Ani zlepšený herní projev nestačil na rozjeté Bruins

20.12.2011, 08:38 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

V pondělí Canadiens opustili montrealské Bell Centre až do konce kalendářního roku a v Bostonu načali svůj nejdelší letošní trip po soupeřových hřištích. Během následujících 13 dní totiž sehrají 6 zápasů za sebou mimo Montreal a tento rok, jako již tradičně, zakončí dvojzápasem na Floridě. To je však ještě celkem daleko, prvním a to dost tvrdým oříškem je Boston, který má po pomalejším začátku nyní vynikající „fazónu", což naposledy potvrdil i na ledě vedoucího celku na východě, Philadelphie Flyers, kterou doslova vypráskal 6-0...!

Habs nastoupili do utkání s několika změnami. Desharnaisův útok zůstal samozřejmě stejný, i když se čekala dodatečná suspendace pro Colea za jeho zákrok v zápase s Devils. Do Plekancovy řady se posunul uzdravený Moen místo Kosticyna, který šel na křídlo k Ellerovi a Leblancovi. Čtvrtý útok pak tvořili Blunden, Nokelainen a Darche. I v obraně to vypadalo jinak než v posledním utkání, do sestavy se vrátil po zranění Diaz a to ke Gillovi, zbylé dva páry zůstaly stejné, tedy Gorges-Subban a Kaberle-Campoli. V bráně samozřejmě Price.

První třetina začala sice svižně, ale dlouhou dobu to bylo spíš jen mezi obranným a útočným pásmem s minimem střel z obou stran. Boston byl o něco aktivnějším týmem, což zřejmě nikoho nepřekvapilo, ale žádnou vyloženě brankovou příležitost si nevypracoval. Ze strany hostů byl nejagilnějším útokem opět ten s Desharnaisem v centru a konkrétně pak Cole, který se neustále snažil o průniky po své pravé straně. A tak udeřilo vlastně z první větší šance a to až v třinácté minutě zápasu, kdy hned po vyhrané buly v našem pásmu nechali hostující hráči před bránou samotného Pouliota a ten neměl problém - 1-0. Naštěstí Habs měli připravenou brzkou odpověď - zhruba po minutě našlápl na obranné modré Plekanec, jeho první bekhendový pokus Thomas ještě zlikvidoval, ovšem puk se dostal ke Cammallerimu, který křížně našel před brankou znovu Plekyho a ten mohl konečně po dlouhých jalových zápasech dát gólový dárek svému novorozenému synovi - 1-1. Tato branka opět srovnala aktivitu obou mužstev, i když ke konci třetiny byli opět nebezpečnější domácí hráči a Price byl chvílemi v jednom kole. Nic se však neujalo a tak se šlo poprvé do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá část začala podobně jako první, tedy relativně klidně. Tento „klid" však narušil Subban, který už poněkolikáté v posledních zápasech (a bohužel už se to pomalu stává pravidlem) udělal hrubku v obranné třetině při rozehrávce, Ference nahodil puk od zadního mantinelu před branku, kde se šťastně pro domácí odrazil od brusle Krejčího za Priceova záda - 2-1. Habs tento gól kupodivu nesrazil do kolen a začali předvádět solidní forčekink už hluboko v útočném pásmu, což dělalo domácím značné problémy při rozehrávce. Jo, abych nezapomněl, dostali jsme také výhodu první přesilovky, ale jak jsme jí sehráli nemá ani smysl popisovat - snad jen jeden údaj a to 0 střel na našem kontě a daleko větší nebezpečí před Priceovou bránou... Ale zpět k tomu lepšímu a tím byl rozhodně pohyb našich útočníků při napadání rozehrávky Bruins. V tomhle směru vynikala už v první třetině čtvrtá řada, která hrála velice dobře, a za svou aktivitu byla téměř „sladce" odměněna, když po vybojovaném puku trefil Nokelainen tyč... Tu ostatně o pár minut později trefil na druhé straně i Chára v první přesilové hře domácích za vyloučení Gorgese. Oslabení jsme sehráli jinak v pohodě, což je asi jediná potěšitelná disciplína ze strany Habs v dosavadním průběhu sezóny. Velká šance se hostům naskytla v šestnácté minutě, kdy se na jednoho bránícího hráče Bruins řítil kompletní Plekancův útok, nicméně jeho vedoucí zvolil střelu, s kterou si Thomas poradil. O chvíli později naopak dostali solidní možnost k navýšení skóre domácí, když Leblanc inkasoval 4 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Stejně jako v prvním případě i nyní však jen zazvonila tyč Priceovy brány, nic vážnějšího si Bruins nevypracovali a Canadiens znovu potvrdili svou výbornou statistiku v oslabení. Po druhé části tedy stav 2-1.

Třetí třetina začínala tedy ještě krátkou dohrávanou přesilovkou, kterou Habs v poklidu přečkali a naopak jako první se dostal do dobré střelecké pozice Pacioretty, s jehož dvojnásobným pokusem si ale Thomas poradil. Potom nás na delší čas zamkli v pásmu domácí a Canadiens byli nuceni po výhozu na zakázané uvolnění si vzít time out, aby se dali do kupy... Následně potvrdila svou dnešní formu čtvrtá lajna, která s podporou Kaberleho vytvořila solidní závar před Thomasem, nicméně bez gólového efektu. V šesté minutě jsme dostali další možnost přesilovky, kterou jsme sice sehráli mnohem lépe než tu první, ale vyloženě gólovou příležitost jsme si nevypracovali. Až těsně po jejím skončení se do dobré pozice dostal Pacioretty, ale opět byl Thomas na místě. Pak přišly i chvíle Priceho na druhé straně, aby ukázal něco ze svého umění - nejprve v jedenácté minutě měl trochu štěstí při Sequinově střele, aby o minutu později vytáhl skvělý zákrok proti gólovce Hamilla. V patnácté minutě už byl ale krátký na akci dvojice Sequin-Marchand, která využila opět velkou hrubku v naší rozehrávce, tentokrát v podání Kaberleho a hlavně Moena, jenž nesmyslně dělal kličku na modré a o puk přišel. Rozdíl byl tedy dvougólový a do konce moc času zase nezbývalo. Canadiens to však nezabalili a na konci devatenácté minuty zadělal na dramatický závěr Desharnais, který šikovně nahodil puk před Thomase, který se s pomocí odrazu od Coleovy brusle dostal do brány - po krátkém zkoumání videa byl gól uznaný a připsaný Coleovi - 3-2. Hosté samozřejmě okamžitě po získání puku odvolali Priceho a nastěhovali se do útočného pásma, kde vytvořili nadějný závar, ovšem nakonec z toho nic nebylo a naopak mohli ještě inkasovat do prázdné branky. Zápas tedy skončil výhrou Bruins 3-2.

Canadiens nepředvedli rozhodně špatný výkon, velice aktivně soupeře napadali a občas z toho vznikla zajímavá šance. Výborně dnes zahrála čtvrtá řada, která právě vynikala v agresivním forčekingu, konečně se po dlouhé době trefil Pleky. Bohužel, tohle všechno je na nic, když vzadu vyrábíme hrubky a lá Subban nebo dnes Kaberle s Moenem, minule zase Campoli... Takhle se vítězství dočkáme těžko, navíc nás teď dle mého čeká ještě těžší soupeř v podobě Chicaga, které kraluje pro změnu na západě...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Posadí neposadí, uvidíme. Proti Hawks by se tonabízelo. Tam není moc co ztratit. Ale kdo hodně sleduje IT si musel všimnou drastického snížení u Subbana. Z dřívějších 26-27 minut to teď bývá 20 minut. Možná je to Kaberlem, jakožto silný bekem až ve třetí dvojici, kdo ví. Ale asi máš pravdu a Randy si to ani jako nováček nedovolí. Každopádně by potřeboval profackovat. Mám ho rád, je to bek naší budoucnosti, ale takhle hrát nemůže. Všiml si někdo, že se třeba s Carym už tolik nelaškují v zápase? Loni během přerušení prohodili pár slov, poplácali se, ale letos jsem si toho moc nevšiml. Možná mu Carey ty hrubky vyčítá, kdo ví. A handshake bohužel moc často ke slovu nepřichází.
S druhým odstavcem naprostý souhlas. Po Hawks přijdou veledůležité zápasy, navíc to jsou sousedi v tabulce, takže jejich plný bodový zisk by hodně bolel. Na Cats nám věřím, že aspoň jeden zápas utrhnem, byť jejich přesilovky s Garrisonem a Campbellem nahání hrůzu.
Jsem opravdu zvědav na další kroky u Habs.
 
AvatarReakce na příspěvek:To toho ale nechceš zrovna málo v naší situaci...smajlik. Subbana teď neposadí, velký trejd taky jen tak nepřijde (souhlasím částečně s Michalem, že se bude čekat, minimálně do ASG určitě), Gauthier ještě zůstane, protože nástupce asi žádný v dohledu není. Takže nejreálněji by se mohly jevit ty poslední dvě věci, protože ty jediné mohou ovlivnit sami hráči!
Takže má předpověď do konce roku je zhruba taková, že v Chicagu dostaneme naprosto jasně a pak přijde hodně důležitý blok. Pokud ze zápasů s Jets, Senators a Lightnings nevydolujeme aspoň 4 body, bude to hodně špatný. Na Floridu taky nevěřím, té to letos zatím hodně šlape. No a poté se uvidí, jakým směrem by se události mohly ubírat - jestli spíše k výstavbě nového týmu nebo naopak k jakémusi posílení k předpokládanému vrcholu sezóny. Ale jak říkám, bude se pak určitě ještě čekat do ASG - aspoň podle mě...
 
AvatarPročetl jsem si vaši diskuzi a mám taky pár připomínek. K zápasu. Dle mého to bylo dobré (relativně k předešlým výkonům). Tvrdá a aktivní hra Bruins nám dělala potíže, se kterýma se překvapivě nejlépe vypořádala čtvrtá lajna, ale dokázali jsme je v pohodě hrát si své a Carey zbytek pochytal. Konečně jsme taky hráli ve třetí periodě a taky skvělá druhá lajna pomohla k dobrému obrazu hry. Jenže PK měl opět den a po blbých chybách jsme blbě inkasovali. Pak mela u třetího gólu, Moen nedokázal vyhodit my přišli o výhru. Tohle není o trenérovi, tady se musí hráči uklidnit a přestat dělat chyby. Fakt škoda, protože jsme měli na to porazit Bruins, což je v naší situaci úspěch.
Jinak s vámi kluci souhlasím. Situace kolem Randyho je dost podivná, ale asi si nikdo z nás neumí představit, co doopravdy Habs v Montrealu znamenají.
Takže chce to podle mě pár základních věcí. Posadit Subbana, udělat velký trejd (asi Cammy, Campoli), vyměnit GM, nedělat v každém zápase pět hrubých chyb a udržet podobnou hru jako proti Bruins a věřím, že to bude dobré smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Vesměs souhlas!
 
20.12.2011 16:59 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Samozřejmě, tradice je nepopsatelná věc a pro mě je to určitě jeden z důvodů proč Montrealu fandím (i když před těma 20ti rokama to byl hlavně superos dres). Ale prostě to že to řeší parlament a že prostě Randy nemůže za žadnou cenu pokračovat, protože neumí anglicky - co je to za řeči? Hokej je někde jinde a v montrealu se nemůžou zabarikádovat před vším a čekat - v managementu i na postu trenérů a donedávna i brankáři byli výlučně frankfonní - nejsem proti, ale myslím že to byl zbytečně důležitý faktor, který odjakživa montreal omezuje v tom, aby se vrátil tam kde býval...Proč asi za nás hráči nechtějí hrát? Hokej je sport (i když třeba národní) a důležitá je výkonnost. Vím že je to komplexnější problém a dlouho nebudeme Red Wings, ale nám se přestavba nedaří už dejme tomu 15 let a to o něčem vypovídá. Nezbývá než poděkovat hráčům, že poměrně stabilně na playoff došáhneme, ale to nám také brání na druhou stranu získat nejvyšší pozice na draftu...Když nepřijde někdo jako Burke do Toronta, s respektem k tradici, ale zároveň odvahou - tak si můžeme vyprávět o starých zlatých časech, ale já věřím, že zase přijdou...jenom se k tomu nikdo nemá
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, vždyť to může tedy vyřešit francouzsky mluvící asistent - proto říkám, že je to debilita, která nemá obdoby!
Nevím, co máš na mysli pod pojmem "polorozpadlá obrana", ale pokud vím, chybí nám nyní jen Markov, takže včera hrálo to nejlepší, co mohl Cunneyworth nasadit. A v útoku snad jen absence Gionty, White je dlouhodobej a zbytek nestojí za zmínku. Takže si to zase nemalujme na růžovo, není už moc kde brát...
 
20.12.2011 15:02 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak pozor, francouzština se neřeší na PRVNÍM místě, jen je to prostě v daný situaci důležitej faktor. Montreal je v tomhle výjimečný místo, patří to k jeho historii a odkazu (jakkoliv to někteří idioti z tamních médií, samozřejmě přeceňujou, viz kdysi absurdní aféra kolem Koiva). Myslím, že kdyby sehnali výbornýho kouče jen s angličtinou a k němu asistenta, kterej by mluvil se supama z quebeckejch novin, tak by to bylo OK. Mimochodem, jakkoliv se těším, že bude z Bouchera jednou skvělej trenér, tak z jeho systému 1-3-1 by myslím nám všem naskočila kopřivka, pokud by ho nasadil i tady. A s Tampou zatím žádný zázračný výsledky nedělá..

Jinak ke včerejšku bych jen podotkl, že myslím není úplně od věci si připomenout, že náš tým s polorozpadlou obranou prohrál o gól s nejlepším týmem ligy. A to především vinou individuálních chyb. Neříkám, že se teď zázrakem otočí všechno špatný a máme nakročeno k jízdě v playoff, to vůbec ne, ale rozhodně bych počkal s dalšími radikálními soudy, až jak se vyvrbí hra po vyhození Martina.

S Gauthierem mám jedinej problém a to podcenění / nedostatečný ověření Markovova stavu. Gomeze zdědil, ostatním důležitejm tahům (Price, Cole, Kaberle) osobně dost fandím a zatím se vyplatily. Že je tajemnej jak hrad v Karpatech mě nezajímá a plat se v NHL oficiálně nezveřejňuje snad nikde.

Na druhou stranu je jasně vidět tlak od majitelů, že pokud výsledky prostě nebudou, půjde i Gauthier. Já mu rozhodně dávám ještě čas.
 
20.12.2011 14:18 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ty kráso souhlas - posledních 20 let se v managementu Habs se vždycky v první řadě řešilo odkud kdo je a jakym jazykem mluví - jak se potom můžou divit co se děje? Gauthier mě fakt štve - tím schováváním se a nekomunikcí (připomíná mi trochu Burnse ze Simpsoňáků), stejně jako tou politikou nezveřejňování platů hráčů (i když to za 5 minut vyleze na netu ve fóru) - Randymu bych fakt přál, aby se mu dařilo - je to sympaťák a je daleko otevřenější než Martin. Guy Bouchera a Kirka Mullera si nechali utýct sami - to mu teď budou všichni dávat sežrat blbou francouzštinu? že musí bejt jasný, že je jenom dočasnej? (viz článek na nhl.cz) do háje musí mít nějakej mandát a takhle ho dostanou jenom do většího tlaku (Randy je ale typ kterej to možná snáší dobře, pamatuju ho ještě za jets tušim a byl to bojovník).Kdyby přišel za Pierra Marc Bergevin z Chicaga byla by to možná bomba a ten by si určitě vybral někoho k sobě, kdo by mu seděl - a mohl by to být klidně Randy. Jestli tam daj nějakýho "zkušenýho" paňáka jako je Lemaire, tak fakt padnu! Co se týká trejdů, chybí nám jediná věc - mít opravdovou hvězdu i v poli, ne jenom Careyho, ten to občas za nás vyhraje, ale nedovede nás až ke CUPU. PK chybuje a ještě do toho musí dorůst. Cammy, Gio a Pleky jsou superos hráči do druhý lajny, ale nejsou to hráči kteří otočí prohranej zápas...rád bych viděl u nás třeba Bobbyho Ryana, který se s Ducks trápí a má obrovský potenciál. Líbí se mi taky Sam Gagner z Edmontonu, ale to je taky spíš 2. lajna a spíš tvůrce hry než střelec... tak jsem se vylil...ale je to trochu lepší
 
20.12.2011 12:39 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No možná že si po delší době vyleju zase srdce do Pro hockeye o tom, jak se fans Habs mají dobře a co by si přáli do nového roku pro naše Les Habitans smajlik třeba tam najdu pochopení a útěchu a zase vyhraju nějaké triko smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky si myslím, že Budaj měl dostat větší prostor, i když zase proti Devils to bylo jasné - první zápas nového trenéra, určitě ho chtěl vyhrát, proto nasadil to nejlepší, co zrovna měl.
Subban je s těma hrubicema fakt tragickej, ale obávám se, že na lávku nepůjde, i když bychom si to teď mohli a měli dovolit, protože nějaký impuls prostě musí přijít. Campoli s Kaberlem jeho "ofenzivní" práci v pohodě zastanou a Weber nebo Jemelin určitě nebudou o moc horší jako náhrada. Směrem dopředu to včera nebylo vůbec špatné, zvláště, když vezmeme v potaz, proti jak rozjetému soupeři jsme hráli. Výborně a hlavně dostatečně agresivně hrála čtvrtá formace a na Bruins ten důraz prostě platil - jen tak dál.
Co se trenéra týče - hlavně ne Roy!!! To je nervák a zatím vůbec nic nedokázal. A vyloženě hloupě volat po trenérovi, který umí hlavně francouzsky, to je další debilita, kterou snad v životě nepochopím - a ono se do toho montuje už i ministerstvo...smajlik!
Okamžitě musí vypadnout Gauthier, musíme udělat nějaký zásadní trejd, protože tohle mužstvo nemá absolutně šťávu a přijde mi, že už nic moc nového nemá nabídnout.
 
AvatarReakce na příspěvek:Když už píšeš o Careym, tak nechápu, proč tam nešel třeba proti NJ Budaj od začátku. Carey je opět přetěžován a navíc se nevyhrává, takže si připisuje jednu prohru za druhou a to se taky hůř regeneruje. Budaj zatím odvedl solidní práci a má jen 2 utkání, to je hrozně málo. Tipuju, že v Chicagu nebo v Jetz šanci dostane, doufám, že v Chicagu, kde nemáme co ztratit. V této fázi měl mít odchytáno tak 6-8 zápasů
 
20.12.2011 12:11 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas! Subban si musí posedět, aby pochopil, že se z něj nikdo na zadek neposadí. Bohužel, dokud se nevrátí(jestli někdy vrátí) Markov, tak jej neposadí. Ale mohl by mít na to Randy koule a nemazat se s ním. Mě se zkrátka líbí jen druhá třetí lajna, ostatní jsou pro mě velký zklamání, jak už jsem psal. Chudák Carey už ho to musí srát, chytat bez přestávky a být většinou bez bodu. Jsem zvědav, jak to udělají s tim trenérem. Už se mluví o Royovi jako o Mesiášovi, ale obávám se že problém neni ani tak v trenérovi. Pokud v létě Gomera nevyplatí, bude zle!
 
20.12.2011 11:15 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Trip nás těžko nakopne, když heroismus trojice DD-Cole-Pacs potopí hrubice od Subbana a jemu podobných. Dovolím si citovat Therrina a musím mu dát za pravdu:
"Subban is not maturing. His concentration is off. He’s making too many mistakes."
Následuje pak rozbor Subbanových chyb, první gól - těžká nenahrávka na Blundena, icing, unavená čtvrtá lajna na ledě = gól v naší síti.
Druhý gól, nikým neatakován poslal lajdáckou backhandovou přihrávkou, kterou forčekingem Bruins zachytili a zákonitě následoval trest.
Loni polobůh, letos ostuda. Je to pořád kluk, ale to neznamená, že na tom ledě bude strašit, i když posere všechno na co sáhne. Měl by si dát pohov nebo kolik proher ještě potřebujeme??smajlik
 
20.12.2011 10:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No chalani sa snažili a Habs doplatili na hlúpe chyby individuálnych hráčov. Subbana by som nechal aspoň pár zápasov sedieť, lebo už ma fakt začína štvať. A ten tretí gól no pohroma, keď sa tam crcajú s pukom v pásme a nie aby ho vyhodili ale oni si budú pred bránkou prihrávať. No zvykajme si tento rok bude asi najlepším čo Montreal dosiahne vysoký výber v drafte. A dúfam, že aspoň to sa trafia na dobrého hráča. Tento rok to vidím tak na prvú desiatku draftu určite!!! smajlik
 
AvatarOpravdu škoda, shlídl jsem jen první třetinu a část druhé, ale nehráli jsme zle a podle sestřihu jsme měli šance i dál... Bohužel už tradiční chyba Subbana, kolikátá už, po té ještě u třetího gólu zaváhání a bylo vymalovaný... Každopádně tento výkon kdybychom dokázali udržet, tak by to bylo dobré, jenže víme, jak to s námi je. Body pomalu utíkají...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 30.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík