Neslavný návrat Priceho

05.03.2009, 16:14 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Bohužel, Habs v noci na dnešek nestačili na Buffalo a ztratili tak cenné dva body. Buffalo se v tabulce Východní konference dál nenápadně přibližuje až k postupové osmičce, na kterou momentálně ztrácí pouho pouhý jeden bodík.

Strůjcem vítězství domácích byl jednoznačně gólman Patrick Lalime, jenž je aktuálně klubovou jedničkou, kvůli poraněnému kotníku Ryana Millera. Lalime zastavil 36 střel a zastavil i velmi nebezpečné pokusy Kovaljova nebo D´Agostiniho. Z jeho výkonu byl na větvi i kouč Lindy Ruff. "Věděli jsme, že je to skvělý gólman a že Ryana dokáže nahradit. To není jednoduché. Je pod velkým tlakem.“ Sám Lalime si pochvaloval hru svých spoluhráčů a zjednodušoval povedený večer. "S vedením se hraje dobře. Je to vždycky jednodušší."

Buffalo se nyní vrhlo na vítěznou vlnu a Montreal se znovu ukázal jako jasně horší tým. Jaro Haláka před několika dny postihla chřipka, a tak se do klece postavil Carey Price, jenže jeho výkon rozhodně nebyl optimální. "Necítím se moc dobře, abych řekl pravdu. Musím se zlepšit," zhodnotil se po utkání. Z 27 střel jich 5 skončilo za jeho zády, což není povzbudivá zpráva. Jeho výkon zároveň ovlivnil i herní projev jeho spoluhráčů, kterým chyběla brankářská opora, na níž se mohou spolehnout. Že byl Montreal horším týmem, viděl i Patrick Lalime. "Bylo jen otázkou času, kdy dáme nějaké góly."

První gól zápasu viděli diváci až v 18. minutě. Při vyloučení Mathiheua Schneidera za zdržování hry se prosadil bekhendovou střelou Derek Roy. Tentýž útočník zvyšoval na 2:0 pro Šavle dvě minuty po začátku prostřední části. Tentokráte dostal Roy přihrávku naslepo z rohu od Daniela Pailleho. Pak přišla chvíle Jaroslava Špačka. Nejprve přelstil Briseboise na modré čáře a pak vypálil přesně z levého kruhu. Bylo vlastně vymalováno. Převahu domácích ve třetí třetině korunoval ještě Paul Gaustad. Dal dva góly, přičemž první z přesilovky a druhý při vlastním oslabení.

Jediný gól Habs vstřelil minutu a půl před konce utkání Tomáš Plekanec a prodloužil tak svou šňůru zápasů, ve kterých bodoval, na devět. Z prohry byl hodně rozčarovaný Carbo. "Pokud si na venkovní zápasy nezvykneme, tak si nezasloužíme postoupit do play-off. V první třetině jsme vyprodukovali osmnáct střel a přesto jsme nebyli schopni vymazat jednobrankové vedení. Měli jsme sice šance, ale dorážky jsme si nezasloužili. Ve druhé třetině jsme navíc polevili.“

Jak náhradní gólman byl z farmy povolán Marc Denis, což je zvláštní, protože aktuálně má lepší formu Cedrick Desjardins. Každopádně se ukázalo, že ještě zdaleka nejsme z krize venku. Bob Gainey ale pravděpodobně v tento tým bezmezně věří, jelikož odmítl jakékoli obchodování před trade-deadline. Uvidíme, jak si tým povede v pátek na ledě Atlanty.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.03.2009 04:14 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Tak se priznam, ze uz i mne, vecnymu optimistovi, "krapet" dochazi trpelivost. Diky za dalsi zkazenou noc, Habs!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak a už naposledy - náš "silný" tým je neuvěřitelně produktivní, za dva zápasy jeden gól, tomu prostě musíme zatleskat. Dostali jsme jich sedm!!! Třetí třetina byla z naší strany asi nejlepší, Pleky měl před koncem jednu gólovku, ale bohužel bodovou šňůru nenatáhnul, takže ze slabé Atlanty, která nás ale přehrála, jedeme bez bodu do Dallasu pro další porážku. Na deváté místo máme náskok 2 body...smajlik . Nemám slov!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Po druhé třetině obrázek i skóre pořád stejné, je až zarážející, jak nás Atlanta přehrává! S kým jiným chceme sbírat body, to fakt nevím... Ještě, že dneska chytá dobře Price, jinak už bylo po zápase. No nic, po neděli jdeme z osmičky ven, bohužel. Ale já jsem letošní sezónu už stejně odpískal, takže se s tím pomalu vyrovnávám...smajlik
 
AvatarPo první třetině prohráváme 0-1 a bolí z toho oči - rozhodně to ale není kvůli horšímu obrazu... Viděl jsem první třetinu Carolina-Calgary (3-0) a hra Caroliny jako našeho přímého konkurenta v boji o osmičku je o dvě třídy výše! A to má proti sobě daleko těžšího soupeře! Buffalo taky vede, no prostě je to "nádhera", jak nám to jde s tím silným mužstvem... Vypadá to, že ty čtyři vítězné zápasy byly jen takovým intermezzem a to ještě zásluhou heroického výkonu Haláka!
 
AvatarReakce na příspěvek:Sleduju to tady: http://www.justin.tv/livehabs . Sice horší než atdhe, ale jde to.
 
07.03.2009 01:37 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarHmmmm, tak program lhal. Dávají Calgary...
 
06.03.2009 22:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTeď koukám na program a zřejmě nás spasí Nova Sport. V programu to mají uvedený, tak jsem zvědav. I když u toho komentáře to bude spíše utrpení pokud kluci na ledě se nebudou překonávat...
 
No tak to Gainey opravdu asi prokaučoval. Dneska musíme vyhrát, hlavně musíme zlepšit hru, ikdyby se vrátil Jarda, nemůže čarovat pořád na tak vysoké úrovni:) Hlavně je špatný, že se daří jen jednomu útoku, to je prostě málo a naše největší chyba... Kdo najde přenos, tak prosím též o link, díky...
 
06.03.2009 19:39 | reagovat
mohawk11 | mohawk11@azet.sk
Dneska nastupi Jaro Halak...takze Go Habs Go..!!
 
06.03.2009 19:29 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarProsím někoho o link na dnešní zápas, předem dík...
 
AvatarReakce na příspěvek:Po tak dlouhé odmlce si od něj žádné zázraky neslibuju.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tím spíš platí má slova níže - Gainey mě obrovsky zklamal.
 
06.03.2009 14:31 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMoje obavy se potvrdily. Na ATDHE mají omezení na NHL na 2 zápasy za den. Ke všemu dneska Montreal v nabídce není. Vážně skvělý...
 
AvatarLa Presse – O obránce/útočníka Canadiens, Mathieu Dandenaulta, měli zájem Capitals a Red Wings, avšak oba týmy požadovaly, aby jim Habs pomohli uvolnit nějaký prostor pod platovým stropem.
 
06.03.2009 13:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Díky.Heslem to být nemohlo...používám jen jedno.A nicků mám 3....ale ani jedno nešlo....nevím.jdu se zaregistrovat.
 
AvatarPopravdě řečeno, ani jsem včera nechtěl článek k zápasu psát, protože jsem byl po trade deadline tak naštvaný, že by článek byl nejspíš nepublikovatelný. Proto jsem rád, že se toho s noblesou ujala Monika. Nebudu se opakovat, sice už jsem trochu "vychladl", ale dočíst se od Gaineyho, že vlastně ani žádný obchod udělat nechtěl, protože v TENHLE TÝM bezmezně věří, to mě fakt nadzvedlo ze židle! Jsem rád, že mu hráči hned několik hodin nato jeho důvěru svým výkonem vrátili...smajlik . Tímto zároveň odpovídám na příspěvek v diskusi k přestupům, kde Lukáš psal, že nevíme, jestli Gainey udělal vše, co bylo v jeho silách - neudělal a ani nechtěl! Jak frustrující, opravdu nechápu, čím ho tenhle tým přesvědčil letos natolik, že ho nepotřebuje před rozhodující fází sezóny posílit... Navíc samozřejmě ostatní týmy okolo nás vyhrávají, takže super smajlik ! Šťastné oslavy, Bobe!!!
 
AvatarDneska by snad uz mel nastoupit Tanguay, tak jsem zvedav zda tomu tak opravdu bude...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ahoj Frankie, odstranil jsem tvuj stary profil pod emailem patrick33@seznam.cz, muzes se tedy registrovat znova. Prosim zkus si zapamatovat tentokrat heslo smajlik smajlik smajlik GO HABS !
 
05.03.2009 18:58 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Již v době dávno minulé jsem se zaregistroval do Fanclubu.Bohužel sem zapoměl jaké jméno atd. Používám jich ovšem málo a ukusil všechny(heslo mám jen jedno),ale stále se tam nedostanu.Zkusil jsem se tedy zaregistrovat znova,ale na mém emailu již je moje dřívější....copak s tím?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík