Tak play-off ještě potvrzeno není...

07.04.2010, 15:18 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Předposledním místem naší návštěvy na hřištích soupeřů byl Long Island, kde sídlí New York Islanders. Tedy mužstvo, které už dávno ztratilo naději na postup do vyřazovacích bojů, ale v posledních zápasech, možná právě díky té bezstarostnosti, se mu nebývale daří. Dá se říct, že to dokázalo i v nočním utkání s Habs.

Sestava Canadiens se nijak nelišila od té, která nastoupila v domácím klání proti Buffalu. V brance byl opět jistý Halák. Vzhledem k tomu, že jsme si za jistých okolností mohli už v tomhle střetnutí zajistit postup do play-off a také se nám letos proti tomuto soupeři daří, dalo se z naší strany očekávat velké nasazení a aktivní hokej. Ovšem v první třetině byl opak pravdou... Domácí byli jasně lepším mužstvem, byli rychlejší, hokejovější a vytvářeli si šance. My jsme sice dostali brzy možnost přesilové hry, ale její provedení vypadalo tak, jako většina v předešlých zápasech - bylo to o ničem! A tak se víc musel činit náš gólman Halák. Svoji neprůstřelnost, která trvala už víc jak dva zápasy, udržel do 13. minuty první třetiny - tehdy ho překonal střelou z mezikruží Comeau, jemuž adresoval přihrávku od zadního mantinelu agilní Bergenheim, který tam vyhrál souboj s O´Byrnem - 1-0. Ani inkasovaná branka neprobrala Canadiens k nějaké výrazně aktivnější hře a tak třetina končila tímto skóre a střeleckou bilancí 15-5 ve prospěch Islanders...

Do druhé části už naštěstí nastoupil jiný Montreal! Začátek sice ještě vypadal jako pokračování té „hrůzy" z první třetiny, postupně ale hosté získávali víc ze hry, častěji stříleli a výsledkem toho všeho byl obrat ve skóre. Nejprve po takové nenápadné akci skóroval Tomáš Plekanec, když ho křížnou přihrávkou přes útočné pásmo našel A.Kosticyn. Pleky poslal puk pohotově nad Bironovo levé rameno - 1-1. A o necelé tři minuty později už jsme vedli, když jsme dokázali VYUŽÍT PŘESILOVKU!!! Gorges výborně zapracoval na útočné modré, když zachytil slabé vyhození domácích, nahodil ihned puk zpátky na domácího gólmana, kde si ho odražený našel mezi třemi!!! domácími hráči Brian Gionta a poslal nás do vedení - 1-2. A najednou bylo vidět, že to jde, měli jsme další dvě obrovské šance v podání A.Kosticyna a Lapierra, ale ani z jedné z nich „nezapršelo". Po prostřední části vypadal i celkový poměr střel sympatičtěji a to 24-20 stále pro Isles.

Jenomže třetí třetina, to byla první třetina v bledě modrém... Nevím, co se s hráči zase stalo, ale domácí byli opět u všeho dříve, velice snadno se dostávali do našeho pásma a také záhy vyrovnali. Na začátku třetí minuty udělal výborný Bergenheim z Hamrlíka stylem „pojď sem, kam jdeš" školáka a bombou do „víka" nedal Halákovi šanci - 2-2. A mohlo být ještě hůř, protože nedlouho nato Halák chytil jasnou gólovku Tavaresovi... Naštěstí se nám v sedmé minutě povedl rychlý brejk, když na červené našlápl Maxim Lapierre, prohnal se kolem strnulých obránců a bekhendovým blafákem chladnokrevně zavěsil - 2-3. Domácí to na chvíli rozhodilo a my měli další šanci na pojistku, ale znovu Lapierre tentokrát úspěšný nebyl. Jak se blížil konec zápasu, tlak domácích začínal pomalu sílit a dvě minuty před vypršením základní hrací doby bylo srovnáno po střele Nielsena - 3-3. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě a remíza po šedesáti minutách byla spíš úspěchem pro nás.

Prodloužení bylo celkem rušné, nejprve jsme měli velkou šanci my, když kotouč poskakoval kolem brankové čáry, až skončil na tyčce, aby hned vzápětí ujel do samostatného úniku domácí hráč, ale Halák perfektně kryl. Poslední dvě minuty prodloužení byli pro nás krušné, protože ven šel úplně zbytečně starší Kosticyn a hráli jsme ve 3 proti 4. Oslabení jsme s vypětím sil zvládli a utkání tak dospělo k nájezdům. Tam byli jasně dominující domácí exekutoři, oba dva proměnili, kdežto za nás Lapierre ani Cammalleri úspěšní nebyli. Konečný výsledek tedy je 4-3 pro Islanders.

Škoda, ještě víc jak dvě minuty před koncem zápasu jsme už byli postupujícími do play-off... Ale vše máme rozehrané relativně výborně, stačí nám buď získat jeden bod ze dvou zápasů nebo jakékoli zaváhání Rangers v posledních třech zápasech, třeba jen prohra v prodloužení...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík