Habs srazili Senátorům hřebínek

24.10.2010, 14:43 | Reportáž ze zápasu |  Hhector
 

Po nie príliš presvedčivom výkone proti New Jersey Devils vo štvrtok, sa Habs v sobotu predstavili opäť proti Ottawe Senators. Senátori zo Ottawy mali tento krát výhodu domáceho prostredia. Sens neprežívajú moc vydarený štart do sezóny keď zo siedmych zápasov dokázali len dva krát zvíťaziť. Lenže v piatok si Sens spravili náladu výhrou na Sabres, keď kapitán Sens, Daniel Alfredsson zaznamenal v spomínanom zápase 1000. bod v NHL a hetrikom pomohol svojmu tímu k výhre 4:2. Montreal však prišiel do Ottawy z jasným cieľom, naplno bodovať. Pred týždňom Habs zdolali Sens v nádhernom zápase 4:3 a zopakovali to aj v Scotiabank Place. Habs nastúpili do zápasu v tejto zostave:

Cammalleri - Plekanec - Kosticyn
Pyatt - Gomez - Gionta
Pouliot - Halpern - Lapierre
Darche - Eller - Moen
Hamrlik - Spacek
Gill - Gorges
Picard - Subban

V bránke Habs nastúpil opäť v dobrej forme chytajúci Carey Price. Prvá tretina sa začala v celkom svižnom tempe. Plekyho lajna potvrdzovala skvelú zohranosť a dokázala si v priebehu niekoľkých minúť vypracovať zopár sľubných šancí. Takéto tempo hry pokračovalo aj naďalej a v 11. minúte bola snaha Habs korunovaná úspechom, keď P.K. Subban pred Priceovou bránkou krásne odstavil od puku jedného z domácich hráčov, následne sa zmocnil puku Andrei Kostitsyn, prihral Plekymu, ten zaviezol puk pred bránku Sens, poslal zadovku na voľného Kostitsyna, ktorý parádnym švihom prekonal brankára Elliota. 1:0 pre Habs. Po tomto góle získali miernu prevahu na ľade Sens, keď na istý čas uzavreli Canadiens v ich obrannom pásme. Po parádnom hite Larsa Ellera na jedného z protihráčov a následnej situácii pred našou bránkou sa na chvíľu radovali z gólu aj hráči Ottawy. Lenže gól nemohol v žiadnom prípade platiť pretože Nick Foligno puk kopol do bránky korčuľou. Na konci tretiny mali Habs možnosť presilovej hry, ale opäť ju nevyužili a Pleky navyše fauloval. Prvé dejstvo preto Habs dohrávali v oslabení.

Druhá tretina sa tiež začala v slušnom tempe. Opäť vyčnievala Plekyho lajna, ktorá si dokázala vytvoriť zopár sľubných príležitostí. Bežala druhá tretina, keď v čase 4:10 išiel za držanie hokejky na trestnú lavicu Roman Hamrlík. Ottawa si našťastie v tejto presilovke nedokázala vytvoriť výraznejšiu šancu a Habs sa dokázali aj vo vlastnom oslabení dostať do brejku, keď sa v slušnej pozícii ocitli Moen a Plekanec. Následne vznikla za domácou bránkou šarvátka a na trestnú lavicu si išli schladiť hlavy Travis Moen a Mike Fisher. V zostávajúcej presilovke si Sens vytvorili tlak, ale Carey Price predvádzal parádne zákroky a nedovolil domácim vyrovnať. Hra sa istý čas presúvala z jednej strany na druhú, keď Habs dostali ďalšiu možnosť presilovky. Hráči Habs v nej obstreľovali Elliotovu bránku, no neskórovali. To však hráčov Habs nemuselo veľmi mrzieť, pretože len pár sekúnd po uplynutí našej presilovej hry Scott Gomez nahral na modrú čiaru Georgesovi, ktorý tvrdo vystrelil, puk sa odrazil od mantinelu a Benoit Pouliot umiestnil odrazený puk za chrbát domáceho brankára. Ottawa sa aj naďalej snažila o vstrelenie gólu ale všetky jej šance stroskotávali na výbornom Priceovi. Do konca tretiny Habs uderili ešte raz, keď sa Cammalleri šikovne predral s pukom pred domácou svätiňu, nahral voľnému Kostitsynovi a ten skóroval už po druhý krát v zápase. Habs teda išli po druhej tretine do šatne za priaznivého stavu 3:0.

V tretej časti pokračoval dobrý hokej. Na začiatku tretiny dostali Sens opäť možnosť presilovky, keď si išiel na dve minúty oddýchnuť Hal Gill. Domáci síce útočili ale Price bol nepriestrelný a obrana odvádzala svoje povinnosti na výbornú. Na konci tohto oslabenia P.K. Subban schytal nepríjemnú ranu pukom do nohy, ale ako správny chlap sa z toho rýchlo oklepal. Počas tretieho dejstva v čase 6:09 bol Maxim Lapierre faulovaný a Habs mali k dispozícii ďalšiu možnosť presilovej hry. Opäť však potvrdili svoju mizériu v presilových hrách. Po tejto presilovke sa Montreal dostal na istý čas pod tlak súpera, ale ustál ho. V zostávajúcej časti tretej tretiny sa znova striedali šance na jednej či druhej strane. Na konci zápasu sa ešte strhla šarvátka, ktorú však rozhodcovia rázne ukončili a keďže Price aj Elliot už za svoj chrbát nepustili žiadnu zo striel, zápas skončil jednoznačnou výhrou Montrealu 3:0.

Montrealu sa proti Ottawe tento rok darí. Bol to proste skvelý zápas zo všetkým čo k tomu patrí. Obrana plnila svoje úlohy, Plekyho lajna opäť žiarila, Price vychytal 5. shootout v NHL a z toho 3. proti Senators. Čo viac si mohol fanúšik Montrealu Canadiens od tohto zápasu želať.

foto: Jean Levac, The Ottawa Citizen

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
25.10.2010 08:47 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:no to je aj moj pripad. nejak teraz zo zaciatku sezony tazsie hladam slova, ale inak som tu kazdy den aj pocas zapasov, ked pozeram. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jsou tu aktivní fanoušci, ale někteří se jen nezapojují do diskuzí jako třeba já, já jsem tu každý den několikrát, i na zápasy.
 
AvatarZápas jsme zvládli s naprostou bravurou a přehledem, Ottawa neměla prakticky nárok! Jen ty naše přesilovky, to je bída - sice se na některé už nechalo dívat, ale efektivita nulová...
Nechápu, jak můžeme jeden zápas zazdít a hned následující s takovým přehledem dotáhnout do vítězného konce...
 
Avatarad ke kratky zprave kolik jich je atkivnich a zapoji se do diskuzi
 
24.10.2010 17:23 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak čtu a vidím nee smajlik smajlik smajlik
 
24.10.2010 17:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVďaka Monike za uverejnenie opraveného reportu. smajlik A ešte opäť sa potvrdilo pravidlo, že keď som pozeral tak Habs vyhrali. smajlik
Zápas s Coyotes asi nebudem pozerať, ale nebudem proti, keď Montreal vyhrá. smajlik
 
24.10.2010 15:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarViete už som mal zalepené oči smajlik
 
24.10.2010 15:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMáte pravdu ale posielal som Monike ešte jednu verziu reportu kde som to mal opravené ale to už tu asi bol tento. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik Se z tebe fakt pos... Ty abys nevyštrachal i ten nejmenší detajlík...
 
24.10.2010 15:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPěkný report, jen upřesním, že žádnou přesilovku jsme nevyužili. Druhý gól padl pár sekund po ní.
 
AvatarSupr report a ještě jednou díky...
 
24.10.2010 14:49 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarTímto bych chtěla moc poděkovat autorovi reportu. Povedl se smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík