Sanford i MacIntyre odešli zklamaní

27.07.2011, 15:49 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Hamilton Bulldogs disponovali v průběhu minulé sezony dvojicí úžasných gólmanů. Curtis Sanford a poté i Drew MacIntyre předváděli neuvěřitelné výkony. Oba otevřeně říkali, že by rádi v organizaci setrvali a posunuli se na pozici náhradníka Careyho Price. Jenže přišel Peter Budaj a plány jim překazil. Další setrvání v organizaci Canadiens s hraním jen na farmářské úrovni se rozhodli oba neakceptovat a přijali nabídky jiných celků z NHL. Bulldogs však zaznamenali i jiné ztráty.

Na fotografii je zobrazen Curtis Sanford při své poslední návštěvě Copps Colisea, arény Dogs. Sbalil si tam věci a stěhuje do Spojených států. Podepsal tam smlouvu v Columbusu na jeden rok za šest set tisíc dolarů. To byla první rána. O pět dní později přišla druhá. Drew MacIntyre kývnul na nabídku Buffala. Také se jedná o roční kontrakt, a to na 525 tisíc. Výsledek? Dva nejlepší brankáři AHL z minulé sezony jsou bývalými Buldoky.

Sanford byl nepochybně nejužitečnějším mužem týmu z první části sezony. Zkušený veterán řádil jako černá ruka a soupeři šíleli. Bohužel, v březnu ho zastavili zranění ramene. Při trade Deadline přišel do organizace Drew MacIntyre a Sanfordova smůla mu vynesla post jedničky. Pochybovači dostali „přes ústa". MacIntyre chytal naprosto famózně. Byl nejužitečnějším hráčem týmu po Sanfordově odchodu na marodku.

Tak jsou pryč? Oba dali během svého působení v Hamiltonu jasně najevo, že jejich cílem je dostat se zpátky do NHL. Sanford cítil, že to se mu v Montrealu nepodaří a podepsal hned první den otevření trhu v Columbusu. Drew MacIntyre si myslel, že se jeho šance na místo náhradníka Price zvýšili, jenže to si mohl myslet jen pár minut. Tuto roli bude plnit Budaj. „Je to zklamání, že pro tuto práci nepodepsali mě nebo Curtise," vysoukal ze sebe smutný MacIntyre.

Okamžitě mu samozřejmě došlo, že zase bude „farmářem" a možnost naskočit do prvního týmu je pryč. Proto se začal dívat jinde. Agent mu za pár dní zavolal, že ho chce Buffalo. Osmadvacetiletý gólman dobře ví, že může skončit na farmě Sabres v Rochesteru, zároveň tuší, že dveře do NHL má v této organizace momentálně hodně otevřené.

„Nemládnu a moje okénka s možnostmi zasáhnout znovu do NHL se stále zavírají," řekl MacIntyre. Pokud bude převážně na farmě, může díky přeskupení divizí v AHL řádně nervovat hokejisty Hamiltonu. Potkávat je bude hodně často. Z nějaké vypočítavosti ho ale podezírat nelze. Liga rozhodla o změnách v divizích v čas jeho podpisu.

Ostatně, sám výborný brankář v nejlepších letech přiznává, že nemá žádný důvod k tomu, aby si jakkoli vybíjel svou náladu na Buldocích. „Jsem frustrovaný Montrealem, ne Hamiltonem," potvrdil MacIntyre s hořkou příchutí na jazyku. Ať tak, či onak, pravdou je, že jeho odchod je další těžkou ztrátou.

Spolu se dvěma skvělými brankáři odešli také Dustin Boyd a Nigel Dawes, dvě třetiny prvního útoku a dvě třetiny z nejlepšího útoku v lize. Hrát budou za Astanu v KHL. Robustní křídelní forvard J.T. Wyman se rozhodl pro Tampu. Lze očekávat, že do prvního týmu budou posíláni Andreas Enqvist a Aaron Palushaj. Ryan White už je brán jako člen Habs.

Jak zalátat díry v sestavě? Začněme Brockem Trotterem. Ten se vrátil po roce v KHL. Očekává se, že bude jedním z nejlepších útočníků. Sám říká, že rok „venku" mu hodně pomohl. „Už při odchodu do Ruska jsem věděl, že mým cílem je návrat zpátky. Jsem tak šťastný, že jsem zase zpátky v této organizaci," sdělil Trotter.

Možná, že se k týmu příští rok připojí Louis Leblanc. A pořád je tu možnost podepisování nových hráčů. Majitel týmu Michael Andlauer říká, že pozornost vedení Habs se nyní přeorientuje z prvního týmu na farmu. Tak skvělé hráče, o jaké ale mančaft přišel v průběhu léta, se jen tak nahradit nepodaří.

Co se týče brankářů, novou smlouvu dostal Peter Delmas a připojil se tak k Robertu Mayerovi, jenž dělal v minulém play-off dvojku MacIntyremu. Oba jsou mladí a v organizaci v nich vidí velký potenciál. Pak podepsal zkušený Nathan Lowson. Ten strávil minulou sezonu mezi Islanders a jejich farmou v Bridgeportu.

foto: The Hamilton Spectator

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatarno co k tomu dodat vedeni HABS umi posilat Zkusene hrace pryc docela dobre nez je privadetsmajlik smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík