Kovaljov: nevztekám se

11.07.2009, 16:27 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Patřil k ikonám Montreal Canadiens, fanoušci slavného klubu ho milovali. Jenže Alexej Kovaljov už v dresu Habs góly dávat nebude, olympijský vítěz 1992 změnil v NHL dres. Když se nedočkal kvalitního návrhu nové smlouvy od svého dosavadního zaměstnavatele, plácl si s Ottawou. Nová smlouva zní na dvě sezony, Kovaljov si vydělá deset miliónů dolarů. "Můj odchod z Montrealu se narodil hodně rychle. Neměl jsem ani čas odpovědět na návrh kontraktu," řekl Kovaljov na tiskové konferenci prostřednictvím telemostu mezi Kanadou a Ruskem.

Skvělý ruský bruslař momentálně odpočívá v Kazani. Odtud komentoval pro zámořská média i ruský deník Sovětskij Sport aktuiální novinky a informace. Kovaljov na dálku sledoval dění v Montrealu, potěšily ho reakce fanoušků. "Chtěl bych jim poděkovat za to, že uskutečnili demonstraci na moji podporu. Hodně mě to potěšilo," vzkázal příznivcům Canadiens.

Vedení Montrealu se vydalo trošku jiným směrem, v sestavě došlo a dojde k dost velkým změnám. Rozloučili se opory jako Kovaljov či Koivu, přišli jiní hokejisté. Ruský útočník si plácl s Ottawou, z hlediska jeho osobního života zůstane v podstatě všechno při starém. "Jen synové si budou muset najít nové kamarády. Ale s manželkou uvažujeme, že Ivan a Nikita dál budou chodit do školy v Montrealu. Z Ottawy to tam není daleko," řekl.

Na vedení Canadiens se prý Kovaljov nezlobí. "Nejsem malý kluk, který by se vzhledem k tomu vztekal. Týmy už jsem v kariéře měnil, je to součást naší práce a hokejového života. Nemám důvod být naštvaný. Klub o mě neměl zájem, je třeba to respektovat. Mým cílem je ještě jednou vyhrát Stanley Cup předtím, než z NHL odejdu," připomněl.

Po uskutečnění dohody s Ottawou má prý Kovaljov velkou motivaci. Míří do klubu, který má také silnou podporu fanoušků. A kterému se loni zrovna nedařilo. Také Senators potřebují okysličit, v tomto ohledu má střelec a technik Kovaljov hodně pomoci.

Otázkou zůstává, zda v kádru narazí na starého známého Danyho Heatlyeho. Kanadský útočník, jak známo, oznámil vedení klubu přání, aby byl vyměněn jinam. Rýsovala se dohoda s Edmonton, ale Heatley ji v poslední chvíli zabrzdil, čímž v hokejovém království vyvolal rozpaky.

Ovšem Kovaljov mistra světa z Prahy 2004 hájí. "Heatley je čertovsky dobrý hokejista. Bylo by dobře, kdyby zůstal. Ano, každý si může vybrat, kde chce působit, a já neznám pozadí jeho konfliktu s vedením klubu. Nicméně chtěl bych si s Danym pohovořit, rád bych ho přesvědčil, ať pokračuje. Takového hráče potřebujeme," uvedl Kovaljov.

Oba útočníci se dobře znají, hráli spolu během výluky NHL v sezoně 2004-05 za ruskou Kazaň. "Budu sledovat další vývoj. Vím, že kdyby Dany dál nastupoval za Senators, ocitl by se nyní klub 1,5 miliónu dolarů nad platovým stropem. Generální manažer by tím pádem musel uskutečnit nějaké výměny. Ale nepředbíhejme. Určitě by se to dalo vyřešit," uvažoval dál Kovaljov.

Ruský útočník je podle všeho spokojen, jak jeho situace v NHL dopadla. Dostal dvouletou smlouvu za dobré peníze, setrvá v Kanadě. Kousek od Montrealu. Ale pro fanoušky Canadiens se stane nepřítelem, dva slavné kluby jsou samozřejmě velkými rivaly. "Senators mají skvělou první útočnou trojici. Rád bych byl platný ve druhé nebo třetí pětce. S jednou formací ničeho nedosáhnete," pravil.

O služby Kovaljova se v nedávných dnech hlásili údajně také představitelé New York Rangers, Los Angeles a New York Islanders. Vyhrála Ottawa, což Kovaljov kvituje s nadšením. "Jdu do talentovaného mužstva. Nejsem žádná hvězda. Ani hrdina. Ale vynasnažím se, abych aby Senators udělali co možná největší úspěch," ukončil první interview v novém působišti.

autor: Václav Jáchim

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatarjá taky ne
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík