Už je to uděláno, už je to hotovo!

02.03.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Paráda! Jinak snad současnou situaci Montrealu ani nejde nazvat. Díky vítězství nad New Jersey jsme se totiž dostali na první místo Východní konference a jasně tak zavřeli ústa všem "chytrým" hokejovým odborníkům, kteří sestavovali předsezónní prognózy.

Do branky Habs se opět postavil Carey Price, na kterého teď bude kouč Carbonneau pravděpodobně daleko více spoléhat, než na Haláka. Takže byl k vidění souboj generací. Na jedné straně Price a přes celé kluziště dále stál Martin Brodeur.

Kdo se snaží alespoň trošku sledovat nhl, možná čekal, zda New Jersey opustí od svého stereotypního stylu. Opustil, ale až ve třetí třetině, do té doby tlačil Montreal svým lehce nudným hokejem.

První třetina nabídla spoustu perfektních příležitostí na obou stranách, ale to by musely stát ve svých svatyních asi úplně jiní borci. Například ve třetí minutě se nadvakrát neprosadili Ďáblové a hned z protiútoku se to samé přihodilo i domácím. Na nějaký ten šťastný výkřik ať už od jednoho či druhého týmu se čekalo do dějství číslo dvě.

Tam si nejdříve dobře počínal Ryder, ale i když vyzrál na Oduyu, na Brodeura už nestačil, pálil totiž z pádu. Přesto se Montreal radoval v utkání jako první. V čase 26:11 se při přesilovce trefil Mark Streit. Kovalev nejprve trochu míchal pukem u své hole jako s měchačkou v kuchyni, pak ale geniálně našel před brankou Koiva, ten ovšem neposedný kotouč nezpracoval, a tak se role hrdiny ujal již zmiňovaný Švýcar. O zhruba sedm minut později se ale skóre upravovalo i na druhé straně. Hosté vyrovnali. Brian Gionta vytěžil maximum z toho, že Price absolutně netušil, kde má puk. Při tomto gólu je ale nutné pochválit všechny členy týmu hostí.

Výsledek 1:1 naznačoval, že třetí třetina bude "maso", "mazec", prostě hustá. A tak se i stalo. Pořádně se musel činit zejména Brodeur. Pokusy Montrealu byly totiž téměř tutovky. Celé "drámo" ale vyřešil až Andrei Kostitsyn. Šest minut před koncem základní hrací doby zvedl slavnostně ruce nad hlavu. Gól padl znovu při přesilovce a v rolích nahrávačů se uvedli Tomáš Plekanec a Christopher Higgins.

Už je to uděláno, už je to hotovo. Už jsme na prvním místě ve Východní divizi. :-)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak Price se dneska zatím moc nevytáhnul, ten čtvrtý gól, to byla tragédie! A ani další zákroky nebyly nijak zvlášť přesvědčivé, i když je pravda, že při tom druhém gólu mu vydatně "pomohl" Smolinski, který ho podkopnul. Pleky zatím skvěle, ale jinak jsme dost pasivní, domácí jsou herně lepší. Snad to dokážeme ještě v třetí třetině srovnat.
 
AvatarBohužel, v San Jose jsme vyšli naprázdno a rozhodně na tom má svůj podíl Price - minimálně 2 góly byly chytatelné. Ani naše obrana se tentokrát moc nepředvedla, z Gorgese a Komisarka si udělali domácí pěkné slaměné panáky... V San Jose jsou z Campbella úplně podělaný a když dal ten šestý gól, který byl hezký, tak jsem myslel, že se z toho komentátoři udělají...:-).
 
AvatarDva dnesni duvody proc jsme prohrali - 1) deravy Price 2) nevyuzite presilovky. Price by se dneska mohl stydet min. za 2 goly (ja bych videl ale i 3). Dneska chytal proste hrozne a hlavy ty dva "hloupe" goly rozhodly o osudu zapasu. Presilovky jsme nehrali spatne ale velke sance co tam byly jsme proste nepromenili. Sharks z kazde sance meli malem gol - to byl dnesni hlavni rozdil. Ano Sharks byli dneska lepsi a zaslouzene vyhrali ale i kdyz jim tam spadlo vicemene vse (hlavne diky Pricemu) tak si myslim ze dnes urvat bodik dal. Skoda... snad kojoti budou lepsim souperem. Jinak ty komentatory neresim - to byl typicky americky komentar :) Na domaci zapasy se divam prevazne radsi na french feed. Amici vetsinou takovi 4% :-)
 
04.03.2008 12:00 | reagovat
Spatt
Bál jsem se, aby nepřišla tahle chvíle, kdy musím napsat toto: Kdyby tam stál Huet, tak jsme ten zápas vyhráli!!!. Nechci se pořád dokola vracet k té tragické výměně, ale na tomhle zápase se prostě ukázalo proč to byla od Boba hrozná blbost. Nevím..... nechci pořád jen kritizovat, ale zdá se mi, že min. 2 nebo spíš 3 goly prostě byly Price. A když, se podívám na předchozí zápasy, (které vlivem radosti z vítězství a vedení v konferenci potlačili přísný pohled na Priceho), musím konstatovat, že top golmanovi se prostě nemůže 3x po sobě stát, že dostane gol, protože prostě neví, kde má puk....a tohle Price v posledních zápasech bohužel předvedl. At je sebevětší talent, je to prostě daň z nedostatku zkušeností a daň za jeho mládí.....
 
AvatarPřesně tak, mám na to úplně stejný názor jako "Spatt"! Po jednom nevydařeném zápasu se sice nedají dělat závěry, ale je pravdou, že takové slabé chvilky už letos Price předvedl několikrát. A další věcí, při které mě vždycky mrazí v zádech, jsou ty jeho riskantní rozehrávky, které mu, bohužel, moc často nevychází... Útok vypadá v pohodě, ale vzadu musíme notně přidat a začít bychom měli právě u gólmana. Ve Phoenixu by měl chytat jednoznačně Halák!
 
AvatarTak tak, naprosty souhlas s otazkou golmana... nejhorsi ze s tim ted neudelame nic. Muzeme jen brecet. Nevim zda je to nejlepsi strategie aby price ziskaval zkusenosti v NHL na ukor potencionalne uspesne sezony...
 
04.03.2008 12:00 | reagovat
Theo33
paneboze:kluci cte to tady po sobe vubec??nechapu jediny duvod proc to vschno hazite na price dneska totalne vyhorela obrana nepokryla dorazky nestihala a zraloci zaslouzene vyhraly coz sem i cekal me taky stve odchod hueta ale carez tri zapasy chytal suprove ted se to nepovedlo zkusi to halak ale nic se nedeje co se vam porad nelibi hrajem dost nad svy moznosti koukni na soupisku a na soupisku tymu po nama a myslim ze je to evidentni...ja sem spis krajne nasranej za franu neskutecne se tesim na PO a pak nam hned zranej hrace ktery nas vlastne do PO dostal:-(nejhorsi ze do nej najizdeli uz od zacatku matche s cilem ho rozhodit a bohuzel sem jim to povedlo nad ocekavani pro ne dobre:-(a nase blbost ze sme si to nedokazali srovnat..guma je tam mej spracovat doufam ze dneska bude hrat sklena aby zirafy typu kumstat a skuhravy srovnal...protoze tohle se nedela snad to dneska vyhrajem doma verim v dve vyhry a snad i s franou...
 
AvatarTheo33: Můžeš mi, prosím tě, říct, kolik z našich inkasovaných gólů padlo z dorážek? Nějak jsem si nevšiml... A jestli mi chceš tvrdit, že Price dnes měl svědomí čistý, tak potom jsme asi každý z nás koukal na jiný zápas. Ano, nikdo neříká, že obrana hrála super, ale začalo to právě už od Priceho. A po sobě to většinou ostatní čtou, na rozdíl možná od tebe, protože přelouskat tvůj příspěvek je fakt velká dřina...:-).
 
02.03.2008 12:00 | reagovat
Kavenka
supeeeer, len sa na tom prvom mieste udrzat, dostat sa tam je nie co uplne ine, teraz nas caka omnoho tazsia uloha...no ale play off hadam neujde.
 
02.03.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Vedení Montrealu se dohodlo na tříleté nováčkovské smlouvě s útočníkem Benem Maxwellem. Canadiens si devatenáctiletého rodáka z North Vancouveru vybrali ve druhém kole draftu 2006 jako 46. v pořadí. Maxwell dosud absolvoval dva přípravné kempy s prvním týmem, ale pokaždé putoval zpět do juniorské WHL, kde obléká dres Kootenay. nhl.cz Pohledný mladík/dámy jistě ocení/ jeho statistiky za poslední dva roky http://canadiens.nhl.com/team/app?page=PlayerDetail&playerId=8473493&service=page Z G A B +/- MIN 2005-2006 Kootenay 69 28 32 60 +17 52 2006-2007 Kootenay 39 19 34 53 +20 42 PO WHL 2005-2006 Kootenay WHL 6 3 5 8 +1 0 2006-2007 Kootenay WHL 7 1 4 5 -1 21 Další naděje,první kroky nemá špatné,tak snad se vypracuje v posilu Pokud jde zápas s ďábly z New Jersey tak mám taky obrovskou radost,je to nezakřiknout!!!!!!Mladý Price se statečně drží,tak snad vydrží.Ten gol byla víc smůla,než chyba,kdy po těžké střele Mottau puk v kleče chytil,ale puk se nešťastně vykutálel z výstroje a pohotový Gionta hbitě pinkl kotouč do branky.Jako prcek má Gionta taky nejblíž oči u ledu a tak ho první viděl.Price vůbec nevěděl v mohutné výstroji,kde puk má.Takový gól dostali už věhlasnější golmani než Carey.To se občas stane!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 07.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík