Katastrofa s Hurikány a stále nejistota play off!

09.04.2010, 08:23 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Zápas, ve kterém šlo opravdu o hodně, se nám vůbec nevyvedl. Neurvali jsem ani ten kýžený jeden bodík, který by znamenal jistotu play off a ještě jsme si nechali nasázet pět kusů... Nicméně to máme stále ve svých rukou a v posledním zápase musíme bodovat. V tabulce Východní konference jsme klesli na sedmou pozici, protože Boston zvítězil na svém ledě s Buffalem. V brance nastoupil Jaroslav Halák a na marodce zůstali stále Metropolit a Mara.

Hned po pár vteřinách prvního dějství dostali Habs možnost přesilové hry za faul na Cammalleriho. Hru v početní výhodě jsme opticky nesehráli špatně, k otevření skóre zápasu však nevedla a z protiútoku nás ohrozil i soupeř, Halák však lehkou střelu kryl. Hra byla hodně neurovnaná a naprosto bez zjevných šancí. Trochu vzruchu do hlediště přineslo až Brind´Amourovo objetí branky v sedmé minutě a přesný pas na Samsonova a jeho následná střela na Haláka, ten mu však střelu vyrazil betonem do bezpečí. V desáté minutě udělal ve středním pásmu obrovskou hrubku Moen při zpracování kotouče. Výsledkem byl protiútok dva na dva a následná střela Samsonova na Haláka z bezprostřední blízkosti. Jaro však útočníka Hurikánů perfektně vybruslil a střelu zneškodnil. Hned na druhé straně zase Hamrlík vystrašil Warda lehkou střelou z mezikruží, která se nekontrolovaně málem dokutálela až do kasy soupeře. Zápas v té době začal konečně nabírat na obrátkách, což se určitě zamlouvalo i fanouškům na stadionu. V patnácté minutě se předvedli oba brankáři. Nejdřív Markov dostal kotouč na levý kruh útočného pásma soupeře, krásně nahrál do jízdy před branku na Moena, ale jeho nepovedenou přízemní střelu mu chytil levým betonem Ward. Hned na to vyrazili Hurikáni do protiútoku, ale proti Sutterově střele byl Halák připravený. Ke konci první třetiny se ještě ke střele z velkého úhlu dostal Plekanec, Warda se mu však překonat nepovedlo. Jinak se nedá moc hovořit o tom, že první třetina byla nějakým útočným karnevalem. Hrálo se opatrně a super šancí bylo jako šafránu! Soupeř nás jemně přestřílel 10:7 a zajímavé byly zblokované střely 9:2 pro Habs.

Druhá třetina začala poklidně s vyrovnanou hrou na obou stranách. Ve druhé minutě jsme se zaklesli v pásmu a chystali se vytvořit větší tlak. Na modré čáře však neuhlídal poskakující puk O´Byrne a LaRose se řítil z levé strany na Haláka. Ten mu střelu kryl levým betonem a reflexivně vyrazil před sebe, kde bohužel najížděl nikým nehlídám Eric Staal a otevřel skóre zápasu. V čase 01:24 jsme prohrávali 1:0. Katastrofa nastala ve čtvrté minutě, kdy do jízdy dostal kotouč opět LaRose, letěl sám na Haláka a udělal kličku na backhand. V té chvíli už plachtil vzduchem po podražení od Gionty. LaRose bohužel i ve stavu beztíže dokázal backhandem zavěsit do "víka". V čase 04:51 byl stav 2:0 pro domácí. Šance si Canadiens tvořili opravdu jen sporadicky, jako například Gionta, kdy pálil z pravého kruhu přízemní střelou z první, Ward byl však na místě a střelu kryl. Snaha se Habs určitě nedala upřít, bohužel ke vstřelení kontaktního gólu nevedla. To se změnilo v minutě dvanácté, kdy Moore objel bránu soupeře a backhandem nahrál z nulového úhlu před branku. Tam se nejlépe zorientoval Gionta a z velké blízkosti protlačil kotouč mezi Wardovými betony. V čase 11:21 Habs snížili na 2:1. V šestnácté minutě se před Haláka dostal forvard Hurikánů, ale Jaro čaroval na brankové čáře a dokonce jsem měl pocit, že v hale na vteřinu zazněla gólová siréna... Následně se hrál zběsilý hokej nahoru a dolů. Šance střídala šanci, ale Ward i Halák bránili své svatyně statečně a do konce druhého dějství už nedovolili nikomu skórovat. I ve druhé třetině nás soupeř opticky přehrával a to samé i na střely, které byly 14:9 a celkově 24:16 pro Hurikány.

Ve druhé minutě posledního dějství šel za podražení na trestnou lavici Travis Moen. A bohužel pro nás, oslabení dopadlo katastroficky. Staal dostal přesný pas přes celé pásmo na levý kruh, kde nikým nehlídán mohl střelou k pravé tyči dát svou druhou branku zápasu. V čase 02:42 vedl soupeř 3:1. Habs odpověděli prakticky okamžitě, když se podél levého hrazení protáhl Gomez a přes celé útočné pásmo poblíž modré čáry nahrál na Bergerona, který svou pověstnou bombou z první překonal Warda z velké dálky. V čase 03:03 Habs opět snížili na rozdíl jedné branky. Poté se Canadiens pustili do velkého útočení a snaha o vyrovnání byla markantní. Na Warda létala jedna střela za druhou. V sedmé minutě se ocitl sám před Wardem Cammalleri, ale ten je po návratu od zranění sotva poloviční a v téhle šanci to jen potvrdil. V osmé minutě dostali možnost přesilové hry pro změnu Habs. Až na nebezpečnou střelu Bergerona ze začátku početní výhody jsme jí zahráli katastrofálně, kdy jsme se nedokázali ani pořádně usadit v pásmu. V patnácté minutě chyboval na útočné modré kdo jiný, než průšvihář Bergeron, a Whitney se už dostával do brejku, vše natěstí zažehnal Halák perfektním vyjetím k mantinelu. V sedmnácté minutě si Habs vytvořili menší tlak, kdy se do šance dostal Lapierre, který byl sám před Wardem, k vyrovnání to však nevedlo. Naprostá pohroma a konec nadějí v zápase nastala dvě minuty před koncem. Staal si sjížděl podél pravého hrazení směrem k naší brance, vypálil na Haláka, který vyrazil jen před sebe, kde dorazil kotouč za jeho záda LaRose a svým druhým gólem v zápase rozhodl. V čase 17:22 byl stav 4:2 pro Hurikány. Canadiens ještě zkusili hru bez brankáře. Jediné, co se ale stalo, byla Staalova třetí branka v zápase a tím pádem dosáhnutý hattrick. I přesto že jsme soupeře ve třetí třetině přestříleli 16:9, inkasovali Habs tři branky a to rozhodlo!

Zápas byl na střely velice vyrovnaný, ale naše efektivita byla opravdu mizerná. V zápase obrovsky chybovala naše obrana, která nepokrývala útočníky soupeře a nechávala Haláka pěkně vykoupat... Jestli se nechceme spoléhat na zaváhání soupeře, tak musíme v posledním zápase bodovat! Ten se hraje na domácím ledě Bell Centre proti Torontu. Těm už o nic nejde, a proto to bude velice složité a ještě ke všemu se jedná o derby, takže jako vždy vyhecované...
První hvězda zápasu: Staal 3+2
Druhá hvězda zápasu: Larose 2+2
Třetí hvězda zápasu: McBain 0+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatartoz dnes jedina vyhra nebo je konec sezony jinak to nevidim
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík