Devils jsme udolali zásluhou Priceho a vysoké efektivity střelby.

12.03.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Tak jsem si zase po delší době (po nekonečném sledování těch malých „okének“ na počítači)Hlavní hrdina zápasu s Devils Carey <a href=Price v akci." title="Hlavní hrdina zápasu s Devils Carey Price v akci." src="http://cdn.nhl.com/canadiens/images/upload/2008/03/price_smolinski_ts.jpg" /> naservíroval noční menu na velké obrazovce a s velmi kvalitním signálem a říkal si, že by k tomu tak nějak pasoval i výborný zážitek z hokeje. Když jsem však v rozpisu stanice NASN zjistil, že bude vysílat zápas z Bell Centre, kam přijedou Devils se svou notoricky známou propracovanou defenzivní hrou, už jsem byl malinko na vážkách s tím hokejovým zážitkem. Samozřejmě, pro mě je svátkem už jen ten fakt, že vidím „na živo“ Canadiens v akci, ale když k tomu je jako bonus i atraktivní hra soupeře, vůbec se nezlobím. Navzdory všem mým pochybnostem jsem nakonec viděl velmi pěkné představení, v němž se do hlavní role pasoval Carey Price, naše nová a někdy trochu kontroverzní gólmanská jednička.

Byl to vůbec zajímavý zápas z několika pohledů – třeba hned z hlediska obou brankářů, protože na každé straně stály dvě osobnosti, na první pohled zcela odlišné. Martin Brodeaur v brance Devils jako současná ikona a ztělesnění brankářské superkvality a zkušenosti, na druhé straně Carey Price jako obrovská naděje na tomto postu v rámci celé NHL. A nutno dodat, že tentokrát „zelenáč“ svého „učitele“ jasně zastínil a naznačil, že by se v budoucnosti mohl k jeho kvalitám notně přiblížit a třeba je i překonat. Ale to je běh na hodně dlouhou trať. Samozřejmě k tomu, aby byl úspěšný gólman, je hlavním předpokladem spolehlivá defenzívní hra celého mužstva, jak to třeba právě Devils léta dokazují. Dnes v noci tu samou tvář předvedli i Canadiens a navíc jí podpořili i velice solidní ofenzívou s vysokou efektivitou střelby, což byl ten hlavní rozdílový moment mezi oběma mužstvy, který rozhodl o tom, že dva body zůstaly v Montrealu a Habs se přestěhovali opět po krátké odmlce do čela Východní konference.

Samotný zápas se dá zhruba shrnout asi takhle – hosté stříleli snad ze všech pozic, domácí dávali góly... Nebylo to samozřejmě tak, že bychom byli pod nějakým drtivým tlakem, naopak si myslím, že mírná herní převaha byla po většinu zápasu na naší straně, ale střelecky aktivnější byli Ďáblové. Skóre otevřel celkem brzy z nenápadné akce Smolinski, který z úhlu notně zaskočil Brodeaura. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, což byl docela překvapující obrázek vzhledem k pověsti New Jersey. Habs vypadali jako šelma, která v klidu čeká na úder a ten pak provede se vší razancí. Přesně v duchu tohoto tvrzení padla druhá branka těsně před koncem třetiny – mladší z bratrů Kosticynů nádherně našel kapitána Koivu před poloprázdnou bránou a ten už neměl žádný problém – 2-0. Další průběh zápasu byl vlastně pořád stejný, takže nemá smysl se tu dál opakovat – hosté se vehementně snažili o snížení či vyrovnání, domácí výborně bránili a podnikali nebezpečné a rychlé protiútoky. Po jednom z nich si znovu připravil lahůdkovou finální přihrávku Sergej Kosticyn, jejímž adresátem byl tentokrát Lapierre a ten už neměl před prázdnou brankou jinou možnost, než zvýšit na 3-0. No a protože jsme vstřelili aspoň jeden gól v prvních dvou třetinách, řekli si nejspíš domácí hráči, že bylo stylové uzavřít tenhle účet i v závěrečném dějství. Necelé tři minuty před koncem vybojovala dvojice Ryder Lapierre puk za brankou hostí a prvně jmenovaný byl na hranici brankoviště nejpohotovější a dorážkou stanovil konečné skóre zápasu na 4-0.

První hvězdou zápasu nemohl být samozřejmě vyhlášen nikdo jiný než Carey Price, který vychytal svůj druhý shutout v sezóně. Předvedl tentokrát opravdu výborný výkon, i když ty jeho výlety za branku a riskantní rozehrávky po mantinelu pořád nemůžu nějak vstřebat – včera měl opět minimálně dvakrát velké štěstí... Do zápasu nakonec nastoupil i zřejmě ještě ne zcela zdravý Tomáš Plekanec a na jeho hře to bylo trochu znát. Doufejme, že do zítřejšího důležitého domácího zápasu s Ottawou bude už úplně zdráv a ve staré formě.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPrvnich 5 min zapasu a jiz jsem totalne znechucen vykonem rozhodcich - to snad neni mozne co tam piskaji. Diky nesmyslnemu oslabeni 5 na 3 prohravame 0:1
 
AvatarTak zápas jsme nedotáhli do vítězného konce a to i přesto že jsme měli aspoň opticky více ze hry. Hrál se krásný hokej na obou stranách a hosté měli hlavně v nájezdech o trochu více štěstí. Škoda že jsme neudrželi vedení 2:1 z druhé třetiny a nechali Blues dokonce zápas otočit - to by se stávat nemělo - zvlášť doma... to už je snad podesáté :-( Díky aspon za bod a pekny hokej kluci. Dalsi mame Boston na ktery nam to letos jde. Bostonu ale pujde o vse... GO HABS
 
AvatarTak brnkačka to rozhodně nebyla a máme jen bod...! Halák tentokrát trochu zaspal při druhém gólu, ale na druhé straně vytáhl pár skvělých zákroků, jeden z nich v prodloužení. Konec jsem téměř neviděl, hrozně se to sekalo. Škoda, mohli jsme Ottawě odskočit na 4 body, teď budeme mít mnohem těžšího soupeře v Bostonu.
 
18.03.2008 12:00 | reagovat
VTBH | vtbh.aukro@seznam.cz
Zdravim, prodavam nejake veci z NHL a mam i triko Plekance XL, moc pekne. Kdo ma zajem, at mrkne na http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=5384302 . Mejte se, at se dari.
 
18.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Tak dneska proti Bluesmanum...hm to bude doufam brnkacka ake nesmi se nic podcenit ale muj troufalej tip je ze vyhrajem 5:1 nebo tak nejak:))jedem klucii do play off GO HABS GO!!
 
AvatarKez by ale nevidel bych to jako vylozene lehky zapas - bude to boj
 
16.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Tak zatim 1:0 po druhe tretine...no teda 17 strel zatim Jaro bez problemu mel...jeste pridat tak 2 branky v posledni tretine a je to!!GO HABS GO!!
 
AvatarBigBen: Měl jsi výborný odhad...:-). Halák byl vynikající, konečně zase zabodoval Plekancův útok, i když jeho vedoucí tam spálil víc než jasnou tutovku. Dvě třetiny z naší strany nic moc, třetí byla zajímavá, ale do toho druhého gólu jsem trnul! Opět to nebyl žádný supervýkon, ale 2 body máme a prozatím jsme v čele divize.
 
16.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Presne tak super zapas pro Halaka!!tedka uz jen cekam kdy budeme mit 100% play off!!nic nas nezastavi(doufam):))GO HABS GO!!
 
16.03.2008 12:00 | reagovat
mejdlo
Jo je to supr, ze Jaro ma nulu!Je vyborny vedet, ze i kdyz mame oba golmany HODNE mlady, tak ze dokazou podat dobry vykony, kdyz maji den...
 
15.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Tak to vypada ze dneska se v brane proti Islanders postavy Jaro Halak..verim ze zachyta dobre ale spis doufam ze ho podpori utok!Protoze bez branky se vyhrat vazne neda:))..potrebujem zvitezit GO Habs GO!!
 
AvatarTak dnes to zdaleka není tak kompaktní výkon jako proti Devils a na skóre je to vidět - právě prohráváme 0-2, když Ottawa využila obě své přesilovky a je zatím lepší.
 
AvatarPo dnešku tedy ztratíme vedení v divizi, protože hrajeme vyloženě špatně... Slibnějších šancí pozkrovnu, přesilovky žádná sláva (oproti Ottawě) a ke všemu máme i trochu smůly (druhý gól v naší síti). Na Ottawu prostě neumíme a musel by se stát v třetí třetině nějaký zázrak, abychom to třígólové manko stáhli. Škoda...
 
AvatarSe stestim 0:2 po chybe Priceho 0::3 zrovna kdyz se mi zdalo ze jsme Sens konecne zatlacili. To je ale celkem jedno - Senators jsou lepsi a naprosto zaslouzene vedou - dnes nehrajeme vubec nic - nedari se nic... skoda - mohli jsme odskocit a tak bude ztracet... Samozrejme jeste nas ceka 3. tretina ale dnes v zadny obrat typu NYR necekam.
 
AvatarNo a jak jsem rikal nestalo se VUBEC nic a ani jsme nedali cestny gol. Ta nula je ostuda. Kaslem na to - v sobotu prejedem islanders !!! GO HABS
 
AvatarJak jsem se minulý zápas kochal, tak dneska to byla z naší strany velká nuda. Sice pár šancí bylo, ale nic vážnějšího. Hned konferenční tabulkou spadneme tak o tři - čtyři místa... Zatím nás to trápit nemusí, náskok je solidní, ale příště prostě musíme vyhrát!
 
14.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Hm tak takhle jsem si to teda vubec nepredstavoval:(po skvelym zapase s New Jersey takova blba prohra s Ottawou a navic doma:((chce to se oklepat a v sobotu si spravit chut proti Islanders ty doufam roznesem...jestli chceme byt krali vychodni konference tak takovy zapasy se uz nesmi opakovat!!..chce to aby se zase probrali Kostitsyn,Plekanec.Kovalev..no proste Go Habs GO!!
 
14.03.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ta Ottawa je pro nás prokletá,ale bez gólu se vyhrát nedá.Druhý gól Spezzy byl vážně smůla.Po Meszarošově pumelici se puk odrazil od zadního mantinelu k lišáku Spezzovi a ten z poza branky puk jen tak šťouchl Pricemu na zadní část nohy.Odtud se puk odrazil do brány.Smůlovatý gól.Takové góly občas padají s tím Price nemohl vůbec nic dělat.Na rozdíl od Martina mu nevyčítám ani ten třetí gól.Po ztrátě kotouče ve středním pásmu a následném přečíslení to byla od Kellyho bez přípravy bomba na kterou Price s námahou reagoval.K jeho smůle,potom padáčku byl první u puku Vermette a ten už si poradil.Podle mě za ten gól Price nemohl.Do lapačky to bylo těžko chytatelné,vyrážel reflexivně.Spíš v daný moment propadla pětice před ním.V zápase propadli naši útočníci,bez gólu se vyhrát nedá!!!Zápas zkrátka nevyšel.Horší je,že jsme spadli o pět míst,ale PO snad není ohroženo a je vcelku jedno jestli postoupíme první nebo osmí.Samozřejmě bych si jako vy,přál být první,ale není to rozhodující!!!.Proti Islanders to vylepšíme!!!Žádné obavy!!!!
 
13.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Tak dneska Ottawa!!Musime je porazit ...skoda ze zitra musim do prace jinak bych na to koukal:((..kazdopadne doufam ze vyhrajem jedem kluci GO HABS GO!!
 
13.03.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
aktuální úspěšnost: Carey Price 91,6 % Cristobal Huet: 91,6 %
 
12.03.2008 12:00 | reagovat
Petr
Pleky skutečně nevypadal tak živě jako obyčejně. O to víc mě potěšila hra ostatních útoků, kde zejména mladší Kosťa si vedle Koiva dovoloval na nováčka znamenité kousky. Obě jeho gólové příhry byly vynikající. Ryder se zabydlel ve třetí lajně a určitě výrazně zvýšil její nebezpečnost.
 
12.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen | Dr.Rammstein@seznam.cz
Super Klucii vitezstvi...doufal jsem ze vyhrajem ale ze takhle krasne to jsem necekal..Price chytal skvele a aji obrana slapala takhle by to mohlo byt porad!!Tedka rozsekame jeste doufam Ottawu a zajistime si prvni misto...jeste by mohl prohrat Pittsburgh a jeto!!No proste Go Habs Go!!
 
AvatarPittsburgh mě až tak nevadí, důležité je, abychom vyhráli divizi, tzn. teď v první řadě udělat Ottawu.
 
12.03.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Mas pravdu spis Ottawy bysme se meli bat...zase zacala vyhravat...vubec se neodvazim to tipnout..kazdopadne verim Habs!!
 
AvatarBude to zajimavy zapas - uz se tesim. Dnesni vitezstvi je moc cenne - vzdyt nedavno jsme nebyli schopni s jersey vubec vyhrat.
 
12.03.2008 12:00 | reagovat
mejdlo
Presne taky si pamatuju jak jsme s Dablama nemohli porad vyhrat - trvalo to snad dva roky, ale posledni dva dueli patrili nam.:)Za tim, ze Pleky neradil tak jak jsme zvykli, nejspis stoji jeste nedolecena chripka, kvuli ktere vynechal zapas v Anaheimu (jednalo se o prvni jeho absenci v letosni sezone)
 
12.03.2008 12:00 | reagovat
mejdlo
Jo aha, ty uz si se tu Miro zminoval, ze byl Tomas nemocnej, ja sem ten clanek, kdyz jsem psal minulej prispevek, jeste nemel prectenej..:)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 07.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík