Takticky zvládnutá bitva s Bruins

14.03.2010, 14:11 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Veledůležité utkání s odvěkým rivalem jsme zvládli na jedničku. A to hlavně po taktické stránce. Hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali a získali důležité dva body. V tuto chvíli se Habs nacházejí na sedmém místě Východní konference a odskočili právě Bostonu a dalším pronásledovatelům. Naše pozice je čím dál lepší. Série vítězství se prodloužila už na pět zápasů. Do branky nastoupil jako v minulém utkání Jaroslav Halák. Do sestavy se navrátil po odpykání čtyřzápasového trestu Lapierre. Mezi zraněnými se nacházeli stále Mara, Bergeron a Cammalleri.
Sestava: Pouliot - Gomez - Gionta
Pyatt - Plekanec - A.Kostitsyn
Darche - Metropolit - Lapierre
Moen - Moore - S.Kostitsyn

Hned v prvních vteřinách zápasu si Gomez nabruslil do útočné třetiny, přenechal Pouliotovi a ten z první pálil tvrdou ranou jen do levé tyčky. Od začátku střetnutí bylo vidět, že si hráči nic nedarují a jeden hit střídal druhý. Ve třetí minutě jsme šli po Hamrlíkově vyloučení za faul loktem do oslabení. Boston si však vytvořil jen dvě střely a početní nevýhodu jsme zvládli bez úhony. V šesté minutě se naskytla možnost přesilové hry pro změnu nám a dopadla skvěle. Pouliot nabil Markovovi na modrou čáru a ten otevřel brankový účet zápasu, když jeho střelu lehce tečoval Seidenberg do levého růžku Raskovi branky. V čase 06:02 byl stav 1:0 pro Habs. Poté se dlouhé minuty nic nedělo až na několik střel z větší vzdálenosti. Ve čtrnácté minutě si naše třetí formace vytvořila minutový tlak, ale branka z toho nepadla. V patnácté minutě Špaček nahodil kotouč před Raska, vznikl závar ale dojíždějící Lapierre se nedokázal prosadit. V sedmnácté minutě Lucic z mezikruží vypálil z otočky, ale nedokázal trefit naší svatyni. V té samé minutě byl vyloučen Špaček. Oslabení jsme opět zvládli skvěle a dokonce v jeho závěru mohli skórovat, když Plekanec krásně zachytil na modré a pádil sám na branku. Kličku do levé strany mu však Rask kryl. V té samé minutě si Markov sjel podél levého hrazení a zamířil za branku, překvapil soupeře, když dal přihrávku zpět do protipohybu a S.Kostitsyn z úhlu backhandem po zemi překonal gólmana Raska. V čase 19:20 jsme šli do vedení 2:0.

Ve druhé minutě prostřední části vletěl do našeho obraného pásma Ryder a backhandem nahrál na Wheelera, který pohodlně překonal Haláka. Tuto branku si za rámeček nedá Markov, který nepokryl střelce soupeře. V čase 01:12 byl stav 2:1 pro Habs. Ve třetí minutě jsme měli možnost přesilové hry po faulu Sturma na Pouliota. Kromě lehké střely A.Kostitsyna z mezikruží a rány Gionty na pravý beton Raska se nic nedělo. V sedmé minutě Moore pěkně vyšachoval obránce Medvědů, z úhlu však skórovat nedokázal. V desáté minutě jsme měli opět možnost přesilové hry. V ní se krásně před bránou soupeře uvolnil Gionta, ale z bezprostřední blízkosti nevyzrál na Raska a ani dorážka Pouliota se neujala. Poté ještě dvakrát tvrdě pálil Špaček, skóre však bylo pořád stejné. V sedmnácté minutě se dostal do útočného pásma Plekanec. Jeho střela švihem přes obránce však skončila v Raskově lapačce. V osmnácté minutě na sebe upozornil hitem A.Kostitsyn. Pro tento, dle mého názoru, čistý hit neměl pochopení rozhodčí a vyloučil našeho hráče. Naštěstí Lucic oplácel a šel ven za hrubost. Ke konci byl vyloučen ještě Gorges a Habs zakončovali druhou třetinu v oslabení.

Třetí třetinu jsme začínali v oslabení a přežili ho bez úhony. Ve druhé minutě Gill nahazoval do útočného pásma. Na první pohled nevinná akce, jenže Rask si vyjel z branky s úmyslem zpracovat kotouč, ten se odrazil od zadního mantinelu, projel Raskovi pod holí a dostal se až k S.Kostitsynovi, který skóroval do prázdné klece. V čase 01:41 jsme vedli 3:1. Na ledě to dost jiskřilo. Výsledkem bylo několik hromadných šarvátek. V páté minutě Stuart srazil S.Kostitsyna hlavou na mantinel, rozhodčí však nevylučoval a zákrok mu zřejmě připadal v pořádku. V deváté minutě se před Raskem vynořil Pyatt, zblízka trefil jen jeho beton. Hned z protiútoku byl ve stejné pozici Sobotka, ale ani on neskóroval. Ve dvanácté minutě si sjel podél levého hrazení do útočného pásma Lapierre a tvrdě vypálil. Rask však jeho střelu vyrazil pravým betonem do bezpečí. V té samé minutě si dělal prostor v našem pásmu Lucic, dostal hodně prostoru a z větší vzdálenosti z mezikruží vystřelil. Kotouč proplachtil až do naší branky. Halák při této brance vůbec nic neviděl, když mu stínil Gill bránící útočníka soupeře. V čase 11:46 byl stav 3:2 pro Habs. V šestnácté minutě rozjel akci Bergeron, vjel do našeho pásma a neskutečně vyšachoval naší obranu, když nahrával Sturmovi, ten okamžitě dával na Recchiho a ten zpět před branku na Sturma, ale Halák mu fantastickým zákrokem šanci zlikvidoval. Bruins si chtěli vytvořit na konci zápasu tlak. Ten se jim však vůbec nedařil ani po odvolání gólmana minutu před koncem utkání.

Ve velice vyrovnaném utkání jsme urvali dva body. Zápas rozhodla až na pár chyb skvěle pracující defenziva, dobře zahrané oslabení, perfektní presing a neschopnost soupeře skórovat. Nejednalo se o nikterak ofenzivní karneval, ale o takticky zvládnutou bitvu. Z jedinců asi nejvíce vyčníval S.Kostitsyn a Andrej Markov. Po olympijské pauze jako by hráli úplně jiní Canadiens. Výkony jsou vyrovnané, už to není ta houpačka jako dřív. A značí nás skvělé bruslení a napadání. Přejme si, ať je to tak nejdéle. Ted nás čekají dva zápasy venku a z toho hned ten první velice důležitý. Nyní se utkáme s dalším soupeřem o play-off, s týmem Rangers a to šestnáctého z úterý na středu.
První hvězda zápasu: S.Kostitsyn 2+0
Druhá hvězda zápasu: A.Markov 1+2
Třetí hvězda zápasu: D.Moore 0+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík