Prekvapenie? Ale kdeže!

25.02.2012, 09:46 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu Canadiens vôbec nevyšiel utorkový duel, keď Habs podľahli na domácom ľade v Bell Centre Dallasu Stars vysoko 0:3. V piatok večer Canadiens zavítali do washingtonskej Verizon Center, kde ich čakal zápas s tamojšími Capitals. Habs tu zároveň odštartujú trojzápasový výlet po klziskách súperov. Montrealu sa proti celku z hlavného mesta USA nedarí, keď v oboch tohtosezónnych vzájomných stretnutiach Canadiens nedokázali Capitals streliť ani len gól a zakaždým prehrali 0:3. Predchádzajúci duel pre chrípku vynechal kľúčový útočník Montrealu Tomáš Plekanec. Dnes by však už nemal chýbať v zostave Habs. Zloženie útočných formácii Canadiens pre piatkový zápas s Washingtonom vyzeralo nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Eller - Plekanec - Kostitsyn
Bourque - Gomez - White
Weber - Nokelainen - Leblanc

Gorges - Subban
Kaberle - Emelin
Campoli - Diaz

Prvú vážnejšiu príležitosť si v druhej minúte prvej tretiny vypracoval domáci útočník Mathieu Perreault. Carey Price však všetko bez problémov vyriešil. V čase 01:53 putoval za hákovanie na trestnú lavicu montrealský útočník Rene Bourque a Habs sa museli brániť. Skóre zápasu otvoril v čase 06:58 washingtonský foward Mathieu Perreault, keď po presnej prihrávke od spoluhráča Jasona Chimeru umiestnil puk do Priceovej bránky. Habs sa dostali k slovu až počas ôsmej minúty úvodnej dvadsaťminútovky, keď strelou od modrej preveril Neuvirthovu pozornosť obranca Montrealu Tomáš Kaberle. Ďalšiu dobrú príležitosť mal v dvanástej minúte foward Habs Rene Bourque, keď tvrdo vystrelil z medzikružia. Michal Neuvirth však zneškodnil aj tento strelecký pokus. Obrovskú príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu mal v osemnástej minúte prvej tretiny útočník Montrealu Lars Eller, lenže ani on nedokázal prepasírovať puk za domáceho gólmana. Úvodnú dvadsaťminútovku vyhrali hráči Washingtonu 0:1.

V úvodných sekundách druhej tretiny si hráči Montrealu dokázali vypracovať zopár šancí, ale žiadna z nich nepredstavovala vážnejší problém pre Michala Neuvirtha. V tretej minúte prostrednej časti hry bol veľmi blízko k prekonaniu domáceho gólmana útočník Montrealu Scott Gomez, ale nakoniec namiesto puku skončil v bránke samotný Gomez. V čase 04:10 putoval za podrazenie na trestnú lavicu montrealský obranca Alexei Emelin. Brankár Carey Price počas tejto početnej výhody domácich hráčov predviedol po strele pravého krídelníka Troya Brouwera z bezprostrednej blízkosti ďalší parádny zákrok. Na 0:2 zvyšoval v čase 08:42 foward Capitals Jason Chimera, keď sa po presnej prihrávke od spoluhráča Alexandera Semina dostal do úniku. A domáci „gólostroj" pokračoval, keď po ďalšej presne mierenej prihrávke od obrancu Dmitrya Orlova, Pricea prekonal delovkou z medzikružia domáci kapitán Alexander Ovechkin. V čase 11:14 poslal rozhodca za podrazenie na trestnú lavicu domáceho beka Dennisa Widemana a Habs mali k dispozícii svoju prvú presilovú hru v zápase. Canadiens však z ponúknutej presilovky nevyťažili nič. Nedovoleného zákroku sa v čase 13:37 dopustil útočník Montrealu Erik Cole. Za ďalší faul putoval v čase 17:12 na trestnú lavicu domáci obranca Mike Green. Presilovka Habs však nemala dlhé trvanie, pretože už po necelej minúte poslal rozhodca na trestnú lavicu za držanie montrealského zadáka P.K. Subbana. Po štyridsiatich minútach bol stav stretnutia 0:3 pre Washington.

V tretej minúte záverečnej dvadsaťminútovky sa nedovoleného zákroku opäť dopustil obranca Montrealu P.K. Subban a Habs sa museli znova brániť. Canadiens sa úspešne ubránili a navyše dokázali vo vlastnom oslabení skórovať. Krásnu akciu zakončil gólom útočník Rene Bourque. V čase 06:08 putoval za krosček na trestnú lavicu domáci obranca Jeff Schultz. Habs však ani tentokrát nedokázali ponúknutú presilovku využiť. V čase 11:56 poslal rozhodca za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou na trestnú lavicu útočníka Washingtonu Jaya Beaglea. Počet hráčov na ľade sa po necelej minúte opäť vyrovnalo, pretože foward Erik Cole nedovoleným spôsobom bránil jedného z hráčov Capitals. Habs skúsili v závere zápasu hru bez brankára. Canadiens sa už však na nič nezmohli a na konečných 1:4 pečatil do opustenej bránky domáci útočník Joel Ward.

Čo viac dodať k výkonu Montrealu? Samotný report hovorí sám za seba. Nulová snaha, nulová koncepcia, nulová produktivita a ďalšia nula v tabuľke po zápase. Ďalší zápas čaká hráčov Montrealu v nedeľu proti Floride Panthers.

Hviezdy zápasu:
1. Michal Neuvirth 30/31
2. Jason Chimera 1 + 1
3. Alex Ovechkin 1 + 0

foto: Patrick McDermott/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
25.02.2012 15:24 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:no som velmi zvedavy co nas GM urobi pred TD a aj pred dratom, kedze momentalne by sme vyberali z prvej patky na drafte tak by to mohlo byt celkom zaujimave pre nas len snad nevymeni nasu prvu volbu v drafte
 
AvatarReakce na příspěvek:Musíme doufat a věřící se modlit...
 
25.02.2012 13:15 | reagovat
m | maii@centrum.cz
fantastické zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
25.02.2012 12:07 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNo, za stavu 0:3 sem usnul a ani nelituju... Blíží se TD a furt nic.. Žeby letos stejně jako vloni? Kde nic tu nic..
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, taky se mi zdálo, že to byla spíš Plekyho chyba....to je to jejich rozehrávání o mantinel, který nechápu...ať to nedělaj, když to neuměj. Skoro vždycky tak přijdou zbytečně o puk...
a už vůbec nechápu Gomeze v druhý lajně.
ale nejvíc mě zklamala Coleova formace, nehráli vůbec aktivně a pak se nechal Cole dvakrát vyloučit a bylo vymalováno...
 
AvatarNevím, do jaké míry za to mohla chřipka, ale ten výkon byl po dvě třetiny hroznej! V prvním naprosto zbytečným gólu měl prsty spíš Pleky než Kaberle, protože ten měl úplně pohodovej puk na hokejce a poslal ho po mantinelu přesně na hráče Washingtonu...
No, aspoň jsme se utvrdili v tom, že letos to prostě na play-off není ani náhodou a musíme tu sezónu nějak dotrpět do konce a doufat, že přes léto se mužstvo vhodně obmění, protože jinak to bude příští sezónu úplně stejný smajlik.
 
25.02.2012 10:31 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarGomez -3 ...opět nezklamal kluk jeden :))
 
25.02.2012 09:55 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarvyhrála chřipka ne caps...HABS jsou zase o něco blíž první volbě v draftu (pittsburgh, washington, chicago a v brzké době edmonton se díky ní odrazili od ligového suterénu...)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík