadiens-anderson-agree-to-7-year-deal-1.1536384
Ďalší kontrakt typu Gomez, len dúfam, že MB vie čo robí... smajlik
 
08.10.2020 18:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro: Jednoduše vysvětlím. Chyba vždycky asi je na obou stranách. Domi můj oblíbenec, ale jak jsem psal, není to zrovna nejostřejší tužka v penále a jeho občasné totálně zbytečné vyloučení Juliena hodně pálily. Ač mi CJ herním stylem asi nikdy nepřiroste k srdci, tak jedno se mu musí nechat (narozdíl od Therriena) je to jeden z nejvíc fér koučů v NHL. Zeptej se Pleky ten by pro něj proskočil zdí, jak jej má rád. Domi je osobnost a občas se stane, že si s někým nesedne.

Danault vs Domi. Jasně, že bych radši Domiho, ale pak se na to musí podívat člověk opačně. Suziki Domi přehrál, tam není o čem se bavit. KK vysoký centr, když bude pokračovat v tom co začal teď v PO, tak ten \"upside je taky vyšší\". Zbývá ti pozice třetího centra a upřímně. Danault (začne klasicky jako první) jako třetí centr je pro něj daleko lepší než pro Domiho. Domi mám s bráněním velké problémy a Danault je v něm absolutně elitní v NHL. No a chceš Domiho za 5,5M ročně jako čtvrtého centra? Blbost vid :) Evans/Poehling to zvládnou.

Opakuji se, není moc hráčů, který bych z týmu míň rád pustil než Domiho, ale upřímně stal se \"nadbytečným\". Poslechni si včerejší jeho rozhovor. On věděl, že v MTL skončí, Habs věděli, že skončí, CJ věděl, že s ním nechce jít dál - co uděláš?

Jasně, že by se mi líbilo dát Domiho, 16tý pick a třeba nějakýho mladého beka a poslat to za Laineho, ale takhle to nefunguje není to PS NHL 2020. Tohle by Kevin nikdy nevzal. Za Laineho musíš platit premium, chtěl by Suzukiho plus něco a dal by si Suzikiho? Já ne.

Týmy věděly, že Habs Domiho dál nechtějí. Ano, taky nemám rád selling low, ale když Domi dal jasně najevo že je centr (paradox, že přicházel jako křídlo), tak se nedalo svítit.

Budu se opakovat je to o zdraví. Když Andy zůstane zdravej, ano 70 bodů nedá (podle mě ani Domi teda ne), tak 25 golů, 20 asitenci je reálných, průvan před brankou PF, z kterého máš respekt. To v sestavě nemáme a to extrémně potřeujeme. Ač se hokej mění, tak jen s malými/měkými hráči to neuhraješ (zdravím Toronto). Tak to prostě nefunguje. Domi bude platný v CBJ jako druhý centr, a pak budeme všichni spokojeni. Samozřejmě pokudy by pokračovaly zdravotní trable, tak máme problém. Ale holt riskovat musíš.

Plus o Andersona se kromě nás a Toronta zajímalo dalších pět týmů v NHL, paradoxně mnohem víc týmů než o Domiho. Jarmo (top GM ligy) je starej lišák a tady byl ve výhodě. Věřím, že bude zdraví a pro oba týmy to bude plus.
 
AvatarNechápu, Domi měl jednu 70-ti bodovou sezonu, třeba ji bude mít zase, třeba ne, jinak mají čísla velice podobné a GPG má Anderson lepší než Domi, takže čistě z pohledu čísel je Anderson lepší střelec než Domi, proto nechápu tu obavu o ofenzivu.
Playmaker je samozřjemě lepší Domi, ale Andy má zase jiné výhody, které nám chybí a které hlavně v týmu nikdo nemá.
Já neříkám, že nás Andy spasí, pořád potřebujeme ofenzívu vylepšit, ale za mě je Domi snáze nahraditelný, dokonce z vlastních zásob, než hráč jako Andy.
Zase si vzpomeňme na Domiho často nesmyslné kličky do dovu hráčů, v tom si může s Drouinem podat ruce. Takový potenciál je k ničemu. Ani Domi nedokázal pomoct zvednout naši PP, často ztrácel puky, hráč jako je Andy zase lze použít jinak, před branku, clonit dorážet, ideální hráč do PO a hlavně do osobních soubojů, kde náš útok s vyjímkou Armii a KK lítal po mantinelích jak hadroví panáci.
 
AvatarSouhlas, mně taky nesedí rozdílný ofenzivní potenciál, navíc, jak už jsem napsal, typově mám rád spíš hokejisty jako je Domi. A nevím, co je divného na tom, že mám obavy o naší ofenzívu, když Anderson je trochu jiného ražení než střelec (což Domi také vyloženě nebyl, ale předpoklady k tomu měl a myslím, že stále má, větší).
Theo: Chápu, jasně, Julien si s Domim nesedli, nedokážu posoudit, na čí straně je větší vina, ale Domiho herní projev mě prostě po většinu jeho působení u nás bavil a bude mi chybět. A jeho pozice? Proč tedy nenastupoval na centru pořád, když tam s Drouinem v první sezóně začal a bylo to velmi vydařené? Co se Julienovi nelíbilo, že ho postupem času chtěl uklidit někam jinam? Ano, momentálně bude první centr Suzuki, ale druhý/třetí mohl klidně být Domi s KK, o Danaultovi jsem slyšel, že snad u nás ani nechce podepsat, tak nevím... V tom případě na čtvrtém by byl Poehling a bylo by vyřešené!
 
08.10.2020 13:45 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOno mne sa na tom trejde nepáči, že sme v Andersonovi nezískali hráča s rovnakým ofenzívnym potenciálom ako má Domi. A je tu tiež tá neistota ohľadom jeho zdravia. Habs potrebujú byť produktívnejší v útoku.
 
AvatarHoši Michale a Míro, teď nechápu já vás, Anderson má na kontě za poslední sezony (kromě té letošní) 27, 19 a 17 gólů, powerforward, který nás přinese size, sílu a branky, takže přesně co nám chybí, nebo kde vy vidíte problém? Ano, je tam to ale u jeho zdraví, to nám nezbývá než věřit, že bude ok a ano, mohl za Domiho přijít velké jméno, spekulací bylo hodně, ale já věřím, že každý GM za své velké jméno typu Laine určitě žádal někoho z nedotknutelných Suzuki, Romanova nebo KK a to zas nechce nikdo, takže za mě super.

A jak píše Theo a co se vědělo, Domi u nás byl pasé a má své mouchy a ne malé, to ostatní GM taky věděli, takže ta protihodnota sedí, třetí kolo sere pes. Domi už podepsal dost blbou smlouvu pro Bus, Andy bude levnější a já věřím, že přinese co nám chybí. Taky jsme měl Domiho hodně rád ze stejných důvodů jak Theo, ale těším se na Andyho.

Tématické čtení
https://www.bezfrazi.cz/nikdy-dost-dobrej/


 
08.10.2020 11:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTrochu k příblížení situace:

Max Domi, on his relationship with C. Julien: \"I\'d rather not get into that. (Udělejte si obrázek prosím)

Zajímavostí je, že ve chvíli výměni, oba bývalí spoluhráči spolu byli zrovna na golfu, když k tomu došlo. :)

“It’s a little strange being traded for one of your best friends.” - Max Domi.

Můj názor: Snažím se upozadit, že Max Domi byl asi můj nejoblíbenější hráč týmu. Mám rád tyhle charismatické hráče, sice není zrovna nejostřejší tužka v penále, ale tady nejsme ve škole a mě prostě bavil. Za CH dýchal.

Bohužel na křídle už absolutně nechtěl hrát a na centru pro něj už není místo. Defenzivně na Danaulta nemá a ofenzivně Suziki jej přehrál a KK je budoucnost. Stal se \"nadbytečným. Hrál byl hrozně nízko na jeho kvalitu. A špatný vztah s CJ by jej vejš neposunul. Jsem na něj zvědav s mým oblíbencem Tortsem.

Bylo 100%, že bude vyměněn, takže jsem s tím byl smířený po našem vypadnutí. Na druhou stranu všichni v NHL věděli, že o něj nejevíme skutečný zájem a tak jeho cena je podle mě nižší než je jeho skutečná. Taky bych si za něj představil víc. Věřil jsem, že jej přibalíme s 16th overall a jedním z mladých beků v systému a půjdeme po větším jméně. Druhá strana mince je, že Andersona si přeju u Habs přes dva roky. \"poor team Tom Wilson\" tomu týmu chybí. Zdravotní zprávu Habs dostali, kdyby CBJ šli přes Tampu dál, tak mě Andy už hrát. Je to jen o zdraví. Pokud zůstane zdravý, tak je to podle mě win win pro obě strany. Oba týmy získaly co potřebovaly. Třetí kolo je mi buřt, picků máme šíleně moc i příští rok, velký zájem o něj mělo Toronto, třetí kolo to přiklonilo na naší stranu. Navíc Max nepodpsal zrovna dobrou smlouvu u CBJ, na konci UFA, něco podobného by ho čekalo u nás. Uvidíme, co dostane Andy.

Max mi bude chybět, víc jako fanoušovi, než asi přímo týmu na ledě. (viz info vejš)

K draftu: Přiznávám měl jsem jiné přání než Guhleho. Nejvíc jsem chtěl Jarvise (byl fuč), líbíl se mi Mercer a Reichel, kteří šli po něm. Na druhou stranu borec co má 190cm, top bruslení, lídr, grit, když přidá vyšší ofenzivní instinkt nezní to tak špatně. Ale jo chtěl jsem křílo. Tuch je brácha Alexe Tucha, je to projekt. Tvrdost má po bráchovi, skill musí pilovat. Uvidíme. Z Myšáka mám radost asi jako každý. Litvínovským klukům to u Habs vždycky šlo, věřím, že za dva roky se tam dostane a bude v tom pokračovat. Navíc je to skromný pracovitý kluk. Z dalších se mi ještě líbí Sean Farrel, další kluky moc neznám.


 
AvatarTaky v souvislosti s tímto trejdem spoléhám na to, že se na volném trhu budeme poohlížet po někom, kdo umí dávat góly. Jinak jdeme pro mě nepochopitelnou cestou...
 
08.10.2020 10:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarÚprimne načo nám bude power forward Anderson, keď nebude mať kto strieľať góly? Jedine, ak ho MB podpíše za rozumné peniaze a tým ušetrí miesto v rozpočte pre budúcoročné zmluvy. Fakt si nemyslím, že Anderson bude pre nás prínosom ale rád by som sa mýlil...smajlik
 
AvatarWow, zbyl na nás Myšák, to teda čumím. Nevyznám se sice v prospectech, ale Myšáka jsem viděl hrát docela dost a nebyl jsem asi sám překvapený, že nešel v prvním kole, nakonec je tedy až číslo 48 a tohle je podle mě zaděláno na velký steal draftu. Před ním jsme vzali bráchu Tucha z Vegas Luka, to nevypadá špatně.

Míro, také doufám, že nějaká lékařská kontrola kolem Andersona proběhla, takže nám nezbývá než věřit, že bude tam, kde byl sezonu zpět.
 
AvatarUpřímně, čekal bych lepší protihodnotu za Domiho a už vůbec nechápu ten přídavek v podobě výběru v draftu...smajlik. Anderson je úplně jiného ražení než Domi, což nemusí být až tak na škodu, ale pouze za předpokladu, že naváže na předposlední sezónu a ne na tu minulou, kdy její většinu promarodil! A jak poznamenal Parda, při jeho stylu hry je zdraví zásadní věcí! Ale na druhé straně si říkám, že snad máme vedení, které má dostatečné informace o stavu hráče a nekupovalo by zajíce v pytli...
Tak jako tak, Domi mi bude u nás scházet, takové typy hráčů mám rád a hlavně v jeho první sezóně u nás mě svou hrou velmi často bavil.
 
AvatarZa mě by byla velká spokojenost s tradem Domiho nebýt té Joshovy letošní nepovedené sezony. Je to přesně ten typ hráče, který miluju a hlavně který nám chybí, hrál skvěle a vždy jsem ho hodně sledoval v Busu, ale letos měl nějaké zdravotní problémy či snad je po operaci? Někdo me možná upřesní a toho se bojím, protože powerforward bez stoprocentní tělesné schránky je poloviční hráč, což ukazují jeho letošní čísla. Takže pokud bude zpět ve formě v jaké býval, času na rekonvalescenci má určitě dost, tak to bude pro nás perfektní kauf a budu moc spokojen.

Nepochopil jsem moc to třetí kolo přibalené k Domimu, ale to ve finále jen potvrzuje to co se v NHL děje odjakživa a platí i dnes, velcí a silní hráči se skillem mají natolik přidané hodnoty a je jich málo, že ani malý hráč s lepšími čísly jako je Domi na takový trade sám nestačí a ono to tak je, moc cca 175cm hráčů se za 190cm a více hráče nemění, tak to prostě je (když se bavíme o hráčích, kteří umí vytvořit ofenzivu, ne o hráčích do 4. lajny).
Čili negativa jsou to, že je o rok starší, třetí kolo v háji a velký otazník k jeho výkonnosti a zdraví, ale zase přináší kýženou size a sílu a jeho smlouva bude levnější než Domiho, myslím si že podstatně.

Každopádně Chucky-Domi trade MB jasně vyhrál, Domi u nás odvedl super práci a odchází za kvalitního hráče, jak dopadl Chucky víme, můžeme ho dokonce mít teoreticky zpátky zadarmo z free agency :D

Buyout Alznera je výborná zpráva, velká úleva přijde až v přespříští sezoně, což je pro nás ideální.

K draftu se nevyjadřuju, neb se v prospectech neorientuju, čekal jsem útočníka, ale Guhle nevypadá vůbec špatně tak proč ne. třeba k němu Theo řekne víc.
 
AvatarMoje pocity jsou hodně smíšené, Domi mi bude dost chybět a nejsem asi jediný. Kdyby ta protihodnota byla například takový Bjorkstrand vůbec bych se nezlobil. Kvality Domiho asi zatím nemá ani jeden z nich, ale Bjorkstrand by byl za mě prostě lepší varianta. Snad bude Anderson platný.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík