Koivu dostal v Montreale ovácie i body

23.01.2011, 10:49 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Piatkový zápas zvládli hráči Montrealu Canadiens na výbornú. Ukoristili dôležité body, keď deklasovali Ottawu Senators vysoko 7:1. Veľkú zásluhu na tomto víťazstve mal aj český útočník Tomáš Plekanec, ktorý si obohatil svoje konto o dva presné zásahy. Veľa času na oddych Habs nemali, pretože už dnes ich čakal ďalší zápas. Do Bell Centre zavítali v rámci štvorzápasového tripu po klziskách súperov, hráči Anaheimu Ducks. Spolu s nimi po prvý krát od prestupu ku „Káčerom" pricestoval aj dlhoročný kapitán Canadiens a veľká hokejová osobnosť, Saku Koivu. Okrem neho bol na súperovej súpiske aj ďalší „exmontrealčan", útočník Maxim Lapierre. Po výbornom výkone, ktorý predviedol v predošlom zápase, sa do bránky Montrealu opäť postavil Carey Price. Zostava Habs pre dnešný zápas vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Gomez - Gionta
Kostitsyn - Plekanec - Eller
Pouliot - Desharnais - Darche
Moen - Engqvist - White

Hamrlík - Wisniewski
Gill - Subban
Špaček - Weber

Po úvodnom buly, ktorým dve „jedenástky" Saku Koivu a Scott Gomez zahájili zápas sa na ľade začalo odohrávať pekné predstavenie. Prvú veľkú šancu na strelenie gólu mal obranca Habs, James Wisniewski, keď tvrdo strieľal od modrej, ale jeho strela skončila len v náručí hosťujúceho brankára Jonasa Hillera. V sľubnej šanci sa ocitol aj útočník Max Pacioretty, keď sa predral popri mantineli cez jedného z hosťujúcich obrancov a nebezpečne zakončoval, lenže Hiller si s jeho strelou poradil. Na opačnej strane, zase hostia vážnejšie pohrozili po strele Bobbyho Ryana, ale Price vytiahol parádny zákrok lapačkou. Prvú presilovku v zápase mali k dispozícii hostia, keď za hru so zdvihnutou hokejkou poslal rozhodca na trestnú lavicu obrancu P.K. Subbana. Habs bránili poctivo a prvú početnú výhodu hosti prežili bez gólovej ujmy. Pár sekúnd po prvej presilovke nasledovala ďalšia a opäť bol vylúčený hráč Montrealu. Tento krát sa na lavicu hanby posadil útočník Max Pacioretty. Canadiens sa tejto presilovke už nedokázali ubrániť, pretože po strele Cama Fowlera od modrej skončil puk až v bránke Montrealu. Do konca tretiny sa už skóre nemenilo a tak po dvadsiatich minútach platil stav 1:0 pre Ducks.

Druhá tretina začala lepšie pre Habs, pretože už po necelej minúte hry sa vylučovalo na strane hosti. Na trestnú lavicu zasadol práve „muž" dnešného stretnutia, Saku Koivu. Bohužiaľ Canadiens nedokázali početnú výhodu zužitkovať. Obrovskú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu mal kapitán Brian Gionta, ale z výbornej pozície trafil len brankára Hillera. Pri tejto šanci opäť fauloval Saku Koivu a tak mali Habs možnosť druhej početnej výhody v zápase. Hráči Montrealu ju využili na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Po dobrej súhre v pásme súpera výborne nahrával Scott Gomez a jeho kolega z útoku, Max Pacioretty zakončoval. Canadiens mali obrovskú príležitosť, keď Mathieu Darche parádne vysunul Benoita Pouliota, ktorý sa sám rútil na hosťujúceho brankára. Hiller však jeho strelu vyrazil pravým betónom. V čase 13:42 rozhodca poslal na trestnú lavicu za hákovanie, Todda Marchanta. Canadiens ju však nevyužili. Naopak hostia skórovali po tom, čo obrana Habs nedokázala po skrumáži pred našou bránkou upratať puk do bezpečia a aj zo šťastím skóroval Bobby Ryan. Za držanie bol v čase 18:30 poslaný na trestnú lavicu Tomáš Plekanec. Ducks v tejto presilovke spustili kanonádu na bránku Habs a po niekoľkých nebezpečných strelách zvyšovali už na rozdiel dvoch gólov zásluhou Coreyho Perryho. Po štyridsiatich minútach mohli byť teda spokojnejší hostia.

Už po niekoľkých sekundách tretej tretiny sa vylučovalo. Na trestnú lavicu zasadol hosťujúci hráč, Brandon McMillan a Montreal mal veľkú príležitosť na strelenie kontaktného gólu. Jonas Hiller však zachytal výborne a nepustil za svoj chrbát žiadnu zo striel hráčov Habs. Rozhodcovia sa pri čistom obrannom zákroku Benoita Pouliota asi poriadne nedívali, pretože ho nezmyselne vylúčili na dve minúty za hákovanie. Našťastie Canadiens sa v tomto oslabení dokázali ubrániť. V dobrej príležitosti sa ocitol Andrei Kostitsyn, ale Jonas Hiller dokázal zneškodniť jeho pokus. Canadiens sa snažili o zvrátenie nepriaznivého stavu. V čase 13:48 rozhodca poslal na trestnú lavicu Jasona Blaka za hru so zdvihnutou hokejkou a Montreal mal k dispozícii ďalšiu presilovku. Habs obstreľovali Hillerovu bránku, ale nie a nie streliť gól. Canadiens sa predsa len dočkali vytúženého gólu, keď v čase 16:20 prekonal hosťujúceho brankára útočník Matieu Darche, ktorý tečoval strelu obrancu Yannicka Webera. V záverečných minútach mali Habs k dispozícii veľmi dôležitú presilovku, keď v čase 18:45 Saku Koivu podrazil jedného z hráčov Habs. Montreal vyrovnal v posledných sekundách zápasu zásluhou gólu Maxa Paciorettyho. Nasledovalo predĺženie.

Predĺženie sa začalo výbornou príležitosťou Tomáša Plekanca, ale Jonas Hiller zneškodnil jeho pokus. Na opačnej strane zase po strele Bobbyho Ryana zazvonila žŕdka Pricovej bránky. Predĺženie gól neprinieslo a tak museli o víťazovi zápasu rozhodnúť až samostatné nájazdy.

Nájazdy odštartoval Benoit Pouliot, ale nebol úspešný. Podobne pochodil aj Corey Perry. Druhé kolo nájazdov odštartoval Andrei Kostisyn, ale taktiež svoj pokus nepremenil. Strela hosťujúceho útočníka, Bobbyho Ryana však už skončila v našej bránke. A keďže do tretice nedokázal skórovať ani kapitán Brian Gionta, bonusový bodík putoval do Californie.

Montreal predviedol, že hokej sa hrá do poslednej sekundy a zaslúžene si z dnešného zápasu odniesol bodík. Možno že mohol byť aj ten druhý, ale v nájazdoch nám neprialo šťastíčko. Saku Koivu si na záver ešte vychutnal niekoľkominútové standing ovation od domácich fanúšikov. Ďalším súperom Canadiens budú hráči Philadelphie Flyers.

Hviezdy zápasu:
1. Bobby Ryan 1+0
2. Saku Koivu 0+1
3. Max Pacioretty 2+0

foto: Francois Lacasse/Getty image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
24.01.2011 21:17 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Tohle posílají roboti, s těma si přes e-mail moc nepokecáš.
 
24.01.2011 18:40 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Snažil jsem se tomu vymaštěnci před měsícem psát na email aby se na to vysr..., ale nešlo mi to odeslat. TAky už mě to točí smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak takovej kokot může zkazit tak hezké téma...smajlik Jdi už s těma tvýma "naprostýma jistotama" do pr....!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, já jsem jsem vzhledem k naší situaci se sestavou taky spokojenej s tím, jak poslední zápasy bodujeme. Ale už včera bylo vidět, že ten tvrdší styl, který produkuje Anaheim i Phila, nám moc nesedí a těžko se proti němu prosazujeme. I když včera poslední třetina byla důkazem tohot, že i to umíme a dokázali jsme soupeře zatlačit do hluboké defenzívy. Pokud přivezeme z Philadelphie bod, bude to pro mě velký úspěch.
 
23.01.2011 14:51 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Phila je letos našláplá. TAky to nevidim moc růžově a ještě ten její styl co nám nesedí. Každopádně já jsem spokojenej jak sbíráme body.Máme docela solidní pozici ale nesmíme si zkazit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, obdivuju Paciorettyho, jak s tím bolestivým zraněním hraje! A navíc se mu i daří celkem střelecky. Dál mě moc baví hra Pouliota, škoda jen té koncovky v posledním zápase. Plekyho lajna taky hodně slušná, ale včera neměli úplně svůj den - sám Pleky měl na hokejce možná dva góly... Kdo mě ale v tomhle směru nejvíc zklamal, byl Gionta - tři jasný tutovky, který zazdil, a pak jde ještě na nájezd, který dopadl stejně...smajlik! Teď to bude ve Philadelphii moc těžký a jen se obávám, abychom neodjeli s nějakým výpraskem...
 
23.01.2011 10:57 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarDocela solidní zápas s dramatickou koncovkou pro lidi smajlik Škoda že ty body nebyli dva, ale i tak si myslim že když budem pravidelně i takto sbírat body tak to bude fajn. Návrat Koiva musel vehnat slzičku do oka snad každému... Perfektně poslední zápasy hraje Max, je skvělé jak se aklimatizoval do sestavy. GO HABS GO
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík