Habs ztupili Šavle z Buffala

04.04.2010, 14:36 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Krůček po krůčku se Canadiens přibližují play off a bouchají silně na jeho vrata! Body jsou důležité o to víc, že konkurence s námi drží stále krok... Rangers dokázali získat dva body a Atlanta alespoň bod za prodloužení s Pens. Stále si tedy držíme náskok čtyř bodů před jezdci z New Yorku a ve Východní konferenci nám patří šestá pozice. Do zápasu nezasáhli marodi Mara, Metropolit a Špaček. Do sestavy se vrátil po menším zranění S.Kostitsyn.


Sestava: Cammalleri - Plekanec - A.Kostitsyn
Pouliot - Gomez - Gionta
Moen - Moore - S.Kostitsyn
Pyatt - Lapierre - Darche


Hned od prvních minut jsme se pustili do horečného útočení, když si Gomez sjel po levé straně a mířil za branku, kotouč však nahrál do protipohybu před bránu soupeře, kde ohrozil Millera Gionta, nepodařilo se mu však dobře zakončit. Už ve druhé minutě jsme dostali možnost přesilové hry po vyloučení kapitána Sabres Riveta za faul na Moorea. Sehráli jsme jí naprosto tragicky, kdy jsme se pořádně do útočného pásma dostali až půl minuty před koncem početní výhody a vyprodukovali tři rychle střely, které však gólman soupeře kryl. Sabres si první vážnější šanci vytvořili v páté minutě poté, co po střele z mezikruží nebezpečně tečoval Mair - Halák však reflexivně betonem vyrazil. V šesté minutě nám zatrnulo, když O'Byrne kličkoval před naší kasou takovým způsobem, že si málem dal vlastní gól... O chvíli později stejný hráč tak důsledně čistil brankoviště při útoku soupeře, až si vykoledoval dvouminutový trest a šli jsme poprvé v zápase do oslabení. To se Habs povedlo parádně, nejen, že jsme ho skvěle ubránili, ostatně jako celý zápas, ale měli jsme i náznaky šancí. V desáté minutě jsme dostali opět možnost přesilové hry, po vyhození kotouče Talinderem mimo hrací plochu. Bohužel, dopadla stejně jako ta první a to přímo příšerně. Zaklesnout v pásmu se nám podařilo až ke konci, ale změna skóre k tomu nevedla. Jenže to nás o chvíli později už moc mrzet nemuselo, když O'Byrne vypálil švihem z pravé strany od modré čáry a kotouč prosvištěl, za pomocí jemné teče Hechta, rovnou mezi betony Millera. V čase 12:03 šli Habs do vedení 1:0. Ve čtrnácté minutě museli Canadiens hrát v početní nevýhodě po vyloučení Bergerona a tentokrát se přesilová hra soupeři vyvedla o něco lépe, naštěstí k vyrovnání skóre nevedla. V sedmnácté minutě dostal krásnou nahrávku před bránu soupeře od Gionty Pouliot, ale v dobré příležitosti mířil jen vedle. Ke konci prvního dějství měli Habs možnost přesilové hry. A tentokrát jí zahráli tak jak se má, hned od začátku swe usadili v pásmu a zavalili Millera sprškou střel. Branka už ale nepadla, a tak jsme šli do druhé třetiny s vedením 1:0. První třetina nabídla velice vyrovnanou hru s několika příležitostmi ke skórování na obou stranách.


Druhá část začala pokračováním naší přesilové hry a tlakem v pásmu soupeře. Ve druhé minutě se před Halákem vynořil Derek Roy, ale na gólmana Habs nedokázal vyzrát. To jiná situace nastala o pár vteřin později na druhé straně, když Lapierre nabruslil do pásma soupeře, vystřelil z mezikruží, Miller jen vyrazil před sebe a Pyatt byl pohotovější než obránce Myers - v čase 02:41 jsme vedli 2:0. Od té doby se hrál bláznivý hokej nahoru dolů, kdy brankáře ohrožovali jen propagační střely z větších vzdáleností. V desáté minutě dostal před bránu nikým nehlídán přesnou nahrávkou Pominville, ale na Jara nevyzrál a ten mu pohotovým zákrokem šanci zlikvidoval levým betonem. Jaroslav Halák opět jako minulé střetnutí působil klidným dojmem a chytal parádně. Ve čtrnácté minutě si nerozumněl Miller se svým obráncem a jen tak tak, že toho nevyužil Gionta ke vstřelení další branky střelou z velkého úhlu. O minutu později poslal Canadiens rozhodčí opět do početní nevýhody, po údajném faulu Plekance na Roye, který by za ten pád mohl dostat Oscara... Sabres si v přesilové hře nevytvořili žádnou větší šanci. Za to Habs ano, když podél pravého mantinelu pádil Moore, přebruslil i obránce soupeře, prolétl podél brankoviště, jenže ve finální fázi mu kotouč odskočil. Za zmínku ještě stojí tlak dvě minuty před koncem druhého dějství, kdy jsme Sabres zatlačili a vytvořili si několik střel. Druhá třetina se hrála ve stylu té první a to ze zajištěné obrany s jistým Halákem v zádech a trpělivého čekání na šanci.


První vážnější šanci třetí třetiny měl Pyatt ve druhé minutě, když se snažil bekhendem z pravé strany propasírovat kotouč za Millerova záda, brankář soupeře ale skórovat nedovolil a zkrotil střelu mezi betony. O chvíli později zase Moen přebruslil celou obranu Sabres a chybělo opravdu kousek, aby překonal Millera, ten mu však šanci vyrazil špičkou betonu. A zatím, co si Habs tvořili jednu obrovskou šanci za druhou, soupeř prověřoval Haláka jen palbou z dálky a případnou střelou do houštiny těl. V sedmé minutě jsme parádně vyšachovali celou obranu Sabres poté, co si Moore zajel za bránu soupeře, nahrál backhandem na mezikruží, kde elegantní otočkou zpracoval puk Moen a přenechal Sergeji Kosticynovi, který pohodlně a nikým nehlídám překonal ležícího Millera pod horní tyčku. V čase 06:37 už Habs vedli 3:0 a mířili jistě za vítězstvím... V minutě desáté jel na Haláka z pravé strany Grier, jeho prudkou střelu švihem mu však Jaro čapnul do lapačky. Ve dvanácté minutě měli Habs možnost početní výhody po sekání Hechta na Moena. Jediné, co jsme ale vytěžili, byli tak možná dva ofsajdy... V patnácté minutě opět Moore připravil šanci pro Sergeje Kosticyna, když bekhendem nahrával na mezikruží. Jenže běloruský forvard trefil jen obránce před sebou... Minutu na to se před Millerem objevil nikým nehlídán Cammalleri. Měl moře času, trefil však jen lapačku gólmana soupeře. Cammalleri po návratu od zranění nedal ještě ani jednu branku a strašně moc by jí potřeboval, aby se chytnul a zase tam sypal jeden gól za druhým! Canadiens i nadále byli velice aktivní a dělali na Millera nájezdy jak na běžícím pásu. Ke konci zápasu se na ledě strhla ještě hromadná strkanice, ve které byli nejčinnější z hráčů Canadiens Moen a Lapierre. Rozhodčí vyloučil o jednoho hráče soupeře navíc a tak jsme do konce zápasu dostali možnost hrát přesilovku a pohlídat si tak vítězství a druhou vychytanou nulu pro Jaroslava Haláka za sebou!


Naprosto zasloužené vítězství Canadiens, kteří Sabres přestříleli 38:29. Hráli jsme velice aktivně a skvěle napadali. Klíčem k vítězství byli parádně uhlídané oslabení a jistota v brance v podobě Jaroslava Haláka, který vychytal druhou nulu za sebou a již pátou v této sezoně! Jen ty naše přesilovky by to chtělo zlepšit, poněvadž v těch jsme zase úplně vyhořeli. Absolutorium zaslouží třetí a čtvrtá řada, které se postarali o všechny branky a dřeli do úmoru. Další zápas nás čeká sedmého z úterý na středu proti New Yorku Islanders na jejich ledě. Věřím pevně v to, že když tento zápas vyhrajeme, že nás play-off nemine


První hvězda zápasu: Jaroslav Halák 29 zákroků
Druhá hvězda zápasu: Dominic Moore 0+2
Třetí hvězda zápasu: Sergej Kosticyn 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík