Plekanec vyhrál nad Buffalem

01.03.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Noc jako z pohádky zažil český rodák ve službách Montrealu Tomáš Plekanec. Vše na co sáhl,  se mu podařilo přeměnit v užitečnou práci pro svůj tým. Po několikazápasové odmlce, tak zase přišel jeho čas. Čas, díky kterému čtyřmi body sestřelil Buffalo na jeho vlastní půdě.
Jeho značným sekundátorem se opět stal Alex Kovalev a dalo by se říci, že společně dostali Montreal do čela Severovýchodní divize a zároveň na druhé místo Východní konference.
Buffalo se snaží procpat na místa znamenající postup do play-off, které se mimochodem kvapem blíží, jenže v tomto utkání jim veškeré snění překazil kladenský rodák, když už ve druhé minutě dostal kotouč za záda Millera. Plekanec nejprve vyhrál buly, puk se dostal k Hamrlíkovi, ten nahrál Kovalevovi a ruský ostrostřelec už neměl nejmenší problém s přihrávkou na volného Plekance. Za jeho dělovkou se Miller mohl jen smutně ohlížet. Ještě před první změnou skóre viděli diváci v HSBC Aréně tutovku Markova, kterého před prázdnou brankou našel Koivu. Miller ale začaroval a udržel alespoň na chviličku průběžnou remízu. Jak už bylo zmíněno, o pár okamžiků později se mu to díky Plekancovi už nepodařilo.
Na prášky musel být gólman Sabres i po druhém gólu do jeho sítě. Úspěšným se tentokrát stal Mark Streit a také si ho řádně vychutnal. Ona si domácí tým vlastně vychutnala celá lajna Montrealu ve složení Ryder, Grabovski, Streit. Posledně jmenovaný si Millera s klidem anglického lorda položil na zem a zavěsil "pod víko". Tak tedy skončila první třetina 2:0 ve prospěch výborných hostů.
Ve druhé dějství se jako první radovali hráči Sabres a vykřesali tak pro naději na nějaký ten bodík. V čase 23:56 skóroval desetimilionový Thomas Vanek. O dvě šedesátivteřinovky později ale znovu přišel čas Tomáše Plekance. Miller z první akce neudržel puk pod lapačkou, a tak se pokračovalo dál ve hře. Kovalev pak znovu nahrál na opět nikým nehlídanou montrealskou 14. No, a dovršení prvního hattricku v nhl přišlo 4 minuty před druhou sirénou. Předchozí dva zásahy proměnil Plekanec v přesilových hrách a nejinak tomu bylo i teď. Kovalev v útočném pásmu přihrál Streitovi, který chtěl s nevětší pravděpodobností prostřelit změť těl před sebou, jenže v té skupině hráčů byl i Plekanec a přesnou tečí zvýšil už na 4:1.
Ve třetí třetině se původně buffalský útok změnil v další radost Habs. Perfektní práci nejprve u mantinelu za branko Price předvedlo Hamrlík, když čistým zákrokem odzbrojil Stafforda. Puk se dostal k Plekancovi, ten poslal dál na Kovaleva a ten si nemohl nevšimnout chytře ujíždějícího Andreie Kostitsyna, který bez sebemenších problémů přebruslil Dmitrije Kalinina i Nathana Paetsche. Jenomže Montreal je celek se slušným vychováním, a tak nechal svého soka ještě trochu nadechnout. V přesilové hře domácích se před Pricem otočil Vanek a při té příležitosti si všiml Connollyho. Takže ještě dramatizace zápasu? V žádném případě. O pár minut později se ukázal i další z rodu Kostitsynů, Sergei, když vytěžil maximum z asistence Mikhaila Grabovského.
Montreal ale nesmí usnout na vavřínech. Už dnes večer ho čeká přímý souboj o první místo konference s Ďábly z New Jersey.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avataryeees !!! Udolali jsme nad Devils 2:1 a po dlouhe dobe vedeme celou vychodni konferenci !!! Parada - napotreti nebo kolikate se to povedlo :-) Doufam ze tam i nejaky ten cas zustaneme. Zapas podle ocekavani ve stylu Devils - az posledni tretina byla strhujici. Musim ale ocenit soupere ktery ma svuj, ac pro divaka "nudny", styl dokonale propracovany a hlavne Brodeur ukazal ze je PAN golman. Price dnes 1x zavahal - byl to bohuzel jeho gol kdyz nevedel kde ma puk. Streit a A.Kostysin zaridili tesnou vyhru. GO HABS
 
02.03.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Joooooooooooooooo , to je snad poprvý co vidím Montreal na prvním místě celé konference !!!!
 
02.03.2008 12:00 | reagovat
PALO
Tak ten Brodeur co dnes predvadzal to sa len tak nevidi. Teraz treba hlavne zachovat chlandu hlavu a ukludnit sa. Ine je dostat sa na 1. poziciu a ine je zostat hore... Dufam ze ludia nezacnu zbytocnu fantazmagoriu...
 
02.03.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Je to vážně paráda.Jen aby to vydrželo.Bohužel ostatní se nás drží ve Východní konferenci jako klíšťata.Ottawa,Boston,Toronto vyhráli a mocně za námi finišují.Opatrnosti opravdu nezbývá.Jedno zakopnutí a vše se zase mění.Navíc budeme hrát 4 .zápasy se západem s kterým se tolik neutkáváme.Bude to ještě bitva!!!!Doufám,že tam moc neztratíme!
 
AvatarZatím fakt paráda, i Price se snad chytil, ikdyž po dvou zápasech těžko soudit. Teď nastane důležité 4 zápasové trip po Z-konferenci. Doufám, že tam dostane šanci i Halák a předvede se. Máme hodně těžký soupeře, ale věřím v min 4 body a snad dáme. Dobré by bylo tak 5-6 bodíků urvat. Pokud to zvládnem, tak to bude velmi dobré, ikdyž nás pak čeká opět Jersey a pak Ottawa. Pokud bysme nepostoupili do play off, bylo by to obrovské zklamání.
 
AvatarTo je něco - dva dny mi nejde kvůli počasí internet a zrovna takové super zápasy :-(. Hlavně mě mrzí to Buffalo, Plekyho řádění jsem chtěl vidět "live". Ale hlavní je, že jsme v čele konference!!! Sice s minimálním náskokem, ale aspoň na chvíli tam jsme a doufám, že na západě moc neztratíme, protože vesměs jsou to moc těžké zápasy. Price mě zatím celkem mile překvapuje, i když ten včerejší gól byl dost smůlovatý. Taky bych se přimlouval, aby na západě nastoupil aspoň k jednomu zápasu Halák. Ještě poznámku k těm zraněním našich uvažovaných posil - Hossa nevypadá nijak na dlouho, s Havlátem to vypadá už o dost hůře, taky mám obavy, že dlouho hokej hrát nebude. Ale i tak já bych ho tu při deadline rád viděl, je to pan hokejista.
 
01.03.2008 12:00 | reagovat
kavenka
skvelz pleky, ale dnes nas caka velmi tazky match s new jarsey...keby aj tekto vysiel klop klop klop
 
01.03.2008 12:00 | reagovat
plamenacek | jan.pejpal@centrum.cz
Pleky super přesilivky!!! Kdyby to tak bylo každý zápas asi by se žádný fanda HABS nezlobil.
 
01.03.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Bezva !!!První náš útok Plekance,to je opravdu paráda.Přesilovky sehráli znamenitě a Plekanec vsítil 3 goly,z toho dvakrát trefil z úhlu.Z prostoru pravého kruhu prostřelil volejem Millera,který se nestačil přemístit.Nacvičený přesilovkový signál!!Kovaljov ho vždy šikovně křížně našel a Tomáš bezchybně zakončil.Taky si přesilovky pochvaloval po zápase ,,Byl to jeden ze zápasů, ve kterém téměř při každé akci v útočném pásmu skončí puk v soupeřově síti. Přesilová hra je pro nás strašně důležitá," iDNES.cz Trenér Carbonneau byl po zápase spokojený s výkonem mladého Price a pochválil ho ,,Price chytal slušně, neudělal žádnou chybu " Z čehož mám radost,protože se mladý brankář přes naše obavy zatím drží.Taky cenim A.Kosticyna.Když už se dostane do brejku,tak ho promění,což u není pravidlem.Letos to nebylo poprvé a v tomto ohledu je skutečně bezvadný.Jeho rychlost bruslení na soupeře platí a obránci Sabres jen příhlíželi jak jim Andrej uniká.Zaujal mě i Streit a je moc dobře,že u nás zůstal.Doporučoval bych neměnit!!!!To on,jeden gól při přečíslení 3-2 dal a na další gól v přesilovce rozehrál,když vypálil ránu od modré a Plekanec puk před brankou drobně tečoval do sítě.Je to náš šikovný univerzál.Těch v NHL moc není.Bojovník jak má být a navíc umí zakončit a dát gól!! Čekají ďáblové z New Jersey kteří hrají defenzivním nudným stylem,což nám vůbec nevyhovuje.Musíme tvořit a to bude těžké.Navíc Brodeur v bráně není žádné ořezávátko.Doufám,že to hoši zvládnou a zápas vyhrajeme!!!!Už se ani nepamatuji,abychom měli možnost vézt konferenci.Snad se to podaří,,Lets go HABS!!!"
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík