Uzávěrka přestupů u Habs klidná. Odešel Kosticyn, přišel Staubitz

27.02.2012, 21:38 | Přestupy |  Monika Gordíková
 

Ačkoli mnozí z fanoušků slavných Habs očekávali, že během uzávěrky přestupů se toho v jejich milované organizaci příliš nestane, přesto se jim občas při pročítání internetových diskusí zpotily ruce. Nakonec ale byli svědky tradičního obchodování montrealského vedení. Prakticky nic se nestalo. Jméno Canadiens se v přestupech objevilo jen dvakrát. Nejprve odešel do Nashvillu Andrej Kosticyn, pak si Habs z waiver listiny Minnesoty stáhli útočníka Brada Staubitze.

Andrej Kosticyn byl vlastně úplně prvním obchodovaným hráčem včerejší trade deadline. Jeho kariéra bude pokračovat v Nashvillu, kde působí i jeho mladší bratr Sergej. Montreal za něj získal volbu ve druhém kole draftu v roce 2013 a zrušení podmíněné volby v pátém kole draftu z téhož roku. Tato podmíněná volba před nedávnem „putovala" právě z Kanady jako součást trejdu za Hala Gilla.

Běloruského útočníka si Canadiens vybrali na draftu v roce 2003, a to hned v prvním kole jako desátého celkově. V letošní sezoně rodák z Novoplotsku odehrál za Habs třiapadesát zápasů a zaznamenal v nich dvanáct branek a stejný počet asistencí. Celkem za montrealský klub odehrál 379 zápasů a nastřílel v nich 99 branek a nahrál na 111 gólů svých spoluhráčů.

Canadiens si pak stáhli z waiver listiny tvrdého útočníka Brada Staubitze. Toho tam umístil klub z Minnesoty. Sedmadvacetiletý Staubitz momentálně hraje svou čtvrtou sezonu v NHL. Svou kariéru začal v San Jose. V dresu Žraloků nastoupil do dvaaosmdesáti utkání a vstřelil v nich čtyři branky. Do promrzlé Minnesoty byl trejdován v roce 2010. Za Wild odehrál 114 zápasů a na konto mu z nich naskákalo celkem devět bodů. Po sezoně se stane nechráněným volným hráčem, jeho plat je 287 500 dolarů.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.02.2012 11:57 | reagovat
a | a@centrum.cz
velmi dobré zápasy

http://cospe.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Já říkám pořád, že by si Leblanc zasloužil místo s v lajně s Plekym a Borquem. Trenér zkouší vše, jen tohle ne, což mi nejde do hlavy.
Na Geoffriona se těším, snad nastoupí.
A koho by sis tak do první lajný představoval? Naše hráče, jež si jmenoval, jsou solidní a na první lajnu v týmu, jakým jsou v současné době Canadiens, v pohodě mají. V jiných týmech hrají první lajnu i mnohem horší hráči. Ale ideál to určitě není, centra by to chtělo nějakého echt špičku, to je fakt.
 
28.02.2012 12:42 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak podla mna po sezone Gauthier konci, a dufam ze zasadne na tuto poziciu niekto normalny, a na poziciu trenera je tiez potrebne ziskat niekoho noveho. Gomez po sezone bude vyplateny si myslim, teda aspon by sme si to vsetci priali ale akosi kazdy zabuda ze este nie je podpisana nova kolektivna zmluva mozno aj preto sa tka malo menilo
 
Reakce na příspěvek:Jak už jsem psal,je docela fajn,že PG se nepouštěl do žádných velkých akcí. Na to bude dost času v létě, kdy si k tomu určitě řekne svý i nový trenér a kdo ví, třeba i nový GM. Louis měl zůstat,to je pravda. S Gomezem souhlas. Teď je třeba nechat mladý se otlouct mezi elitou, sezóna je stejně v prachu, tak proč nemyslet na budoucnost.
Jinak podle řeči komentátorů z TSN během zápasu s Panthers je G. Molson dost rozladěnej.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, máš pravdu, ale odchod Markova se nikdy nestane realitou - alespoň v příští sezóně ne! Jednak je absolutně nevyměnitelný, stejně jako Gomez, a potom, i kdyby se náhodou nějaký blbec našel, by tím vedení jen přiznalo, jakou hovadinu s jeho podpisem udělalo - a na to, si myslím, jsou až moc ješitní...
Ale byla by to krásná představa být příští sezónu bez Gomeze, Markova, Campoliho, Darcheho a mít třeba vzadu Sutera...smajlik
 
28.02.2012 11:57 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:tak co som cital reakcie na fb ohladom presunu Leblanca do Hamiltonu je to kvoli jeho ice timu, ale ako si uz spominal posunul by som ho vyssie aby hral v druhom utoku. Po sezone treba urobit razantnejsiu cistkuv time - odchod Campoliho, Gomeza a podla mna aj Markova ten predsa uz 2 roky nehral poriadne.
 
28.02.2012 11:29 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak jestli se dalo čekat víc je spekulace. Přeci jen velký ryby se neloví lehce a v naší situaci už vůbec ne, proto bych to viděl spíše v létě. Každopádně co dál...Kostěj uvolnil další místo...Povolání Blakeho dobrý tah, nechápu ale proč Leblanc šel dolu :( Oba bych nehal hrát a Leblanca klidně k Plekymu a Bourquem. Palushaj mě nějak nepřesvědčuje. Prostě za D´agostiniho blbý trade:( Jednoho mladýho beka Campoli na tribunu. Gomez do AHL na zbytek zápasů. Prostě tam poslat mladý dravce at se rozkkoukaj. Nejvíc se hráč vyvíjí mezi nejlepšími, anvíc teď má výhodu, že může kazit a nic se nestane, v rozjeté sezoně by jej to mohlo potopit...Po sezoně uvidíme, prostor na vymýšlení tam moc není :( Podpis nadějí. vyplatit Gomera a u Markova doufat v poslední šanci!!! Montreal nemá špatné hráče, bohužel Cole, Deshardeins, Pleky, Bourque, Pačes,Gio všechno dobří hráči, ale ani jeden není Top do první lajny podlé mého. Všechno velmi dobří hráči do druhé...
 
AvatarReakce na příspěvek:Zájem Rangers prý byl vážný, ale asi se chtěli v Columbuse velkou náhradu, na kterou nechtěli přistoupit v NY.
Tak třeba bude 1. červen zajímavější.
 
AvatarReakce na příspěvek:No já nevím, jestli najisto, ale já naopak četl spoustu názorů, že Nash teď nikam nepůjde a počká se až na léto...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hodně slabá TDL, v podstatě žádná velká ryba nikam nešla a to se s Nashem počítalo na jisto. Ani brankáři se nevyměňovali, což se očekávalo... Zajímavé
 
AvatarJak už jsem napsal, protihodnota za Kosticyna celkem slabá a příchod Staubitze moc nechápu, ale aspoň není drahý a po sezóně mu končí smlouva. Jinak TD proběhla až neočekávaně klidně a to v průřezu celé NHL - snad jen větší výměna mezi Buffalem a Vancouverem trochu rozčeřila stojaté vody...smajlik.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík